Запитване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Запитване
преди: 1 месец, 11 дни, прочетена 266 пъти
Здравейте!

Как бихте постъпили, ако сестрата на приятеля ви (с когото сте заедно от 7 години), която не е видяла нищо лошо от вас, дори напротив гледали сте детето й, помагали сте й, започне да говори лоши неща за вас на други хора?
От приятелка научих, че имат обща позната, на която тя е казвала лоши неща за мен (не съм разпитвала какви), бях меко казано шокирана, защото тя реално не е видяла нищо лошо от мен.

Ако попаднете в ситуация, подобна на горе описаната, бихте ли спрели да поздравявате сестрата на приятеля си/съпруга си?
Бихте ли спрели да ходите на семейни събития, на които тя присъства?

Не съм сигурна как да процедирам, ще помоля за съвет.

Благодаря на всички отзовали се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 11 дни
hash: 6423688f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ама ти не си проблема, проблема е тя, тя маже да си говори каквото иска. Сега ще отидеш при нея, да я питаш какво говори. Този дето го убиха всяка вечер говорят по новините е заради обида. Говори с партньора ти и се дистанцирай. Всички говорят.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 7663f72ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Колко си помагала, какво си правила, тя какво казала, всичко е субективно и би било трудно да ти дадем съвет.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 4b6052586d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В подобна ситуация, изолирах максимално лични контакти. Общо взето общуваме задочно. Не мога и няма да лицемернича заради никого, най-малко пък заради роднина на мъжът ми.
Иначе дори задочно гледам да съм неутрална, не говоря никога негативно за въпросната роднина на мъжът ми, той си знае много добре и без това. Аз дори съм го спирала при техен си семеен конфликт да не и "сипе" че беше много за "сипване" но... Всеки си носи кармата и последствията, тя също. За мен е важно с мъжът ми да сме си ок.
И ми е важно той да е обре, без семейни драми т. н но и няма да се поставя в позиция да се лигавя, да лицемернича, той няма проблем с това, познава ме и дори му харесва, че съм откровена в поведението си, без да отивам в крайности с кавги и подобни.
Ами нещо такова гледай и ти да поддържаш--дистанция, без твърде лични разговори и отношения въобще, който си има дете- си го гледа и така.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: f06b4cf38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Заради недоказани твърдения, за които дори нямам и информация дали наистина са лоши, няма да променя отношенията в живота си!
Заради думи на жена която била обща позната с някого си, без да знам думите, тоест по чужда преценка че те били лоши, да наказваш едва ли не твоя роднина? Как ще обясниш на мъжа до теб промяната на отношението си към сестра му и племенника му? Или ще рискуваш и 7 годишната си връзка заради евентуални думи на непозната която може да ги е казала от завист или други подбуди, а може и въобще да не ги е казала? А и да се доверяваш че били лоши без да си разбрала какви са...

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: bffd9f6dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако не си забелязала, хората обикновено се оплакват точно от близки, защото от тях имат високи очаквания. Къде реалистични, къде не...

Иначе твоето поведение, дори да не попиташ за какво се е оплаквала, показва типичен женски нарцисизъм, че няма как ти нещо да си сгрешила. Един разумен, уверен в това което прави човек, поне би му станало интересно - за какво пък се оплаква, какви са тези "лоши неща". Личи си че те е засегнало, което говори за липса на увереност и нежелание даже да чуеш критики. И като втора стъпка, пишеш в сподели, за да те убедят леличките на сайта, че ти си правата. Без да представиш абсолютно никакви факти ти какво си направила, тя как го е приела и т. н. Ще ти кажа какво нормален човек би направил - щеше да отиде да си изясни отношенията.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 8 дни
hash: b1a2ed3fac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Виж сега, много зависи какво точно е говорила. Ти не знаеш, не си попитала, а и да беше, не е сигурно доколко е истина. Представи си, че след конкретна ситуация с теб, в която си я подразнила по някаква причина (т. е. в момент на афект), е казала това-онова. Случва се на почти всички, особено на тези от нас, които палят бързо, но пък и почти веднага им минава. Не мисля, че имаш основателна причина да се настройваш негативно и да се дистанцираш, поне на този етап. Просто имай едно наум, не споделяй твърде много с нея (ако досега си го правила) и наблюдавай внимателно нейното отношение спрямо теб. Езикът на тялото доста може да ти помогне в това отношение. Ако с течение на времето видиш, че у нея има сериозен проблем спрямо теб, инициирай разговор, в който да се изясните, но без да намесваш "този казал, оня рекъл".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker