Има ли наистина измамени от Ивелин Михайлов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли наистина измамени от Ивелин Михайлов?
преди: 1 месец, 19 дни, прочетена 937 пъти
Сега много се шуми, че Исторически парк бил пирамида, направи се разследваща комисия, тиражират се много версии, но така и не разбрах има ли конкретни лица, измамени от Ивелин Михайлов. В предаване на Цанов показаха един-двама, ама ако е пирамида, трябва да има много измамени, не един двама. И сега, когато всички институции проверяват Ивелин Михайлове, тези евентуални измамени, няма от какво да се страхуват. Защо не излизат да търсят парите си?

Лично на мен, по всички личи това да е пирамида, но пък Ивелин Михайлов редовно пуска видеа с опровержения. И ако толкова много го разследват, как пък една институция не откри нарушение? И къде са стотиците, не единиците измамени? Раздвоен съм какво да мисля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1b3939f324
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не знам дали има измамени, ама някак съмнително ми изглежда някакъв смешник изведнъж да извади десетки милиони и да направи подобна мащабна инвестиция. Тоя до вчера имаше един смешен ютуб канал, днес вади 100 млн. Как става тая работа?

А и самият факт, че въпросните акции не се пускат на фондовата борса, е меко казано съмнителен. Явно го е страх, че ще се види каква е истинската им пазарна цена, която със сигурност е в пъти по-ниска от цената, на която се предлагат в момента.

Ами то и аз мога да кажа, че ще въртя многомилионен бизнес, да пусна подвеждаща реклама, да забаламосам маса народ под предтекст колко патриотично ще е всичко (българина си умира за подобни патриотичи глупости и губи всякакво критично мислене, като му напомпят националното его), да пусна акции, на които едностранно да си определям цената и да чакам балъците да ги купуват. Ако си пусне акциите на БФБ, ще си върна думите назад, но до тогава ми е много, ама много съмнителен.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 49a47e386a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Тоз път още лапа по евтина пропаганда. Нито Ивелин, нито Полковника, ито Коцето, ашнито Бойко, Пеевски, Кирчо... никой не е публична фигура случайно.
Всичко тия в "управлението* участват в един зле скалъпен театър. Даже да го коментираш не си заслужава.

Ивелин говореше по протестите на Възраждане. Кирчо се обедини с Бойко. Какво повече искаш?

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 86027ff91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Обектът Исторически парк не е пирамида. Това е акционерно дружество. С една дума, ако купя акции на дадена компания аз си поемам риска, ако след месец тази компания се срине.
Цанов така и не отиде да посети парка и както винаги дава думата на маскирани, на които не им се виждат лицата.
Според мен не трябваше да напада Ивелин по този начин.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 40f6a61fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз лично имам познат, измамен от него, инвестирал в дружествата му и то не малка сума. Чака вече може би повече от година да му ги върнат, като парите са дадени с договор за заем. Но нещата се отклоняват с оправданието на негови “подчинени посредници”, че Ивелин го е закъсал и в момента няма възможност и молят за отсрочка. Тотален измамник, вербуващ и съселяните си да му продават имоти и парцели на безценица, за да може да завземе след време целия Неофит Рилски.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 40f6a61fc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз лично имам познат, измамен от него, инвестирал дружествата му и то не малка сумапари. Чака вече може би повече от година да му ги върнат, като парите са дадени с договор за заем. Но нещата се отклоняват с оправданието на негови “подчинени посредници”, че Ивелин го е закъсал и в момента няма възможност и молят за отсрочка. Тотален измамник, вербуващ и съселяните си да му продават имоти и парцели на безценица, за да може да завземе след време целия Неофит Рилски.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 8892ad362c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Дали има измамени от Ивелин? Всъщност Ивелин си е вързал гащите, има много измамени, но всичките им разписки са на хвърчащи листове и подписани от някой от поклонниците му или представител на стотиците фирми открити на имената на поклонниците. Официално са дали пари на Пешо дето реди павета не на самия Ивелин. Доста от парите са и във вид на дарения, човек си мисли че купува акции а документите скалъпени като дарение към някоя от фирмите.
Защо не се оплакват? Ами защото онези които са дали добри пари са хора които са с име в професията си, те и затова са имали пари, и съответно предпочитат да не се излагат че са били измамени, това ще изцапа името им, предпочитат да имат чиста пред обществото репутация за да могат да изкарат нови пари. Ако се оплачат няма никаква гаранция че ще им върнат парите, а смазаната репутация ще им попречи да правят нови сделки.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 6666b29291
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   За да се разбере дали един човек е измамен, трябва първо да знаем каква е предварителната договорка и след това, какво е изпълнено.
Аз съм инвеститор в Исторически парк и ще кажа какво знам, конкретно при мен и за случаите, представени при Цанов.
Относно акционерите, когато си купуваме акции или дялове от даден бизнес - Исторически парк, Тесла или кварталната кръчма, рискът винаги е за сметка на акционерите. Ако има печалба, дружеството може да преразпредели част от нея. Ако няма, няма основание вложителите да търсят печалба.
Исторически парк явно е далеч от прогнозираните цели. И обективни причини има, и субективни. Разочарован съм, дразни ме, че Ивелин Михайлов се занимава с политика. Но не ме е измамил, реално никой не ми е обещавал дивидент без печалба. Все пак, предвид политизацията на екипа, повече съм решил да не инвестирам при него.
Относно дадените и невърнати заеми. Доколкото видях в документите, договорите са с някакви фирми на хора, работещи за Михайлов. Не присъства там нито неговото име, нито Исторически парк.
Моят опит с подобен заем. Дадох и аз такъв на човек, работещ за него. За всеки случай питах и Ивелин и той подчерта, че това са си наши отношения и не може да поеме отговорност. Засега моят партньор плаща, но ако спре, съм наясно, че нямам право да искам пари нито от Ивелин, нито от Парка. Не сме имали нито писмена, нито устна договорка.
Та, предполагам, онези хлапетии са вземали заеми с цел да ги развъртят и да ги върнат после с горница, но не са успели. И сега Ивелин Михайлов е на топа. Хубаво би било да им издърпа ушите и да съдейства да се оправят с длъжниците си.
Забележете, при Цанов никой от измамените не каза, че е имал договорка с Ивелин Михайлов или с Исторически парк, дори и устна.
За хората с маски и преправени гласове, това е несериозно.
Споделям за хората, които се интересуват от истината и справедливостта. За да се разбере нещо, е важно да се изслушат и двете страни, да се видят документи.
А хората, които си мразят парка и искат да фалира, да изгорят инвеститорите, няма какво да говорим. Да са живи и здрави. Много хора не се интересуват от истината, а искат просто да бъдат прави. Живи и здрави да са.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 08095c504a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Само като изтърси в ефир в лицето на Цънцарова, че в България имало дефицит на мъже и затова той трябвало да поеме мъжката работа на много мъже и всяка вечер да бъдел с различна жена за да може да обслужи всичките жени веднага ми светна за какъв боклук и с какво его става на въпрос. Така, че съм склонен да вярвам на Цанов, че нещата, които говори за него са верни. А ти как очакваш измамени да излязат масово пред камерите да разказват просто така. Ти ще имаш ли куража, ако знаеш, че нещо може да се случи на семейството ти? Не знам Никишона как не го е очистил досега. Цанов и Никишона ще го пометат тоя и ще го изхвърлят в канавката на бунището. А Киро Брейка отиде да му ближе гъза защото той много обича хора с пари. Същия тезек като него.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 2d0d5d978f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   1 - Ами като можеш направи. Само че пропускаш нещо много важно - налице е краен продукт, който се оценява много повече от вложеното! Ще е пирамида да, ако те баламосват и ти се бръкнеш, а насреща няма нищо. Всеки който е поне малко мислещ, ще разбере къде е правдата. До колкото разбрах, вече съдът е излязал още 2022 г със становище и то е че няма измамени и че не е пирамида. След като съдът се е произнесъл вече, всичко друго е вкарване на пара в свирката. А защо? ! Защото започнаха да се занимават и с политика, като набраха огромна популярност. Днес чух една максима, че дори най слабата държава, е по силна от всяка мафия. Държавният апарат има всички лостове за разчистване на неудобните и грачи. Ако всичко покрай този Ивелин бе пародия, то отдавна щяха да го смачкат. Човека явно е жилав и има кауза. Рядко е днес да срещнеш идеалисти. Повечето са изтрепани по паланките преди 1944г.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 28ca1dc462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 1 - Не защитавам тоя, даже не съм запознат със ситуацията, ама покрай VC пари на такива ГЛУПОСТИ се нагледах, че няма да се изненадм. Десет милиона лева са едно нищо за определени кръгове.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: b0d4d875e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   3, да бе акционерно дружество ама неофициално - иска КФН да не го следи, че ще лъсне какво става.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: c01407218a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И един да е измамен, пак е престъпление. Отделно пък как се завладява цяло село, как там се гласува само за Величие, какви са тези местни полиции и военни обучения, оръжия и пр.?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1b3939f324
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   10, има нещо на среща, ама това нещо струва нищо на фона на цените на акциите. Затова и не ги пуска на БФБ, че да не му лъсне измамата. Ако си малко финансово грамотен, може лесно да сметнеш, че акциите са в пъти надценени. Всеки Сульо може да направи нещо за 10 млн, ако е намерил достатъчно балъци да му дадат 30 млн за "акции".

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 66b6aa1931
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Да наистина има такива, Ивелинчо е страшен манипулатор, умее да хваща шарани....

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 6666b29291
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До номер 4. Твоят познат с Ивелин ли се е договарял? Ясно, договорите са с негови посредници. Но поне виждали ли са се, имало ли е устна договорка? Утре и аз мога да поискам от някого пари и да кажа, че са за шефа ми.
Не се заяждам, наистина питам. Ако Ивелин Михайлов е гарантирал, дори и устно, носи отговорност за колегите си.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 9fead2cd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Не харесвам Сарийски по принцип и не споделям мнението му за еврото, но човекът е наистина доста навътре във финансовата материя, тук едва ли има човек, който може да му стъпи на малкия пръст на знанията, които има по Финанси и Икономика. Та, Сарийски в парламентарната комисия много добре обясни защо и как Исторически парк е схема. По принцип, ако правят публично предлагане на акции (а те го правят през сайта си), подлежат на лицензионен режим и регулации. Дори само заради това си заслужава много сериозно разследване и обвинение от Прокуратурата.
Не знам, но аз много повече бих се доверил на човек, който с десетилетия е учил Икономика и Финанси и продължава да следи новите тенденции и регулации, а не на някакъв случаен горнооряховски селяк с помпозна пропаганда, над 30 фирми на неогово име (за да е трудна проследяемостта на паричните потоци) и фиктивен развод със съпругата си.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 7344b847d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Има един много прост начин да се разбере дали е мошеник, а именно да си пусне акциите на борсата, както е редно да се направи и по закон. Хем ще има достъп до много повече инвеститори. Ама не го прави. Защо ли?

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 16a0698dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторът до N7:казваш "онези които са дали добри пари са хора които са с име в професията си, те и затова са имали пари, и съответно предпочитат да не се излагат че са били измамени" - това го предполагаш или лично познаваш такива хора?

За съжаление в отговорите до момента, почти не видях някой да отговаря на същината на въпроса. Въпросът ми не е дали Ивелин има вид на мошеник, не е дали Исторически парк има признаци на пирамида, не е какво е казал доц. Сарийски, а ако има измамени къде са и защо мълчат?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 7af61ca7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Той не ги мами, той им показва правилния път.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: d6818aa57f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   До 13 - Абе за селото и гласуването не споря, ама военното и въоръжаването, трябва да е изконно право на всели българин :)

 
  ...

...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: c4d4e5862e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Кой дава пари срещу хвърчащ лист? ! Едва ли има чак такива кретени, дори и в България (държавата на кретените). Не го харесвам Михайлов, пълен нарцис, циркаджия и популист е, но едва ли е изнамник. Това са глупости за да го злепоставят, щото не им играе по свирката (според мен).

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: b543fb86c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   До 19 от 7
Авторе в този сайт ли търсиш измамени? Питаш къде са и защо не ти се оплакват. Искаш да видиш богати хора да си покажат лицата по медии и да кажат "бях измамен". Защо да го правят, като те знаят че по този начин парите си няма да си върнат? Ако излязат с лицата си, единственото което ще постигнат е да уронят собствената си репутация? В бъдеще като иде да сключва договор за фирмата си, ще има репутацията на бизнесмен който в миналото е бил измамен.
Да, познавам един богат бизнесмен, но той явно е приел загубата си, продължава да си работи неговия бизнес, въобще не се коментира, че е вложил. Ако се замислиш търсенето на тези пари за него е излагация, ако се разчуе бизнеса му ще загуби повече от колкото е било вложението, което е направено, като сума. Това го знам само защото през 2023г този бизнесмен ми каза в личен разговор на маса, че е купил нещо и да разгледам за исторически парк, от тогава не е коментирано, но съм наясно и защо. И на мен не се е оплакал колко е вложил, просто не се коментира.
Не си ли наясно, че и семки да произвеждаш и продаваш ако се разчуе че някой те е измамил, доста хора ще опитат и те да те измамят в бизнеса, конкуренти и клиенти няма да те уважават, клиентелата ще се отдръпне, защото си постъпил глупаво. Ако клиент търси в нета услугата която предлагаш, а ти с лицето си, си замесен в такъв скандал, клиентът ще избере да прави бизнес с конкуренцията и т. н. Защо бизнесмен да губи бъдещи клиенти?
Създадената комисия няма да върне пари на измамените, само вкарва пара в свирката, дава гласност на Тека, повече народ да чуе крясъците му и всичко ще отмине, дори депутатите от комисията знаят че нищо не могат да му направят на Ивелин, идеята им е единствено да намалят вота на Величие за предстоящите избори. Виж само кой разпитват: Симо на който знаем мнението, Сарийски който казва че няма точни последни данни от фирмите за да прецени има ли измама и че това което говори е само на база официалните данни от търговския регистър за 2021, че атракциона исторически парк по време на ковида бил на загуба. На кой обаче не е ясно че всеки атракцион в Европа през ковидясалата 2021 е бил на загуба??? Разпитаха и един на който са му върнали десетте хиляди и още държавните служители които вече са направили проверки и не са намерили за какво да повдигнат обвинение.
Ивелин сам Ви обяснява във видео, че има хора платили къщи с двор на зелено, а той нарочно не достроил къщите, за да не се вдига цената на околните стари къщи, за да може да изкупува още стари имоти на ниска цена и да ги продава на зелено преди да ги реконструира, а дали някога ще ги завърши, можем само да му стискаме палци.
Тези хора които са си купили къщи на зелено, вероятно им е обещан краен срок на въвод, те имат право да съдят обещалия, не е нужно да се оплачат на теб или пред цяла България, те полза да ти разкажат нямат. Размишлявайки обаче и от съд няма смисъл, измамените са наясно че няма как да вземат "на босия цървулите".
Дано си наясно че дори и да осъдиш фирма която няма никаква собственост, ще имаш само едно съдебно решение че тази фирма ти е длъжник, но това съдебно решение не ти е от полза когато няма какво да му вземеш на 20 годишния поклонник. Явно строежът на тези къщи е възложен на фирми собственост на поклонниците, някой поклонник се води по документи собственик и управител на стоителните фирми, открити с 2лв капитал, дори и да ги осъдиш какво ще им вземеш?
Радвай се че в България безимотните клошари не знаят че могат да грабят и шамарят наред по улиците, че ако те пребият, дори и да ги осъдиш, най-лошото което може да им се случи е да ги вкараш в затвор където ще получат легло с чаршафи и редовна храна, неща които те в живота си не са имали.
Поклонниците са на същия принцип получават легло и храна и правят и подписват, каквото каже покровителя им. Разчу се че там имало 30-40 поклоника. Много хора по света не могат да управляват сами живота си в този капиталистически свят и живота на поклоник им харесва, затова не ги виня.
Самия факт че Ивелин е разведен с жена си. Дано си наясно какво е фиктивен развод. Задаваш ли си въпроса защо разведен човек все повтаря "жена ми" и говори толкова много в нейна защита? Огледай се около себе си всички разведени във всеки възможен момент оплюват бившия/бившата. Не ти ли изплува въпрос в главата, защо някой се развежда и в последствие говори че тя му е жена.
Вероятно държавата ще опита да направи лична проверка на жена му, как с официална 1000лв заплата е закупила описаните от Симон имоти докато отглежда 4-те си деца? Но пък е възможно и имотите да са купувани на данъчна оценка и винаги можеш да докажеш как си имал 2000лв да си купиш съседската стара селска къща, и продавача няма да признае, че ти я е продал за 30 хил, които си му дал кеш, а сте вписали 2 хил продажна цена, няма да признае защото и за него е подсъдно.
В крайна сметка нищо няма да излезе от всичките "разследвания", целта е само една, Величие да не се разраства, ако могат и ще я затрият. Депутите ги е страх за местенцата им, затова дават гласност с комисия. На предните избори Величие прилапа 13 депутатски стола, борбата е за тези столове.
А Величие няма да ви помогне, хора които са правили такива предполагаеми сделки, близки до данъчна оценка и доказано са вземали заем на лихва на ръка на стойност 10 хил лева, то те са ви лъгали още тогава, не плащайки данък на вашата държава, те в бъдеще няма да се отнасят с вас честно.
Който не е бил честен в миналото, няма да бъде честен в бъдеще!
Ако аз купя или продам имот в кеш и договора ми е на данъчна оценка, вече съм ви измамил, измамил съм държавата, а вие сте държавата! Когато прикрия и не платя реалния данък на сделката, вие като български граждани получавате по малко общински услуги, по малко асвалт по селската улица, по малко улици с осветление, непочистени реки, липса на канализация и т. н.
Ивелин не мисли за вас а само ако може да натрупа власт за себе си и наследство за собствените си деца, правил е това което повечето българи правят, мисли за себе си и за децата си, но в доста по големи размери. Човека е добър в бизнеса си и успял да рекламира добре начинанията си, успял да се обгради с поклоници, длъжни сме да му го признаем. Аз му се възхищавам на уменията и смелостта но до там.
Колкото до парка той не е ваш, както ви се втълпява, той е толкова ваш колкото всеки хотел във Велинград например, имате право да си платите за да разгледате/ползвате, но пък и всеки чужденец има същото право.
Всеки собственик на атракцион може да твърди, че атракциона е ваш, че работи за вас, че е създаден заради вас, но това са само рекламни трикове. Реалността е че всяка вафла е създадена заради клиентелата която ще си плати за такава вафла.
Който разбрал, разбрал стига ви толкова обяснения авторе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker