Защо е това негативно отношение към хибридите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121393)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо е това негативно отношение към хибридите
преди: 13 дни, 2 часа, прочетена 183 пъти
Какво мислите за хибрид?

За дизел?

За автоматик?

Искам чисто нова кола, но не съм карал такива коли и затова питам. Дали да не си купя традиционна бензинова кола с ръчка? Аз карам малко по-спортно и на дълъг път обичам да вдигам повечко и да изпреварвам бързо.

Вчера ходих в шоурум на Киа. Поразпитах и исках съвет каква кола да си купя. Човека ми обясни, че най-много се купува чист бензин
Аз се учудих, защото си мислех, че това са хибридите. Той категорично ме посъветва да не е хибрид. Били добре само в града, а извън града имали смисъл, само ако се кара със 100. От там нагоре губели динамика и всякаква икономия. Не посмях да го разпитам повече, защото сякаш на тая тема говореше с недомлъвки. Може би го съветват да продава повече хибриди, понеже са по-скъпи, но някак го усетих, че като на приятел не ми препоръчваше такова нещо. Каза, че единственият им смисъл е, че са по-екологични и до там. Това важало и меките хибриди.

Говорил съм е с един колега, който кара хибрид на Тойота и също каза, че на дълъг път е било пълна мъка.

Има един ютуб канал на един варненец morrons hack или нещо подобно, който с голям ентусиазъм си купи Тусон и само 5 месеца по-късно го продаде. На дълъг път над 120 се форсирал, вървял като за 100 коня, макар да е 230, чудел се постоянно кога да е на ток, кога на бензин и всичко било дразнещо и забравено. При високи скорости разхода ставал зверски над 15, а вървяло по-зле и от малолитражка

Не разбрах какво точно имат предвид. Може би трябва да покарам, за да го разбера. Тест драйв не смея, защото не съм карал автоматик и ме е страх с чужда кола такива високи скорости.

Някой може ли да ми обясни наистина така ли е и защо не трябва да си купувам хибрид.

Дилъра също се изказа лошо и за дизела. Имал двойно по-скъпо обслужване, много градове вече го забранявали и не можело там с дизел, имал капризен двигател с тия дюзи, дпф и др. Каза, че имало смисъл, само ако правя 50 к км на година. Общо взето ми препоръча чист бензин, макар разхода на гориво да е малко по-голям.


Подобни неща съм чувал и за автоматици. Понякога се чудели каква предавка да включат, по-забавено ставало и такива дразнещи нещица.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 дни, 18 часа
hash: 7f4aee9a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Един единствен път съм се возил в хибрид Хюндай и колата вървеше доста приятно - не е бърза спортна кола, но 80-100 си вдигаш без проблем плавно върви.

Собственичката беше във възторг тогава, защото била супер икономична. Реално колата тръгва на бензин и караш да кажем няколко километра на бензин. След това самият двигател от въртенето и работата започва да произвежда електричество и минаваш на електричество, тоест реално пътуваш без пари - поне аз така го разбрах.

 
  ...
преди: 8 дни, 23 часа
hash: 65d9cfed82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   За паралелните хибриди (като Тойота Приус, например), които са със малък мотор и малка батерия, в големия град, с много светофари и чести спирки, хибридите са супер. Регенетативните спирачки, могат спокойно да ти връщат едно 30% от разхода, че даже и повече, ако си в особено гаден час пик. Другото е, че електрически мотмори са доста по-икономични откъм енергия, при тръгване и ниски скорост.

За мен лично, "плъг ин хибридите" не са добра сделка.
Имаш голям ел. мотор и средно голяма батерия, както и цялата система за ДВГ. Лошото е, че когато си на батерия, къкнеш двигателя. Когато си на двигателя, мъкнеш едно 200-400 кг отгоре, според модела, а това си казва думата за разхдо. Хем гори повече ток, хем повече гориво. А на магистралта, караш ли със 115 и нагоре, батерията ще свърши след 70 км и всичко спестено, ще се "върне" до 120-тия километър. След това, си на сериозна загуба, спрямо алтернативите.

И затова не съм фен на плъг-ин хибридите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker