Хора, дарявайте! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хора, дарявайте!
преди: 1 месец, 18 дни, прочетена 643 пъти
Живеем във време на изобилие. Понапълнихме гушите и хладилниците. Купуваме си маркови парцали, глезим се с модерна ехника и не забелязваме по-малките наши братя. Тези, които едвам връзват двата края, които бедстват. Има толкова болни деца, възрастни. Нуждаещи се.
Хора, помагайте, дарявайте. Има толкова организации, които работят за това и са се доказали, дейността им е прозрачна, ефективна. Имат нужда само от вас - тези, които скрепяват двата края и успяват да заделят за черни дни. Успелите бизнесмени, които тънат в разкош. 10% от месечния доход няма да ви бутнат. Но ще допринесат голяма полза за други.
10% от месечния доход няма да ме бутнат и гледам къде да ги даря и се хващам за главата колко много нуждаещи се има. Мойте 10%, заедно с вашите 10% и техните 10% процента ще направят разлика за тях, а ние няма да ги усетим!
Ок, и да не са 10%, 5 да са, пак е нещо. Просто давайте! Давайте от излишъка си, давайте от дохода си, вместо поредната модна дрешка, пуснете няколко dms-а, ако се притеснявате да давате пари, оставете някой пакет в кошовете на БЧК след касите на Billa, дарете си дрехите в контейнерите на БЧК, разгледайте каузите на Time heroes, platformata, podkrepi. bg, pavel andreev. Давайте на уличните музиканти, пенсионерите, клекнали на тротоара с китка цветя от градината или кантарче. Държава е жестока с тях, не бъдете и вие! Да не бъдем и ние жестоки и безразлични.
Който и да е излязъл на улицата да иска, не е цъфнал и вързал, както може би си мислите. При всички положения ние живеем по-дбре от тях. Нека подадем ръка. Ако всеки даде по малко, няма да го усети, но за нуждаещия се това ще е от полза.

Не забравяйтв, нв оскъднява ръката, която дава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 18 дни
hash: 33b6d1d3f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Точно богатите и ИТ специалистите са най-стиснати. Аз даравям когато мога, но като цяло като си платя сметките и заплатата е заминала. Какви маркови парцали, какъв излишък. А не е като да не съм си скъсал д-то от учене, просто не съм ИТ и нямам връзки.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 9d0ff40167
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   По принцип дарявам рядко заради многото злоупотреби. Зад 90% от сълзливите истории стоят измамници или просто мързеливи хора, на които им харесва да се възползват от човешкото състрадание. Да, част от хората наистина имат нужда от помощ - инвалиди, болни, стари, деца, които не могат сами да си помогнат.
И моля те, 10% от дохода съвсем не е малко. Ако спестяваш 10% от дохода си всеки мосец, ще имаш прилични спестявания за черни дни, за да не чакаш някой да ти дари когато се разболееш или имаш нужда от техника, ремонт или друго.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: cd3fd378b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Абсолютно вярно! Така трябва да е!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 016cae7e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така е. Има много хора, който не биха си поискали, а имат нужда. В била не знам колко даряват, но хвърлят доста храна. Хубаво е да има места на който да има храна и който иска да си вземе.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 59f9458067
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз не съм спряла да помагам, с колкото и с каквото мога.
И не е задължително всеки път да е пари. И не е задължително да е показно. Може даряването да е внимание, грижа, помощ... На местата, на които съм била доброволец на повечето и крака не би им стъпал! Та, важно е и помощта да идва от сърцето!

Ж37

 
  ...


...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 6680194898
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Само, че нещата не стоят така.
1. Живеем в най-боготото време, огромната част от хора, който не могат да свържат двата края е защото нямат елементарна финансова култура, а кутия цигари дневно не е проблем.
2. Има роднини на който помагах с години, само, че примерно има опция да се изкарат пари, като избори, преброяване аз винаги съм там, когато кажа има места ела, от 5 кладенеца вода ще ти донесат, как не могат. Живеят в мизерия, пари не струва да изчистиш и да си купиш на изплащане нова секция за 60 лв. примерно на месец, а не да си със секция от онези социалистическите. Догодина диван. Пердета на 30 г., колко струва да си смениш пердета? Така, че по-полека. Рядко е някой в невероятна бедност и нищета, масовия случай е манталитет и мързел. Купища безплатна информация в Интернет, платформи стига да искаш да учиш и да си развиваш мозъка, вместо да се тъпче с чип на прогнози диван. Да не говорим за тъмната страна на благотворителните организации.
Против всякакви кампании съм, защото считам, че държавата трябва да купи кувьози, цената е под 10 000 лв. за брой и се ползва десетилетия. Аман от юнашки, задружно давай да помагаме. В цивилизация свят има доброволци, но държавата си е на мястото и те само допълват благоденствието. Събираме пари за апаратура, къде го има това в нормалния свят, държавата вади и плаща, организира. За какво се плащат данъци? Пари има, много пари има само да има правилно разпределяне.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 73e6df326b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   10% казваш, повечето хора не биха дали и 1% от доходите си ти говориш за 10!

И е вярно, че най-богатите са най-стиснати. Цепят стотинката на две. Като им кажеш, че някой мизерства и да помогнат казват "сам си е виновен" или "да е учил на времето/да работи"

Многото пари правят хората още по-големи егоисти и безскрупулни. А наистина живеем във времена на изобилие където храна, дрехи, съдове, обувки се изхвърлят като носни кърпи.

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 984e1ecd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Авторе аз пък не се съгласявам с теб. Казваш дарявайте на организации, аз го виждам като давайте на някой организации да си самоначисляват заплати и те да решат с вашите пари на кого да помогнат и дали въобще да помогнат.
Казваш да даваме 10% за обществото, но ние чрез ДДС даваме 20% за обществото, ако си купил акзизни стоки процентът е около 50. От всеки литър бензин 50% отиват за обществото. Обществото на избори решава кой да разпределя тези дарени от нас средства, а страдащите и бедните не ходят да гласуват, за да изберат такъв който поне малко да се грижи за тях.
В момента в който прочетох че държавата била жестока с тях, някак не ми се връзва, нали всички ние сме държавата, обвиняваш ли всички български граждани в жестокост?
Има социално министерство, държавни социални служби, общински служби топла храна, ако те са отказали помощ на даден човек, вероятно са преценили имотното му състояние.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 2f494dbd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Да дарява който има, аз нямам излишни пари, може на мен да дарите.
Голяма част от хората сами са си виновни за положението, в което се намират. Почти не дарявам, и ако даря, е само за животни. Те не са виновни с нищо и страдат от глупостта на хората.
Ж25

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 9996fc97ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 1 - не е до избора на професия, а до това дали си добър човек или не. Ето, аз съм ИТ - не заради парите, избрах си го още от училище преди двайсетина години, когато не беше така популярно и не плащаха добре. Винаги съм помагала на другите, включително и на непознати бездомни хора на улицата. С храна, с пари, с медицински грижи, с временен подслон - с много неща. Добри хора има и не спим. Просто не се виждаме на фона на прасетата в парламента със замъци и цели резиденции, струващи милиони. Въпреки това съм на мнение, че държавата трябва да си поеме ролята и да помага на първо място, а не доброволците и добрите души. Не е редно държавата да се интересува повече от изграждането на модерен затвор от това да подсигури дом и храна на бездомни хора и други нуждаещи се. Живеем в Абсурдистан просто, и това трябва да се промени.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: cdc1f64d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Хора, призовавам ви, НЕ ДАРЯВАЙТЕ през фондации, платформи, червени кръстове. Над 80% от дареното отива единствено за заплатите в тия фондации.

Давайте само директно!!!

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 1373e33e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Европейския съюз реши всички членки да даряват по 0, 25% от БВП на украйна. България има 184 милиарда БВП за 2023г, което означава да дарим 460 милиона, защо бедните българи позволяват на българското правителство да дава техните пари?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 2ce5ad460a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не!
Не подкрепям корупция!
Не подкрепям фалшиви диагнози!
Не подкрепям измамници!
Помагам понякога директно на нуждаещи се, без посредници и след като съм проверила и съм сигурна. Дори така рядко с пари, повече с нужни материали.
Основно помагам на животни обаче, все по-малко на хора.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 4a12b0310d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Правя го за хора, за които знам, че имат нужда.
Но... и те са си виновни. Работа има за всички, но има неспособни хора- да вземат решения, да си дадат зор.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 6a95b00fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Помлиш ли катастрофата, която предизвика пияният фигурист и как едно момиче изпадна в кома? Е, събрахме се всички и почнахме да пращаме СМС за нея, даже баба и дядо с малките пенсии дариха и накрая какво? Баща й си купил спортна кола и проиграл парите в казиното. Е, как да дарявам? Като не знам дали дарението отива зачовека в нужда или някой се забавлява с тия пари? А колко пъти съм дарявала на "гладни" по улиците и после ги виждам как с тези пари си купуват алкохол и цигари или идва шефът и събира парите. Не си ли чувал за просещата мафия? Мутрата намира няколко човека и ги праща да просят и после прибира парите, а тях всеки ден закарва "на работа", т. е. на съответния ъгъл, кръстовище или църква със скъпа кола и вечер идва да ги прибере и да вземе парите. До нас има църква, десетки пъти съм го виждала как докарват един уж сакат, а всъщност си ходи перфектно, ама цял ден стои до входа и проси и вечер идва шефа и го прибира и о, чудо, онзи изнеднъж се оказва, че може да ходи. Да знаеш това е божия намеса, прохожда само защото стои пред църквата.
А за етноса, които умишлено си осакатява децата да говоря ли? И после хем помощи за дете инвалид, хем като проси хората дават повече... за да може баща му да изпие всичко довечера.
Да, има нуждаещи се хора, но в 90% те са твърде горди за да лежат по тротоара, а се опитват да правят нещо. Виж, за бабите с цветята и кантара съм съгласна, те не просят и на тях давам, въпреки че как да знам, че после внукът им наркоман не си купува поредната доза с тези пари.
Така, че българите не сме лоши, но толкова пъти са се подигравали с нашето желание да помогнем, че вече нямаме вяра, че парите отиват за нуждаещия се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker