Проблемен тийнейджър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблемен тийнейджър
преди: 1 месец, 19 дни, прочетена 781 пъти
Здравейте! Става дума за 15 годишния ми син. Преди имаше приятели които бяха много свестни и добри деца. Но спря да общува с тях и се сприятели с лоша компания. Тези деца не му влияят никак добре. Понижи си успеха в училище, почти всяка вечер се прибира в малките часове. Започна да се бие. Баща му го хвана да пуши. Нито аз, нито мъжът ми пушим. Седнахме поговорихме с него, попитахме го защо го прави, а той отговори:Защото е готино и другите го правят.
Дори открадна пари от мен за да си купят с компанията му цигари и алкохол. Напоследък не можем и да проведем нормален разговор с него. Като повдигнем въпроса за поведението му започва да крещи, да обижда. Един път когато изкрещя, че ни мрази мъжът ми не издържа и му заби два шамара. Като малък много рядко сме го удряли. Не сме привърженици на такива методи. Класната му ме е викала. Каза ми, че бил агресивен в училище, заяждал се с учители, държал се нагло. Оценките му са под всякаква критика. С баща му решихме да вземем мерки, взехме му телефона, забранихме му да излиза с компанията си. Като се опитаме да поговорим нормално с него-само гневни изблици от негова страна.
Искаме да му направим и тест за наркотици, защото вече няколко пъти се прибира доста неадекватен или развеселен. Веднъж излезе, изключи си телефона и не се прибра 2 дни. С баща му откачихме от притеснение. Когато се прибра каза, че бил при приятел.
Беше добро дете, но попадна в лоша компания. Моля Ви дайте ми съвет какво да правим с това момче.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 18 дни
hash: 0e6dd41127
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Излъжете го като му кажете, че той все още е непълнолетен и че вие може да се разпореждате с него. Кажете му, че ако не слуша и не ви се подчинява - ще го кастрирате (т. е. ще му клъцнете камбанките). Ако е природно глупав и страхлив - току виж повярвал и почнал да ви слуша. :)

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 3b3a6f2b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Да. съжалявам да го кажа но наистина ще трябва да направи тест за наркотици.

Добра идея е да поговори с психолог но незнам как ще отиде.
Това със шамарите и взимате на телефона няма да оправи нещата дори може да ги влоши.
Вече не е на 12-13.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 888d4261d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Еми лошо.
Трябва сам да реши как да се справя. Децата искат всичко забранено.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 3aee9edf46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съжалявам! Разбирам болката ви. Според мен това с телефона и шамарите не работи (или поне при някои деца), защото ако работеше-той щеше да си е взел поука вече. Мисля, че е много добра идея да го заведете на психолог. Има много добри психолози, един от които е Ани Владимирова. Само дето не знам как ще го убедите да отиде. А и то не става въпрос да се отиде веднъж - два пъти, ами поне няколко месеца. Пожелавам ви успех

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 62d7d067c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Добрия психолог ще помогне, но проблема идва, когато трябва да го накарате. А с шамари и наказания още по-зле ще стане. Ще надрастне този период, въпросът е дали ще има пагубни последствия за неговата личност.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 70ea51431b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Проблема ти авторке не е в тийнежъра а в вас. Детето само прави ответна реакция на вашето държание и вашия начин на мислене.
Самото ти възприятие че е нормално "много рядко" да го удряте като малък е изградило бунтар у детето, никога в никакъв случай не е нормално да си помислиш че е възможно да се удари непълнолетно човешко същество, особенно ако е отгледано от самата теб и всичко което знае си го научила самата ти или лично си му дала достъп да научи от други хора или медии.
Питали сте защо прави дадени неща, но сте нямали аргументи да уборите доводите му че прави нещо защото другите го правят. Чували сте че трябва да говорите, че трябва да питате, но въобще не сте наясно как се говори с тийнежър, нито пък ви е дошло наум как да го убедите че в живота правенето "като другите" не дава много добър резултат и успешните хора са успешни точно защото не са правили като другите които са станали неуспешни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: d7a87387ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Оставете го. Той е просто нормален тинейджър и си живее годините. Вие преувеличавате според мен.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: a1ac4845b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторке да не би да е преживял нещо, което го е стресирало много. Мнението ти какво е? Възможно ли е да има нещо, което не ви казва. Помислете.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 6459c0eb5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ние минахме през това - лоша компания, неходене на училище, побоища. При нас нищо не помогна - отказа да ходи при психолог, нито каквито и да е наказания. Посъветваха ни за спорт, но отказа и това. Имаше натрупана много агресия. Накрая отрезвяването дойде, след невярно обвинение за телесна повреда и последвало наказателно производство. Обвиненията бяха отхвърлени, но това помогна да погледне по нов начин на приятелите си и да се отдръпне от тях. Моят съвет е да не го наказвате и биете. Това ще го озлоби още повече. Говорете с него постоянно и правете неща заедно. Нищо, че ще Ви повтаря, че не Ви чува и дори ще прави напук. Ако сте стабилно семейство и му давате добър пример с начина си на живот, ще се откаже от лошата компания. И не се обвинявайте.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 8f10465673
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Сменете бравата! Вечер като излиза, за да се прибере, когато той иска, ще трябва да звънне на вратата да отворите.
И го заплашете, че ще го изгоните, ако продължава така да се държи.
Задължително тест за наркотици, наркотиците карат човек да върши неща, за които после не помни.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 10f2d1934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Къв психолог, кви 5 лева.
Добре е направил с 2-та шамара, ама не е трябвало да спира :)
Нали вече е много голям тарикат, да вика, да обижда, пуши и т. н. Тогава е достатъчно голям да работи, плаща сметки и всички останали неща. Пратете го да "ходи на квартира", до 2 седмици се е върнал и ще се извинява. Да го видим ако ходи на работа и плаща сметки, как ще стои по нощите да "се забавлява".

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 99d6a0db82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ами, това е дошло поради натрупване на по-ранни грешки от Ваша страна...

Позитивен пример, постоянно говорене, измъкнете какво би обичал да прави, ако ще да е кикбокс или парашутни скокове, и го запишете, така поне нови хора ще навлязат в живота му, и постоянно го водете някъде, бъдете заедно.

Да не забравяме - ако в семейството ви е имало проблеми, дори преди години - детето ги е абсорбира лош, сега избиват от него. Ако му се е случило нещо и го е премълчал - да са го били, да е насилен, да е бил тормозен под каквато и да е форма, и интересите му да са били потъпквани и не подкрепяни, или просто да е бил като стъкло за вас, като предмет - то резултатът не ме очудва.

Той в момента плаче вътрешно да се занимава с нещо, към което има силен интерес, но което сте пропуснали за забележите. Намерете го и го подкрепете, да види че не сте врагове....


Как знам? От личен опит.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: c1e09ef9c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ха поредна провокативна тема! Все едно чета реалити от сорта на "Съдби на кръстопът" и "Истински истории".

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: afad697c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   И аз съм минал през това с моите деца.
Според мен не му вземайте телефона, защото няма как да комуникирате с него ако се наложи. Шамарите е ясно, че няма да помогнат за държанието му, но може да помогнат за поставяне на граници - все пак той трябва да знае как може да говори с вас и как не. И аз не съм привърженик, но не може тийнейджър да крещи и заплашва родителите си.

Според мен - има две опасности и вие трябва да се концентрирате на тях. Едната са наркотиците и особено тези, към които се пристрастява човек. От тях отърване няма.
Другата е или той да убие някого, или него да го убият щом влиза в побои.
Говорете му за това. Постоянно. И не му обръщайте внимание, когато ви казва, че "знае", защото не знае. Ако трябва говорете с местната педагогическа стая да го привикат и да го стреснат малко. Ако още има такива, де.

Ако е съвсем нетърпимо и имате възможност - преместете го в друго училище. Най-добре и в друг град.

Ако мине периода без такива проблеми - към 18 годишна възраст почва да им идва акъла обикновено.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: f7e1b7f40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Браво! Шамари, взели сте му телефона, никъде да не излиза! Браво! Я вземи сама и си изключи телефона за събота и неделя и нямай връзка с никой, как ще се почувстваш? Вие сте типични селтаци с възпитателти мерки стил Макаренко от преди 50 г.
На синджир ли ще го държиш?
Не разбираш ли, че тинейджърите минават през такива периоди и имат нужда от ПОДКРЕПА, Представям си какъв е бил разговора назидателен, шамари в стил ти си никой, ние сме силните. И когато детето ти утре не иска да те види, защото си враг, а не родител, мотиватор и подкрепящ.
Разгора трябва да е с разбиране, с подкрепа, с обяснение, че това готино, всъщност е опасно. Ти колко книги прочете за възпитание, поведение, отношение. Нито една нали? Вие си знаете всичко. В такива ситуации се реагира не според настроението на родителя, а според сериозността на ситуацията. Не да крещиш, да викаш, да дълбаеш проблема и да му набиете канчето. Токсични бг родители, търсещи проблема, обвинявани, назидаващи, мачкащи, но не търсещи решение, не търсещи помощ от специалист. Замислете се малко, лесно късате връзката и поставяте основата на лошите отношения за цял живот. Поради тази причина не искам отношения с моите родители и се "чудят", защо съм дистанцирана, пък те толкова били направили за мен, естествено натякването, а фактите от моята страна не се чуват. Затова слушай ПОВЕЧЕ С РАЗБИРАНЕ!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: a4f24d2811
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вие на колко сте години? На по 70 или нагоре! Най-желани са забранените неща! Аз затова пуша, че ми е било забранявано!
По-добре вмест шамари да поговорите с него като с голям човек, не като с дете. На мен ми се случвало да казвам на баща си: Като бях малък ти ме биеше редовно! Сега аз съм по-силен, искаш ли да те бия всеки ден! Това ли искате? Говорете със сина си за времето, когато вас няма да ви има и той трябва да може да се грижи и за седе си и за семейството си! Да има цел, да има желание да има после възможности и работа. Като иска нека копунясва, ама да знае, че вас няма да ви има след 40 години да му помагате!

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 0270b627b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 17 прав си но един ден и ти ще станеш родител ако вече си и ще разбереш колко е трудно човек да бъде родител.
Разберете родителството не е лесна задача. Поставете се на нейно място. На място на майката на бащата.
Хора, които нямат деца си мислят колко е трудно човек да сгреши.
А всъщност нямат представа, че всеки родител може да сгреши правейки най-доброто за детето си.
Никой не мисли злото на децата си. Никой. Всеки родител си обича децата.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 868cc765fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Хората, които нямат деца, са най-критични и най-знаещи как да се справят с тия проблеми. Затова и без деца, техните животи са топ, подредени, смислени и всичко останало хубаво.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 2dfd52468c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   19, 17 съм, да родитл съм и за разлика от авторката, ползваща Макаренковски методи особено популярни по време на комунизма, а именно възпитание през назиданието, обидата, шаманите... Тотално абсурдни методи за времето в което живеем, време на изобилие от информация и възможности да се допиташ до специалист. Децата страдат заради родителите си, аз самата съм го преживяла, затова четене, четене и пак четене. Моя приятелка, с подобно поведение, остави дъщеря си за един уикенд вкъщи, като дойде да я вземе, тя и каза, че не иска да и е майка, тя се разрева, всъщност няма за какво да реве, а трябва да се с образава как се държи, говори, общува ежедневно с детето си. Четох статия на Дойче Веле за българското възпитание и децата, бяха точно описали крайностите на българския родител, крясъци, викове, после лигаване никакъв баланс и спокойствие за децата. За съжаление това е реалността, като добавим и грубиянските отношения, като цяло, горките деца.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: fe99751aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   За съжаления мога само да кажа, че всичко е до ген.
Това че вие с мъжът ви не пиете и не пушите не значи, че не сте имали в родата някой дядо, пра дядо или вуйчо проидоха.
Та защо не и по женска линия.
Тази наследственост ако бъде гарнирана с лоша компания и резултатите са налице.
Номер 13 правилно го е написал. То ако тези психолози вършеха такава полза, нямаше да има такова болно и изродено поколение. Парадоксално най-разпространено в САЩ и с най много откачалки, точно там.
Това че се губел по 2 дни или са препили нищо не значи.
Аз и много други сме живяли от 13годишни самостоятелно в друг град по квартири и общежития и сме пили и пушили треви, но сме били в среда от интелигентни хора, изучаващи изкуство и мога да каже, че сега почти всички са успешно реализирани в живота без да се докосват дори до старите пороци.
Проблема на изроденото поколения идва преди всичко от кофти родители - прости и нагли селяндури, които за съжаление оставиха, този саморазпадащт се генетичен материал, като наследство и на без това, прозиращата сянка на иначе бивша държава, имала чест и авторитет... някога!
Само вижте настоящите родители и ще ви стане ясно, какво "свтло бъдеще" очаква България.
Татуирани майки с изродено-курвенски физиономии, бутат колички или блеят от пейки и кафенета, поне 3 пъти по-глупаво от теле в железница.
Бащата - също таоиран папагал, отгоре напомпан, отдолу с крачета сухи, като вейки помятащи с патешко ходене наляво и надясно нещо средно между чехли и джапанки.
Мутреещо, новоизлюпено богаташче (най-често наследило, наготово семейното бизнесче от фалшиво сините си родичели със задигнати червени куфарчета) със самочувствие на вървежно, известно първеню, обградено от компания на себеподобни!
Много е вероятно половината от компанията на синът ви да е с подобни родители, които впрочем често толерират наглото и безпардонно отвратително поведение на отрочетата си.
Учещи ги да парадират да лъжат да нагкеят да не уважават и да не се тъобразяват с никого и нищо и много често такива говна рано или късно си намират майстора или плуват в собствен сос.
Няма как тарикати да виреят до безкрай в свят изпълнен с тарикати.
Единственото правилно решение за вас, като родители е да се вземат по-твърди мерки и някак синът ви сам да проумее нещо, като това което написах по горе и така да се самовразуми по някакъв начин.
По-добре шамари на 15 отколкото полиции и кошмарни проблеми на 20.
Дано това състояние е временно и отшуми по-скоро!
Успех!

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 08aef5df24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Преместете го в друго училище така ще се отдалечи от компанията, в нашето семейство имаше подобен проблем, когато бяхме малки аз бях на около 10 брат ми на 18 правеше същите неща от всичко нагоре взимаше тайно пари и даваше за хазарт, какво направи баща ми колкото и майка ми да беше против, баща ми звънна на полицията, обясни им какви работи върши и поиска от тях да го заплашат и да го задържат. Една вечер дойдоха вкъщи и казаха взимамете с нас тогава баща ми каза на брат ми "ще седиш там до момента, в който решиш да станеш истински човек". Така задържаха брат ми 24 часа след което баща ми отиде при него на посещение и тогава брат ми се е молил да направи нещо и да го изкара от там, че повече няма да прави така, явно и полицаите са го уплашили и така го изкараха. След това баща ми го заплашваше, че ако продължава да се вижда с компанията си ще изкаже и тях на полицията тогава брат ми се отказа да излиза с тях, реши да се образова пратиха го да учи във ВТУ от този ден насам (10 години минаха вече) той не е правил подобни неща.
Съветвам ви да направите и вие подобно нещо

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: e54b07c1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Да добра идея е да го преместите в друго място. Друго училище.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 1ffd60ab60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Охоо и аз на 15 съм ял бой и шамари дори в 6 клас посягах на баща си че го и ударих един път. Имах си причини, защото беше неадекватен и псуваше и защото аз самия съм боксьор. Но сега дъм на 31 и съм по улегнал а едно време не се давах на никой Бях подобие на вашия син, но вече съм отдавна приключил с тези неща Бия се пак но по - рядко

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker