Има ли минилален километраж, за да ме качи такси? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли минилален километраж, за да ме качи такси?
преди: 3 месеца, 24 дни, прочетена 390 пъти
Здравейте,
Предварително се извинявам за глупавия въпрос. От скоро съм в голям град и ми предствои да започна работа в един мол, които е близо до нас - максимум пеша ми е 10 15 минути, с кола ще е 2-3. Но проблемът е че молът е до 9, а не ми се иска да се прибирам сама по тъмниците. Дали ще ме качи таксиметровият шофьор или по-добре да не се излагам? По принцип пред мола винаги има по 3-4 таксита. Наистина нямам никаква представа, има ли нещо като минимален пробег и дали ще ми откажат да ме качат. Или ако се обадя в кол центъра да откажат да пратят. Става въпрос за град Пловдив. Бих била склонна и да му платя и 10 лева ако трябва. Просто съм голямо шубе що се отнася до излизане по тъмно
Надявам се темата да бъде одобрена. Благодаря на отговорилите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 875fbe7421
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Разбери се с някой от постоянните шофьори там да те кара вечер на предварително уговорена цена. Не предлага ти по-висока цена, а изчакай да каже той такава. Говори с 2-3 и тогава реши.
И съвет: като ще говориш с тях, нека те придружи и някое момче от колеги наоколо. Не споделяй, че не си от града т. н

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 4ad31fb99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Въпросът ти изобщо не е глупав. От опит ти казвам да не разчиташ на таксита за кратки разстояния, а дори и за дълги, ако е петък или събота вечер. По правило няма изискване за километраж, но въпреки това повечето таксиджии отказват такива курсове, защото те заради 2 лв си губят реда на седянката и после чакат още час за следващия клиент. Дори и по телефона да се обадиш, те пак те питат до къде си и се свързват с шофьорите и те като разберат, пак не искат да откликват и на края ти казват, че в момента няма свободни таксита. Ако пък питаш на седянката и ти откажат, после и да кажеш "давам 10 лв", има голяма вероятност пак да не се съгласят, защото така се показват като алчни. Освен директно да им кажеш, че даваш 10 лв, преди още да си казала за къде си.

Очевидно не мислиш да си купиш своя кола, затова съветът ми е да си купиш велосипед. По моловете си има места за тях, заключваш си го и нямаш проблеми. С велосипед няма да те нападне никой. За няколко месеца ще си избие парите, а и можеш да го ползваш и за други неща. Освен това има и здравословни ползи. Ако се притесняваш, че ще ти го откраднат отвън, има и портативни такива, които се сгъват като куфарче и можеш да си го вземеш с теб.

Само не купувай тротинетка, защото с тях много лошо се пада. Работя в спешната медицина и масово идват изпочупени, дори има и в кома.

Само от любипитство защо не искаш да си купиш своя кола? Едва ли ще ти излезе по-евтино да даваш всяка вечер по 10 лв.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 5519bcc480
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   При такситата всичко опира до пари.

Аз лично съм давал 20 лева за услуга - трябваше една бутилка с метан (около 70кг) да се пренесе на 700 метра.

Човекът дойде, помогна ми да я натоварим, качих се и аз и после заедно в разтоварихме.

Чувал съм и други истории как поръчват такси да ходи да напазарува, защото да кажем са някъде на купон мъртво пияни...

В твоя случай доколкото разбирам става въпрос за иилометър-двс разстояние, така че според мен за 10 лева със сигурност ще те закарат, даже са много пари това, аз бих предложил 7 да речем(горивото за такова разстояние му е не повече от лев-два.. )

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 03f8b26e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ще те качи, иначе сега лятото 9часа си е светло, може да си вземеш и колело.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: e097e02958
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не се тревожи! Естествено, че ще те закарат - те имат първоначална такса(вече е 3 лева), която покрива дори и кратък курс.
А и 10-15 минути пеша си е съвсем нормално разстояние за такси, не е толкова кратко.

Ако въпреки това се съмняваш, говори с шофьора на таксито преди това и му обясни до къде ще пътуваш, и го попитай дали ще те закара?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 544b9c69db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   50 на 50, ако ги питаш на седянката най вероятно ще те закарат, ако се обадиш по телефона, ще ти кажат, че няма свободни коли. Честно казано да намериш такси в Пловдив отдавна е трудно, особено петък и събота вечер или ако вали.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 9200c00b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Благодаря на всички.
Ном 2 Всъщност имам кола, но проблемът с паркирането в района около мола е голям. А след 9 не се знае дали и около блока, в който живея ще намеря място. Затова търся друго решение.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 4ad31fb99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, странно. Точно в моловете има огромни паркинги. Какъв е тоя смешен мол? Ами в такъв случай съветът ми е да помислиш за велосипед. Както казах, можеш да го ползаш и за други цели, както и за спорт и разходки в свободното време (в парка например), а и ще ти дойде добре да се раздвижваш след работа. В Пловдид реално няма зима, така че ще можеш да го ползваш целогодишно. Даже и да вали, има специални дъждобрани за велосипедисти.

Аз поне така бих постъпил. Не бих преживял да давам всеки ден по 10 лв за таксита. Това са си 200 лв на месец. Ами ти този велосипед ще си го избиеш за 2 месеца и от там нататък си 200 лв напред всеки месец. Можеш дори да пазаруваш с него, с една раничка, ако нямаш много продукти за пазаруване. Можеш да ходиш и из града с него да си вършиш някаква работа и няма да мислиш за паркиране. Изобщо велосипеда си има много предимства. Неслучайно на запад в големите градове масово ползват велосипеди. Не знам в Пловдив как стои въпроса с инфраструктурата за велосипеди, но определено според мен си заслужава да се обмисли подобен вариант.

Даже ако не ходиш често извън града, реално може и колата да я продадеш и да ти отпадне един не малък разход по нея, защото в града велосипеда ще ти върши работа и то без да мислиш за паркиране. Ако излизаш извън града веднъж месечно, спокойно може да ползваш и автобус, ако има удобни. Ще спестиш доста пари. Колата реално ти прави поне 1000 лв на година разходи, без да броим горивото. То не са винетки, не са прегледи, данъци, застраховки, обслужване, ремонти, консумативи. А ти ако няма да ходиш на работа с нея, реално почти няма да я ползваш и не виждам смисъл от тия разходи в твоя случай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker