Колко пари трябва да изкарва един човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Колко пари трябва да изкарва един човек
преди: 5 месеца, 12 дни, прочетена 1350 пъти
Здравейте, според мен лично за да живееш нормално, ако си сам човек и плащаш наем, трябва да изкарваш 2000лв на месец. Правя груби сметки, в най - евтиният вариант наем за 1 човек в София ще е 400лв. , сметки за ток, вода, телефон и т. н. ги кажи 100лв. Говорим само за 1 човек. За храна ако си готвиш вкъщи, 20лв. /ден не ти мърдат, за да можеш да се храниш пълноценно, защото вече всичко е скъпо. Това прави 600лв/месец.

До тук са най - основните неща и това прави 1100лв/месец за един човек.

Остават едни 900лв които разделени на седмици са по 225лв/седмица, които могат да отиват за неща като кола и разходи по нея, цигари или излизане с приятели, някакво хоби.

По - моите сметки 2000лв са нещо като минимум за това да живееш нормално за един човек.

От което следва: Ако сте двойка 25 годишни и искате да имате дете, трябва заедно да изкарвате 5000лв/ месец за да отгледате 1 дете, или 6000лв/ месец за да отгледате две деца и всички да живеете нормално.

Та въпроса ми е колко средностатистически българи на по 25 изкарват толкова пари и как да няма тази демографска катастрофа.

Аз съм мъж на 25 и много искам дете, но нямам възможност, аз го изкарвам тези 2000лв/месец, но работя работа където съм по 12часа на ден 5 дни в седмицата и е абсурдно да работя нон стоп и да не мога да виждам гаджето си и евентуално детето си.

Правилни ли са ми сметките или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 12 дни
hash: c3a2d05d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не не са!
Първо човек трябва да ограничава разхода си според собствения си доход. Защото ти и да достигнеш 6 хил на месец пак ще имаш проблем че за нещо не ти стигат, човешкото око насита няма, ще ти се прииска по хубава квартира, по хубава кола, по хубава техника, по хубави мебели и т. н.
Второ За семейство разходите малко понамаляват, все пак осветлението за един е точно толкова колкото осветлението за двама, квартирата за един струва толкова колкото квартира за двама. Готвенето за четирима не струва 2400лева, а ще ти дойде 800лв, защото ако си сам няма да сготвиш боб, леща, манджа със зеле, но ако сте 4 човека ще сготвиш тенжера манджа и за 7-8лв ще се нахраните всички, тоест с готвене пак ще идва по 20-25лв на ден ястия за четирима. А хобитата на 4 членно семейство да ги туриш над 3000 на месец е доста разточително за нормално работническо семейство.
Обобщено на този свят няма "нормален" доход, всеки трябва да се научи да живее според собствения си доход. Колкото до въпроса могат ли да се гледат 2 деца с малко пари, о да, повечето които имат 2 и повече деца живеят с много по малък от 6 хил доход, просто си правят сметката как и за какво харчат.
Примерно има няколко вида закуска можеш да свариш един пакет буквички за 1, 5 лв и да нахраниш 3-4 членно семейство, можеш да купиш 4 банички за 10 лв или пък да си платиш закуската на блок маса в заведение което ще ти излезе около 60 лв за четиримата. Всички семейства от тези три примера ще закусят нормално, така че всеки се разполага според дохода си, едни ще си позволят ресторант други банички, трети ще я карат на макарони или домашни бухти и няма да са гладни.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 975f05d2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Оооо човеко в каква заблуда си, правиш грешка като много хора. Предвид днешната народопсихология някак мислиш, че всичко е пари и че ако не са те, ти си нищо. Ти си думата която даваш, поведението което имаш и такъв какъвто си.
Ще ти прозвучи тъпо, обаче ако ти кажа колко пари взимам, ще викаш е кал взимаш тия пари и имаш проблеми. Ми лесно е, като взимах твоята заплата мислех като теб, после като взимах малко повече, мислех друго, сега мисля, че и тези са ми малко, нищо че имам желания живот, за който ти мечтаеш.
Всичко това е защото парите са просто пари, като ги имаш не се отпускаш, знаеш да седят в банка е глупост, от там предприемаш действия, с които се чудиш дали ще ги удвоиш или загубиш. И всичко това няма край, милионери завиждат на милиардери и всичко свързано с парите е лайна човече.
Това което ти трябва е да срещнеш някое мило създание, да създадете семейство и да се обичате, другото няма да ви направи по щастливи, ако ще да изкарваш 6 цифрена сума и да я водиш всяка седмица по чужбина.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 7f8d14bdf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Абе майката си джаса, както и да го погледнеш все зле. И аз съм мъж около 20 и направо не знам как ще я карам. С тия работи оставаш без здраве и време. Добре са тия гурута където продават курсове. Имат си хем време, хем пари. А ние се бъхтим и за какво? Аз пак не мога си позволя начина на живот, който искам. Само за себе си а камоли да се грижа и за жена и дете. Тогава трябва да съм милионер иначе не виждам хубав живот. С достатъчно свободно време да се наслаждавам на живота и да си отлгеждам децата.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: c9e7d5c17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не, не са ти правилни сметките. 400лв наем няма, освен ако не визираш стая в квартира. Е оня ден гледам в Надежда апартаменти примерно 45-60кв. м почват от 600лв и масово са към 700-800лв. Това пак би могло да се поеме за сам човек, ама някакви лишения ще трябва. Останалите сметки стават, аз на месец ок 400-700лв за храна харча така че сметката ти тук е вярна.

Правя 2600лв някъде тази година, работа от 8 до 17ч с 25 дена отпуск. Малко по голям съм от теб, но не мисля че тия пари са ми ок. Поне 4000лв трябва за да не се лишавам от нищо. За дете общия бюджет бих казал на месец трябва да е поне 7000лв понеже апартамента трябва да е поне 80квадрата за едно и 100квадрата за второ. Тук наем поне 1500лв. Сметки 200лв, храна ок 1200лв, разходи за детето поне 700лв и си се натрупва.

Всичко под тези пари според мен е мизерстване

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: c9854f388b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Абе аз не съм от привържениците на бедното живеене ама не мога да разбера защо ще харчиш 600лв. за храна на месец, при условие че готвиш. Ние сме 3 членно семейство и храната ни излиза 600лв. за тримата. Това включва закуска за мен и мъжа ми през седмицата, обяд за мен-нося си храна и вечеря за тримата с детето закуска, обед и вечеря за трима ни през уикенда. През седмицата детето яде в градината. Аз готвя през ден, храним се само с най-качествена храна, разбирай месо, риба, зеленчуци, плодове, яйца, извара и сирене. Много рядко леща. Сладко не епотребяваме, пакетирана храна не купуваме, безалкохолни също, ориз, картофи и хляб не ядем. Поне два пъти в месеца ядем сьомга обаче и пак влизаме в тия пари. Готвя много супи и салати. Ако някой каже, че не е вярно да знае, че си записвам всички разходи и затова съм го установила. За сметка на това, само та сэпруга ми разходите за обяд през седмицата са 300-350лв. Това го пиша, за са направите разликата между готвена вкъщи храна и хранене навън.
А иначе другото, което ми изводи очите е комбинацията на гаджето и детето. Приятелче, гаджетата са за секс, деца раждат съпругите и докато си с това мислене, така или иначе не мисля, че си готов да се възпроизвеждаш.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: d13e3638da
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Сметките не са ти съвсем точни, но като цяло си прав, че стандарта е нисък и с дете става трудно. Така и не разбрах как точно ги докара 5 к за трима, при положение че твърдиш, че сам човек трябват 1100 лв. 1100 х 3 = 3300. Не знам защо слагаш и другите пари за цигари, излизания и тем подобни. Бебето нито ще пуши, нито ще излиза по кръчми. Тези 225 лв за цигари, излизания и кола как ги сметна не знам. Тия 20 лв на ден за храна на човек също. Ами ти само пържоли да ядеш, пак не можеш да ядеш за 20 лв. Кило свинско ти е 10-12 лв, ти по 2 кила свинско ли ще ядеш всеки ден?

Но иначе да, за трима души си трябват едни 3 к на месец, да не кажа, че в месеци с извънредни разходи отиваш на 3 и нещо - 4, но това е без наем, защото ние имаме собствено жилище. С наема отиваш на 4-5. Знам го от опит, защото сме трима и си водя отчет. И да, знам, че има много хора, които живеят с доста по-малко, но аз говоря за нормален живот. Да, ако ядеш предимно боб и картофи, пазаруваш дрехи от втората употреба и т. н., със сигурност може и с по-малко, но всеки си решава какъв живот го устройва и какво може да си позволи. Ако става въпрос, ние не излизаме по заведения, не купуваме нищо излишно или прекалено скъпо, готвим предимно вкъщи и рядко си позволяваме готова храна. Гледаме просто да купуваме средно качество и най-необходимото.

Иначе конкретно на въпроса - трябва да изкарваш поне 3 к, за да можеш да гледаш семейство (освен пак казвам, ако не карате на боб и картофи) и това при положение че и жена ти ще работи за поне 2 к. Дали в България ти е възможно да изкарваш такива пари, не знам. Ако не, отиди в Германия например. Това, че работиш 12 ч за 2 к изобщо няма да го коментирам и не знам с какъв акъл въобще си се съгласил на такива условия. Че аз съм от провинцията и си бачкам 8 ч за 3 к. Ами ти в Германия с двойно по-малко работа ще взимаш 2 к, ама в евро. А цените са същите като тук. Само наема ти е по-висок, ама ако двамата с жена ти взимате по 2 к, са си 4 к евро. Отделно там се взимат задължително детски, които са 400 евро на дете. Ти реално детето си ще го издържаш почти само с детските и няма да те натоварва финансово, докато навърши 18. А от вашите заплати, 1к евро да плащате наем, пак сте с 3 к евро или 6 к лв на месец след плащане на наема. От тях спокойно могат да се спестяват поне половината, ама без никакъв проблем. Не само че ще живеете без ограничения и то на нормален 8 часов работен ден, ами и даже ще спестявате 1, 5 к евро. Вие 3 к лв в бг няма да спестявате и в сънищата си. Внаги съм се чудил защо хората се подлагат на такива условия на труд. Как ще бачкаш 12 ч, бе човек, и то за 2 к. На мен милиони да ми дават няма да бачкам 12 ч. Човек има нужда от почивка, свободно време, време със семейството. Ами ти като си сложиш времето за сън, път и приготвяне, излиза, че само бачкаш и спиш. Това живот ли е? И то в София, в тая лудница. Че и лудница да търпиш. Не се излагай, моля ти се. Или си намери по-свястна работа, или си хващай чукалата и на терминала. Заради такива мазохисти, работодателите са ни такива, защото така ги научихте.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: eb4cdae579
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Наем в София 400 лв. отдавна няма.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: e8a6f1d92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторе, не те знам как живееш ама 20 лева на ден за храна за сам човек е малко пресилено.... ние сме семейство с 2 деца и месечния ни доход сумарно е 3000 лева... какви са тези 20 лева за храна... 1 кило месо ти е 15 лева.... ако си го изпечеш с картофи ще имаш за 2 дена поне ядене... сготви си една леща... една боб чорба например за няколко лева грани които ще имаш за 2 дена пак ядене... едни спагети да си направиш... имаш 600 грама кайма за 7 лева спагетки за 3 лева едни гъби да сложиш ето ти ги пак 12-15 лева и пак ще имаш за 2 дена... според мене се изхвърляш малко с яденето освен ако не ядеш на вън.... тук сметката ти е грешна с квартирата. 400 лева квартира ако имаше отдавна щях да съм там и аз... аз под 900 лева читава квартира не съм виждал...

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 0392ac6155
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   До 5 Сложих ти единичка, защото смяташ лещата за неполезна храна а тя е една от най полезните, варива трябва да се ядат поне два пъти седмично. Да ядеш сьомга е най-глупавото нещо което можеш да сториш, от години отглеждат сьомгата в басейни хранят я с химия и й дават антибиотици, толкова е вредна за здравето ти, че по добре да пушиш по кутия цигари на ден.
Не знам къде се храни съпруга ти на обед но за 300-350 лв на седмица ще да е доста елитен ресторант.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7f69fa1c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Това е хубав вариант. Ние имаме две деца и взимаме около 3, 500 общо. Наем не плащаме. Човек стига да иска дете ще намери начин, ако ще и с втора ръка неща, колички и подобни.
Градината ни е безплатна.
За храненето може и с по- малко пари дневно, зависи какво ще се готви все пак. Едно дете се гледа лесно.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 5350368eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   6 и аз взимам около 1, 500 лв до 2 Хил понякога, работя в болница като мед. сестра по 12 ч дежурства, сигурно и аз не съм добре, а санитарките да не ти казвам колко взимат. В нашия град 2 Хил. лв не предлагат никъде като заплащане, освен ако не е нещо специализирано.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: c3f2669328
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Христос Воскресе!

Авторе, сметките ти не са съвсем правилни, но проблемът не е в това, а в начина ти на мислене!

Начинът ти на мислене не е правилен!

Ще ти дам прост пример: навремето в Америка(САЩ) преди да се изроди, е имало бурен растеж и знаеш ли защо:
Защото хората са вярвали в Бога и са имали много деца!

Чел съм интервю с един многодетен баща, който бил построил къща за всяко едно от децата си и той казваше така:

Ако имам 1 дете - ще построя 1 къща, а ако имам 5 деца - ще построя 5 къщи!

И така при много деца - се развива много и цялата държава!

Защото, колкото повече деца имаш(не говоря за циганите) - токова повече ти дава Бог и толкова повече се стремиш да се развиваш!

Разбра ли логиката?

Ето примерно - ти си залагаш наем в сметките, но може да се се ожениш за жена, която има собствено жилище - и такъв проблем да НЯМА! Разбираш ли ме?

Вярвай в Бога и се уповавай на Него(като същевременно правиш и всичко, което зависи от теб по въпроса) и ще се справяш с всички проблеми и изпитания в живота си!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: a697b3af40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да споделя и аз, мъж на 43 съм. Бруто ми плащат 3 300, нето обаче ми е 1 900. Жена ми изкарва и тя около 2 чисто. Имаме две деца, подрастващи, както и куче.
Изключително трудно ни е, особено от две години, откакто инфлацията скочи здраво. За София това.
Според мен зависи колко деца имате. Различно е - без деца, с едно, две или повече. Просто различно.
Стремежът на човек трябва да е към 5 к по възможност.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: bbcade7f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 7, има има. Една колежка, както и един приятел плащат по толкова наем.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: c103f0dc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   5 дни по 12 часа е нарушение на закона, смени си работата, не заради жена и деца, а защото след 10 г. ще си развалина пжболял се от работа. Закона е ясен, не случайно работния ден е 8 часа.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: e8a6f1d92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 6... съпруга ти има 350 лева на седмица за обяд? Значи обяда му струва 70 лева така ли? Ако сметнем 5 дневна работна седмица се падат по 70 лева.... та какъв е тоя обяд?

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: eb4cdae579
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Работиш за 7, 57 лв. на час. Това е мизерно заплащане. Започни оттам, да си осигуриш достойна заплата, и нормално работно време.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7ee067f6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз живея сам, изкарвам 7000 лв/месец и успявам да изхарча не повече от 3000.
Жилището ми обаче си е мое, не плащам наеми, нямам много вредни навици, поне не скъпи такива. Според мен човек с 2000 лв може да се оправи, но ще трябва да се съобразява какво и защо харчи. Ако сте 2-ма е по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: e4a3a4e2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Номер 1 не знам на коя планета живее, че разходите за едно семейство са колкото за един човек. Само цената на наема си остава същата, абсолютно всичко останало се усеща дали живее 1 човек или двама, или семейство с деца. И в тока, и във водата, и в храната. Аз съм на 25 и също нямам семейство все още, ама сме живели 6 човека под един покрив и много добре знам какво говоря. Вместо 600 лв на месец за 1 човек, ще ти излиза 550 лв храната за един човек в домакинство, голямо спестяване, няма що.
Авторе, правилни са ти сметките, в България не стигат парите да пръднеш даже, ама ако и пушиш и обичаш да излизаш и си по живота (разбирай излизане повече от веднъж месечно), много ясно че няма да ти стигат парите.
Иначе за да живееш нормално без да се стискаш и мизерстваш, минимум 6000-7000 лв трябва да изкарваш на месец. И да, знам, че почти никой не ги изкарва тези пари, освен тесни специалисти и схемаджии.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 4f26975a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 6, много хора работят по 12 часа за доста по-малка заплата от 2000 лева, така че това за жалост е тъжната реалност тук в България. А и като гледам 70% от работодателите изобщо не са си актуализирали заплатите в обявите за работа. Същите са си като преди една, две години.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7f14543a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Повечето хора не разбира най-важното икономическо правило, а то е, че ако се вдигнат заплатите без да се вдигне реалния БВП това просто ще набичи инфлацията още повече!

Да кажем, че в икономиката има Х на брой стоки и услуги - това са всички стоки и услуги в държавата и У пари - това са всички пари било като спестявания, кредити, заплати и т. н.

Ако увеличим само У(парите), а Х не се увеличи просто всяка стока и услуга ще поскъпне! Тоест увеличават се само парите в обращение без да има реален ръст на производството - стоки и услуги.

Така НЕ става. Цените вървят нагоре със заплатите. Инфлацията бичи нагоре заради огромното количество напечатани пари.

Ако Сульо и пульо започнат да взимат по 5000 лева заплата хлябът в магазина ще стане 25 лева. Ей това не го вдявате.

За да се вдигнат реално заплатите в България(в реално изражение) тоест покупателната способност какво може да си купиш за тези пари трябва да се увеличи БВП, тоест българите да започнат да работят повече. А аз това не виждам как ще стане.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 7f14543a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Искам да кажа и че аз много искам нещата в България да се оправят, но единствения начин е хората да се променят и да се оправим сами.

Нищо няма да дойде наготово. 5000 лева заплата на некадърници няма кой да даде.

Аз лично гледам да си върша работата съвестно, продуктивно, да правя нещо КАЧЕСТВЕНО. Но около мен виждам само хора, които се оплакват, средняци са, некомпетентни, подпират се, но имат огромни изисквания за заплащане.

Аз лично съм почнал на около минимална заплата, докато се развива, включително съм карал стажове абсолютно безплатно само за да ми дадат сертификат.

В момента живея с около 800-1000 лева месечно(наем не плащам), в които пари са ми включени тренировките, още и бензин/поддръжка на кола, храна, дрехи.

По почивки и ресторанти почти не ходя. Готвя си често, като си готвя храната ми е 7-10 лева на ден.

Т. Т.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 2a741f8d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Пари за гледане на семейство трябват, но хората се оправят и с по -малко от 5000лв. Ипотека, две деца, доход 3500. Действайте, не се хвърляйте в теория на вероятностите

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: c9854f388b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   От 5 до номер 9 лещата и другите варива са супер полезни, но не и за нас. Няма да изпадам в подробности защо. За сьомгата не знаех, благодаря ти за информацията. То човек вече не знае какво да яде. Ние най-много ядем скумрия и хек, но факт че и сьомга ядем.
А по отношение на обедите на мъж ми отговарям и на номер 16, който май към мен пише-да налага му се да обядва в много елитни ресторанти поне 8-10 дни в месеца, през останалото време си взима от бързо хранене. На висока позиция еи няма как, постоянно срещи с клиенти и инвеститори. Написах моя пост само, за да покажа разликата между готвене и купуване на готова храна и хранене в ресторанти. У нас готвим по здравословни причини и едва като почнахме да го правим видях, че се спестяват едни 300-400лв. на месец. Смешно е но това са си 3600-4800лв. ня година. Пари, които сега инвестираме на други места. Имаме много други глупави харчове разбира се, но 3000-3500лв. са ни разходите на месец и в това влизат всякакви глезотии. Нямаме кредити, наем и ипотека.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: e8a6f1d92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   И кво стана пак... 90% от коментиращите взимат над 5000 заплати... просто не се връзва на статистиката... а тя е че 5% от населението взима над 5000 лева заплата.... значи тези 5% са в 90% от коментиращите тук!

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: d13e3638da
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   "Ако Сульо и пульо започнат да взимат по 5000 лева заплата хлябът в магазина ще стане 25 лева"

Ето с такива дежурни мантри се манипулира народа как трябва да мизерства. Трябва да взимате малки пенсии, защото иначе всичко ще поскъпне. Трябва да работите за без пари, защото всичко ще поскъпне и ще умрете от глад, когато хляба стане 100 лв. Затова работете за 1000 лв, че да може хляба да е само 3 лв. Иначе чорбаджиите станаха милиардери, ама вие бачакайте за 1000 лв. Онзи малоумник ТТ, който се явява компетентен по всеки въпрос, дори не е проверил, че в Западна Европа средната заплата наистина е 5 000 лв, но храната е по-евтина от България. Ама на него не му стига акъла да се запита защо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 05ddde59a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Вкючвам се само да кажа, че за да ти даде шефа 5000лв. Той трябва да е изкарал 20 000лв от теб така, че във всички случаи. Работника е най-ощетен винаги.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 05ddde59a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Номер 24 ако е това наистина е така както казваш. Значи е супер, но нали знаеш има една поговорка " Щастието обича тишината". Знам, че това е анонимен сайт, но съм сигурен, че с тези си коментари. Спечели доста завист, тъй като живота на българите от средната и ниската клас далеч не се доближава. До начина по който живее твоето семейство. Масово хората тук имат кредити, ипотеки, пушат, пият и не се хранят здравословно. Но лично аз въпреки, че все още нямам жена и дете бих искал да си купувам само здравословна храна и да живея по този начин. Но в момента обстоятелствата не го позволяват. Също нямам нито един от пороците, които изброих по-горе, също не искам и да тегля заеми, защото. В средата от, която съм заобиколен масово хората са със заеми и борчове включително и моето семейство. Сега мечтата ми е да им изплатя всичките заеми и никога повече да не ми се налага да връщам подобно нещо.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: d13e3638da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   25, прегледах всички коментари и не видях нито един, който да казва, че изкарва над 5 к. Не знам къде ги видя тия 90%.

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: c9854f388b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От 24 до 28. Мили ми непознати човеко, нека Бог де те благослови и да постигнеш това, което мечтаеш. Ще го имаш на 100% съм убедена в това. Ние имаме пороци, пушим и пием, а и вече 5-6 кредита сме изплатили, но се стараем да ке храним здравословно. Аз просто исках да покажа колко голяма е разликата финансово, когато се готви. Спестяват се много пари и е добре за здравето. Когато човек си прави сметката парите стигат за всичко. Е стигй да не са минимални.

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: e41716d4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   26. Подкрепям. Тук храната не само е по-скъпа, но е и пълен боклук. Баща ми е международен шофьор с хладилник. Няма да ви казвам какви боклуци кара за "българският производител". Как кара сланини, кожи, кокали и какви ли не останки от месо, които другите изхвърлят. Тук се преработва в колбаси и се продава за 30лв за килограм. Тарикатите стават милионери, работниците взимат мизерни заплати. Даже един поляк на адрес чакал да си товари месо човека и се подигравал, че баща ми чака боклуците да ги закара на българите на ги ядат.
Добре че е той, че на връщане купува всичко от Испания и ни пълни хладилника с качествена храна на по-ниски цени. От български магазини не пазаруваме от години. Ходи се само за хляб.
А Такива като ТТ са някакви чичовци с робско мислене, бай Тошо и комунистите са ги програмирали че трябва да се задоволяват с малко - банани и мандарини само за Коледа и Нова година, и по килограм на човек. Догодина, ако слушка раята, пак. Просто не проумявам как са търпели хората тази диктатура. И по турско време не е било така. То е казано : България ще се оправи когато и последният комунист пукяса.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: c2bfe634ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Всеки труд трябва да бъде достойно заплатен. Но не може всички да са началници, то заради това, че всеки търси мекото на хляба, няма кой да работи по морето и туризмът скоро ще го зачеркнем. По-скоро Сульо и Пульо стават висшисти и си мислят, че с диплома без реални знания и умения трябва да вземат 10к.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: e41716d4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   32. Като не искаш да е зачеркнат туризмът хващай родата и приятелите и отивайте да работите по 12 часа за мизерни 1400лв. Като не искат да е зачеркнат да се хващат жени, деца, любовници на хотелиерите. Кеф ми е че няма работници по морето. Българите най-накрая се научиха да ценят труда си. Една година да се провали сезонът, догодина да видиш как ще вдигат заплати и ще се молят.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 3bda45f981
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Човек може и доста скромно да се оправя. Аз готвя 1-2 пъти седмично и през другото време хапвам салати, макарони или филии с нещо си. Нося си сандвич на работа. В общи линии, ако не ми идват гости, 200 лв ми стигат за храна идеално.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 7306b8c2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Коментар 25, точен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker