Промени ли Ви и как пандемията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Промени ли Ви и как пандемията?
преди: 3 месеца, 16 дни, прочетена 453 пъти
Към днешна дата какви изводи си извадихте от пандемията?

Промени ли се нещо във Вашия живот или у Вас самите? Или всичко се върна по старому?

Аз все си мисля, че пандемията беше един вид знак политиците и работодателите да се замислят колко много тормозят обикновените хора и техните служители. И изобщо как хората се делим и мразим едни други. Тогава за първи път усетих колективност (поне в началото, преди да започне деленето на за и против маските и ваксините).

Уви, към днешна дата имам чувството, че на повечето работодатели не им пука както и преди пандемията. Всичко си е по старому и хората опъват каиша. Богатите станаха още по-богати, твърде много хора от средната и ниската класа обедняха още повече.

За кратко лекарите и медиците станаха героите на новото време, а актьори и певци бяха минали на заден план. Иронията е, че точно 2020-та година излязоха доста добри парчета и филми, много от които се провалиха заради пандемията. Песента на Виктория за Евровизия беше прекрасна, докато онази, с която отиде 2021-ва година беше по-лоша, но малшанс. Изобщо, много от песните, избрани за Евровизия 2020 бяха качествени. Тези от състоялата се Евровизия 2021 са ми поне едно ниво надолу.

Не се замислихме и за това колко тровим въздуха и природата с тези самолети и изобщо с предприятията и транспорта. Ако помните когато затвориха всичко въздухът изведнъж стана много чист, дори в големите градове и София. :)

Аз тогава бях оптимист, че хората ще станем по-осъзнати и задружни, по-сплотени. И сякаш поне тогава това се случи, но беше само временно и вече всичко си е по старому. Не и за мен - осъзнах, колко много мразя офиси и реших да се преквалифицирам.

А как Ви се отрази пандемията на Вас, промени ли нещо във Вашия живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 15 дни
hash: dbda753b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Да, промени ме. Осъзнах без колко много неща можем да живеем. Осъзнах колко много време, нерви и усилия влага е в безсмислени неща. Научих че трябва да цени повече времето си, здравето си, семейството си. Осъзнах колко е важно да имаш дом на правилното място, да имаш къща, двор, пространство. Спрях безцелно то ходене по молове, магазини, заведения. Ограничи социалните си контакти. Започнах да се вглеждам повече във себе си.
За съжаление загубих много близки и скъпи за мен хора.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 3e19dc81ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Малко извън темата, но все пак важно-вярво е, че тогава бяхме във военно положение, но я си представи, че изстрелят по една ракета в някои подстанции, обслужващи влаковете, в мобилните клетки, просто всичко виси на косъм, както се казва! Както казваше един преподавател, няма да го забравя никога: "Колко му е, докато ние си провеждаме упражнението тук, да нахлуят войници, да ни изпозастрелят всички и да окупират университета, знаете ли, че никой не може да ги спре? Какво, охраната, която е от по един човек в двата корпуса ли ще ги спре? Въоръжени до зъби, а охраната безпомощна! " Просто всичко виси на косъм, нищо не е сигурно! Никога не знаеш какво ще стане в следващата секунда!

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: d2aea5719e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Да, когато осъзнах, че всичко е една мега манипулация си отворих очите за много неща! Как са ни манипулирали и продължават да го правят с тези измами - "климатични промени, " "зелени сделки" и т. н.
А това, че кравите били виновни за глобалното затопляне и, че месото било вредно няма да го коментирам. Преди си мислех, че има доза истина, но сега съм на сигурен, че всичко е една манипулация, която е в полза само на определен кръг хора.
До 1 - потърси инфо за протокола на лечение от с... зо и доколко същият е бил актуален, а не точно обратното.
И съпругата ми загуби близък, но по-скро от бруталният страх, който създадоха с този "вирус".
Два пъти го карах, както и почти всички роднини - нищо по-различно от грип! Бях забранил на всички роднини да се съгласяват да ги всарват в ковид отделения ако им предлагат.... познай защо?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 8a9021bfc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Пандемията, по-скоро това около нея, ми показа какво представляват лекарите в огромния процент и Бигфарма. Оттогава насам на лекари не вярвам и търся задължително и алтернативни начини на лечение, които най-често са много по-ефикасни. Цялата истерия показа и колко лесно могат да бъдат манипулирани хората от един център и от един екран, използвайки страха. Изобщо за мен беше полезен целият тормоз, наречен ковид-пандемия.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: bbf3567942
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не особено. Това, което промени е, че поне някои от най-близките ми хора най-после видяха някои очеизбодни, които преди не виждаха.
Даже ми беше забавно през повечето време.
Още първите дни казах на мъжът ми:
Сега ще сложат намордници и ще им паднат маските.
Най-много ме забавляваш лицемерието от страх на хората. Например "ах, трябва да бъдем по-добри, да си помагаме" бла бла докато поотмина цирка и после още по-шебеци (Маймуни).
Готино ми беше, че ме заобикаляха като прокажена навън :))))) живея в Испания, една от най-притисканите тогава страни, но не сложих намордник, не сложих това, което наричат ваксини, дори няма нито един psr.
Сега пак се врат и ми дишат въздуха, но пък за мен вече са... други, но още са в процес на подмяна на новите клетки с пренаписана кодове.
Поне опазих семейството си.
Но като цяло не ме е променило, промени близките ми, отвори им очите и започнаха да проучват, а е да приемат като слепи каквото им се каже.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 58856239f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Да, осъзнах, че трябва да си изключвам телевизора много по-често и да не се вслушвам в непоискани съвети на непознати чичковци и лелички и да не правя неща против волята си. Осъзнах как трябва да се обръщам към природата по-често за лечението на различни болести и всъщност лекарите и медицината не са това което трябва да е. Те не са герои. Осъзнах, че живея сред общество с широко затворени очи и усетих, че не се вписвам изобщо. Хареса ми

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 45cea32b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На мен ми липсва това колко тиха и почти празна беше София при пандемията. Почти всички работещи в офис отидоха хоум офис, но нас ни държаха известно време. Липсва ми това, че тогава имаше къде да седнеш в метрото или автобуса. Не имаше, ами направо се движеха почти празни. Дори и аз от страх си карах колата. Но и имаше смисъл - нямаше толкова други коли и превозни средства и стигах от нас до работата за около 10-15 минути, а сега същия маршрут е поне 35-40 минути, за какво говорим изобщо? ! Тоест около 25-30 минути губя всеки ден на посока заради трафика. Това прави до 1 час разлика спрямо тогава изгубен в трафик. 5 часа седмично изгубени в трафика!

Освен това имаше и къде да се паркира, сега като повечето са обратно по офисите около Токуда пак няма къде да се паркира. А колко тихо беше дори покрай булевардите. От тогава разбрах, че бих предпочел да живея в по-малък град, може би някъде с размерите на Велико Търново.

И понеже живея на пътя на самолетите изобщо не ми липсваше това, че повечето полети бяха отменени. Дишането ми се оправи и въздухът си беше по-чист. София както е сега и преди 2020-та не става за живот, шумен, претъпкан и мръсен град е.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 94ef32e119
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пандемията не бих казал, че ме промени по-скоро ми показа колко е манипулируемо и лесно за управление стадото(така нареченият народ)

Буквално не си представях, че хората могат да се държат като добитък! В началото на пандемията около март 2020 при 10-15 заразени(не мъртви, заразени! ) стадото се паникьоса и изкупи тоалетната хартия и се затвори вкъщи.

После в разгара на пандемията, когато гробищата се пръскаха от погребения и погребалните агенции вече не смогваха същото стад реши, че всичко е лъжа и почна да се тъпче по кръчми и барове, защото Бил Гейтс му правел конспирация!

Наистина се убедих, че макар да е съставен и от интелигентни индивиди, народът като цяло е много ПРОСТ и лесен за управление!

Успяха да разделят хората на два лагера на принципа Левски - ЦСКА, демократи - социалисти и т. н. само че в случая разделението беше между ковид параноици, които месеци наред не смееха да си покажат носа навън и конспиративни лумпени - дето с Бил Гейтс и СЗО им правел конспирация и искал да ги направи стерилни

И при двете групи за мен става защото просто хората нямат адекватна преценка и се водят от другите

Вирус имаше и страшно много хора си заминаха тези 2 години - 2020 - 2021 смъртните случаи са с десетки хиляди(по статистика) повече спрямо миналия години.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 3eefbf5512
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ами яко си беше!

Всяка сутрин пускам телевизора и чакам ген. Годжи да каже, какво може дали:
- Рзрешено ли е, да ходя навън без покривало?
- Може ли да отида на работа днес?
- Ако чичо почине, разрешено ли е да отидем на погребение?
- Ще има ли коли с въоръжени хора, които ще решават, кой може и кой не може да излиза от града?
- Разрешено ли е изобщо, да излизам от нас?
- Аз и 5 души, трябда да седим вкъщи, нищо че сме с ваксини, защото на един му излзал положителен тест. Нищо, че следващите 5 теста, които бяха по 100 лева, бяха отрицателни!!
- Колко още игли да си сложим? Една, две, пет, сто?

На тово му викаме тоталитаризъм. На Запад и по-зле имаха. Ех, имаха и много по-добре!

Всичките върли защитници на режима, изведнъж ги хвана колективна и строго избирателна амнезия, в която те някак си бяха героите и не е, като да не знам откачалници, които не исках, да се слагат контролни ленти на входните врати, а телефоните да рапортуват в реално време на полицяита, която да арествуа всички. Сега, като го попиташ, се прави че не нае, а като му покажеш откачените му постове в туйтър, нещо биват изтривани след 2 минути и пак получаваме амнезия.

Та това ми е опитът - мега мизерия и тоталитарщина.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 16be8d294c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Промени ме доколкото видях репресивния апарат в действие и как държавата беше поставена на колене в рамките на 2 седмици без почти никаква съпротива. Как ни накараха да ходим с парцали на лицата, което от медицинска гледна точка е абсурд, но не само това, а станахме и опитни зайчета в насилствени медицински експерименти. Просто показа на практика, че не живеем в свободен свят, а всеки един момент ботушът отгоре може да ни премаже в името на "общото благо".

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 45cea32b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   9 2021 доста повече починали имаше от колкото през 2020-та. Иначе си прав. Мен ме беше страх да пътувам със самолет, автобус, влак и т. н. чак до 2022-ра. Но като цяло март 2020 беше много хубаво време по някакъв начин. Обичайно шумата, мръсна и пертъпкана София беше почти празна, поне така изглеждаше
Беше тиха и с по-чист въздух. Е, по едно време забраняваха да се ходи в парковете, но аз като вървях покрай Борисова та никой не ми се е карал. В градините при нас, които имат алеи дори не е било никога забравявано, просто имаше по-малко хора.

Истината е, че тогава това, че хората в София и в големите градове живеем зле цъфна наяве. А в Западна Европа бяха станали затворници в малките си апартаментчета.

Жалко, че изнасянето от големите градове беше временно явление. Идеалния размер град е Велико Търново.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker