Въпрос към пътуващите на организирани екскурзии с туристическа агенция със самолет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос към пътуващите на организирани екскурзии с туристическа агенция със самолет
преди: 15 дни, 12 часа, прочетена 233 пъти
Здравейте, искам да попитам дали при тези екскурзии групата се събира на летището преди отпътуването или се събират чак като стигнат до летището на дестинацията? И дали в самолета ще ме сложат да седя до друг човек от туристическата група или може да се падна до пътник, който няма общо с нашата екскурзия?

Представих си, че ми се падне да седя до гастарбайтери или българи, учещи в чужбина и ме достраша. Дали не е по-добре да отида на автобусна екскурзия? Става въпрос за Виена, има и автобусни екскурзии до там, където плюсът е, че се вижда и Будапеща. Поне в автобуса със сигурност всички ще сме туристи.

Като цяло като ходя на екскурзия не обичам да пътувам с гастарбайтери и разни студенти, които учат в чужбина. Те ако изобщо благоволят да говорят и ако ме попитам къде пътувам почти винаги казват колко е гадно там, какви са гадни хората, а това сякаш ще ми помрачи екскурзията. Освен това част от нашите гастарбайтери се държат досущ като Бай Ганьо - бутане, блъскане, офкане, пъшкане, постоянно стават да си взимат неща от дисагите, които пък шумолят, защото много от тях пътуват с едни плетени торби от пластмаса, провикват се на децата или жените си, сигурно и попръцкват. В автобус тип Фликс Бус сигурно ще е още по-лошо и мнооого по-дълго, но пък с автобус на самата тур. агенция ще сме си само хора, които ни е интересно да пътуваме.

Аз затова и не искам да ходя на самоорганизирана екскурзия - защото нямам познати и приятели, които да им се ходи из Европа, тях все ги блазнят места като Дубай. Но досега при пътуване самостоятелно все попадам на такива, особено към Западна Европа и Гърция по самолетите пътуват доста неприятни хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 3 часа
hash: e7b4cd99d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако самолетната компания, с която лети групата, е от най-евтините, е твърде вероятно да има всякакви хора в самолета. Един път ходих на такова пътуване, но изобщо не помня какви хора е имало в самолета. Мен това слабо ме интересува. Един път само си спомням, че един мъж ми каза някакво много тъпо нещо, мисля, че даже се опита да ме обиди, но аз не схванах навреме и бях доста любезна с него.
Иначе ако се качиш на полет за Германия ще се видиш в чудо какви индивиди пътуват до там. Един път до мен стоеше жена с паник атаки и страх от летене. Пиеше кафе с бира, устата и беше все едно ужилена от пчела и говореше странен български.
На друг полет на един мъж му беше лошо и жена му в паника крещеше да му донесат кислород и никой не искаше да помогне. Тя изпадна в такава истерия, а стюрдесите дори не се опитаха да я успокоят. Може би я познаваха от друг полет, не знам...

Друга случка наскоро с една жена с маска... Тя ядеше и пиеше като си дърпаше маската надолу, ронеше хляба на всички страни и пуфтеше от задух ли, не знам..
Виена не е далече и с автобус, но със самолет е определено по-бързо и удобно, стига да не се впечатляваш от подобни на гореописаните индивиди.

Може пък да имаш късмет и до теб да се някой нормален. Тези, които правят екскурзии може също да са странни и да не ти харесат.

Интересно ми стана как искаш всичко да е както си го представяш. Не би трябвало външни фактори така да ти убиват желанието за пътуване.

 
  ...
преди: 14 дни, 20 часа
hash: e3947b1ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Първо, не си толквоа важна, че всеки да иска да говори с теб. До сега не ми се е случвало да видя някой с някого да си говори - всеки си седи и си пътува. Аз даже реално повечето не съм ги разбирал към групата ли са или са случайни. Просто си хващаме самолета и си летим. Чак на слизане, като започнат да ни взимат автобусите разбирам. Второ, от толкова очаквания ипренавиване най-вероятно ще остаанеш разочарована. Когато човек има свърх очаквания до най-малките детайли с кого да пътува, как да пътува, какво да види, обикновено остават едни нереализирани очаквания, защото няма как всичко да е перфектно.

 
  ...
преди: 14 дни, 17 часа
hash: 4e94e07fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Има и предимство за агенцията, че при отмяна на полет или разваляне на автобуса май са длъжни да осигурят алтернативен транспорт. Ако сам си букна всичко както досега, освен, че ще съм заобиколен с кой знае какви много трудно ще се оправя ако автобусът реши да ме зареже насред Сърбия примерно. Ето сега в Дубай има блокирани хора заради отменени полети, но тези, които сами са си букнали билетите няма да им бъде осигурен хотел и общо взето трябва сами да се оправят, докато много агенции осигуряват поне обещетение ако не хотел, други и в хотел настаняват. Сърбал съм това да съм съвсем сам в чужбина, блокиран на летището защото всички полети бяха отменени. Седях 15 часа гладен и жаден, защото и ми бяха откраднали банковата карта. Цяло чудо е, че досега толкова пъти рискувах да пътувам съвсем сам и самоорганизирано, но ми омръзна вече.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 10 часа
hash: 1e4dac77e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Няколко пъти сме правили организирана семейна екскурзия със самолет. Туроператорът, който ползваме, процедира по следния начин: на летището в София преди полета чака представител на туроператора, който отбелязва по списък явилите се пътуващи. До кого ще седите в самолета зависи от много неща: с коя авиокомпания пътувате, как и кога туроператорът е буквал билетите... България Еър съобразяват пътниците и местата - например семействата се настаняват на съседни седалки. Нискотарифните компании не гарантират това. След кацането, на изхода на летището, в края на зона пристигащи, чака с табелка екскурзоводът, който поема групата и той се грижи за вас оттук до излитането на връщане. В случай, че екскурзоводът пътува със самата група, а не е някой местен, пак ще ви събере на изхода на летището при пристигане.
Никой не те задължава да контактуваш със съседите си по място - слагаш едни тапи в ушите, пускаш си музика или се преструваш, че спиш. Полетите из Европа са кратки - все ще си изтърпиш съседчето да 2-3 часа. Не си струва да се блъскаш по пътищата с автобус, след като със самолет стигаш много по-бързо и имаш повече време за разглеждане на местните забележителности. Ако екскурзията е обзорна, с няколко спирки с нощувки по пътя, може би е по-интересно, но е и доста изтощително.

 
  ...
преди: 14 дни, 8 часа
hash: e3947b1ad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво пък толкова им има на студентите? Ти да не си кралска особа?

 
  ...


...
преди: 13 дни, 17 часа
hash: 4e94e07fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5 ами родителите им са ги захвърлили на тази млада възраст съвсем сами да ходят по чужбина немили-недраги. Поне в началото да ги придружат или да ги запишат на организирана екскурзия предварително, че да свикнат със страната, но не.

Най-странното е, че една колежка, която самата тя е била студентка във Франция към днешна дата не би стъпила сама във Франция, или където и да е в чужбина на екскурзия, а предпочита варианта с организирана такава чрез агенция.

Излиза, че самите им родители НЕ биха отишли сами в чужбина, но пускат децата си да учат там съвсем сами. Логика? Няма! Нищо чудно, че повечето студенти в чужбина са недоволни.

Мен ме пратиха за 1 седмица в Лондон като тинейджър да уча езика и като да се връщам спряха всички полети от Лондон поради страх от тероризъм. Добре, че приемното ми семейство излязоха свестни, та приеха да преспя 1 нощ безплатно. Ами ако не бяха сигурно щях да спя на летището, защото нямах останали пари за храна и вода, какво остава за хотел! Знаеш ли колко гадно е за един тийн да виси по 15 часа на летището дори следващия ден, защото са отменили полетите без храна и вода (защото ми откраднаха банковата карта)?

С туристическа агенция това нямаше да се случи, в най-лошия случай биха ми дали сандвич и бутилка вода поне, в най-добрия биха ми уредили билет за връщане без да се налага да звъня в българското посолство и да се шмугна на летището с италианска група туристи. Отбележи - пускаха групи туристи, но не самостоятелни пътници! Също така се видя и в Дубай като блокираха пътниците за насам как тези, които са с тур оператор имаха някаква сигурност, а тези, които сами са си организирали пътуването ги пращат да пият една студена вода.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker