За цените по аптеките - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За цените по аптеките
преди: 2 месеца, 28 дни, прочетена 396 пъти
Здравейте. Наскоро се разболях. Изписаха ми антибиотик. Отидох в близката аптека до лекарката и струваше 29. 90. Като свърши, отидох до друга аптека и там струваше 20. 49. Не разбирам защо разликата е толкова голяма, а в същото време ако си купиш цигари, те са с еднаква цена навсякъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 26 дни
hash: f203f9f29a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   И аз наскоро забелязах, че има голяма разлика в цените. Най ми е интересно как едното ми лекарство на всеки 10 дни, се оскъпява с по 5 лева.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 2151b465cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   В аптеката с високите цени може да се издаде клиентска карта за намаление за редовни клиенти така, че с нея цената да стане горе долу еднаква с тази в другата аптека. Просто трябва да пазаруваш там по-често за да ти издадат такава карта.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 0009503c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Taka e с всичко. Трябва да са ти на четири очите. Постоянен стрес.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 9813435d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Това е така, защото всяка аптека си слага различен марж (печалба) върху даден лекарствен продукт в зависимост от разходите си, освен това аптеките работят с различни лекарствени складове, които складове също си слагат различен марж на съответните лекарства. Също така едно и също лекарство съществува под формата на една оригинална молекула (обикновено скъпо) и няколко негови генерика (съдържащи молекулата, но произведени от други фарм, фирми, след като е паднал патента на първата фирма) и генериците са с по-ниска цена. При лекарствата също го има елемента "плащаш за марка" т. е. ако лекарството е на някоя известна и реномирана фарм. компания, то цената му е висока, в сравнение ако е на някоя по-неизвестна фирма.

 
  ...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 62e9c2d829
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Работя доста по аптеките и да ти кажа честно писнало ми е от мрънкачи като тебе. Наистина аман. Като не ти харесва, защо взимаш, въобще. Аптеката работи с 35 % данъци 20 % ДДС 10 % корпоративен и 5 % дивидент. Отделно поне 25 % надценка за страничните разходи да остане нещо. Проблемът не е в цените а в твоя доход. Ако изкарваше повече нямаше да мрънкаш. Таа казусът е в твоя телевизор. Дори не си споменал конкретното лекарство като име. Само общи приказки лаф мохабед да става. До 10 % разлика в цените е нормално. Но пак ти казвам без конкретно име трудно може са ти отговорим защо и как. И номер 1 също ми е много интересен. Може ли да посочи конкретни примери с дадени лекарства и конкретни аптеки, където е забелязал подобно покачване както той твърди. И още нещо драги ми смехурковци. Инфлацията е повсъвместна. В една лодка се возим. И на мене като отида в магазина не ми е приятно бананите да са 4 лв кг ама е на купувам и не мрънкам като вас. Трето, проблемът не е във вещите, а в парите с безконтролното печатане и раздаване на калпак, дето беше при пандемията няма как да е иначе. В момента си плащаме екстрите за тия удоволствия.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 673d4ead3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За цените на цигарите има закон, за цените в аптеките няма, това е коректния отговор на конкретния въпрос.
А защо в едната аптека е с 30% по скъпо си има друга причина, тази която е до поликлиника наема й е по висок и т, н,

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 5195d26d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До номер 5 - Имунобор във Фрамар е 24 лева, а в Софармаси е 17, 59. В някои аптеки го има и за 16 лева. Хербитусин в първата аптека е 10-11 лева, а в другата 7 лева.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2a4de3a2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6 написа огромна глупост! Цените на лекарствата са строго регулирани, като в България те са почти най-ниските за цяла Европа. Това е и причината да липсват толкова много лекарства и после пак да се появяват. Те се препродават от българските складове на едро на европейския пазар…

Ето ти три причини такава разлика да се появи:
1. Милиграмите или броя на таблетките е различен
2. Имало е преоценка на самия продукт в цялата страна - пример с Вигантол едната седмица идва на цена 2лв, а следващата на 7 лв от склада на едро. Така ако в една аптека А имат останали 20 опаковки на цена 2 лв, нормално да продават с голяма разлика от аптека Б, където имат само от новата партида на 7 лв.
3. Това, което авторката си е купила да не е лекарство, а хранителна добавка. Истината е, че само от хранителни добавки и козметика аптеките печелят пари. Там надценката е >110%. ЛЕКАРСТВАТА ИМАТ СТРОГО РЕГУЛИРАНА НАДЦЕНКА и тя е стотинки.

Искам да ви обърна внимание на нещо друго. В закона е записано, че търговец на едро на лекарства няма право да притежава аптека за търговия на дребно.
В България набюдаваме следния феномен: производител има склад за търговия на едро и държи монопол над аптеките за търговия на дребно!

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2a4de3a2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 7 Имунобор и Хербитусин са хранителни добавки!!!
Под надзора са на агенцията по храните и за тях няма НИКАКЪВ контрол за качество и ефикасност.
За лекарствата се провеждат множество експертизи за качество, ефикасност и безопасност и за тяхното пускане по аптеките отговаря ИАЛ ( изпълнителна агенция по лекарствата) или ЕМА (европейката агенция по лек).

С други думи Бог да пази фармацевтите, защото пациентите нямат си и на идея какво се случва с страната ни БГ и само изливат помия по тях.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 2a4de3a2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Номер 5 не знам дали е фармацевт, магистър, помощник или консултант-козметика, но проблема на аптеките не са доходите на хората. Проблемът е монопола на веригите! Вкарват ни в една истерия, да ни мачкат хората и да се отяждат, а мултимилярделите ни препродават лекарствата.

Молба към хората, когато влезете в аптека и видите някой много изнервен човек (фармацевт, консултант и т. н), който ви обяснява, че не може да помогне. Не му скачайте, преди вас са му скочили още 5-6човека. Кой за 2 лв, друг, че нямало Кармолис без захар, трети, че не може да си намери лекарството ит. н…. Ако можеше щеше да ви помогне.
По аптеките масово се работи по 12-13 часови смени с документация- НЗОК рецепти, протоколи, жълти зелени рецепти, антибиотични рецепти. Грешки НЕ МОГАТ да се допускат, всичко се следи изкъсо. И на въх всичко се работи и с пари… Казвам ви работата е много тежка физически и психически. Всеки ден има по поне 5-6 скандала за изчезнали лекарства.
Всеки ден се поръчват лек пт складовете на едро. Понякога те просто не идват или идват с голямо закъснение и пациентите остават без лекарства, крещят на фармацевта. В такава ситуация, аптеките за търговия на ДРЕБНО не са виновни. Няма как да се презапасяват с лекарства или да докарат камиона с вашето лекарство.
Аптеките не са магазини!
Спирам до тук!
Пак казвам обърнете внимание на монопола и ще се светнете.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: e9582550d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Хора, не виждате ли, че коментари 8-9-10 са написани от мен, за да ви осветли какво се случва в държавата. За сметка на това сте сложили по 1* на това, което не ви харесва.

Не разбирате ли, че фармацевтите са подложени на непрекъснат тормоз за цените на лекарствата, от вас хората. А ние сме всеки изминал ден подложени на скандали!!! Не разбирате ли, че веригите аптеки са усвоили пазара за лек от производството до продажбата. Те определят цените и въпреки, че държавата е сложила пределна цена, производителя качва цената на продукта още в производствения отдел и бам ——> стигаме до коментара ми номер 8 точка 2

Престанете да се карате с фармацевтите! Ние сме просто служители. Вече си мисля, че ако бях контрольор градския в София щях да живея с по-малко скандали.

А пък частните аптеки на днешно време умират….

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker