Развитие в малките градове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Развитие в малките градове
преди: 13 дни, 19 часа, прочетена 309 пъти
Имам един въпрос за всички, които живеят в големите градове.
Според вас от какво нещо имат нужда малките градчета и села за да се развиват по-добре?
Също и какво липсва при нас, което големите градове имат?
Понеже преди няколко дена дочух някой да се оплаква, че в нашата област на всяка крачка има кафенета и дискотеки, но нямаме университети, театри и като изцяло развитие на архитектурата. Което си е така.
Какви са вашите предложение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 6 часа
hash: 0f9b9b7714
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Хора.
Много хора - голямо разнообразие, повече възможности за работа, забавления и т. н. В случая количеството е важно.

 
  ...
преди: 13 дни, 4 часа
hash: 39a923d9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Няма индустрия.
В големите градове икономиката, базирана на услуги има смисъл. Много хора - има нужда от много услуги.

Ако има индустрия - малките градове ще са по-големи, повече хора ще имат нужда от повече услуги и т. н.

Например едно време моят малък град имаше 6 фабрики и населението беше 30% повече.

 
  ...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: 429ecf86eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Привличане на туристи - атракции всякакви; изложения на артисти с подходяща предварително реклама; организирани разходки до забележителности в/около градът/селото; концерти на открито дори от местни таланти; цехове за производство и продажба по тези ъбития на сувенири по тематика и/или свързани с местна история и забележителности; адаптирани и узаконени места сред природата за пикник и щандове с храна/сувенири; курсове за забравени майсторски умения--ръчен труд; дори навън, където може да има и подкрепящи, които да си купят нещо в момента.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 19 часа
hash: f7013b8977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Поне един театър и кино да има е добре, както и поне един мол или голям търговски център. Идеален размер град за мен е от поне 30 000 до 500 000. Всичко повече от половин милион е супер шумно, мръсно и гадно. Гмеж. Всичко под 20 000 е прекалено тихо, малко, прекалено консервативно и пълна скука. Затова най-добре град тип Търново, ако е по-голям най-много нещо като Варна.

 
  ...
преди: 12 дни, 19 часа
hash: 49ecebc53a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! От малък град съм и сега живея в него, но общо 12 години съм живял в София (от 18 до 30 годишен). Там учих висше образование и после веднага ме взеха на работа защото доста здраво се стараех, включително работих и в университета в които учих. Прибрах се отново в малкия град защото получих доста добра оферта за работа по моята специалност, пък и имам жилище а в София бях на квартира.

Виж сега, по малките населени места има изключително много проблеми и дефицити. Давам ти пример: имам Радко заболяване, в радиус от 100 километра няма доктор които да го е лекувал, лекува се само в София. Реално за един преглед ми се налага да пътувам 400 километра общо отиване и връщане. Друг пример: като живеех в София, най-близката ми денонощна аптека беше на 100 метра, сега най-близката ми в малкия град е на 6 километра. Училищата също в малките градове с малки изключения са под всякаква критика… по 1 учител за 4 предмета.
Примери много мога да давам.
Но основния проблем идва от липсата на хора, намаляващото население…

 
  ...


...
преди: 12 дни, 14 часа
hash: 758c5c9849
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Колко хора от вашето село ще ходят на театър ежеседмично? За да съществува един театър е нужно да има продадени поне 6000 билета месечно, има ли толкова клиентела за театър при вас?

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 12 часа
hash: c20804e32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Да не живееш в Пазарджик.
Не всеки иска да учи. Ами аз не бих живяла в София, харесвам малки населени места, където всичко е наблизо. Кола нямам.

 
  ...
преди: 12 дни, 5 часа
hash: 855441b436
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От какво нещо има нужда ли, ами малко инвестиция в някаква/и атракции и силен мениджмънт. Обиколи разгледай хората в други села или градове какво правят. Примерно Ямбол, имат доста голям кукерски фестивал "кукерландия", и правят много и различни интересни за туристите атракции, за лятото имат река Тунджа и ресторанти покрай реката с водни колелета за лятото, в реката имат светещи фонтани, които пръскат с голяма височина водата. На едно било, където има гледка към целия град са направили паркинг и са си издигнали бг знаме. зимата имат фрапиращи за големинта на градчето коледни украси, отиват туристи да се снимат и подпомагат и бизнеса, все ще си купят нещо. ИТака започнаха да привличат туристи целогодишно, а покрай туристите има работа за местните, магазините продават повече, ресторантите бълват храна, във връзка с ресторантите и зеленчукопроизводителите живват, има работа за хотелчетата и къщи за гости, в околността живват и другите забележителности, манастири, археологически разкопки и др
Погледни едно малко село Джулюница, всяка неделя, почти всички селски улици стават огромен пазар, селото кипи от народ и стока, над 150 сергии всяка неделя. Село с има няма 400 къщи прави и привлича 150 сергии. Привличат народ от цялата околност идват хора от над 100км на пазар в Джулюница, има от пиле мляко, стоки втора ръка и нови стоки, авто части и техника втора ръка, зеленчукова улица, живи животни и домашни потреби, сладкарски сергии, сирена и домашни яйца, бачичарница с много вкусни мекици, нови дрехи и чехли, пердета, перилни и почистващи препарати иии кебапчийници разбира се. Всичко това ежеседмично.
Село Тополица Айтоско над 200 огромни оранжерии по 2-3 броя на семейство, пълни с разсад и зеленчукови насаждения, работят хората, в самото село три ресторанта, а над селото в гората няколко хижи за гости с красиви гледки и ресторантчета, рибарник с жива пастърва, която ти пекат на скара на място.
Просто трябва да измислите нещо за вашия град с какво бихте могли да привлечете туристи или клиенти. Развитие се случва само ако намерите какво да продавате и мениджър, който да се грижи за реклама в интернет, за привличане на клиенти, дали те ще са туристи за атракции или клиенти на стока която вие сте произвели или просто градче за пазар да ви посещават и продавачи и купувачи вие решавате.

 
  ...
преди: 7 дни, 7 часа
hash: cf5bd2fd3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И зависи къде е тоя малък град. Ако е близо до голям е ок - хем си на спокойно, хем като ти трябва нещо отскочиш до големия град и така.
Но, ако е някъде на майната си този малък град е гадно - няма квалифицирана работа за образованите млади, няма свестни лекари, училища, заведения, магазини. За всичко трябва да ходиш до някъде надалече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker