Работодателят - местният феодал, подпомаган от институции - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работодателят - местният феодал, подпомаган от институции
преди: 2 месеца, 26 дни, прочетена 519 пъти
Много съм разочарован от отношението на държавните институции към проблемите на обикновения редови гражданин. В нашата фирма работодателят ни се изживява като един вид феодал, султан, понеже има връзки с разни партийни структури и му пазят гърба. Вечно уволнява за щяло и нещяло работници и служители, не знам как още не съм изхвърчал, понеже и с мен постоянно се яде, и то за глупости, но има колеги, които си търсят правата и пускат сигнали срещу него до нашата Инспекция по труда. Като идват обаче проверяващите, съм ги виждал да си уреждат нещата с работодателя. Даже единия от инспекторите му казва: “Абе стига си се чепкал с хората, близо 20 сигнала на месец само срещу тебе получаваме и ни писна да се разкарваме за глупости, а не може да не проверим случая”. И шефа казва: “Ще го оправим, споко! ” и ония си тръгват, без никакви последствия за работодателя. Досега не е бул санкциониран от Инспекцията, въпреки масовите му нарушения по трудовите отношения с работниците и служителите. Не съм бил свидетел на подкупи, но сигурно има и нещо такова. Защо някои работодатели са именно като местни феодали и си го изкарват на гърба на честния и трудещия се работник? На другото отгоре институциите нехаят, затварят си очите, формално съществуват, защото просто трябва да ги има.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 24 дни
hash: af4c468f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Добре дошъл в Булгаристан!

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: ad4d9bd169
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Защото винаги е било така, като изключим комунистическия строй. Нали уж щяхме да привличаме инвеститори с евтина работна ръка. Е привлякохме ги. Само че работната ръка офейка в чужбина. Не се надявай, че нещо ще се промени.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 29636c215a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   В Бг е така за съжаление! Чужбина е решението.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 908b7c37b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Всеки може да пусне сигнал до инспекцията по труда срещу своят работодател.
Те са длъжни да направят проверка.
Но да, кажем, че шефат ти е казах пе*** и или те псува и ти си се обидил, то това няма, как да го докажат от инспекцията. Най-добре е да пуснеш запис с него в интернет.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 7501a9df4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Защо ли? Ами защото работниците не си търсят правата докрай. Пускат сигнала и не ходят да ровят за констатации за резултати от проверката на случая, наложени ли са глоби и ако не защо. Мислят че с една жалба и нещата свършват.
Другата причина е че гласуват за десни партии които защитават бизнеса. "Дясно" означава подкрепа на бизнеса, разбирай подкрепа на бизнесмена.
Трето мълчат си когато с очите си виждат неправдата, от страх да не загубят скъпоценното си робско работно място не сксчат да защитят неправомерно уволнения колега, и като си плюят в пазвата се нядяват те да не са следващите. Ако работниците се съберат и си изискат заедно правата работодателя ще клекне.
Ти като онзи ден не си застанал на страната на уволнения служител, нима очакваш утре някой да застане до теб когато работодателя постъпи и с тебе по същия начин?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 80027bebc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Няма как да е феодал пич, след като можеш да си хванеш чукалата и да отидеш другаде... Ти избираш да работиш за него. За съжаление хора като теб не разбират, че те са проблемът, те живеят сякаш е феодализъм...

Вярно, това което описваш е честа картинка в Бг, хората са продажни, институциите са корумпирани. Затова ти като гражданин... върви го прочети какво значи (щото друго характерно за българинът е, че не разбира) можеш да се преместиш да работиш другаде, включително и друг град. Може да ти звучи шокиращо, но хората в развитите страни сменят и държави в търсене на добра работа. Няма кой да ти гарантира, че в селото дето си се родил ще си намериш работа, ще ти дават хубава заплата, и шефът ти ще е супер. ТВОЯ работа е да намериш добрите условия за теб. А можеш и ти да започнеш бизнес и да си работодател. Никой не те спира.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 04aa3346e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Твоят работодател или е член на ГЕРБ или на ДПС. Само те се ползват със специални права. Всички остансли работодатели с роби на фирмата си и на служителите си, скубани за високи заплати и загрибени с кредити и огромни отговорности.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker