Мнения за апартамент на първи надпартерен етаж над магазини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнения за апартамент на първи надпартерен етаж над магазини
преди: 22 дни, 19 часа, прочетена 345 пъти
Здравейте, работя в апартамент на първи надпартерен етаж. Тоест първи жилищен. На нивото на улицата са магазини, които са изданени по-напред. Заради това терасите на апартамента са доста по-големи. Едната, задната е направо с размер на голям хол, с колегите си я ползваме като дворче и лятото за барбекю дори.

Другите апартаменти са с доста по-малки тераски съответно. Мисля си, че би било добре да се живее в такъв апартамент на първи надпартерен етаж над магазини. Има си и минуси със сигурност, но поне си по-високо над улицата спрямо първи етаж в блок, където няма магазини и партер. Реално височината на 1-ви надпартерен етаж се пада между 1-ви и 2-ри етаж в блок без партер. Е да, на офисът ни все пак има решетки на прозорците и вратите на балконите, няма как, но човек свиква с тях. Но, понеже блокчето ни е на хълм си влиза слънце през деня, не е на усойно място. Друг плюс е, че блокчето е на 5 етажа и няма асансьор. Не ми се мисли какво е да се катериш по 5 етажа всеки ден без асансьор. Идвам на работа и излизам на обяд на разходка за нула време. Това е минус, защото всички живущи минават през нашия етаж, за да се качат, съответно на горните етажи стълбите и стълбищните площадки се цапат по-малко. Но това е малък минус сякаш. Не сме лишени и от хубава гледка, защото както казах сме на лек хълм и от другата страна сградите са далече. Какво мислите за такъв тип апартамент? Някой живял ли е в такъв?

Защо не се строят вече толкова блокчета с по-широк партерен етаж? Аз мисля, че има предимства, защото терасата ни/покрива на магазина под нас реално ни изолира от шумовете на улицата. Ако прозорецът ни беше плътно над прозорците на магазинът отдолу доста повече шум щеше да има си мисля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 22 дни, 6 часа
hash: 53038126f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Много стари сгради(преди комунистическата епоха) са строени така.

Пример за София е старите къщи около Пиротска и Христо Ботев. Не съм живял, но мисля, че основният проблем е, че си много близо до улицата/ шума.

Щом на партер има офиси и магазини значи е оживен район и долу минават доста хора/коли

 
  ...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: f918bfb7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Блок без асансьор си е живо наказание. Независимо на кой етаж живее човек. За майка с количка е ужас, за инвалиди е ужас, за възрастни хора е ужас. А не дай Боже да се наложи да викаш линейка и да се извежда човек с носилка... Не бих си го причинила, независимо от плюсовете

 
  ...
преди: 22 дни, 1 час
hash: dd6895cb82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всички жилищни сгради се строят според градоустройство в съответния квартал.
Но 5-етажна сграда без асансьор е пълен абсурд в 21-ви век.
Не те съветвам да купуваш апартамент в такава сграда.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 23 часа
hash: df4b02de5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Пълно е с точно такива в новото строителство. Прегледай сайтовете за имоти.

 
  ...
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 620d8d5cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да живееш близо до магазини е ужасно. Една от причините да не искам изобщо да живея в център. 1 година живяхме точно зад Катедралата във Варна, всички улички, малки, пълни точно с магазини. Жилището беше на трети етаж, партера - магазини. Всяка сутрин в от 7. 00 отвсякъде започват да се чуват ролетни щори до към 10часа поетапно всеки си отваря. Ужасен е този шум, не може де се наспи човек. Отделно въпреки че имахме двор с гаражи, постоянно спира някой бус уж за 1 минута да зареди и стоиш и чакаш, нито можеш да си изкараш колата, нито да я вкараш и почват едни разправии, вдига се кръвно. Ако си с малки деца или имаш работа е непоносимо. Всякакви бусове спират където си искат, по средата на улицата, на тротоара, запушват гаражи, не им пука. Клиенти на магазина също смятат, че щом са клиенти имат право да си паркират точно пред магазина... не бих си го причинила повече.

 
  ...


...
преди: 21 дни, 21 часа
hash: c51f846a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Братле, в момента съм с оперирано коляно и съм с патерици. Онзи ден трябваше да ме приемат в болницата за рехабилитация и точно него ден имаше профилактика на тока, съответно нямаше асансьор. Познай дали тръгнах с патериците по стълбите. Да няма асансьор не си е работа. Утре ще те оперират не дай си боже и оставаш заложник в апартамента си няколко месеца. Ако имаш малко дете, какво правиш с количката? Нито ще сме вечни млади, нито вечно здрави. А какво правиш, ако трябва да обзаведеш и ремонтираш апартамента? Как ги качваш всички тия мебели и материали? Ако за всяка мебел трябва да плащаш на хамали, ще ти трябват стотици левове само за качването. А тръгнеш ли да правиш ремонт, никой майстор няма да ги се навие да ти качва толкова материали по стълбите.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 9 часа
hash: a2cd2b9c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   3 блокчето е от 2001-2003 някъде.
5 при нас на работата магазините не са шумни. Реално е само едно малко магазинче, а под другия апартамент на нашия етаж (само 2 апартамента на етаж са) има китайски ресторант, той минава и под една част от нашия апартамент. Не съм чул шумове сутрин. Ресторантът е тих. Да, понякога мирише малко на китайска храна, но само от едната страна на балкона, вътре не се усеща, а и на мен не ми пречи, защото обичам аромата на китайска храна.

 
  ...
преди: 21 дни, 8 часа
hash: 10bc84deed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Защо не се строят вече толкова блокчета с по-широк партерен етаж? " - Заюото излиза по-евтино и повечето хора искат тераси на по-високите етажи или поне тераси, гледащи към двора. В България не се правят толкова кооперации с дворно място, така че и това отпада. Просот не можеш, да продадеш жилщето на по-всиока цена, само защото имало по-ширака тераса, а и много хора се притесняват, че дава лесен достъп на крадците до жилището. Това, че го виждаш в натоварените места, е по-скоро, защото магазините изискват по-голяма площ и хората на горния етаж получават екстра тераса.

 
  ...
преди: 21 дни, 8 часа
hash: a2cd2b9c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сградата е на бул. Драган Цанков 17. Ако не беше шумната улица от едната страна щеше да е идеален апартамента. Мечтая си за подобен, но на тиха малка уличка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker