Как да възстановя приятелството ни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да възстановя приятелството ни?
преди: 15 дни, 17 часа, прочетена 341 пъти
Нараних моя много близка приятелка. Не бих го направила съзнателно. Направих нещо прибързано, без да помисля. Срещнахме се да поговорим, поисках й прошка подобаващо. Припомних й колко много я обичам и че не искам да я загубя. Тя ми прости, но е разочарована от мен, вече ми няма същото доверие, наранена е и й трябва време, за да излекува болката си. Тя каза, че не спираме да сме приятелки, просто й трябва време на дистанция и започваме отначало да градим. Имаме обща компания и каза, че може да се виждаме там и комуникацията ни ще е само там, докато не ме повика тя да да се видим двете. Каза, че повече не иска да обсъждаме случката. Аз наистина съжалявам, защото мразя да е наранена, още повече от мен. Моля ви, не ме съдете, аз осъзнавам, че съм сгрешила и това е ценен урок за мен.
Искам съвет от вас. Какво да правя във времето в което сме с общата ни компания? Как да комуникирам с нея така, че да уважавам пространството й, но едновременно да вижда, че се старая за нея? Благодаря предварително и хора, обичайте приятелите си и ги печелете всеки ден, защото хората в живота ви са подарък, а не даденост.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 дни, 20 часа
hash: 4a751b507e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Нищо специално няма нужда да правиш. Направила си достатъчно. Дръж се на положение, и ти си човек, не стигай до самоунижение. Айде де, други приятелки нямаш ли?

 
  ...
преди: 14 дни, 13 часа
hash: 5b5d1a8536
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Остави времето да излекува раната.

 
  ...
преди: 14 дни, 31 мин.
hash: aae3b6616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Казваш направих нещо прибързано без да помисля. Тя ти е простила, но вече няма да ти има доверие. Кажи какво си направила прибързано, нали разсъждаваш задълбочено. Ако аз съм ти приятелка и аз няма да ти имам доверие. Ти не мислиш когато говориш

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 19 часа
hash: f8e66fba57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Внимавай с това. Не се принизявай и не се опитвай да я печелиш. Каквото и да си направила, поискала си прошка и си изказала съжаление. Това е, което си могла да направиш и те поздравявам за това - означава, че си добър човек.
Оттук нататък се дръж нормално, като и ти самата се дръж на дистанция и не общувай кой знае колко с нея - бъди учтива, помагай ѝ от време на време, ако има нужда, говорете си в общата компания, но дотам. Просто познати бъдете и с времето може да се оправят нещата. Приятелства не стават насила. Тя, ако си прецени, че държи също на теб, ще ѝ мине бързо.
Само ще те посъветвам да не влизаш в ролята на мъченик, да не се жертваш за нея и да не показваш притеснение в нейната компания, защото от опит знам, че много хора злоупотребяват с вината, която изпитват другите. Ако не е читав човек, може да те тормози с години за това - не го позволявай. Извинила си се - свършила си каквото трябва. Дишай спокойно и си живей живота без нея на този етап. Намери си ново хоби за награда за това, че си постъпила правилно и не се обръщай много назад към конкретната случка, която те е накарала да изпитваш вина. Била е за урок. Научила си го и продължаваш.

 
  ...
преди: 13 дни, 17 часа
hash: 47e73339c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бях в такава ситуация, обаче на мястото на другата страна. Най-близката ми приятелка ме нарани адски много. Доста време не желаех изобщо да контактувам с нея, но тя не ме оставяше на спокойствие- постоянно ме търсеше. Говорихме няколко пъти по темата. Що сълзи се проляха... Дадох ѝ шанс. Мина доста време, докато позабравя какво се случи, но пък вече няколко месеца сме в по-нормални отношения. За момента всичко е наред, но категорично казах, че повтори ли се това забравя за мен.
Гледай да ѝ пишеш поне да я видиш как е, какво прави. Не знам каква е ситуацията при вас, но за грешката има и прошка. На мен ми трябваше доста време. Тя ми го даде, но в същото време се опитваше да поддържа контакт с мен. Ще се оправят нещата. Най-важното е ти да си вземеш поука и да не правиш така повече.

 
  ...


...
преди: 13 дни, 10 часа
hash: 52947f43e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не се занимавай повече. Доверието е като огледало - веднъж счупено, колкото и да се стараеш да го залепиш, си личи грозно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker