Богатите държави и дълга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Богатите държави и дълга
преди: 1 месец, 11 дни, прочетена 348 пъти
Най-богатите държави в света са с най-много дълг.

Разбира се лидер са САЩ с 90 и нещо трилиона, но в класацията са още Канада, Великобритания, Франция, Япония, въобще страните с най-много БВП.

Характерно за всички тези страни е, че не само в хората са задлъжнели, но и самите им държави са оплетени в дългове

България засега е добре и е доста назад в класацията, но гледам, че и тя със смели крачки върви към клуба на държавите - вечни длъжници.

Не знам дали тази система някога ще се 'оправи', защото това нещо с дълга го има от поне няколко века от времето на Bank of England, създадена е края на 17 век.

Самите хора са страшно задлъжнели също, огромна част влачат ипотеки, в Германия половината население горе-долу живее под наем(в България са около 15%).

Интересно ми е въобще дали на хората им харесва и ги кефи да живеят по този начин като вечно длъжници.

Чудел съм се и как може да се оправи проблема, но не знам, освен да започнат да живеят по-скромно и с по-малко ресурси хората не виждам друг вариант.

Така нареченият 'западен стандарт' или начин на живот ти осигурява едни блага, които обаче не са твои а са на кредит.

Нека видим как например живеят американците, масово, дори обикновените хора - преяждат, масово са с наднормено тегло, купуват си по 10 чифта обувки на година, купуват си нон-стоп черно-бяла техника на изплащане, ходят по шоута и концерти, издържат разни 'звезди' холивудски с огромни хонорари и т. н.

То е ясно, че този целият цирк е на кредит и няма нищо реално.

Лас Вегас се появява от нищо насред пустинята(преди това хазартният бизнес е бил в Куба) и става атракция и център за хазарт на целия свят.

По същия начин се пръкнаха и Дубай и разни други космополитни места. Тези комерсиални проекти са невъзможни без обилно финансиране с кредит.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 11 дни
hash: 716f2d4545
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Специално Дубай не е с кредит а от продажба на изкопаеми горива, докато нямаха бяха пустиня.

Но имаш някак различен поглед над нещата. Добре е да погледнеш кредитите на САЩ от гледна точка на това че дълговете им са в долари а само САЩ имат право да печатат и вкарват в обръщение нови количества долари.
При печатането на долари се увеличава инфлацията на цял свят, но някак си дългът на САЩ не расте със същите темпове.
Защо според теб нефто и газ добиващите държави от изтока искат да се отделят от това цените на горива да са в долари на световния пазар? Това е и един от проблемите с Русия, дала си нефт за долари, ще напечатаме ще ти дадем долари, а това че от напечатването ще има инфлация и ще можеш да си купиш по малко стоки на световния пазар си е твой проблем. ю

Но както и да е тези държави които изброи имат огромни дългове но те нямат намерение да бързат с изплащането, надяват се инфлацията с годините да им намали дълговете, тоест няма да ги намали като цифри, а доходите им ще се увеличат и по лесно ще се изплати дълг. Нали се сещаш че ако цените на стоки се увеличат увеличава се и ДДС което ще прибере държавата, с по високи цени се получава по голяма сума от ДДС, с по голям доход по лесно се плаща дълг.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 94d8a9d49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Докато не разкараме крадливата и продажна политическа класа, която обслужва чужди интереси, ще затъваме все повече и повече. България има всички предпоставки под формата на климат, природни богатства, местоположение и т. н., за да се развива успешно без това да е за сметка на родното производство и без да си отдаваме ресурсите на чужди фирми.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: dd43aa48bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Всички хора си приличаме - искаме повече и го искаме сега. Просто едни култури са имали по-дълго възможност да консумират и ни изглеждат прекалили, но всички с времето ще станем такива. "За бога братя, не купувайте" са празни идеалистични лозунги и с времете всички такива призиви се провалят.

Колкото до дълга - има три решения. Затягане на колана, вдигане на данъците и обезценка чрез инфлация. Няма политик, който да направи първите две и да бъде преизбран - политическо самоубийство е. Остава обезценка чрез инфлация.

Не се тревожи, светът няма да се срине от дълг, други неща са по-опасни в наши дни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 74e3d745d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   САЩ още не са с 90 трилиона. Не се излагай така.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 79f6f2feef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Моите виждания са, че това с дълга е малко ала-бала. Парите реално са само хартия, за една силна държава е важна армията, какви ресурси и технологии контролира, човешкия потенциал, производствения капацитет, колониите и т. н.

Реално САЩ са големите победители от ВСВ. Докато цяла Европа е разрушена и милиони европейци загиват, върху Америка не пада и една бомба. Войната с Япония и позволява да развие най-мощният флот, който после ползват да налагат контрол навсякъде и стават империя. Реално са богати защото почти целият свят работи за тях. Петрола и други природни ресурси се търгуват в долари, а САЩ могат да си напечатат колкото долари пожелаят. Ако някой не е съгласен то първо му пляскат едно ембарго, а ако продължава да се дърпа му спретват я някой преврат, я го почват с бомбардировките. Та реално това е причината да могат да си позволяват такъв стандарт, какъвто имат в момента.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: fe152d7d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Тях не ги мисли. Те и задлъжнели ще те купят и продадат 5 пъти. Ние сме толкова зле, че и без дългове пак сме с най-ниската покупателна сила.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 1ea41b17dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Богатите държави са богати, щото крадат. И го правят щото могат. Като баткото в училище дето взема закуската и парите на първокласника, щото е по-силен и келеша няма какво да му направи.
Всички държави участвали във великите географски открития, са забогатели с кражби. Само да преди 30 -40 години все още имаше колонии. И все още има зависими държави. А пък САЩ направо си слагат правителства, а ако ли не, вкарват армията на "освобождението".
По темата с преяждането - официално в САЩ умират повече хора в следствие на преяждане (затлъстяване и свързаните с него болести -най-вече сърдечно-съдови) от колкото такива от недохранване. Американския начин на живот - живей на гърба на други държави, преяж и умри с хиляда болести.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 3d827f8c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Авторът на материала изчислява, че в индекса на реалните потребителски цени повече от 25% е делът на плащанията по ипотечните кредити, изключени от изчисленията, други 7% е делът на автомобилните кредити, който също не се взема предвид от съвременна методика за изчисляване на инфлацията.

Много американци използват кредитни карти за закупуване на стоки, вземайки заеми от банки за текущи плащания.

Плащанията по този вид кредит също са извън обсега на съвременната система за изчисляване на индекса на потребителските цени. Тук е подходящо да добавите студентски заеми и редица други форми на заемане на пари – отбелязва Forbes.

Прогнозирайки по-нататъшното развитие, изданието подчертава, че разликата между реалната и официалната инфлация ще расте с увеличаване на държавния дълг, което ще доведе до спад в доверието на инвеститорите в щатския долар.

В тази ситуация правителството на САЩ има само една възможност: да повиши лихвения процент. Но това значително ще увеличи американските разходи. "

Ето инфо от списание Forbes

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 часа
hash: a84c14d2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторе, аз защо си мислиш, че ДЪЛГЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА!? :D

От мутрите трябва да знаеш, че кредити се теглят и не се връщат!

Кой ще НАКАРА Щатите да си върнат дълга?

А Щатите са най-големите мутри и са навсякъде.

Приказките за честност, връщане на дългове и др. и др. са за СЛАБИТЕ!

Щатите могат да си утроят дълга и пак нема да има, кой да им каже нищо. А ние българите и без дългове ще си заминем скоро!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 часа
hash: 773fcef9ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 10 - няма безплатен обяд. Това важи за всички, и бедни, и богати. А Щатите са един голям балон в това отношение и е въпрос на време балонът да се спука

 
  ...

...
преди: 29 дни, 4 часа
hash: 3d827f8c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Съгласен съм с 11. САЩ са икономика, която се крепи на услугите, на внос на евтини суровини и на евтини работници(роби) по цял свят, имат клонове в много страни техните фирми и в България са се наместили вече.

САЩ ако не паразитират на гърба на другите държави и трябва сами да си изкарват парите са едно голямо нищо - въздух под налягане, това е грозната истина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker