Въпрос към жените и към мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към жените и към мъжете
преди: 2 месеца, 22 дни, прочетена 1042 пъти
Ако с вашата половинка нямате абсолютни никакви общи любими дестинации за пътуване това би било ли важно за вас? Или ако например вие обичате да ходите по планини и на палатка, а те обичат луксозни хотели по морето.

Питам и мъжете и жените:

Ако изобщо никога не ви се ходи в Дубай и въобще не обичате такива места бихте ли отишли само за да угодите на вашата половинка или гадже? А ако връзката ви стане сериозна и тя/той все ви крънка за такива масови сред определена група от обществото дестинации, а вие не си падате по тях как ще се почувствате?

И обратния пример - вие например много искате да отидете някъде, но той или тя не ще и да чуе. Вие например искате Скандинавско прохладно лято, а той/тя на шопинг в Дубай.

Също така ако той или тя е луд/а планинар/ка и къмпингар/ка или отсяда в евтини хостели и вили на някоя баба, а вие обичате хотели до колко бихте се съгласили да отидете на къмпинг, хостел или дори палатка? Ако не харесвате планините до колко бихте катерили чукари само защото милото ви не може без тях?

Темата е породена от това, че едно мое познато семейство се запознали на работа и тя, явно за да му се хареса, казала, че обича планинарството. Ходили заедно насам-натам из планините. А като се оженили и той я карал пак да ходят тя му посочила Витоша през прозореца и му казала "Ето ти я планината, гледай я! " и повече не е стъпила на планина.

То ясно, че човек може и сам да си ходи на екскурзии без половинката, но в един момент не съжалявате ли, че той/тя не иска да дойде с вас? Има и по-важни места от пътуването, но сякаш за хора, за които е важно една такава връзка ще е свързана с много компромиси. Например аз лятото не издържам много на жега и предпочитам северните дестинации. Зимата пък предпочитам да пътувам къде ли не, но най-вече в Италия, Малта, Гибралар, Испания и Португалия. Зимата не стъпвам в планините в БГ и където има сняг, ако е студено предпочитам да си стоя в града. То и лятото рядко стъпвам на планина, не съм по ходенето по чукари.

Море харесвам, но ми омръзва буквално за 2-3 дни. Никога няма да отида на масовата морска почивка по цяла седмица, особено ако е в някое малко градче от селски тип. Последно бях в Поморие и беше пълна скука цяла седмица да съм там. Като цяло не харесвам планините, най-много за далечен фон, от равен град съм и най-много си обичам полето сякаш, да съм край реки. Любими дестинации са ми Скандинавия, Централна Европа и Италия, но това, с изключение на Италия е рядкост у нас. Почти всички, които познавам обичат да пътуват само до Турция, Гърция или някакви адски горещи места по света като Дубай. Да, знам, че има климатици, но не е моето място, аз предпочитам свежа зеленина и аромата на дъжд, градове с канали или реки през центъра.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 10f27b434a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Тези неща се коментират. Защо включваш само море и планини като има толкова видове туризъм? ! Примерно, поклоннически, където посещават манастири, църкви и други религиозни места. Балнеолечебен- минерални извори, бани. Културен-музеи, галерии, опери. Исторически- дворци, крепости, други сгради. Селски- къщи за гости с включени някакви дейности. Екотуризъм- екопътеки, пещери и подобни. Виненн- посещение на изби и т. н.
Има толкова много видове, а не само да се забиеш в хотел, палатка и да ядеш и да висиш на климатика.
Иначе по темата, предпочитам именно културния туризъм плюс
да видя някое място, било то замък, парк или нещо. Да науча нещо. На море също, това е релакс.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 35726aaf96
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Тази тема е абстрактна. Примерът който даде е показателен. Тя не харесва Еди какво си, обаче се е съгласявала с всичко в началото, за да постигне това което иска. След като го е постигнала се е отегчила или изнервила, или и двете и вече меко казано нападателно му казва през зъби че няма да стане, а пък го прави, защото когато го е правила се е дразнела ама си е траела, сега пък вече и е опечено и не се налага да трае и не само това, ще му натяква до края на живота им, че е правила страшни компромиси със себе си, а пък то не били компромиси а женски игрички за връзване.
Иначе на другите ти въпроси: Не обичам да пътувам кой знае колко, или ако ми се пътува го правя изключително рядко, имам прекалено много неща на главата, за да махна с лека ръка, вижда ми се безотговорно. Когато съм влизал във връзка, винаги съм казвал какво харесвам, какво мога да допусна и какво не. Не да искам да вържа някоя и да се правя на един, после да се окаже че ще е нещо друго, като ясно това ако не се стикова в началото занапред ще е все по трудно.
Не харесвам хора които много обичат са пътуват, това съм го казвал тук вече. Повечето от тях са безотговорни. Хайде ако имаш възможност и вашите ти плащат и си на 20 някак как да е. Обаче да си голям отговорен човек, да имаш хора покрай теб за които да трябва да се грижиш, деца, родители, близки и ти да се чудиш само къде да избримчиш да си правиш кефа, хич не ми харесва като мислене.
Отделно даже не Дубай, едно море струва доста пари, необосновано. 10 дена на морето е равносилно на седмица в Дубай. Реално ако си го позволиш един път в годината добре. Ако ходиш 5-6 пъти до морето, екскурзии, което знам че правят много хора, някаква мания, категорично не съм съгласен. Защо? Защото малко хора могат да си го позволят, това са адски много пари, които не се слагат някъде другаде, за да отидат за почивки. Не го казвам случайно, просто прекалено много гора живеят на кредит или на ръба на възможностите си и един ден увисват и се чудят какво да правят и от кой да вземат, което си е безотговорно.
Не на последно място чисто лично наблюдение, тия дето са най-зле, имам в предвид се разбират зле с партньорите си, или пък са в такъв съюз по сметка, най-много мислят за почивки, просто защото само за това мислят, как ще отидат някъде да им стане малко по-добре. Е че то като в къщи не са добре, колкото и далеч да отидат, ще трябва да се върнат и пак да ядат от същото.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 294814626c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Виж сега, за да е добро, сговорно, задружно и сплотено едно семейство - трябва хората да имат еднакви(или поне много сходни) възгледи, цели, приоритети и виждания за най-важните неща в живота!

Ако това не е налице ще имат постоянни проблеми, които рано или късно ще ескалират!

Познавам хора, които бяха в сериозни дългогодишни отношения и смятаха да сключват брак и да създават семейство и деца, но в крайна сметка се разделиха заради различните си виждания! Мъжът беше планинар и искаше да ходят по чукарите, а жената - НЕ!

Така, че това е нещо много важно за семейния живот и е много важно да има съвместимост

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 5b36945923
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако съм на мястото на този човек и ми посочат така планината, ще и отворя в нета снимки на Дубай и ще и кажа да си го гледа на телефона. Или ще и взема картичка за 1 левче и да си го гледа на нея тоя Дубай... Хахахаххахах, нашата иска топ дестинации за десетки хиляди сумарно, но не иска да жертва няколко часа от уикенда да се качат на планината. В такава връзка и двамата имат някаква вина, защото са се взели, а не са помислили за интересите си. А това е много важно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 5aec217ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако съм в такава ситуация и не иска да идва, просто ще отида без нея. Не мога да разбера защо трябва да съм 24/7 с някого или да си прекарвам всяка почивка. Ще отида с приятели, роднини или дори без никого.
Ако тя иска да отидем някъде, но аз не искам нямам представа как ще постъпя. Много зависи за къде става въпрос, колко време, пари, графикът ми към този момент. Най- вероятно, ако толкова иска, ще отиде, но пак с приятели и т. н. Като цяло съм човек, който не би отказал да види нови неща и да посети ново място, така че има малък шанс да се стигне до такъв проблем.
Ако пък да кажем имаме конкретна почивка и трябва да изберем дестинация ще го обсъдим по нормален начин чрез аргументи, за да може и двамата да сме доволни.
И другото, което е, как е възможно да нямаш никакви общи любими места с някого, това означава, че нямаш и кой знае колко общо с него и не смятам, че в дългосрочен план това ще е добре. Примерно ако обичаш природата, уюта и т. н. и си с човек, който иска да е сред лукса, сред многото хора и т. н. остави почивката, но как ще изберете примерно жилище заедно? Аз лично обичам природата и живея в къща с двор и това ми харесва, а жена, която иска само в Дубай и не може да стъпи в бунгало виждате ли я да съди домати с мен? И тук не става въпрос да си с някого, който би се насилил, за да ти угоди. Търсиш човек, който или има общи интереси и виждания като теб, или е отворен към тях.
Това, което описваш е една несъвместимост, която няма да остане само до почивките. Самата история е абсурдна и ми се струва много грозна като постъпка.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 560bb82ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   То ми е ясно, че си мъж.
И да, жените обичат интересните дестинации в чужбина и хубавите хотели. Обичат мъжете, които полагат усилия и могат да дадат комфорт и сигурност. Никоя няма да дойде с теб на хостел и на палатки по селата. Най-много веднъж за един ден да се направи изключение ако има хубава природа наоколо.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 67ac5c70ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да ви имам проблема на такива... Като искате да сте заедно все ще намерите вариант- едната година избираш ти, другата той. Щом има желание, начин се намира. Ако егоизмът е по-силен, разделяте се и кой където иска там да ходи.
Между другото, в Дубай няма само молове и сук, а и много културни забележителности. Но всеки с интересите си.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 71b885f18f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За добро или зло, повечето българи нямат тези драми- дали скандинавието или шопинг в Дубай.
При добри пари, шопингът може да стане с приятелки, а туровете по шотландските дестилерии с приятели. Няма нищо лошо двамата да не са залепени като Патафил и Филопат. Тук си пролича твоята хипотетичност на изложението.
Аз съм женена за човек, дето най-големите му интереси са мач, риболов, лов и пиячка. Него не го интересуват пътешестия, нито шопинг, нито луксове. Но няма и да ходи да маха крачоли по туризъм. Иначе- 20 км с дискова херния се ходи на лов по Балкана. На него примаката са му кочовете. Заедно сме ходили доста по света, както и аз с приятелки, той- в уж командировки. Мен малко трудно ще ме заведат на къмпинг. Не държа на лукс, но на удобства-да.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 99f0fce5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Явно ти е много скучно, щом пускаш постоянно теми тук. Не разбирам мотивите ти- какво ти пука ние какво харесваме?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: bbffd55bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Жено, никой не го бръсне ти какво харесваш. Остави мъжът ти да си живее живота и не се налагай на чужди хора!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 76907ed328
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Преди да се оженим, моят мъж не беше излизал от България. Сега, не можеш да го спреш. Хайде в Прага, хайде в Барселона, хайде не знам къде. Обиколили сме половин Европа. Най - вероятно, живи и здрави, пак ще я обиколим, когато децата поотраснат малко.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 4bdc88b131
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   В една връзка винаги трябват компоримиси. Но да не е приятно определено да те карат насила или да ходиш безз желание някъде

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 8ffc8d20e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Автора:
Аз например се убедих, че мразя самоорганизшрани екскурзии, освен ако не съм с колата. Не обичам да ползвам градски и обществен транспорт, особено в чужбина. Затова предпочитам организирани екскурзии с туристическа агенция и водач.

Аз съм зодия лъв и обичам комфорта и затова или не пътувам или го правя с тур агенция. Ей сега ще тръгна да гоня влака в Австрия примерно дето не знам немския добре. А в някои страни си е направо опасно човек да пътува с обществен транспорт.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 8ffc8d20e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   7 не ми пука за културните неща на арабите. Това не са моите места.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 98fe708357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До 6. Ясно, разбрахме от теб и не само, жените какво обичат и какъв мъж търсят. Я сега кажи какво в замяна какво дават жените?
Ок скъп хотел, атрактивна екскурзия в чужбина, ок няма проблем, ще го осигуря, защото тя иска и е много важно за нея. След това предполагам едно, две или нагоре разходки до морето, ок.
В замяна освен безплатен секс, който е далеч по-евтин дори при най-скъпите про-та, какво ще получа? Всяка вечер топла вечеря и закуска? Ще съм и втория, най-много третия? Няма да се мотка в социалните мрежи по цял ден?
Какво ще получа аз?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: c44a5e2787
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 11. Изглежда прекрасно казаното, страхотно семейство.
Сега обаче ми е любопитно, какво прави задоволена всякак семейна жена с малки деца, Събота късно вечер в клуб за взаимопомощ?

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: e73a0c9a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Важно е да има общи интереси: за почивки, за възпитание на деца… просто единомислие.
Аз съм от онези жени по хижите и палатките. И искам да възпитам в детето ни любов към природата, животните. Да я науча на различните видове билки. Как се оцелява в дивото, колко е сладко да спиш под звездите след 16 часов преход. И колко безумно вкусен е този хляб със сирене и домат в планината.

Мъжът ми - да има сауна, парна баня, басейн. Блок маса, удобства.
Еми… аз правя компромиси, но се чувствам нещастна от този факт. В басейните, като ходим, не влизам даже. Взимам си книга и си чета.
Той изпитва непоносимост към гадинки. Веднъж само спахме на палатка - беше взел отрови, аутани, фенистили….

На морето сме смешна картинка. Той наема чадър и шезлонг. Аз се пльоскам без кърпа на горещия пясък до сянката от чадъра.

Абе… гадно е. Различен тип мислене е това. Ние, че толкова се обичаме, това много ни тежи

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 10f27b434a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   13, авторе, то и тук си е опасен общественият транспорт. Даже много повече. Раздрънкан, стар, без климатици. БДЖ-то е като от хорър.
Ти не си по културния туризъм. Явно търсиш ядене, пиене, ама в друга обстановка.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 5540f07f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Само на палатка не мога за повече от ден-два, иначе всичко друго се урежда. Пари и време да има достатъчно, всичко друго е въпрос на договорки.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 967185fb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Да правиш компромиси към другите не значи да правиш компромиси със себе си. Едно е да си мислиш че няма да ти хареса, но все пак да идеш на планина за първи път. Друго е да си ходил, да не ти харесва и все пак да отидеш. Второто не бива да се прави. После ще натякваш, колко си бил великодушен. Оставяш го човека да си има свободата. Това че сте женени/гаджета не значи че сте на каишка един за друг
Аз съм бил по места сам и изобщо не ми е харесвало, но после с любим човек тези места са ми ставали любими. Много е субективно и човек не бива да е предубеден

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: cf540c695e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 3 е прав.
Сходни виждания по живота, приоритет, инак връзката е обречена.
Точно такъв случай - бившия ми купонджия, аз повече вкъщи, да го мисля къде се е запилял...
Не изпитвам желание за пътувания, Дубай, САЩ и тн.
Не искам лукс, , обичам скромно... и в България.
Не е вярно, че различните се привличат. Само до време... огън, с... с...
И после?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 8ffc8d20e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Аз пък изобщо не обичам да пътувам в България. Тук само в родния ми град ми харесва. Другите градове са ми по-чужди от някои градове в чужбина даже. Но понеже в чужбина е скъпо по-скоро ще си седя цяла година в родния град, от колкото да ходя по морета и чукари из България.

Точно по културния туризъм съм, но ми харесват все Северни страни, не Балканите и Близкия Изток.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: e7320750f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ако на мен жената ми посочи прозореца за да си гледам планината край с нея. Това означава че ме е измамила и ме е ограбила в мечтите ми. Веднага и показвам вратата, изгонвам я като мръсно куче от дома ми, но преди това ще я пребия, за да знае, че повече не може да лъже мъжете по този начин, защото мъжът стои по-високо от жената в природната йерархия и думата му е закон в семейството!

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 1b7c6cec37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Никога не са ме влечали африканските страни и Близкия Изток. Да, екзотични са, но ще се задоволя с гледането на снимки от там. Не понасям хаос, мръсотия и да няма никаква зеленина. Харесвам Европа, Латинска Америка и Източна Азия. Като в Китай едва ли бих стъпил като знам каква е хигиената им при приготвянето на храна и как ядат какви ли не животни, заради които затвориха целия свят през 2020-та година заради Ковид.

Вчера, 3-ти юли много ми допадна като захладня, едно такова свежо стана, лятото в жегите ми се ходи на такива места, където е 15-23 градуса в разгара на лятото. Няма да отида някъде, където е 35-30 градуса. На морето у нас уж е по-хладно, нос влагата там се усеща доста горещо и там. Постоянно трябва да съм във водата едва ли не, иначе се потя с кофи. Последно като бях в Поморие си взимах 2-3 душа дневно, защото се потях постоянно.

Един път Дубай е компромис, но някоя, която иска всяка година да ходи поне веднъж там е ясно, че не е моето момиче.

Затова за такива неща се говори от началото. Жалко, че повечето момичета, които срещам са точно от типа "От Гърция/Турция и Дубай по-хубаво няма! ".

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 10f27b434a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   24, ама ти още вярваш на тази измислица с прилепа? !!!
Прегледай си хормоните с това потене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker