Не мога да преценя дали се справям в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123652)
 Любов и изневяра (30417)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да преценя дали се справям в живота
преди: 2 месеца, 23 дни, прочетена 865 пъти
Здравейте, мъж съм и ставам на 27 години след няколко седмици. Като цяло не мога да си дам оценка дали се справям в живота или не. Отделих се от родители си възможно най-рано, директно след като завърших училище. От тогава насам не съм спирал да работя, от 2017 до днес съм имал 2 седмици неработни (като изключим отпуски). Завърших си висшите образования - бакалавър и магистър и двете с отличен. Финансирах си ги с лични средства, работя що-годе добре платена работа, въпреки че самата професия вече не ми харесва и обмислям да я сменя. Пътувах много, бил съм в 14 държави през последните 8 години. Изкарах си шофьорската книжка отново с лични средства и последствие, въпреки няколкогодишното закъснение, си взех и кола. Успях да спестя 45 хиляди лева на този етап, изцяло само и единствено с работа. Не съм намерил спътник в живота, но това не ми тежки толкова, поне не и на този етап. Живея самостоятено на квартира в София, имам си и приятели. Повечето ми мечти някак си с времето си ги сбъднах, но ми се иска да имам по-уважавана работа, да си имам мой имот и, дай боже, семейство и личен бизнес някой ден. Горе-долу това е. Не знам вашите животи на 27 как са били или не мога да преценя на връстниците ми как са, за това и реших и да споделя поне моя път за момента какъв е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 0bf31532b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Каква уважавана работа търсиш? Лекар? Адвокат? Учител? Или може би изпълнителен директор? За тези длъжности си леко закъснял понеже основите се полагат още в училище. Или сигурно искаш топ финансист да станеш? И тук си закъснял щом не си го почнал отрано. Щом си спестил толкова пари и си ходил в чужбина, значи финансово си ок. Смяната на професията ще означава, че жизнения ти стандарт ще падне рязко и тези спестени пари вероятно ще ги изгърмиш. Трябвало е да мислиш отрано за нещо което ти харесва да го вършиш, а не просто да си самостоятелен и да работиш. Работа има всякаква но знаеш ли какво, огромната част от нея е тежка и експлоатираща и те вкарва в един затворен цикъл.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 7ba200bd2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Какво означава да се справяш в живота? Това означава да си жив, щом си жив значи си се справил! Вече ако става въпрос за постижения, те не могат да се мерят защото всеки има различни цели, както краткосрочни така й дългосрочни. Имал си за цел да обикаляш държави обиколил си, това си е лично твое постижение и то не бива да е повод за обсъждане, защото много от хората нямат такава цел, не им се обикалят държави

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 0b54523c3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   От описаното си личи, че изпитваш задоволство, сравнявайки се с наборите ти, които вероятно редуват сервитьорска работа с хамалска, в зависимост от това къде за момента дават повече пари.
И хем изпитваш задоволство, хем си неудовлетворен, че не си се реализирал. А според теб реализация и постигане на американската мечта, когато си купиш всичко за което се сетиш че искаш и даже след това ти останат джобни. И вероятно си мислиш, че постигайки това, то върви автоматично с красива съпруга с големи цици, която да ти роди най-малко 3 деца и всичко това върви с невероятни емоции и усещания, пуска ти когато ти си поскаш и когато си надървен.
И вероятно сега през главата ти минават всякакви схеми как да постигнеш това, смяташ на различни кредитни калкулатори лизинги на хубава кола по възможност електрическа, нищо че вече си заделил 45К и нов двустаен апартамент на топ локация с уникална гледка и в близост до детска градина. И всичко това разбира се върви с нетърпеливост и желание да се случи всичко това. Като всичко друго в днешното общество, изискващо скорост и не до там завършен план.
Ама не се замисляш, че тази американска мечта е била реална за много хора, може би за това в момента в големите американски градове има хиляди бездомници, чиито бивши имоти са окупирани от бивши красиви съпруги и нежелаещи да ги виждат деца.

Всичко това защо? Защото за мен не е нормално млад човек да е толкова припрян, толкова вперен в материалното, взимащ се толкова на сериозно, чак да пуска тема която не показва нито колко е постигнал, нито колко му остава до заветната цел, а показва само колко са му големи комплексите. И ако ще да си обиколил не 14, а 60 държави не за 8, а за една година и ако ще да си наснимал всичко това и да си го сложил в рамки, според мен не си видял абсолютно нищо.
Което пък говори колко малко се забавляваш, ама не с амфетките по дискотеките и не с жени, а със себе си. Душата ти празна, искаш джобовете пълни. И всичко това ще ти изиграе лоша шега.
Ти не живееш в настоящото, няма да можеш да живееш и в бъдещето, макар че е вероятно да си постигнеш целите. Когато го направиш още по-вероятно да започнеш да гониш други още по-високи цели, да станеш по-циничен и критичен към околните, което ще ти дава чувство на задоволство, просто защото не познаваш друг начин
Това беше съвет между другото, макар и написан не до там разбираемо за теб. Когато ходейки си нахраниш 10 бездомни животни, дадеш някой лев на нуждаещ се, когато изпиташ онази болка в душата си когато видиш нещо тъжно и несправедливо и направиш нещо по въпроса, поемеш отговорност освен за парите а и за друго, тогава ще говорим пак, ако изобщо се случи. Тогава вероятно ще видиш свят пълен с много неща, пъстър и красив. Ще видиш че един беден ( не непременно) човек, избрал морален и спокоен живот е в пъти по жив от теб и в пъти по-силен.
Сега да не избиеш на мисли че завиждам или че ми пука, аз съм постигнал това което гониш и все пак давам оценка че това не е кой знае колко важно. Аз съм обикалял доста, видял съм свят, обаче най-си ми е една картина в главата и една мечта, да се чувствам така, както когато съм бил преди много години, сигурно колкото общо ти си живял, предимно в не до там угодно финансово положение, ама с едни други топли хора, които вече ги няма, в едно бедно място, което се усещаше 100 пъти повече дом, от колкото сега с тоя палат дето имам.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 5be6a5c5a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Успял си, продължавай да успяваш. Дано намериш читава жена и да имате добро семейство и здрави и добри деца! Добре се справяш, при условие, че с работа богат не се става. Или поне трудно, не и масовката. Аз кво да кажа, че съм на 35, с жена и дете, имам наследствено жилище в София и не мога да се оправям добре с парите. Сигурно съм провал, но това е положението :)

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 9fd830cedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Перфектно се справяш! И, най-вече- си отговорен, имаш цели-постигаш ги. Ще бъдеш и по-добре. Не забравяй личния си живот, свободно време, обкръжение. Да се учи, работи и спестява не е достатъчно, поне за мен.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 6d6d4ef8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако си щастлив си на прав път

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: a52a92e280
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Здравей,

Извинявай, ама защо питаш във форум с доказано умопобъркани хора с куп психични и всякакви други проблеми.

Толкова ли не можеш да прецениш сам?

И щом питаш - значи се съмняваш в нещо! Намери какво е и ще си отговориш, какво можеш да подобриш.

Ама да питаш за "съвет" в Spodeli. net... ТОВА Е ДЪНОТО ЧОВЕК!

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: bfb943c00d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Добре се справяш, то сравнение няма смисъл, всичко е индивидуално.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: a9ec31fa5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Семейството е фактор на това дали си се справил в живота..

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: c2aa774d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   На 27 нямаш жена и деца. Твоето е безцелно живуркане. Децата осмислят работата и имота. За какво ти е този имот, този личен бизнес, ако нямаш деца?

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: d178b72430
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ще си намериш спътник веднага щом споменеш сумата, която си събрал. Сериозно, трябва да мълчиш упорито за тези пари, защото може да попаднеш на мошеничка, сега те са много.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: f0af6aaf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   От 7 до 10:

Кажи, го на разните там "дами" дето на по 30-35 нямат деца. Остави го момчето, то няма биологичен часовник.

Мъж и на 80 години може да има деца, а при жените става много по-трудно след 30 годишна възраст, а след 35 годишна - шансовете детето да развие "аутизъм" и други заболявания се повишават.

Затова имаме бум на "аутизма" напоследък - 2000, 1 на 150 деца е било с "аутизъм", а сега са 1 на 36.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: ad0414ade5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   От това, което си написал, се справяш супер. Успех на новата работа!

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 887bb58338
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Общо взето похвали се под предлог, че се чудиш дали да се справяш. Щото тука е пълно с теми от пичове, които уж са назад в живота.
Ама щом си пуснал тема явно и ти не си толкова напред, независимо колко неща имаш и купуваш.
Най-големия лукс в 21 век е спокойствието на ума и душата, ако го нямаш нищо не си постигнал.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: f9c199ef34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Случайно да не си моряк?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: fbd838e6c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Не се справяш. Щом чакаш непознати да дават оценка на живота ти, и да преценяват дали се справяш, а ти самият не знаеш, не са добре нещата!

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 453ee7ab0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ще ти го кажа така - Всеки момемнт, в който не учиш, не градиш нещо - не само материално, ами и духовно, освен ако не си почиваш от работа де, всеки момент в който НЕ изкарваш пари е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ!

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: ee7433bde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   До тука си се справил добре. Сега следваща стъпка едно успешно семейство с възпитани деца и вече може да се каже, че си постигнал бешата за възрастта си.
Аз като жена на твоите годиби имах същите постижение плюс и вече бях бременна. А след това с подходящия партньор и съвместни усилия пътя е право нагоре

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 4be63211f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Брато убил си ги честно. От работа да спестиш 45 палки на 27 финансирайки всико сам си цар. Аз съм мъж на 32 и ти казвам, че на 27 никога нямах спестени пари. На мен ми е лесно в момента с големи доходи, но преди 5 години АБСУРД да спестя и 4500 какво останало за 45000 от работа. Тука някви ти пишат деца си нямал те циганите по 10 имат и трябва да са най-успешните според такива капути. Убил си ги луд много ти са изкефих!

 
  ...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 957650a21e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Справяш се отлично.
Продължавай все така.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 082a7198b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Браво, супер си! Доволен съм от теб.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 6695c50a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Стига да не попаднеш в капана на съвременните инфлуенсъри wanna be Andrew Tate, Elon Musk предприемачи подкастъри фитнесджии, ще си много щастлив човек, повярвай ми.
Има някаква мода в момента, че не си ли 30 годишен милионер с 1000 бизнеса и риза два номера по-малък размер, значи не ставаш за нищо.
Дори и аз се бях зарибил по тези съвременни инфлуенсъри, което ми действаше леко токсично.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker