Защо толкова мразите данъчните органи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо толкова мразите данъчните органи?
преди: 1 месец, 23 дни, прочетена 622 пъти
Сравнително млад мъж съм. Допреди 3 години бях счетоводител, но ми омръзна да работя за неблагодарни частници, явих се и спечелих конкурс за инспектор по приходите в НАП, в моя град. Обаче забелязвам, че редовите граждани като разберат, че си служител в НАП и започват да те гледат на криво, един вид псуват те наум. Не всички, но едно сигурно 80%. Такива изражения, такива изблици от типа "оууу, данъчен, гадост.. " и страничат от мен. Лошото е, че и някои мои приятели започнаха да ме отбягват, особено тези, които имат собствен бизнес, ресторанти, магазини. Това много ме нарани, но отделна тема си е. За тия 3 години служба какви ли не "поздравления" по мой адрес получих от разни човеци, търговци и тем подобни. Вече се притеснявам да кажа и къде работя! Никакво възпитание нямат хората. А не разбират, че ако не е НАП да събере данъците. глобите и осигуровките, нито средства за заплатите ви ще има, нито дори за социалните помощи, но отде ти толкова сиво вещество у средностатистическия български човечец. Сигурно и други колеги са в моето положение. А няма да се изолирам, да не излизам от вкъщи, заради неизрядни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 23 дни
hash: 2c5b9d98c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Явно са си патили.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: f53eec3c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Само един данъчен орган би го задал тоя въпрос!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: f069b2a080
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Данъците са за да и мисли народът, че нещо добро се прави с тези пари... Чуй Букеле по същата тема какво казва, съгласна съм с него, знам, че е прав.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 23 дни
hash: fd34550653
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Аз съм един от тези които ненавиждат данъчни и хора работещи в институции, и не, не съм Андрешко всички налози си плащам регулярно.
Защо ги ненавиждам, защото виждам колко нередности правят.

Първо никой от данъчните не живее според държавна заплата, като им видиш само колите имотите и екскурзиите, които си позволяват си наясно че повечето техни удоволствия се плащат с рушвети.

Второ никой не им прави на тях "данъчна проверка" като частни лица, как с заплатата си, си позволяват такъв стандарт.

Трето голяма част от народа доходите им не зависят от вашата събираемост. Нито заплатата ми зависи от средствата които ще събереш, нито вземам социални помощи. От моя гледна точка ти вземаш от мен за да има заплата за тебе и социална помощ за циганите, ползваш ме за банкомат, как да те обичам.

Четвърто всичките им роднини са уредени с бизнес за който няма проверки и по документи все са на минус и все няма какво да плащат.

Пето чувал съм от хора как са били заплашвани с данъчна проверка и се е налагало да плащат солидни рушвети, за да не им измислят нереална глоба.

Шесто веднъж през живота ми се наложи да вземам обещетение за безработица изчислиха ми че ми се полагали 9 месеца, на седмия месец ми ги спряха, защото щели да правят проверка на фирмата в която бях работил преди, аз какво общо имах с тяхната проверка неразбрах, но ми спряха парите, докато все още бях без работа, пари които уж ми се полагаха. Накараха ме да подпиша че ми спират обезщетението, а усно ми казаха че ми го спират защото ще правят проверка на фирмата от която бях съкратен.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: e252930c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Защото нямате смелост да съберете парите от някой, който дължи 500 млн. за данъци, оставяте измамници да си правят обръчи от фирми, с които не плащат, че даже и възстановяват и получават ДДС. И като го установите след 4-5 години, виждате, че ще съберете точно 0 лева.
През това време сте създавали главоболия на работещите малки и средни бизнеси, пречили сте им на дейността, обезпечавали сте си вземанията в пъти над дължимото.
Ей заради това не ви харесваме. Защото работещите в един момент са принудени да платят и да работят двойно, докато тези с големите задължения след 10 години е изтекла абсолютната давност и задълженията им отпадат.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 50972ed7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Какво е "страничат"?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 23 дни
hash: d4cdd04bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Кърлежи, пиявици и паразити - това са данъчните. Още от турско бирникът е най-голямата отрепка в обществената стълбица. Какво очакваш, като не можеш да си намериш достойна работа - с перце ли да те галят?

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 810860bb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ти наистина ли задаваш въпроса защо?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 57e37d213c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Защото не ходите при големите предприятия, които са дружки на политиците, а ходите при малкият бизнес и изисквате всяка буква на закона! Отделно, че НАП е политически инструмент за бухалка на неудобни бизнеси... Накратко, ето затова! А че някои не са свикнали да си плащат всичките данъци е друг въпрос...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: a8a2ee6c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Съвет от мен, не плащайте данъциии!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 669f254d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Добре са те насолили по-горе. Съгласен съм. Но ще допълня, че поне ПОЛОВИНАТА от това, което такива нищожества като тебе събирате от, повтарям, малкия и средния бизнес, ДИРЕКТНО СЕ КРАДЕ ОТ МАФИЯТА. Т. е. излиза, че ти работиш за мафията и помагаш на мафията да се облагодетелства. Парите за майки, деца и инвалиди са в такъв размер, че са като "За Бог да прости! ". Дай си сметка какво въобще правиш?

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 669f254d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   И да допълня. Това твоето е напълно измислена работа. И без тебе ще има хора, които ще си плащат данъците. Даже бизнесите ще са по-добре, защото в даден момент с тези пари ще си помогнеш, в друг ще ги дадеш на държавата за социална дейност. Просто мафията няма да има толкова пари да краде и парите за циганите ще намалеят и ще им се наложи или да работят, или да се изнесат от България. Социалните разходи са сведени до някакъв минимум и са ударили дъното, същевременно кражбите са на макс.

Ти си чисто и просто един бирник. Узаконен рекетьор в полза на мафията.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 5d6430f234
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Защото обикновеният човек работи 5 месеца в годината, за да плаща на държавата, плаща и на общината, а получава - от тринте средния. Защото държавната администрация е страшно раздута с герберските и "наште" калинки. Защото хората виждат, че с данъците им не се прави това, което трябва - за една година над 1. 5 млрда взели фирми на Шиши, Джи ппи групата и пр., ; Защото - виж №5 и №9; Защото в някои държави хората получават освен известието за дължимите данъци и какво е направила общината и държавата с техните данъци; от мен няма да съберете глобата, която дължа от 500 лв., защото бях глобен от държавен орган в нарушение на закона, но не обжалвах в съда навреме, тъй като не бях наясно с това в онзи момент; защото бях глобен с 400 лв. за нищо, когато обжалвах с аргументи съдията не им обърна внимание, а в Административния съд на обжалването ми отделиха 4 минути. Защото държавните институции осъществяват законен тормоз над гражданите; Защото "правосъдието", което издържаме, е избирателно. Заради корупцията в политиката и държавната администрация. Заради... ами нали виждаш, че всеки опит да се направи нещо срещу организираната едра икономическа престъпност, която източва обществен ресурс, удря на камък.
Ти вероятно не си виновен. Вероятно си вършиш работата съвестно. Това е похвално. Но ние, обикновените хора така мислим, ще добавя, че НАП принципно не е от институциите, които мразя много. Всъщност като цяло от служители на НАП съм получавал като цяло нормално обслужване и помощ. Знам, че и при вас има нормални хора, но на хората им е кипнало, да знаеш, в момента в обществото има студена война заради неравенството и бедността, която може да прерасне и в гореща. Ето какво ми се случи преди години, вече го бях забравил, де, започнах като управител на фирма и трябва да подавам декларации 1 и 6 и отникъде помощ, почвам да пиша, нищо не излиза, форуми, счетоводители, на никой не му се занимава да обясни като хората и в залата на НАП повечето служителки ме гледаха с досада и ме връщаха да поравям, но накрая едно момиче, явно по-нова, ми обясни, но много е зор. Данъчната система е излишно усложнена то страшно много документация и изисквания. И така нататък. Иначе човешки ти съчуствам за това, което ти се случва. Верно е, всяка власт събира данъци, но напоследък се прекалява - данък въглеродни емисии към цените на горивата се готви и т. н. ами не можеш да очакваш хората в най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС да прояват разбиране. Парите тряват на всеки за да оцелее, ама не може все от бедните да се събира и то толкова и повече даже, отколкото от богатите. Ще дам една идея - съберете се една група в НАП, ако трябва тайно, открийте банковите сметки на Шиши и Тиквун в чужбина, на усвоителите на обществените поръчки, на получателите на милиардите за магистралите и т. н. Открийте начин как да си върне държавата заграбените пари при приватизацията и преразпределението през последните 35 г, говорим за десетки милиарди. И няма да ви мразят, а ще станете национални герои. Няма да е лесно, но не е и невъзможно. И ми спести отговора, че не било твоя работа и защо ти трябва да се занимаваш. Едно време бях офицер, а моя командир казваше: Никога не питай: защо аз трябва да свърша тая работа и няма ли наякой друг? Няма никой друг, и точно ти трябва да я свършиш.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 810860bb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Защото сте бухалка на дребния бизнес...

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: a3b00456a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз лично уважавам данъчните, отразявам работата на НАП и виждам, че като сравня с друга държавна служба, там се работи по-стегнато, бързо и ефикасно. Проблемът е в политиците, че превърнаха НАП в бухалка, като всеки друг държавен орган. На такива неща съм се нагледала, че ми се повръща, особено по времето на Борисов, този гнусен престъпник. Но и не вярвам на Спецов, който твърди, че Асен не може да му възлага поръчки, хаха. Вярват ли си? Ще ми е интересно да споделиш неща от кухнята как се е работело преди и как сега.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker