Писна ми от тази чалга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Писна ми от тази чалга
преди: 3 месеца, 24 дни, прочетена 762 пъти
Момиче на 18 съм. Слушам предимно поп, рок и понякога метъл музика. В последно време чалгата започна да ме отвръщава и нямам желание да слушам даже и "смислените" песни от жанра. Преди съм си пускала някои балади, но вече и тях не мога да понасям, нито изпълнителките. На дискотеки не ходя, сигурно там е нещо страшно, все пак попадам на сторита на мои приятели, които купонясват на тази музика. Бях поканена на абитуриентски бал тази година и звучаха само само мазни кючеци, нямах търпение да напусна, колкото и да уважавам абитуриентите. Като попитам мои връстници защо слушат тази музика, те ми отговарят, че било българска музика и все пак сме във България, слушало се това. Чалгата - българска музика?? Щях да припадна. Точно в чалгата няма нищо българско, освен езикът, на който се пее. Чужденците пък като им кажеш нещо за България веднага споменават Азис и неговата музика. Аз разбира се веднага подчертавам, че той не е българин, единствено пее на този език. Представяте ли си какъв срам? Чужденците свързват държавата с тази цигания. Преди като по-малка и аз си мислех, че хората прекаляват към омразата си към жанра, но вече наистина осъзнавам колко са прави. Хората, слушащи чалга, имат и чалга мислене и такъв манталитет. Иначе защо ще те привлича тази простотия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 774d87f006
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Слушай програмите на БНР, слушай военни маршове, слушай детски песнички-аз ги обожавам, нищо, че съм на 41 вече, зрял мъж, работещ, а наскоро беше 24 май, а този празник го уважавам много, като ставам рано, за да съм на площада навреме, а като зопочне шествието, го наблюдавам до края! Всичко, което, не е свързано с чалгата мога да го слушам, обичам и фолклора! А както знаем, той е нашето богатство!

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 0accb3541a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Как пък не разбрахте, че хората са свободни да слушат какото си искат? И аз не понясям твоите ръмжащи музики, ама не те питам какво им харесваш. Просто не общувам с метъли. Такива досадници като нечалгарите просто няма на света. Защо слушаш това, защо не слушаш о онова, Генчо питанката.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1e21258f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Да, но това, което слушаш ти е още по-зле!

Защото рок и особено метъл музиката е сатанинска и демонична!

Аз също не харесвам чалга!

Но от т. нар. поп фолк примерно има смислени и хубави песни: "За какво са ни всички тези пари? " - на Ивана, Глория също има смислени и хубави песни, има и много други.

От българската естрадна музика - също има много прекрасни песни: "Светът е за двама" - на Орлин Горанов, "Ако си дал", "Моя страна" - на Емил Димитров и още много други. От по-съвременните - Миро има някои хубави песни, Графа също, Мария Илиева...

Но така или иначе всеки има право да слуша това, което му харесва, и което пасва на неговия манталитет.

Ще гледаш да общуваш с хора, подобни на теб!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 19ec43e589
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Нормално - музика на простолюдието и деградацията.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: b931c95fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ами никой не може да те накара насила да влезеш в дискотека и да слушаш музика. Която не те кефи?

Като не ти се слуша чалга не слушай, ще трябва да изтърпиш една седмица в края на май, когато са баловете да чуваш от колите и толкова.

Не мисля, че чалгата е най-големият проблем в България. Има корупция, проблеми със съдебната система със здравеопазването, като оправим другото, тогава да мислим и за селския манталитет

То цялата Мара втасала, че за чалгата да мислим.. истината е, че това продава, другата музика в България(други жанрове) почти не вървят!

Има уж хип-хоп, рок.. но колко им е аудиторията

Щом изпълнители от други жанрове като Криско, а и Слави навремето разни балади уж правеше, поп музика, но накрая пак опряха до чалгата

Просто това харесват хората по тези ширини

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 5b556128ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Подкрепям мнението ти, надявам се да имаш приятели и среда който не слушат чалга.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 7d25df0324
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Правилно си се ориентирала, чалгата подтиква към такъв начин на живот, от личен опит говоря.

М29

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: e0563197c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Чалга се слуша от 90- те. Музиката на сърбите, ама побългарена.
Чужденците не ги мисли, дивеят на Преслава, Галена.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 8d8583b6ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Музиката е последната дупка на кавала - не знам, с какви чужденци общувате, но тия, с които общувам аз - идея си нямат кой е Азис и за какво се бори.
Знаят обаче друго.
Че първите, които тръгнаха по Европа и света са нашите цига@ни, и не само че тръгнаха, ами и навсякъде направиха сумати поразии - катун в Булонския лес, ловиха рибки и диви патици от декоративните езера и още, и още.
И сега, когато европейците чуят думата "българин" си представят именно тия мургави, мизерни, нечистоплътни, невъзпитани и крадливи елементи. Музиката - бял кахър.
Не слушам чалга, не пуша, но никога не ми е хрумвало да се възмущавам на тия, които го правят - всеки да си живее живота, както го разбира.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: df93d6c725
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   В чалгата определено има и типични български елементи. Ладове с увеличена секунда се срещат в народната музика, както и можеш да чуеш чалга песни с типични инструменти от фолклора, но наистина повечето песни са повлияни от сръбската музика (та дори индийската, но това се случва дори в Гърция, така че... ).

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1ef1c2676e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Напълно си права, особено в последното ти изречение.
Аз също не слушам, дори бих казала, че съм алергична към тази "музика". Доскоро в тик ток не ми излизаха никакви българи, но сега като се завъртя а след като гледах една- УЖАС!
Ами те всички или поне повечето са чалгаги.
Та понаучих и аз такива като "цак-цак" или "топ си" хаххаха не живея. България и не съм залквана с тези убийци на неврони, ще ги премахна от тик тока си, но още ги гледам от любопитство и... Опитвам да разбера кога чак толкова сами си клекнаха, доброволно, та даже твърдят, че било част от българската култура... Винаги са били доброволни роби, по желание, дори смаи се натискат.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 117ee2ff14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Българската музика е народната музика! Ако трябва да бъдем честни. Чалгата наистина стана много грозна и глупава, за съжаление и хората станаха такива. Жените и мъжете еднотипни, ако човек се заслуша в чалгата мелодиите много често са, цигански, румънски, турски, даже и арабски от време на време... та теб те разбирам, много глупости вече се пеят, А преди не беше така. Сега всяка втора жена е подула устните, то просто им личи, изглежда грозно и неестествено. Мъжете също с едни и същи тела.... като цяло не е ок работата...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: f42a0c475f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Оф, тая държава много опростя. Друго не мога да кажа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 188c8de86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Чалгата и тъпака са като ключа и ключалката с която само този ключ съвпада. Няма как интелигентен и нормален човек да харесва и слуша чалга, той би изпитвал дълбоко отвращение към нея, той е несъвместим с нея и тук няма средно положение както няма средно положение за един ключ дали съвпада с ключалка. Не е достатъчно да си тъп и нисш за да слушаш чалга, трябва да си в крайността на това. Така, че чалгата е просто един показател за това какъв е човека. Чалгата е основната музика на България защото населението и е от остригани първи номер уроди често с мургалява кожа с турска брада ходещи с анцуг и маратонки. Което пък на своя страна обяснява, защо е постоянно треторазрядна бананова република, която не може да се оправи не само сама но и с дадени и на тепсия стотици милиарди евро с които да се оправи и си остава същия кенеф(с вървяща чалга в него).

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: ff28cd27dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Идеята зад този опит за направляване на общественото мнение е чудесна, но изпълнението куца, и си личи, че е фалшива статия…

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 5d380f0205
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Съгласна съм изцяло с теб. И аз мразя чалга.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 340d46a2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Еми извинявай Авторке, ама ти не си "българка" явно!

И аз преди си мислех, че "чалгата" е "ориенталска музика", и не е "българска музика", ама кво слушат младите навсякъде!?

ЧАЛГА!

Целият народ израстна с тая музика!

Нищо чудно, че и викат "поп-фолк" - щото е "народна музика" - припокрива се с манГалитета на народа 1 към 1.

С какво да ни свързват чужденците!?

Чалгарки навсекъде, чалгари в политиката, чалгари в чужбина... и Азис е "българин"... "български педал".

Даже правиш огромна грешка, щото чалгата е НАЙ-народната музика предвид, че 50% от новородените са циганчета и вече българите са експоненциално намаляваща част от народа.

А бе радвай се, че още пеят на "български", щото в някои чалга песни смениха и езика!

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 97c9b8f663
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Чалгата е символ на ориенталска простотия. Сега се замисли защо е толкова популярна в България :)

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 65b8437ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   До 2 чалгар прост, метълите не са ръмжащи, пеят си с нормален глас, ама нали си заразен с чалга и с мозък на амеба, та няма как да се обясни на такива като тебе. Аз пък ви мразя смрадливите, миризливи чалги и най-много мразя, като почне някоя грозна циганка с патешки джуки да фръга мазни гюбеци на педерасткия ви азис (нарочно с малка буква), дето из света е известен като травеститския посланик на България. Пфууу, айде спирам да пиша и отивам да си пусна Металика, че само като заговоря за тая гнусна повърня (чалгата), и ми иде да се изповръщам.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: bbf31b3e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   И на мен ми писна. Освен една малка част т. н. интелектуалци, които не я слушат народът масово я слуша. Даже голяма част от учениците от уж елитните гимназии като 9 ФЕГ от личен опит знам, че слушат чалга.

Тя е символ на ориенталщина и се среща и в Сърбия, а най-западно мисля, че в Хърватия. За Словения не съм сигурен, но със сигурност в Унгария не се слуша чалга.

Тоест изборът ти е или да се обградиш с хора, които не я слушат (смени средата, трудно ще се получи ако в твоя клас слушат или ако отидеш да следваш нещо масово в УНСС) или да емигрираш.

Да си призная и в моя клас слушаха чалга и аз покрай тях. От години изобщо не я слушам. Истината е, че имаше и хубави и стойностни песни, но повечето са от периода 2003-2006, когато общо взето чалгата се беше превърнала повече в поп или денс. Че даже и РНБ и поп-рок елемнти имаше, Лъжа е на Преслава си беше почти чист рок, Анелия направи кавър на РНБ песен на Крейг Дейвид и т. н. Уви, това беше много кратък период и дори и тогава имаше песни за "квартални кръчми", каране на червено и сбивания.

Новата чалга е пълен боклук, абсолютна простотия и вече май се слуша само от най-простите и кухи хора. 2003-2006 да слушаш чалга беше друго, имаше и свестни песни с поп и денс звучене, 2019-2021 някъде имаше рядката свястна песен, но като цяло през 2024 г. да слушаш чалга говори, че нямаш никакъв вкус.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: c9beda2897
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 14 не ти ли писна вече с тия маратонки и анцузи.
Аз често ходя с маратонки и анцузи и си бръсна и главата и помпам яко във фитнеса, но чалга не понасям и имам хората, които я слушат за по нисши. Харесвам рок, метъл, пънк и класическа музика слушам. Лошото е, че България се циганизира яко, чалгата е във всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: fd8b08c58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Чалгата е символа на тоталната дебилщина и деградация в България.

Аз растях през 90те - когато чалгата беше на пиедестал. Лошото е, че доста голяма част от хората, които са родени през 80те и са родители, набиват в главата на децата си точно чалгата. Защо? Защото това е проста музика, направена за прости хора. Ти като видиш бащата, който прилича на затворник, целият насинен като смърф от татуировки и майката, приличаща на магистрална фея, трябва да ти е ясно, че тяхното отроче няма да е стока. Сливата круша не ражда.

Децата ми се смеят, че съм слушал само музика от 80те и 90те. Голямото ми каза "Тате, какви са тия антични песни? ". Антични, ама вечни. След 50 години пак ще се помнят, а тази помия, която младите наричат "музика" след една - две години никой няма да я помни.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: c5fc19c284
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз хората ги преценям по това каква музика слушат. Кажат ли ми чалга, работата е ясна. По-далеч от мен такива.

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: ef797568da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Всеки човек има право на избор за слушане на музикален жанр. Всеки има различен вкус. Не можеш да държиш сметка на някой, коя музика да слуша, не само чалга, а какъвто и да е друг музикален жанр. Който не харесва дадената музика да не слуша. Моето мнение е, че всеки музикален жанр има и добри и лоши песни. Дано някой или авторката да ме разберат, защото до гуша ми дойде от войната на музикалните жанрове.
MaryTod

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: b6bf80454e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Хората казаха, за фолклор смяна на композиторите, искат се позитивни песни за настроение, хубави емоции, прави са, никои няма излишни пари за щуротии, исщят практични неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker