Американизацията на България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Американизацията на България
преди: 1 месец, 5 дни, прочетена 928 пъти
България стана американска колония последните 30 г. Преходът беше бавен, но последните 15 години се ускори.

Българска държава реално няма, съществува само името. България е част от източния "фланг" на Американската империя

Ето как България беше поробена и колонизирана:

1) Финанси и икономика: чуждестранни банки, чуждестранни преводи на пари чрез Райфайзен банк и включване в тяхната разплащателна система, обезценяване на българската валута спрямо долара и еврото

2) Завземане на стратегически ресурси - вземане на злато, изкупуване на имоти, добив на полезни изкопаеми от чужди фирми

3) Енергетика - тока на западни фирми, водата на западни фирми, без тях България да не може

4) Културно завладяване - налагане на холивудско кино, на техните брандове - Найк, Кока - Кола, Айфон, техния стил на музика и поп култура

5) Образование - налагане на тяхната образователна система и възпитание, отваряне на школи по английски език за деца като Аво-Бел и Британка, отваряне на Американски университет в България

6) Техните фирми и завладяване на човешкия ресурс - първо се настаниха компании като МакДоналдс и КФЦ, после дойдоха и кол-центровете, софтуер и хардуер фирмите и реално направиха младите хора зависими - от техните храни, от техните работни места, от тяхната икономика

7) Инсталиране на 'послушни' политици. Всички знаят, че голяма част от политиците взимат пари под масата, за да водят американската политика.

Лошото е, че не само политиците, но и професори и журналисти също са в кюпа с американските слуги

Сега някой ще каже: Ами какво лошо в крайна сметка живеем по-добре и по-богато. Ами лошото е, че на американците не им пука за българите. За тях България е една колония и треторазрядна стена, която ще бъде изоставена и разменена при първия удобен случай.

Сега просто ни ползват като територия, да си държат фирмите и базите тук. Момента, в който нещо не им хареса може да обърнат курса на 180 градуса, те си гледат интереса

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 4 дни
hash: 3c193f8734
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Ох писна ми от политиканстване. Ние не сме американска колония, колкото колония на наследниците на комунистите. Киро, Асенчо, Бойко и други подобни обучени кадри на партията или техни наследници като кмета на София.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 2391929eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

2.   По- добре Америка отколкото Рассиа. Обичам рев на копейки

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 800809f149
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   Това в сайта на копейката ли го чете? Ти можеш ли да предложиш работата, която американските фирми предлагат на младите тук? Капитал имаш ли? Съветска колония били ли сме някога?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 90c4432eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   За някои неща си прав, за друго доста се посмях и си личи, че хал-хабер си нямаш. И все пак както горе са написали предпочитам да сме със запада, отколкото руска губерния.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: a95a397438
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   ФАЩ са една кочина със замиращи функции. Докато имаме продажи боклуци като Кирчо, кокорчо, пеевски, бойче и ко., които харизват държавата на краварите, ще сме на тоя хал

 
  ...


...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 8b4aea14ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Дай боже да станем, , американска колония" като тези в скандинавските страни! А не, , независими" страни като любимите ви Русия, Северна Корея, Венецуела и Сирия.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 2e7b1d9b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Защо не се изнесеш на изток към необятната демократична руска страна? Там чакат баламурници като тебе

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e6eb73f947
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Малко май имаш наченки на олигофрения. Какво знаеш за американската образователна система? Тя стимулира мисленето и творчеството, а не назубрянето на уроци и текстове.
Работил съм в руска фирма и да ти кажа 1000 пъти ще избера американска пред руските порядки.
Райфайзен банк - американска? Я пак провери.
Обезценяване на българската валута спрямо долара и еврото!!!?
Ти прочел ли си нещо по въпроса, знаеш ли че БГ лев е обвързан с еврото и се обезценява спрямо долара или поскъпва, заедно с еврото.
През 1996-1997 г долара беши 1400-1500 лв., стигна до около 3000 лв. после пак падна и след деноминацията до 2014-15 г. беше не повече от 1. 40 лв. за долар. сега е около 1. 80 лв. вече от 10-на години.
А знаеш ли как Япония прецака САЩ като обезцениха рязко валутата си спрямо долара и това доведе до евтин японски внос в САЩ?
Единственото вярно е, че наистина има хора които продават и предават нашите национални и икономически интереси както на САЩ, така и на Русия. И двета групи са еднакво неприемливи за мен.
И разбери по-добре какво точно означава колония. Това е държава или територия, в която икономическите субекти могат да купуват суровини единствено от метрополията и да продават стоката си пак единствено на нея.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 54a3d634f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   А кога България не е била нечия колония? На простия нагаждачески предателски и дезорганизиран ганьовски народ му е отредена тази роля и абсолютно никой друг не му е виновен за съдбата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e7ea4c6da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

10.   Имаше едно видео на Карбовски където гост бе Макс Ритър. Всичко което каза той, се покрива с това което е казал автора. И това трябва да е видно за всеки един човек с повече от 2 клетки в главата. Нещо повече - циничната увереност и насмешка с която Ритър казва "Вие сте нищо друго освен една колония на Щатите (т. е. роби)", беше малко унизителна но не и по малко истина. Затова и Ритър казва "Дай ми реални доводи, че сте суверенна държава и сами сте си господари" и Карбовски накрая измънка "Да, така е". Той е свалил оригиналната версия на това видео шото не го представя в особено приятна светлина, но беше особено задоволително да го видиш в първоначалната версия как се свива като уй на студено когато му говорят така. Щото не е приятно да ти кажат в очите, че си роб. Но да храниш илюзии, че си нещо повече, е смешно.

Ние сме свикнали да чуваме, че сме "свободни", "прекрасни такива каквито сме", "силни". Въпреки, че нищо "красиво" нито пък "силно" няма в нас. Виж, "визията" и самочувствието ни е на нивото на актьор от световна величина. Или поне всеки се стреми да се представя така. ай фончета на кредит, лъскави колчики на кредит, парцалки на кредит, почивки на кредит. Но грозната истина е, че средно статистическия българин (и особено българка) е готов да продаде и майка си за достатъчно пари. Не много, при това. Сега тука някой ще скочи с плам в очите и ще се бие в гърдите какъв е горд наследник на Левски. Към такива аз имам следния въпрос - "А тези в парламента, те дали не са се продали, а? ", при което нашия шовинист със знаме в ръка ще измънка "да бе, мама им деба, крадци и далавераджии са, всички са се качили на някаква хранилка". Те откъде идват ако не от народа? И като са такива шо още са у парламента а не сте ги изхвърлили от там, като сте толкова различни? В редките случаи когато се организират митинги, повечето и не идват, че да не си развалят кефа, нали? Нещо повече - даже не си и правят труда да потърсят нефилтрирана информация която не се цензурира по един или друг начин. Гледат си малоумните новинки, скролват си фийдовете на телефончето и всичко е прекрасно. Единственият лъч надежда за мен са онази шепа хора които се качиха на Шипка и овикаха управляващите. Шапка им свалям на тези хора.

Опитайте се да започнете инициатива която не се поощрява от Щатите/правителството/институциите/мафията/медиите (тези понятия са едно и също щото са се срастнали като един тумор вече) и ще видите с какви препядствия от всякакъв вид ще се сблъскате. И после елате да ми говорите за "свобода". Виж, ако искаш да си смениш пола или да почнеш да ревеш, че някой ти е "наранил чувствата", автоматично те превръща в звезда. Тръби се все едно си събитие от национален магнитут. И всички скачат да ти съчувстват и защитават, на думи поне. За няколко дни.

Факт е, че западната култура и мироглед са разлагащ се труп. Няма нито една социална структура която да не е в разпад вследствие на някаква си про-западна догма която директно или индиректно се налага. Само един пример ще дам - брой сключени бракове на година.

Не е нужно да си "копейка" за да ги осъзнаваш тези работи. Лично аз не съм запознат с руските догми и специфики и не мога да говоря за тях. Подозирам, че и те си имат своите проблеми така, че аз ще съм последния който ще агитира за Русия. Но "американската мечта" я знам много добре в какво реално се изразява. Бил съм из улиците на страната на "свободата" и "сбъднатите мечти" и мога съвсем уверено да кажа, че това е зле скорена и жестока лъжа в която всички повярваха. "Една лъжа повторена сто пъти, се превръща в истина".

 
  ...

...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 9e1328aed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Имаш много попадения, но и много пропуски.
Първо темата ти е безсмислена - достатъчно е човек да прочете плана на Ран - Ът за деконструкцията на Българската държава, писан още 90те години. И най вече за "приватизационния процес", който тия двамата убавци измислиха. Има го най сайта на ЦРУ изтипосан. Айде да не пращам линкове тука.

1. Банките се нагнездиха с фалитите и пирамидите от '90те години. Не знам защо точно Райфайзен само споменаваш. Всички си изгубиха парите в банките два пъти.
2. Златото не е "стратегически ресурс". Такива се водят ресурси, които се ползват във военната промишленост. Това, че канадски фирми го прибират няма нищо общо с унищожаването на страната ни. Там целта е много по-дълбока.. Каквото и да в управлението ни винаги ще искат да го имат това злато.. Парите които ще платят за него не ги бърка. Американските пари са шума, така или иначе.
3. България никога не е внасяла ток. Все още не внася. Отиди на сайта на ЕСО, там има разчет на българското потребление по количество в реално време. Внимавай с фактологията си иначе си вкарваш автогол.
4. Ти самия употребяваш думата "брандове". Българската дума е " марки". Ако искаш да си българин - за пример, бъди за пример. Това е начина. Не като мрънкаш.
5. Така е да. Още си спомням, когато Херо ходеше по пловдивските училища да хвали младите нео-либералчета. Само, че има и друго нещо промивката тук идва преди всичко от Великобритания, а не САЩ. Знам че за теб няма значение. , но заглавието ти е такова.
6. Политиката на натриевия глутамат е световна. Не е само в България. Няма за цел да колонизира. Има за цел да направи хората дебели и зависими. По американски образ и подобие. Туй трябва да го разглеждаш глобално, защо им е американския елит да превръща хората в тюлени Не ме питай защо. Друга тема е. Дълбока.
7. Никакви пари не вземат политиците. Те са на каишка защото имат компромати срещу тях. Срещу Василев има дела в Интерпол. А Петков е крал стотици милиони от оная фирма за картофки. Арестуван е от канадските спец части - затова ни беше премиер. Всички до един в парламента са такива. Парите които вземат с НПОтата си, като Христо Иванов например са смешни в сравнение с това, което крадат чрез прокарване на закони, имоти, трафик, европроекти и тн.

Информацията, която си написал е полувярна и мирише на емоции. Хора като теб не бива да пишат, защото сега ще ти се нахвърлят либералчетата, на кокаин и ще те унищожат.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: bedfa6be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Реално от темата смисъл няма, защото за хора, които си взимат високи(балонни) заплати и си живеят в техния измислен либерален-офис- мехур е невъзможно да им обясниш нещата и дори да им кажеш истината в очите ще те гледат като телета.

Затова ще пиша само по няколко от коментарите.. :

6) Пич не знам кои държави какви са и кои са лоши и добри.. знам, че С. Корея е с площта на България, а е толкова милитаризирана и мощна държава, че ще смачка половината пе*далски западни държави ако тръгнат срещу нея... Ние в момента сме смешни даже сравнено с държави като С. Корея и Беларус... Това не разбирате..

А иначе 'Рашата' вече от тази година ОФИЦИАЛНО е на 5тпо място в света по покупателна способност, оказа се, че тия 'жестоки' санкции само ги мобилизираха още повече и хората имат няколко % ръст на БВП, отвориха си заводи за коли като се изнесоха западняците, отвориха домати производства, тепърва ще видим ефекта.

Европейска България с хубавата й про-западна политика е в кофата за боклук в същото време, затънала в кредити, бедна, болна, селска.. хранеща се с боклуци от ЛИДЛ и икономика без почти никакво производство.

11 златото е най-стратегическия ресурс от всички възможни, защото златото се използва като международна валута. Ако имаш злато може да си купиш буквално всичко на международния пазар и златото може да го продадеш във всякаква валута, т. е. всеки иска злато.

Долара може да рухне, британския паунд може да рухне, еврото може да рухне - златото винаги ще се приема на международния пазар!

Ти утре ако рухне цялата икономическа система и парите се обезценят какво ще искаш да имаш - килограм-два злато/монети или нещо друго?

Аетора

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 2654aa3592
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Вие които хвалите Америка за всичко не е лошо да разберете колко милиона бездомни хора има в американските градове. Вие които сте проамериканци да не мислите че ще бъдете по-добре от американците. Българите ще бъдат американски роби с изключение на някои български политици. Жал ми е за вас хората с промитите мозъци. Задайте си въпроса защо много африкански и южноамерикански държави се присъединяват политически и икономически към Китай, Русия и Индия. Дори Мексико стои настрана от Америка. Южна Африка, Бразилия и още много други държави искат да станат членки на BRICS, новата икономическа система, просто бягат от американската поробваща икономическа система. Жал ми е за вашето проамериканско мислене. Ако не вярвате, че в сащ има милиони бездомни просто напишете в компютера си БЕЗДОМНИ ХОРА В САЩ само, че на английски и ще разберете истината.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 14fcad0b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   3, американските фирми предлагат работа на младите, с която първо затъпяват и губят социалните си умения, второ нямат никакъв принос за българската икономика и трето, да, Русия е по-добре от пропадналата наркоманизирана Америка. Ти знаеш ли на какво приличат крайните части на градове като Филаделфия примерно, а? Ходи напиши. В Русия такива неща не съществуват. България няма работа с Америка.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: bedfa6be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   13, в САЩ и Англия има огромен брой бездомни хора(бил съм в Лондон), защото тяхната система икономически е така измислена, че цял живот да си в дългове - в кредити, под наем и т. н. и реално може да се "справяш" докато си подходящия роб - трудоспособен и съгласен да играеш тяхната игра.

В момента, в който спреш да работиш оставаш на улицата(защото или си под наем или с кредит), да не говорим колко непосилно скъпо им е здравеопазването и разни социални услуги като образователната система също е много скъпа и за да учиш нещо хубаво трябва или да се заробиш с кредити или да влезеш на пълна стипендия тоест да си гений.

Ясно е и че Русия си има трески за дялане, обаче от гледна точка на здравеопазване, социални услуги и т н. Задминават в пъти Запада.

По-чисто улици и по-малко бездомници, отколкото в Москва и Петербург трудно ще се намерят в някоя европейска столица

Т. Т.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: d6eee4f1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   За съжаление си кон с капаци - обръщам се към №12 или автора, или толкова ти е акъла.
В любита ти Русия, да почнем отначало едно време, 80-те години милиционерите биеха тийнеджърите, нарушаващи вечерния час. Ей така след 22. 00 ч. минава, като ги хванат ги мятат в "душегубката" и як бой с палките.
Даже да почна по-атначало, съветската армия обра златото на България от трезора на БНБ по мреме на окупацията. Съветската армия си почива в БГ 1944-45 г., докато българската армия воюваше с германците, даде 60 000 убити за 8 весеца, и два годишни бюджета отидоха за войната, а още 4 за мирновременната издръжка на окупационната армия.
Прочетох за новата икономическа система БРИКС - по същество нищо няма ново. Ти явно и една страница не си прочел по същество.
За Северна Корея, явно много си надъхан да си мислиш, че може да унищожи света с ядрени ракети, без да понесе щети. А помислил ли си ако ще воюва със западните държави, с какво ще пренесе танковете си до бойното поле? С транспортни самолети, каквите няма? Един танк тежи от 25 до 50 тона, един среден транспортен самолет може да носи по три танка, я пресметни как ще стане тая работа?
Смешно ми да е чета и как Русия била на 5 място по покупателна способност - на какво, на червен хайвер ли или на водка? Русия е с 15 000 БВП на глава от населението, а западните страни и САЩ с 40 000 до 80 000 долара на глава от населението. Войните се водят с ресурси, и накратко с пари. бившия Съветски съюз започна да харчи 70% от бюджета си за военни цели и колапсира. Сега говорим, че НАТО-вските държави трябва да отделят за военен бюджет от типа на поне 2-3 от БВП, я си представи, че почнат да отделят по 10-15-20 % какво ще стане.
Аз знам, че в Русия стана същия криминален преход като у нас с присвояване на държавната собственост от една малка група корумпирани бивши коменисти и сегашни олигарси. В Русия бедните са много повече от в САЩ. Преди 28 г. един съученик отиде в САЩ, майка му беше там отпреди няколко години, стана програмист, направи фирма и сега си купи къща за над 1 млн. долара, от които малка част 10-15% плати в брой, останалата на изплащане. В Бг или в Русия ще си купиш такава само ако си наркобос или корумпиран политик, прокурор, ченге.
И да знаеш, че не вземам голяма заплата. Но предпочитам свободата на гражданското общество, даже и анархията, пред тоталитаризма и командната система. Не искам цар ни господар над мен.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: bedfa6be1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Номер 17, да разбирам, че не искаш, = цар и господар над себе си, а искаш Боко Тиквата, Ристю, джендъри и банкери да те гърбят цял живот?

Хахах. 100 пъти предпочитам да ме управлява Путин, отколкото Боко Тъпото

Руснаците имат политици от класа и президента им е президент от класа и на външния им министър няма кой да им се намаже на пръста.

На Запад имат опикани лелки бюрократи, банкери и 'инфлуенцъри' като 'каймак' на обществото!

Баси каймака, не каймак а сопол!

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 99d82f538b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   " Ако имаш злато може да си купиш буквално всичко на международния пазар и златото може да го продадеш във всякаква валута, т. е. всеки иска злато. " - Купи ми ASML компанията. Айде!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 99d82f538b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   "Преди 28 г. един съученик отиде в САЩ, майка му беше там отпреди няколко години, стана програмист, направи фирма и сега си купи къща за над 1 млн. долара, от които малка част 10-15% плати в брой, останалата на изплащане. " - За 28 години, само толкова? Не искам да се заяждам с теб, но това е доста слабо постижение при сегашната икономика и цени в САЩ.
И не, нее нужно, да "си наркобос или корумпиран политик, прокурор, ченге. " - Ами дай, да зпаочнем, че има и програмисти в България и заплатите отиват над 13-4 000 лева в някои направления. После имаш места за ръководители, банкери, търговци, ПР-и и прочие. Земеделието къде го забравяш? Или те там, всичките алчни зърнари... С това мислене, не си много далеч от тоталитаризма, да ти кажа, аз на теб, господично, сега, видиш ли!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: f8bcae62e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 17 има проблеми с уискито по всяка вероятност

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 0f86938b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   №20, ти да не си специалиста по икономика на САЩ, и на България? Имало места... за ПР - или ПиАр - само герберската курви (ПиАри от мъжки и женски род) имат къща за над 1 млн. лв.
За земеделието знам повече от теб... там можеш да изкарваш пари без работиш, но трябва да вложиш на сегашните цени поне 1 млн. лв. Въпросът е тях докато ги "изработиш".
За заплати от 14 000 лв. няма кво да ме агитираш. От населението на Бг 15-20% имат заплати над 3000 лв., а над 10 000 са около 2%.
А мнението ти, че било слабо постижението за САЩ е безсмислено, без да го аргументираш. Това да ми слагаш думи в устата, и да правиш квалификации - също. Не е зле да погледнеш в речника какво точно ознава тоталитаризъм.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 часа
hash: 5b87bf3b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Имам чувството, че армията от проруски тролове е налазила навсякъде - то не е Фейсбук, то не е X, то не е YouTube, че и тук. То това е начин на работа на руските пропагандисти, нека ви припомня, че покойният създател на Вагнер Евгений Пригожин имаше ферми за тролове - нещо, което той лично е признавал.
Другият вариант е наистина да е такава каша в главиците им и дотоколко руската пропаганда да им е промила мозъчетата.
Да, американско влияние има. Но аз лично го предпочитам, в сравнение с руското. Последното ни е носило само беди в исторически план. Ако трябва да се върнем съвсем малко назад и т. нар. преход към пазарна икономика, той при нас беше направен по същия модел като в Русия. Т. е. от силните по социалистическо време служби, при тях - КГБ, при нас - ДС. При тях новобогаташите са прости момчета, налагащи се с незаконни средства и сила и наричани олигарси, при нас са същия тип, само че се наричат "мутри". КГБ и ДС си произведоха новата богата класа по този начин.
България все още си е руска кочина, пълна със соц носталгици и русофили, за които "правилният" газ и "правилният" бензин са само и единствено руски. Корупция, овладяване на всички власти от кръгове около олигарси (тук мутри) е по същия модел в Русия и България.
Някакъв тук написал, че би предпочел да го управлява Путин. Ами ти и сега имаш тази възможност - отиди и виж как е. Пробвай обаче и там да изкажеш някакво мнение различно от официалното на властта, както го правиш тук. Даже няма да можеш да се върнеш, ами ще си изкараш едни 5-6-7 години в затвора.
Промити мозъци много...

 
  ...
преди: 1 месец, 19 часа
hash: 8312295f08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ще бъда поредният човек, който ще каже, че за България е най-добре да работи за собствените си интереси, вместо да слугува на чужди "велики" държави и техните интереси. Иначе да, мисля че си прав - като сме деца, ние сме принудени да учим английски на високо ниво, сякаш сме американска или британска колония, или руски, сякаш все още живеем във времето на СССР.

 
  ...
преди: 29 дни, 22 часа
hash: ebb7351636
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   25, и аз имам същото чувство, но за проамериканските тролове, като теб. Дано Русия да победи, че да се махнете по-бързо от всички медии.

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 27 мин.
hash: 06148c66de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Няма по-велико нещо от руската пропаганда... Осакатила е стотици хиляди, милиони български мозъци...

 
  ...

...
преди: 28 дни, 18 часа
hash: f69eb5bce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   "24. №20, ти да не си специалиста по икономика на САЩ, и на България? "

- В интерес на истината, имам познания по финанси и икономика, защото редовно инвестирам средства и е много важно, когато си избрам нова работа или проекти, да съм наясно с икономическата релалност в САЩ? Моля те, спри се с глупостите.

Ако приятелят ти е Аркансау или Мисисипи, то ок, птова ще постижение. Ама ако е в Калифорния, Тексас или В Калифорния вече, ендофамилните са станали по $805 000 средно! Все едно в София, апартаментие да са средно по 350 000 лева, но щото някой е взел за 430 000, да го водим успял?

Това, кеото ме ядоса бе, че ми каза, че да си вземе някой евкивалента на къща за 1 000 000 долара от САЩ в Бългаиря, то трябва да е НАРКОДИЛЪР! Демек пресътпник гаден! Ами братле, НЕ, не трябва да е! И даде пример с приятелчето си, дето е ИТ с ИТ фирмица! Ами аз познавам лично 4-ма такива, в родната ни провинция!

И това ти изказване - "За земеделието знам повече от теб... " се надявам, да е вярно, но какво стана с менията и аргументите? Или викаш - за теб само важи. Надвявам се да си агроном!

П. С. Другият път дай пример с някой, който не е с енда от най-високоплатените за 2024-а професии и не изкарвай, ч е в Бъгалрия сме престъпници и далавераджии! Че има, има, ама... отношение малко и уважение към хората, моля!

 
  ...
преди: 28 дни, 14 часа
hash: e8d0fe8e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   До №29 - Поне кажи като мъж - аз си купих къща за 1 млн. лв. започвайки от нулата, без да съм престъпник.
Дали наистина е така?
Без нищо ли почна да инвестираш?

Нали се сещаш, че да си ядосан не е аргумент.
Съгласен съм, че има хора с 1000 долара правилно инвестирани в началото на 90-те години, които им донесоха по един апартамент плюс реинвестиции. Но това са капки в морето. Ако се такъв, радвай се вместо да се ядосваш.
За замята, ако искаш да инвестираш в такава, проучи си сам въпроса, едва ли ще ми повярваш като ти кажа.
За къщата в САЩ тъй като съм я виждал, знам и нейното местоположение, мога да кажа че такава в БГ ще е около 2 млн. лв. Даже и по-скапани се продават на подобни цени.

В България по-голямата част от богатите хора са със следните профили: перачи на пари; "Бизнесмени" от старата номенклатура с куфарчетата на Луканов; новата номенклатура на ГЕРБ и коруприраните, както и технтите калинки. Заедно с хората на заплата, по-висока от 3000-4000 лв. са най-много 20% от работещите, поне по данъчните декларации, които са публични.
Относно глупостите - върни се на собствените си писания и се замисли - "Места за ПиАр, банкери и еди кво си". Къде са тия топли места, можеш ли да посочиш конкретно, или ала. бала по принцип.
Всички разбраха, че се тупаш в гърдите, че вземаш 14 000 лв.
Стана ли по-добър човек от това?
По надалеч ли виждаш?
Чуваш ли инфразвук и ултразвук?
Някакви умения имаш ли други?
За един приятел питам. Защото се държиш като комплексар, ощипана госпожица.

До №18 - ти показваш какво е черно-бяло мислене и кон с капаци. Освен това ми слагаш и думи в устата.
Не искам ни Путин, ни Боко, никого не искам. Искам свобода.

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 19 часа
hash: 0be4030cd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   От 11
Авторе, на твоя страна съм, но наистина недей да пишеш. Личи си че още млад. Най вероятно непълнолетен. Свий си малко перките, защото си вкарваш автогол.
Дефиницията "стратегически ресурс" е създадена след втората световна война и в това число влизат ресурси, които се ползват във военната промишленост, като желязо, сяра, въглища, нефт или уран. Бомби и танкове можеш да строиш и без злато.. Апропо ЕС бива създаден около идеята върху контрола на стратегически ресурси в Европа, с цел предотвратяване на повторение на втората световна.
Да претендираш, че си за България и да изпитваш силни емоции че ни ограбват, потискат и американизират е хубаво нещо.. Само че когато са ти е грешни фактология и терминология ония надрусаните шизофреници пак ще дойдат да кажат колко са прости българите. Пак ти казвам, бъди за пример преди всичко!
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker