Свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва
преди: 1 месец, 6 часа, прочетена 735 пъти
Здравейте!
Благодаря, който ще отдели време да прочете!
Аз нямам кой знае какви драми с нея, проблема е, че тя искаше контакт да си говорим и тн. а аз предпочитам да си говори със сина й, нямам нищо против жената, но съм в такъв период, че не ми е до дълги и безсмислени разговори и тн с нея (и като цяло с никой). Казах й го директно и тя го прие и не си звъним. Но сега се чудя ок ли е това, имаме и дете, не искам да съм зла и лоша. Но наистина един разговор ми коства много усилия и не ми се говори с нея. Живее далеч от нас. Вие приказвате ли си със свекървите си? Ако дойде повод за детето и трябва да се съберете заедно какво правите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 29 дни, 6 часа
hash: cf24e7e25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Живеем на различни етажи, ми кво да си говорим, всеки си избира дали му се говори, но все пак трябва да подържаме контакт

 
  ...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: ba55258165
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Колко време ще ти отнеме един разговор?
Жалко за сина на тази жена.
Ти сякаш си човек, който изобщо не обича да говори.

 
  ...
преди: 29 дни, 4 часа
hash: 562afa8cc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Моята умря рано, но приживе използваше всеки един разговор с мъжа ми, за да ме оплювани да го кара да се развежда с мен.
Тъй като той споделяше с мен какви ги върши, не смятах за необходимо да си говоря с най-големия ми семеен враг.
Така че не съм си говорила с нея
С майката на бившия бяхме в много близки приятелски взаимоотношения, но тя беше съвсем различна.

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 2 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Големият зор-да проведе разговор с жената, чиито син е взела за мъж. Голяма мъка наистина. Ще си изгуби от ценното време за нищоправене, зяпане на сериали/риалитита, цъкане из фейса, сърбане на кафенца, за да размени няколко приказки със свекърва си. Ще кажеш, че по цели дни ще приказват, ще спят с телефона на ухо.
Обидила се е жената. Не е чужд човек все пак. От какво си толкова затормозена?
Питаш какво правим ли-създаваме спомени за детето ни. Показваме му, че има семейство, което включва и баба и дядо. Не само мама и тати. Я разходка из парка, я на домашно или заведение. Много снимки. Я на кино. Зависи какъв е повода.
Звучиш доста студено и снобски. Жената живее надалеч, може просто да иска да те пита за детето неща, които не може да пита сина си. Да обсъдите подарък, кой размер дрехи носи, обувки. Мъжете рядко забелязват подобни неща.

 
  ...
преди: 28 дни, 23 часа
hash: b4436b94bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторке това което описа за себе си има дума "темерут"

Когато дойде повод за детето няма какво да се притеснваш тя вече знае че си темерут, така ще си се съберете и тя ще си говори с сина си и внучето.
Обаче имай предвид че ако някога се скараш с мъжа ти, той ще й разкаже, а щом си се държала с нея толкова зле, тя няма да те защити и да успокои синът си, а ще започне да го обработва да те остави, с надеждата той да си намери друга, която е общителна и весела. То затова се подържа контакт със свекърва, защото в едно семейство все някога ще има спор между младите и е много важно за младата жена да има свекърва си на своя страна. Мъжете са такива най съкровенния си проблем ще сподели или с жена си или ако е скаран с нея ще иде при майка си, затова е много важно да имаш нейната подкрепа, все някога ще ти е нужна. Съвсем не е нужно да си говорите много често, но най-малко веднъж на две седмици трябва да й обръщаш внимание за по 1 час, и поне 3-4 пъти годишно да намираш повод да й подариш нещо, което тя харесва, дали ще е саксия с цвете, гоблен или някаква статуетка/ваза зависи от жената.

 
  ...


...
преди: 28 дни, 23 часа
hash: c59699c01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да не контактувате съвсем при положение, че имате деца не е ок, макар че много свекърви си го извоюват с това да правят безсмислени конфликти. Контактувайте, но умерено. Дълги разговори нямат смисъл.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 9 часа
hash: fc12e5ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Свекърва ми почина преди 6 години. Преди това, мразех контакта с нея. Вечно нареждаше как вкъщи не е оправено, не е изчистено, не е изпрано. Съпругът ми ми беше казал да не ѝ обръщам внимание и че тя поначало си е мрънкало. Свекър ми, лека му пръст, беше абсолютен светец, че успяваше да ѝ изтрае мрънкането.

 
  ...
преди: 28 дни, 2 часа
hash: f2c0546921
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   3, същото, само че е жива. Използва всеки повод да говори срещу мен и прави семейни сбирки без мен и детето ми. Кошмарна жена. Отказах контакт с нея.

 
  ...
преди: 27 дни, 18 часа
hash: 4a5319b1d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Според мен не трябва да се държиш студено все пак ти е родила и отгледала този мъж, който е до тебе.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 16 часа
hash: 022b2af93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Добре де. Това е просто един разговор. Какво ти пречи от уважение да проведеш един разговор.
Един дълъг разговор винаги може да се прекрати.
Но съвсем да не искаш да не говориш не е добре.

 
  ...

...
преди: 27 дни, 12 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   За българката свекървата е огнедишащ дракон. Демон, който трябва да бъде победен. Погълнати от злоба жени си мислят, че правят много готино нещо като не общуват хич с майката на милото. Не им идва на мозъчето, че може и да не е жената зло.
Общуваме нормално. Имаме търкания като всички хора. Но знам, че трябва да е част не само от живота на сина си, внучето, а и в моя.

 
  ...
преди: 27 дни, 4 часа
hash: 2abb104f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не ми публикуваха първия коментар, затова ще пробвам пак. Защо пък трябва всички разговори да са дълги и безсмислени, говори кратко и смислено.
Да не искаш изобщо да говориш с жената показва липса на възпитание. Няма да ти струва кой знае какво да поговориш от време на време с нея. Не пишеш да ти е направила нещо лошо, да се е държала зле, затова нямаш основание да отрежеш съвсем контакта с нея. Колко пък усилия да ти коства един обикновен разговор?

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 3 часа
hash: fc12e5ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   12, не е само за българката. Живяла съм в чужбина и имах що-годе близки чужденки. Масово ми се оплакваха от свекървите си. Баща ми, лека му пръст, казваше така: "Младо с младо, старо със старо". Две, а понякога и три поколения под един покрив, винаги означава война.

 
  ...
преди: 26 дни, 22 часа
hash: c59699c01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   12, много приказки си чела. Българките, препатили от свекърви са изключително много и е нормално да нямат желание детето им да е около някой, който ще го настройва срещу майка му, каквито случаи има и те са много. Ти си имала голям шанс да намериш някоя свекърва, която да те търпи, защото уличаваш в злоба жени, които са били в уязвима позиция. Общуването, 12, е двустранен процес и когато някой само наранява, уязвява и изолира, то не му трябва много мозък, че да се отдръпнеш от такъв човек, синът нека си ходи, но и такъв няма много мозъчен щом позволява свекървата да сее огън и жупел върху снахата. Не могат да се винят снахи в това, че не искат да общуват с коравосърдечни свекърви. Има и добри свекърви, с тях как общуват? Значи си е до човека, но масово са... Не е за приказка просто.

 
  ...
преди: 26 дни, 8 часа
hash: 2abb104f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, няма нужда да търсим статистики кой от кого е пострадал. Това няма отношение към темата на авторката. Никъде не е казала, че свекървата й е направила нещо лошо или се е държала зле. Тя просто не искала да комуникира с нея, ей така, без особена причина, щото й струвало много усилия.

 
  ... горе^

...
преди: 26 дни, 8 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   16, качествата, които мразиш у свекървата, мразиш и у мъжа си. Тя го е възпитала, тя го е учила какъв мъж да е. Какво значи търпене? Щом съм със сина и, значи съм част и от тяхното семейство. И обратното. Тя не ми е враг, таласъм или караконджул. Човек като всички други. Не винаги сме на едно мнение, но това е. Старая се детето да вижда, че има баби и дядовци, не само мама и тати. Създаваме нормална семейна среда. Не вдявам как за българката като цяло свекървата е таласъм, който само вреди.

 
  ...
преди: 26 дни, 2 часа
hash: fc12e5ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, защото си попаднала на свекърва. Я да беше попаднала на такава като моята и щеше да запееш друга песен. А тези глупости, че "тя го била учила, тя го била възпитала и трябвало да я уважавам" го говорят или мъже, или жени, които са преклонили главица пред всички.

 
  ...
преди: 26 дни, 1 час
hash: c59699c01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   18, в пълна грешка си. Мъж и свекърва не са едно същество и сиамски близнаци, както предполагаш. Проблемите на голяма част от българските свекърви идват оттам, че те преди да са опознали снахите си лепват етикети и после настройват цялата си фамилия против тези снахи, един мъж ако е глупав, ще се върже. Добрата свекърва ще подходи така, че дори да види, че според нея това е неправилната снаха, ще си замълчи: може животът да ги раздели, заради техни си проблеми, а ако ги сплоти, особено ако това е майка на внуците й, трябва да остави добра дума и съвет, това е много важно. Имоти всички си имаме и никой не е тръгнал с мъж заради кой знае какви негови имоти, но в спор, в който тя ще знае как да завърти нещата в нейна полза, понеже това е нейният син и тя си го познава, вината за спора си е нейн. Дори ако щеш, че спори с момиче, което може да й е дъщеря.

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 1 час
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   19, мисълта ми беше, че няма как свекървата да е звяр, а сина-агънце. Нали тия качества ги е наследил от нея? ! Характерът и възпитанието от къде идват? От комшиите? Първите 7 години са важни, а те са именно под влияние на семейството. Или възприемаш нещата както ти е изгодно. Упорствай си, дръж си на ината, така си възпитана и ти. Човек е плод на родителите си, взима и добри, и лоши неща. Чувала ли си израза :"прилича на майка си/ баща си"?
20, така мислят огромна част от българките. Вечно с лошо и на нож. Свекървата по дефолт е страшилище, което я ненавижда. Затова я ненавиждат и те. От извратена ревност. Мислех по този начин като тийн с първо гадже. Минеш ли 18-20 е тъпо да гледаш на света само като смесица от черно и бяло и как нечия майка ще ме мрази. И как ще мразя нея. След 18 гледах на майките на гаджетата като на хора, които са възпитали човека, с който се срещам. Той прилича на тях, възпитан от тях. Ако е мързелив, избухлив, пие- това е вина на родителя. Ако е добре възпитан-значи жената си е свършила работата. Щом искаш да живееш в някакви схеми и страхове-живей. Щом искаш да вярваш в лошото-вярвай. Щом искаш да имаш дисфункционално семейство, без баби и дядовци-имай. Свекървата ми не е идеална, но не е таласъм. Човек е, от плът и кръв. Интересува се
от внучето си, извежда го, купува му неща. Ходим си на гости. Защо да ми прави мръсно, или аз на нея, като още при запознаването ни, се отнесох към нея като към човек и жена? И обратното получих? Не казвам, че нямаме съвсем разногласия, но не са поводи за война. Идеални отношения няма.

 
  ...
преди: 24 дни, 2 часа
hash: c59699c01b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21, те не го мислят, те го виждат нагледно. Женски номера свекървата да не пуска сина си, докато жената е бременна около нея, да го зарива с работа, за да може да не се привърже към нея и тя да види колко този човек няма приоритети в живота, по празници да кани само сина си, да не поздравява жената за рождени и именни дни, да изброявам ли още? Обиди насаме и пр. Естествено, че синът не е агънце. Той ако има малко мозък няма да позволи да обиждат жена му. Съответно обратното, ако една свекърва нищо не е сторила и злобата от жена към нея не е оправдана. Тук много зависи от мъжа. И той е поставен пред избор не от жена си обикновено, а от фамилията си. Виж мама как готви, тя не. Мама все е болна, върши всичко сама и прочие. Докато жената и тъщата отглеждат обикновено децата. Тъщата вместо да се жалва помага с децата. Има разлика, нали? Вместо да затрупва сина си със задачи, ако мисли за младото семейство свекървата веднъж да вземе децата да се видят те като млади хора? Но на нея това не й е нужно, и тях при шанс ще настрои срещу майка им, както и всички зомбита около нея, които са намразили снахата само щото трябва да се мрази.

 
  ...

...
преди: 23 дни, 4 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, противоречиш си. Хем мъжът не можел да се привърже към жената, хем пък тя бременна от него. Взаимноизключващи се неща. Или е непорочно зачатие? Ти изкарваш свекървата като някой суперзлодей, който нито работи, нито има други занимания, освен да заговорничи. Живее да прави злини. В някакви филми живееш, в някакъв психотрилър, в който си жертва. Шпионски истории и заговори. Многострадалната Геновева. Личи си, че мразиш и ти не знаеш защо. Явно още от запознаството си била ледена, а после защо не те харесват?
Търси си кръгли сираци, но това пък приятелите им ще ти са ти врагове. Проблемът ти е, че искаш цялостен контрол, но човекът е живял и преди теб.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 6 часа
hash: fc12e5ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   21, да ти кажа - има как и аз познавам такива случаи. Пак казвам - не си попаднала на свекърва като моята. Това чумата през Средновековието не е била толкова проклета като свекърва ми. Мъжът ми има и брат, но и двамата бяха в страшно обтегнати отношения със свекървата. Защо ли?

 
  ...
преди: 21 дни, 21 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24, не си ли прекалено крайна? Сравняваш човек с болест. То бива, бива злоба.... Говорим за човешко същество все пак, а не демон или зараза.
Причини има бол защо някой не се разбира с родителите си.
Разбирам нагласата да вярваш как си робинята Изаура, клета и страдаща. А свекървата-палач, който по цял ден крои и бълва огън по всички. Тормози всички и те са нейни роби. Сюжет на латиносериал. Напиши един сценарий.

 
  ...
преди: 21 дни, 6 часа
hash: fc12e5ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25, пак ти казвам - не си срещала такава жена като свекърва ми. Тя беше от старата генерация жени, които много обичаха да се месят, където не им е работата.

Не съм клета и страдаща, просто не исках контакт с нея. Що се отнася до това защо не се разбираше с другият си син - ми по същата причина. Само че другият син и даваше повече отпор от съпруга ми.

Недей да даваш определения на хора, които не познаваш.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 18 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26, а да ти идва на акъла, че може да те мрази, защото не искаш да общуваш с нея? ! Странно, нали? Някои жени сами си го правят, после се чудят защо така. И ако другата снаха е същата стока, нищо чудно.
Странна работа. Колко пък ще да е зла тая жена? Искаш вечно съжаление и вечно някой да те закриля. Не можеш сама ли? Къде е писано, че мъжа трябва да забрави целия си живот преди жената и само нея трябва да закриля? Робинята Изаура в 21-ви век. Ми да беше си взела кръгъл сирак, или с мъртва майка. Май някои жени само това ги прави щастливи. Но тогава пък щеше да те закриля от приятелите си, те щяха да му пречат да е с теб.
Към майката на мъжа ми подходих като към човек, а не като към враг. И стана. Без драми, сръдни и смешни борби за надмощие. Предпочитам да се обажда на майка си, да помага, отколкото да ходи по жени и да им дава пари. Детето ни си има две баби и двама дядовци и е щастливо. Нормална семейна среда. Да му мислят тези вечно скараните.

 
  ...

...
преди: 20 дни, 11 часа
hash: 7f7a8028ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   23, не го изкарвам, а то е така. Нито работи, нито има други занимания, нито помага с децата. Едното му дете останало голямо и само шета вкъщи, настроено от нея против жената. Не е до изкарване, това са факти. Ти живееш в розов свят и не знаеш колко лоши хора има. Има и добри свекърви, има и такива, които и след помятане няма да ги интересува сред живите ли си или не. Преобладават вторите. Знам за потресаващи случаи, направо престъпления. Гонили бременни жени с корем или правят им скандали, тези жени могат да помогнат, не ги интересува живи ли са или не. Те ако са читави сами ще подтикнат синовете си да обгрижват бременна жена и между впрочем да се тревожи бременна е забранено под закон и подсъдимо, може даже да го проверите. Свекървите ревнуват сина си като любовница от жена, вместо да се радват, че някой ги е взел без имот без пари в повечето случаи, защото приживе свекърва на син нищо няма да остави случайно да не си купи жилище за новото семейство, вместо да се радват, че някой обича синовете им говорят настройват братята и сестрите му, страшно е, то е чист позор.

 
  ...
преди: 20 дни, 6 часа
hash: 4ac9cd3a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28, защо на тоя син някой трябва да му каже да си обгрижва жената? Баща ли и е? Или е глупав и трябва да му се казва? Представям си как злата свекърва го е заключила у тях, а той, бебето, не може да шавне. Пълнолетен човек, искаш да му се казва. Жената сливи ли има в устата си да каже, че иска помощ? Не, нали?
Защо детето да не помага вкъщи, голямо е, да се учи на ред. Или само мъжа да се впряга? Свекървата трябвало да е благодарна, че някой и взима бедния и безимотен син. Тоест, според теб, хората се взимат заради имотите, а не качествата. Той е някаква стока там, без идентичност, захлупен. Взели го по милост.
Имаш нещо право, но прекалено се вглъбяваш в лошото и някакви психотрилъри. Ти изкара някоя жена на 40-50 велик манипулатор, който иска да тъпче другите, а те са безмозъчни. Хем обиждаш себе си така, хем мъжа си.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 1 час
hash: 1acd96c54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Не, не е ОК, че не ти се говори със свекърва ти-макар, че доколкото разбирам нищо лошо не ти е направила. Но то, колелото се върти и съвсем неусетно ще дойде ден, в който и с тебе няма да искат да говорят-ще бъдат в такъв, същия период като твоя. "Не искам да съм зла и лоша"-ти СИ зла и лоша. И невъзпитана-но за това не е виновна свекърва ти, а майка ти.

 
  ...
преди: 18 дни, 3 часа
hash: 1777da6439
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Абе ако е дълъг разговора спокойно може да се прекъсне но съвсем да не искаш да говориш не е добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker