Нямам приятели и никога не съм имала - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нямам приятели и никога не съм имала
преди: 2 месеца, 18 дни, прочетена 586 пъти
На 25 съм, жена. Имам съпруг и дете на две години.
Всичко при мен започна от ранна детска възраст. Все давах всичко в едно приятелство и винаги друг беше предпочитан пред мен. Всички имаха най-добри приятели, само аз не. Спомням си колко много исках да имам истинско другарче, но все не бях достатъчно добра. След девети клас спря да ми пука. Започнах да се чувствам добре в ролята на изолиралата се самотница. Не търсех и не предлагах приятелство. Учех, наблягах на книгите.
В последните години започнах комуникация с приятел на мъжа ми, много свестен господин, обсъждахме интересни и за двама ни теми. Тук е моментът да вметна, че отношенията ни винаги са били строго приятелски и никога не е имало нищо повече.
Същият този мъж живее в Германия, комуникирахме над година, разговори, съобщения и т. н. Наистина го чувствах като брат. Той се прибра в България и дори не ми се обади. Разочаровах се, отново се бях заблудила, че имам другар, но не.
Покрай детето се опитвам да комуникирам и с други майки, за да има някакъв социален живот и синът ми. И все едно се повтаря историята от ученическите ми години. Просто не се вписвам. Не знам защо, не мога да си го обясня. Очевидно вината е в мен, няма как всички да са криви, а само аз да съм права. Търсят ме единствено, когато имат изгода от мен, не зачитат чувствата ми, аз съм последната им спирка, последна дупка на кавала. Иначе съм интровертен човек, не съм клюкарка, не лъжа, не двуличнича, не съм лицемерна. Не знам къде е моята вина. Очевидно не ставам и хората странят от мен.
Благодаря, че прочетохте историята ми, имах нужда да споделя. Весело лято!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 3ea3496b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Може да миришеш лошо.
Човек никога не знае.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: b7eb1fad7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Какви приятели, само използвани и накрая си лош. Няма приятели, не влизай в някакви задушени отношения, няма такива близки отношения. И този човек си е дошъл в България и му е само до теб, не знаеш какво е на някой като него.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: a11a1573a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей,

Първото нещо, което трябва да направиш е да спреш да се обвиняваш. Аз съм сходна ситуация, приятели не съм имал може би от 16 години. Ти сама си отговори - не си клюкарка, не си двулична не си лицемерна. Мнозинството от хората са лоши. Има стойностни хора, но са малко и/ или стоят по "скрити" в обществото. Аз съм на 32 години и също нямам истински приятели. Действително понякога е трудно и тежи, но трябва да се примирим и да се надяваме, че ще се появи промяна по един или друг начин. Ти си добър човек и не трябва да се оправдаваш за това. Радвай се, че имаш човек до себе си, нещо повече - семейство сте и имате дете.
Това си е джакпот и не трябва да жадуваш за повече.
Аз в момента съм сам и нямам никой, освен семейството си.
Не го мисли а си живей с твоя човек, ходете на почивки и се радвайте на живота.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 94a7562c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Как хубаво пишете, и колко грамотно!

1-во на Вас нищо Ви няма - Вие сте просто нормална, затова Ви отбягват - хората вече не умеят да общуват на нормални теми и не са готови на дълбоки приятелства. Просто не знаят как се правят тези неща... пък и душевността им беше подменена с най-пошлите и повърхностни неща...

И все пак, можете да опитате с психолог, но внимавайте с кого - обичат да смучат с години парите на "клиента" (както те се изразяват)... после ще трябва да си намерите подходяща компания - опитайте да пресеете хората, чрез интересите Ви - ако да кажем отидете на среща / конференция на орнитолозите, и то в България - няма как да са от морето овчедушни типове и типки...


И не забравяйте, че мъжете винаги се замислят и за повече...


М31

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 40898efbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Жалко, че няма как да разменим координати. Създаваш впечатление на свестен човек. Отвратително ще звучи това което ще кажа, но имам чувството, че хората не могат вече да си фокусират вниманието както преди и междуличностните отношения като цяло страдат от това. Приеми че хората гледат все повече и повече на времето или като инвестиция (отделеното време трябва да им носи нещо - пари, облаги и т. н. ) или като удоволствие (да вършат нещо, което невероятно много ги кефи). И ако не е едното или другото, просто не се занимават. Имай предвид че това заради това не означава че има нещо негативно в самата теб.

Жена на 30

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: ce90049c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Приятеля на мъжа ти не се е обадил заради мъжа ти. И правилно е направил - не е знаел как ще реагира мъжа ти, ако почне да се среща с жена му. За теб може да е платонично, но мъжа ти може и да не ти повярва.

Ако искаш приятелства - търси на работа или някъде, където хората са на едно образователно и културно ниво. Гледай да не си обсебваща и също гледай да не те използват прекалено, но част от приятелството е да правим услуги на приятелите ни ако не е в наша вреда.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 06c41f0541
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не е ок, да се виждаш с приятели на мъжа ти, без мъжът ти да е с теб. За това явно човека не се е навил да се видите. И не се коси. Аз имах не един и давам приятели и най-добри приятели като дете и след това като тинейджър. Като деца бяхме още с чисти сърца. Като тинейджъри започна зависта и злобата към мен. Като нямах нищо, защото нямах нищо, когато се замогнах с пари и си хванах приятелка, още повече озлобяха. Всичките се оказаха измекяри. Сега имам един приятел, но и той започна да ме търси, когато остана сам, понеже го предадоха други хора. Ама и аз го търся заради интереси. Това са човешките отношения. Гледам си семейството и не ми пука. Гледай си и ти твоето, и запомни: Когато губиш нещо, не знаеш какво печелиш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 3e056f3c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Може и наистина да е в теб проблема. Може би се интересуваш предимно от себе си и не правиш много компромиси :)))

Има една книга, много полезна, препоръчвам я на всеки с или без приятели, защото умението за общуване е може би най-важното качество на даден човек :)))

"Как да печелим приятели и да влияем на другите" - Дейл Карнеги

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: be01212eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   8. тази книга е сатанинска, драги, в нея общуването се свежда консуматорско използвачество и ежене, но не и на базата на ценности. Искаш ли доказателства? Ето ти едно и помисли върху него: Дейл Карнеги е умрял ужасно самотен, провери си сам, да не кажеш, че те лъжа...

от 4.

Rainer.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 80737f9ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   В същото положение съм и аз. Нямам никакви приятелки. Всеки си гледа кефа и те търсят като са на зор. Използват те за отдушник и след това забравят, че съществуваш. Вече свикнах да съм сама. Само на работа имам социални контакти, а в къщи се занимавам с домакинство и детенцето ни. Понякога съм самотна ама няма какво да се прави.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 004e6ce8bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За приятелят на мъжа ти - запомни, че един мъж никога не проявява интерес към една жена, особено към млада и привлекателна, само с цел да води житейски и философски разговори. Въпросният човек явно има и сексуално влечение към теб, но е преценил, че не иска да си разваля приятелството с мъжа ти, като се среща насаме “по приятелски” с жена му.
Относно приятелите - и аз съм като теб, интроверт. Винаги съм бил такъв. Въпреки, че от дълги години съм женен и имам дете, много повече предпочитам да прекарвам време сам. Така си почивам много по-добре, отколкото с други хора. Имам много познати, когато пожелая и се налага, мога да бъда и много чаровен в компания, но никога не проявявам лична инициатива да се социализирам или сприятелявам. Установил съм, че в мен има нещо, което ме кара да съм леко дистанциран с хората и по тази причина не мога да се сближа истински с някого. Предполагам и при теб е подобно положението.
Изобщо не се притеснявай, че си интроверт и не пасваш. Не може всеки да е социален, общителен и да е приятел с всички. Има и хора като нас, които в никакъв случай не са по-лоши или особени. Живей си живота, наслаждавай се на нещата, които ти харесват и никога недей да си градиш самочувствието спрямо това, което мислят другите за теб.

М46

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 дни
hash: 9416afe197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   До 9 - Как така е сатанинска? Къде св говори за сатани и дяволо в нея? ! Обясни повече!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker