Заплатите в България не са ниски, високи са данъците! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заплатите в България не са ниски, високи са данъците!
преди: 2 месеца, 8 дни, прочетена 750 пъти
Заплатите в България изобщо не са ниски и биха стигнали за абсолютно всичко АКО имаше нормални цени.

Цените са безумно надути заради бруталните данъци, с които се рекетира целия пазар.

Ще дам само няколко примера. В България ДДС за храните е 20%. Най-високото в ЕС.

В ЕС ДДС за храните се колебае между 3 и 10%, но най-често е около 5%. Това безумно ДДС вид води до абсурдните ситуации храната в България да е скъпа колкото или дори повече от Германия и Франция при 2 и 3 пъти разлика в заплатата.

Или казано в цифри ако пазаруваш за 50 лв, 10 лв са данък и си пазарувал храни за 40 реално.

С горивата е същата работа и с енергоносителите. Бензинът е с 50% акциз, което значи, че без акциза на сегашните цени(около 2. 70 за литър), 1 литър бензин трябваше да е 1. 35 лв! Хайде малко данък да имаше щеше да е 1. 60 - 1. 70!

За тока да не говорим, има АЕЦ, сега се строят нови 2 блока дори одобриха и пак се плаща безумно скъпи ток от порядъка на 200-300 лева зимата.

За рекета на мобилни оператори с техните надписани сметки да говоря ли или няма нужда, защото 90% са си платили?



И за какво в крайна сметка отиват всичките тия данъци? ! Ако се харчеха по предназначение България трябваше да цъфти и връзва. Издържа се огромен административен апарат(над 800 000 души), немалка част от тях са нищоправци и излишни.

Въобще тези данъци са безумно високи - тръгнеш да правиш бизнес и ти съдират кожата от всякакви данъци и разрешителни, трябва да приготвиш няколко хилядарки още преди да си казал "Добър ден"!

Това е пълна подигравка и 700 лева(минималната заплата) биха били достатъчни АКО имаше нормални цени - евтин ток, храни, горива.

В момента е безумен рекет, целият панаир е на гърба на обикновения работещ, а преуспяват само разни лихвари, певци, шоумени и т. н.

Никакъв конкурентен бизнес и пазарна среда няма според мен, започнеш ли да правиш нещо отвсякъде ти бутат прът в колелата с разни изисквания, административни пречки и т. н.

Всеки иска от някъде нещо да вземе - ако може без да даде разбира се.

Масово се изкарват фалшиви ТЕЛК-ове безброй хора се водят на 'държавна работа' бе реално да правят нещо - просто имат някакви роднини и връзки и някой ги е писал, пенещо че нещо работят.

Държавата се управлява като фирма.

Тук даже преди време имаше една 'госпожица', дето се хвалеше как мъжа й си 'подсрил' чисто нов Мерцедес G class, за 400 хиляди лева и риторично попита дали знаят хората откъде били парите и се ПОХВАЛИ че естествено били от 'вашите данъци'.

Има вече в интернет статистика с т. н. ср 'данъчнс свобода' и за повечето българи (средно) данъчната свобода настъпва юни месец всяка година - тоест до юни работиш само, за да издържаш администрацията и да плащаш данъци и от юли вече започваш да работиш за свои пари.

Въобще се чудя дали хората ги осъзнават тези факти и толкова ли са покорни и загубили чувство за свобода да ги устройва това положение?

Тръгвало ли си е изобщо робството от България или българите са роби вече над 600 години?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 823845d070
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Така е, аз отдавна го знам.
И са най-ниски заплатите, и са високи данъците и най-вече осигуровките. В България най-голямата черна дупка е енегетиката, сигурно е глътнала около 40 млрд за 35 г. Постоянен данък общ доход не е имало в държавите до към края на 19 век, в САЩ - от 1913 г. Отделните щати са се издържали от данък върху стоките при произвоството им, а не при продажбата, и от мита.
Държавна е и се управлява като рекетьорска групировка.
През 90-те години имаше един огромен социално-икономически катаклизъм. Българите намаляха с 2-3 млн.
След около 10-15 г. предстои следващия. Средно на всеки 40-50 има едно преразпределяне на благата вследствие на кризи, конфликти - вътрешни, социални, корупционни; или пък външни като войни.
През 90-те години мафията взе властта и не си тръгвала оттам.
При продължаване на нещата както досега предстои пълно унищожаване на нацията и на държавата.
Така че интересното тепърва предстои.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 729474473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да са ви халал Кирчо и кокорчо, за които толкова ревахте всички. Аз като ви обяснявах, че още първите два месеца от управлението си съсипаха всичко, д о което се докопаха, вие ме нападнахте.

А относно тока ще видиш какво става тепърва след 01. 07., като вдигнат още и махнат нощната. А след излизането на свободния ще стане още по-забавно, когато цената на тока все някога пак ще удари 700 евро за мегават, демек 1, 40 лв за квтч. Като това е цена за ЕРП, от там нататък пренос, достъп, зелена енергия, надценки. За сравнение сега е 0, 25 лв. Зимата с климатици ще плащате 1200 лв ток. С нормални печки 2 к. Нали енергетиците и миньорите ви бъркаха в гъзовете. На ви сега. От ЕС да кихнат и Кирчо и кокорчо на момента си отварят бузките.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 729474473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Забрави най-важното. Тези малоумници се съгласиха да се напълним с мигранти. Скоро ще заприличаме на още по-голямо гето и престъпността ще нарастне като на запад. Спящите по пейките мигранти ще са обичайна гледка.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 0ba02dfafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Заплатите в България не са ниски :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: d77b96f0f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Значи сега си се сетил че не е важна цифрата на заплатата а покупателната й способност. Имаш обаче още много неща да разбереш! Първото от които е че бензина също има 20% ДДС, освен акциза, ако бензина сега е 2, 70лв, то ДДС ти е 0, 45ст, акциза ти е 1, 13лв. А реално от производството излиза на около 55-60 стотинки за литър, малко повече ти вземат за транспорт и печалба на бензиностанция. Тоест по веригата потъват около 80% от парите които ти даваш за бензин!
За фалшивите Телкове може и да има, но отдавна не са масово, народа ни наистина има голяма част от болестите, защото живее зле от над 30 години. 1/3 от телковете са за инсулт с високо кръвно.
Да сравняваш сегашното положение с "робството" говори само за твоята неинформираност. През така нареченото робство данъкът е бил 10%, имаш 10 овце даваш на османската държава по една овца годишно, ожънал си 1 тон жито от нивите си даваш 100 кг за данък и т. н., и друг данък джезие от 70грама сребърни монети на немюсюлманско семейство годишно, като е имало много християни освободени от този данък, ако са войни в запас и т. н.. Нямало е акцизи, нямало е данък сгради и т. н.
Погледнато от тази гледна точка сега сме пет пъти повече роби от колкото прадедите ни под турско владичество.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 8322a1852a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Цената на храната е изкуствено надута от алчни магазинери. Мога да то дам десетки примери за това как цената на едно нещо в един магазин е една, в друг с 2-3 лева нагорв. Аз съм си намерила магазин, в които всичко е горе-долу на старите цени. На останалите търсещи лесна печалба им пожелавам скорошен фалит

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 54ebd54747
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Така е авторе, за съжаление си прав, аз също мислех да пусна подобна тема, явно не само на мен ми прави впечатление това.

Нека да видим какво плащаме:

10 процента ДОД

20 процента ДДС практически на всички стоки и услуги.

Акциз на горива, тютюн алкохол - тук много зависи за отделния човек колко ползва изброените, но реално почти няма такива дето да не го правят пряко или косвено, а повечето които познавам потребяват и трите и то по много - да кажем, че е някъде 2-5 процента от дохода.

Тол такси - за момента мисля че са ниски, плащат се от превозвачите, но те после си ги калкулират в цената на крайния потребител.

Данък НИ

Данък МПС

Винетка

Данък застраховка

Туристически данък - да, като идете на хотел това също се облага.

Всякакви такси, когато трябва да се извади документ за нещо от някоя държавна институция, например вадене на лична карта, СУМПС, регистрация МПС, еко такса, справка за нещо в общината, промяна на настоят адрес....

Такси за прехвърляне на МПС, имот

Мита при внос на нещо от страни извън ЕС. Преди до 150 евро мисля не се плащаше нищо, сега за всичко ми слагат VAT данък

...

Осигуровките за пенсия, болничен, здравеопазване не ги броя, те би трябвало да са си за нас, но и те са към 5-6 процента сигурно.

Накрая се получава, че едни приблизително 40-50 процента от доходите ни ги прибира държавата под една или друга форма.
Т. е от 21 работни дни в месеца, едни десетина дни си работим ей така ангария.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: fc7dbb07cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Хахахахахааааа, поздрави от Западна Европа!
Заплатата ми за февруари (работя 4 дни в седмицата):
Бруто: 5918. 40 Евро
Нето: 3841. 52 Евро
Коментар нужен ли е?
Ж50

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: b4838b6ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Има нещо вярно, тая година данъците на имотите ми скочиха двойно...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 729474473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Няма такова нещо като ниски/високи заплати/цени. Високи спрямо какво? Има съотношение между доходи и цени, т. е. покупателна сила.

Аз примерно съм съгласен да работя за 500 лв, ако всички цени са 10 пъти по-ниски. Висока ли ще ми е заплатата на фона на ЕС? Не, ама ще живея ли по-добре от сега? Да.

Съгласен съм и всичко да поскъпне тройно, но да взимам 10 к заплата.

Така че тов високо/ниско се определя от съотношението. Иначе е само една цифра, която нищо не ти казва реално.

Дори и данъците нямат значение, стига с остатъка да мога да живея добре. Съгласен съм да ми удържат не 50%, а 70, но средната заплата от 2 к да стане 5 к при същите цени.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 8322a1852a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   8. - Каква полза като половината ще отидат за наем, другата половина за сметки? Или живееш в коптор с още 10 човека, за да пестиш и да дойдеш тук да се правиш на баровец няколко месеца? С тия пари там е същото като да живееш тук с 2000лв - тоест касиерка в Лидъл има твоя стандарт. Те даже взимат до още 500лева под формата на ваучери. Само че живее в спокойна страна без араби и индиици да се въргалят по тротоарите. Стига вече с възхваляването на гниещия запад. Пътуваме и виждаме истината. Не живеем през соца, когато имаше забрани за пътуване и малкото късметлии си измисляха всякакви небивалици. Всеки ден в Туитър виждам постове на разгневени французи и германци, на които им е писнало от навлеци откъде ли не. Много бунтове предстоят там. На хората им писна да им цапат държавите и всеки да търси спасение при тях.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 5a61abb0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   8 кажи какво работиш и къде?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 729474473e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   12, тази мантра я повтаряте не знам от кога. Истината е, че в чужбина е по-евтино от българия. Жената взима чисти 3, 8 к евро. Дори да плати 1000 или 1500 евро наем, пак остава с 2 и кусур евро при същите цени като в бг. В бг 5000 лв кой взима? А продавачките взимат 2, ама бруто. 3-4 продавачки в била трябва да бачкат з семейната заплата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker