Насилие срещу сестра ми! Как да помогна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Насилие срещу сестра ми! Как да помогна?
преди: 23 дни, 3 часа, прочетена 877 пъти
Накратко за проблема който е свързан със сестра ми.
Преди години когато заминах да уча в друг град за съжаление много се отдалечихме със сестра ми, обстоятелства го налагаха.
През този период, когато не си бяхме толкова близки тя си беше намерила гадже много се радвах за нея, но с времето установих, че този не е за нея, защото успя така да й завърти главата отдалечи я от семейство и приятели. От години им продължава връзката, в която боят е ежедневие и най-лошото тя не го вижда така, говори ми как тя си го заслужава, което е безумно. В малкото пъти в които се разделят с него уж й идва акъла уж осъзнава нещата, но в мига в който той я потърси тя веднага се връща.
Говоря й, но тя не чува... обяснява ми че го обича е аз тази любов не я разбирам той я бие, обвинява нея че тя го била предизвикала и си заслужила боят...
Много пъти е идвала вкъщи пребита говори как повече няма да се върне при него и след месец два се връща.
Не знам колко пъти сме си говорили, че това не е любов от негова страна и че не е нормално уж че я обича, когато се ядоса да й разбие носа, а тя свива рамене и ми казва аз си го заслужавам...

Хора не знам какво да правя, знам че тя не е малка, но очевидно не може да разсъждава адекватно пиша ви, защото мина една година от раздялата им и си мислех че най-накрая се е отървала от този, но разбирам че пак се върнала.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 22 дни, 12 часа
hash: 15dd0becda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   За съжаление не мисля, че ще й помогнеш докато сама не иска да се отърве от насилието.

 
  ...
преди: 22 дни, 11 часа
hash: c502801cd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Помага се на човек, който иска да му бъде помогнато. Сестра ти не е такъв човек. Съжалявам! Направи последен опит, като и уредиш час при психолог. Ако ни иска- да си носи последствията.

 
  ...
преди: 22 дни, 11 часа
hash: 673a5471dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мило момиче знам как се чувстваш в тази ситуация обаче за съжаление не можеш да направиш абсолютно нищо, докато сестра ти сама не поиска да си тръгне окончателно ръцете са ти вързани... Чувството на безсилие е смазващо знам го от личен опит...
Тя вече е с "промит мозък" колко и да й говориш и тя да се съгласява с теб това е само за заблуда.
Този порочен кръг трябва тя самата да прекъсне, колкото и да искаш да й помогнеш само ще е я отблъснеш от себе си.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 7 часа
hash: b062addeda
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Еми да, прав си се човека! Тя си го заслужава, и тя самата също си го знае и си го признава, за което евала й правя!!! Малко жени се осмеляват да са самокритични, да погледнат в себе си и да видят дали причината не е в тях, вместо да бързат да прехвърлят цялата вина на мъжа, че той бил "лошият насилник", все едно, че той просто ей така от нищото ще ги пребие за кеф, без никаква причина. Със сигурност го е ядосала с нещо, жените сте много злобни и имате много гаден, инатлив, опърничав характер и не спирате да се дръвчите на мъжа за всякакви глупости, докато не си отнесете заслуженият бой или поне шамар за урок да престанете. Тя осъзнава всичко това и осъзнава грешката си и, че той не й мисли злото и сама иска да се поправи, а ти й правиш лоша услуга, като й наливаш твоите феминистки глупости в главата и се опитваш да я модернизираш и да я направиш "самодостатъчна" като теб, от което тя нищо няма да спечели, а само ще загуби. Тя е голям, възрастен човек и е достатъчно голяма, за да взема сама решенията в живота си и ти не й трябваш, за да ги вземаш вместо нея! Тя най-добре си знае сама какво е най-добре за нея си, ти няма как да знаеш по-добре от нея! Затова я остави намира и си гледай твоите бакии в твоя собствен мизерен животец, че така като те слушам, 100% й завиждаш, че има мъж до себе си и не е сама, а на теб няма кой да ти обърне секунда внимание по цял ден!!

 
  ...
преди: 22 дни, 6 часа
hash: 9987106972
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Биий ме, обичам те. Няма оправия ако тя не го иска. Явно е зависима от него.

 
  ...


...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: b7bb938639
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   5 - Имаше случай на жена от Монтана, системно тормозена, но търпяща заради децата. Накрая помля мъжа си. Такива изроди да си имате едно на ум

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 4 часа
hash: bf862f50d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Значи виж сега ако говорим, че наистина я бие, реално, а не се сдърпват там, както доста, то това, което на твое място щях да направя е сам или с няколко приятели да го причакам и да му хвърля тупаник. Той, ако се стресне ще си тръгне, ако издаде на сестра ти: тя и да ти се сърди, какво губиш, нали я бие? Този въпрос би следвало сестра със сестра да отправи, според мен ти като мъж, следва да знаеш, че понякога към насилници трябва да се използва мъжка сила, сплашване. Който казва, че агресията не е хубаво, естествено, че не е, но аз някак си ако бях мъж и пребиваха сестра ми щях да действам, не да питам във форум, независимо колко тя е със Стокхолмски синдром. И го имали другото, гледай и своя живот, да не премине в оправяне на чужди проблеми, може сестра ти като цяло да си е проблемна личност и да трябва да се осъзнае в много отношения.

 
  ...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: 673a5471dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До коментар номер 5. Ти 10000% си такъв насилник щом това ти е мнението независимо от кой пол си бой никой не заслужава!!!! И да си виновен се говори а не да биеш. Ако ще да го е ядосала това ли е начина и ти ли биеш жена си защото те ядосала? !? ! С бой проблеми не се решават никога!

 
  ...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: 673a5471dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Страшно пасивни сте какви хора Боже опази... хващаш сестра ти под ръка, малка не малка и в най-близкото районно жалба медицинско до като има още кръв по лицето и съд до дупка след случай с момичето нарязано с макетно ножче мисля че ще има по сериозни и строги мерки за лайнари като тоя.
Ако не я спасиш няма кой да я спаси тя сама не може виждаш. Спаси я за да не я намериш някой ден... пепел ми на устата...
Не трябва да се подминават такива ситуации и да си затвориш очите до нищо добро не води мълчанието. Не слушай тия пасивни глупаци как нищо не можеш да направиш МОЖЕШ!

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 23 часа
hash: c654d6aae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Глупостта е нелечима бокест.
Говори с родителите ти за нея и идете в полицията.

 
  ...

...
преди: 21 дни, 18 часа
hash: f1aa5f4e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Сестра ти е мазохист, обича да й създават болка, с нищо не можеш да й помогнеш. Ако тя страда и я боли, не би се връщала при този изрод. Наскоро гледах изповед на българска проститутка в Холандия. В публичният дом където "работи", ходели повече извратеняци, искали да ги бият, да лижат краката на жените, ето в такива времена живеем, побъркан свят!?

 
  ...
преди: 21 дни, 18 часа
hash: 81e207e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Помогни на себе си защото ти си единствената която постояно пишеш за побоища над жените от мъжете. И няма да спреш с тези твои измислени истории докато си в този сайт. Не ти ли омръзна бе жено.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 17 часа
hash: 0648e34fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всички психопати действат по един и същи начин. Отначало са перфектни, грижовни, забавни дават ти всичко от което имаш нужда. Изглеждат интелигентни и уверени и са страшни манипулатори. Общо взето не им е трудно да привличат хората. После лека полека обработват жертвата, така че тя да повярва в това, че вината е нейна. Свалят самоучастието и', отдалечават я от семейство и приятели и тя остава сама с насилника. Тези жени наистина вярват че са загубили всичко защото не струват като хора и вярват, че трябва да търпят това, защото го заслужават. Истината е че са жертви на изкусни манипулатори, които имат за цел да поставят жената до себе си в слаба позиция за да могат да правят каквото поискат. Такъв насилник никога няма да се промени и понеже жената прощава и се връща, той ще ескалира все повече и повече, тъй като тя с поведението си му показва, че това е ок за нея. За съжаление много жени са в това положение, а най-жалкото е че повечето жени които попадат в такива ситуации са много интелигенти и можещи. Изключителна рядкост е някоя тъпа кифла да попадне в такава ситуация.
Аз лично като мъж съм се гаврил с много насилници през годините и ще ги бия и мачкам докато мога. Правете и вие така. Не гледайте безучастно как бият комшийката, колежката, съученичката или някоя жена на улицата. Да има много жени с изневери и куп глупости на които трепането им е малко, но те изключително рядко стават жертва на насилие. Повечето жени които понасят това са напълно невинни и единственият им грях е, че обичат някой, който не заслужава да бъде обичан.

 
  ...
преди: 21 дни, 16 часа
hash: 50f5d5e274
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Коментиращи като номер 5 трябва да се проследяват по IP, да се кастрират и да се изпращат в лагери за тежък физически труд. Друг вариант няма.

 
  ...
преди: 21 дни, 15 часа
hash: ea3008740b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Вземи я да живее при теб известно време, тя има нужда от внимание и от близък. С това ще и помогнеш най-много. Не оставяме роднина в беда, ако трябва се върни, този можеш лесно с полиция първо да го ограничиш а после с една бая голяма бухалка можеш да се намесиш ако е наложително.

 
  ... горе^

...
преди: 21 дни, 14 часа
hash: 839a489888
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   5 - Ти си един боклук, същия нещастен комплексар като човека в темата. Смятай колко си мразиш живота, че да си такъв жалък женомразец! Пожелавам ти да имаш дъщеря и някой да се отнася така с нея, да видим същото ли ще говориш. Макар, че няма как да имаш, такива нещастници като теб обикновено си умират сами.

 
  ...
преди: 21 дни, 11 часа
hash: 1afe778ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Авторке, чети внимателно!!!
Сестра ми беше се забъркала с подобен и също криеше, докато не видях следа от удар на крака и. Притиснат я и вдигнах блузата защото стойката и беше неестествена. Няма да ти казвам беса който изпитах в него момент... добре, че не ми беше пред очите боклука.
Също съм жена, но в него момент ако този боклук беше в къщи, някой нямаше да излезе жив може би.
Пратих му съветници... Без никакви разговори, преговори и подобни. Малко престой в хирургията му дойде много добре на него, после бързо и тихо е напуснал града. А бях му предала, че ще се радвам да се видим като излезе, та да го пратя в друго отделение и там да си почине малко...
Ако зависеше от сестра ми, щеше да си остане с него и да продължи да крие.
Пращай му двама да го посъветват добре... Така добре, че той сам а не иска повече да вижда сестра ти даже отдалеч.

 
  ...
преди: 21 дни, 9 часа
hash: f6dac35b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Прочети за Стокхолмски синдром.
Консултирай се със специалист, психолог

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 2 часа
hash: 5b2f13d35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Оффф, разберете най-сетне, че щом им се случват такива неща, значи и те не са стока. Щом бие сестра ти просто приеми, че сестра ти наистина не е читава, не е стока и си го заслужава. Както виждаш тя си го иска и си го търси. Спри да се бъркаш в чуждия живот и не давай квалификации, които очевидно не са верни.

 
  ...
преди: 18 дни, 15 часа
hash: 862b37bfda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Има доза истина в това. Може и сестрата с нещо да го предизвиква но въпреки това не заслужава да е зверски пребита.

Като не се разбират просто се разделят.

 
  ...

...
преди: 18 дни, 13 часа
hash: 966793fee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Офф, 22, няма такова нещо като да не е читава и да си заслужава боя. Той си я избрал, а като не е читава, има разводи. Като е толкова читав, да си намери по-свястна.

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 10 часа
hash: 2d08292ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Дори да не е читава проблеми не се решават с насилие.

Защо му е на човек да си съсипва живота биейки друг по-добре да него е да си намери друга може би по-свястна половинка.

 
  ...
преди: 18 дни, 3 часа
hash: bf862f50d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   18, ама това не са мъже! Някой да бие сестра ми да питам във форум какво да правя? Ти си жена и си направила правилното нещо, той не смее да се сдърпа с приятеля й. Причината може да е само една, че взаимно си раздават някакви шамари. Ако оня я бие и тя има брат, брата това да го знае бе знам какво има да се пита.

 
  ...
преди: 16 дни, 6 часа
hash: b7bb938639
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   На мен ми е чудно кога ли на някой близък на жертва на домашно насилие или на близък на жертва на пиян / дрогиран шофьор ще му падне пердето и ще раздаде правосъдие лично. Такива изроди като наслиниците и пияните/дрогираните шофьори са от едно тесто правени. Разумен, адекватен човек ще си събере багажа и ще си тръгне щом нещо не е както трябва. Разумен адекватен човек няма да седне пил зад волана. Насилниците най-често са друсалки и алкохолици. Та кога ли ще чуем в новините че някой родител на убита жена е осакатил насилника? Аз съм на принципа "око за око - зъб за зъб". Няма да имам милост ако се случи нещо такова в семейството ми. Бих направила насилника инвалид - цял живот да чака да му сменят памперсите. Това би било най-голямото наказание за такъв изрод. Да е жив, а да не може да живее. Същото бих причинила и на убиец на пътя. Докато не се хванат роднините да раздадат правосъдие и едните и другите ще се чувстват спокойни, че нищо няма да им се случи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker