Хубавите оценки не гарантират хубав живот! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хубавите оценки не гарантират хубав живот!
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3675 пъти
Искам да ви кажа, че хубавите оценки не гарантират хубав живот. Учиш като ненормален, накрая някой хора изкарват с пищови повече от теб. А вчера са били на купон. И да имам хубави оценки какво? В живото се уреждат нахалните хора. И ти казват родителите "учи сега, за да ти е хубаво по-нататък". Да, ама аз не разбрах как ще ми е хубаво по-нататък? По цял ден ще бачкам като луд/а и дали ще бъда доволен/доволна от живота си? Не, защото аз искам да имам социален живот и приятели. А сега нямам време заради тъпото зубрене, после няма да имам време заради "хубава" работа. От всичко това ще намаже семейството ми, но не и аз. Ще им давам пари, но аз ще бъда нещастен/нещастна, защото няма да имам хубав живот. Знам, че ще ме оплюете, но не ми пука, защото няма да се върна в този сайт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3d89571eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, научи се да гледаш в собствената си паничка. Защото всеки отговаря за себе си. С преписване не може навсякъде. И да успеят някак да минат между капките преписвачите, ще видят зор на Държавните изпити. А и нали после ще се наложи да прилагат знанията на пректика - и тогава цялата им некомпетентност ще им изиграе лоша шега.
Второ - вярно е, че хубавият живот не зависи само от оценките. То всеки си има представа за "хубав" живот и тази представа може да не включва непременно охолство и висок стандарт.
Обаче... липсата на образование, на професионална квалификация, незнаенето на чужд език със сигурност ще затворят много важни врати в живота ти.
В крайна сметка - не учи и не работи, ако така ще си по-щастлив - някъде на дъното на социалната и финансовата стълбичка.
Ама... май ти е крив животът на теб :)).

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1cea6de14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, правилно, хубавите оценки не гарантират хубав живот, но са необходими. Поне хубавите оценки от гимназията, за да те приемат в хубав университет. После по-добре дори задочно да учи човек и да изкарва добри оценки, но да трупа връзки, контакти, опит, практика в реалния живот. И между другото - оценките от дипломата за висше малко ги гледат работодателите. Само първия работодател гледа, защото нямате опит, препоръки, практика в биографията. Кой ще вземат иначе - отличника без ден работа, или човекът с трудов стаж, препоръки и 4-ки в дипломата. Препоръките дори са по-важни от дипломата - това са именно връзките. Най-добрите позиции изобщо не стигат до обявите за работа, а се дават на познати на познати. Без препоръка, никои няма да ви назначи. Колкото повече време с книгите, толкова по-малко за социални контакти... и авторе - кой ти е виновен, че си решил да хрантутиш семейството си? Да са се оправили сами. Един млад човек, които няма материална помощ от родителите си, най-вече трябва да гледа да се изучи, както и да си стъпи сам на краката, за да може един ден той да си направи семейство. Родителите имат право все пак на помощ, защото са ни изхранили до 18, след като станат стари и много болни, но не за сметка на собственото семейство.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8c8d47f430
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти заради вашите ли учиш, или заради себе си? Замисли се малко. Трябва да се учи, не защото хората така са казали, а за да станеш умен и образован човек. Какво ще постигнеш след това е съвсеееем друг въпрос, относно който играят много фактори. Де да бяха само оценките... :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a4d73a140a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ха! Това си е твой личен избор, никой не те кара да четеш толкова много. Реално ти правиш изборът си. Дали искаш да си в стадото в умствено отношение или не? Дали искаш да притежаваш качества, да ги развиваш и да си достатъчно конкурентен. Ти остави тези, които преписват и разчитат на пищаци, то живота всеки ден те поставя в различни ситуации и някой ден ще започнат да ги удрят празнините по главите. Като ти харесва да си безграбначно мекотело, остани си такъв, никой не те бие по главата с учебника. :)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1104b42d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всичко зависи от организацията на времето.
Можеш да имаш хубавите оценки, респективно големите знания и добрата квалификация, но и да се забавляваш, да имаш социален живот. Ама от теб си зависи...

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 565d4ad275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Едно е човек с образование и диплома, друго е без

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e322e56b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О, това го знам много добре! Едно време в училище имаше двама - трима подмазвачи, които завършиха с отлични дипломи и отидоха след това да чукат буци на къра... А хора, които най - малко очакваха сега имат престижна работа и по две висши...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a019197a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чуй мe момче, бил съм точно като теб навремето. В живота успяват не нахалните, не и отличниците, успеха принадлежи на КАДЪРНИТЕ и ВСЕОТДАЙНИТЕ! Аз се стремях не да имам 6 в книжката, а се стремях да знам най-много, да бъда най-добрия. За един работодател важно е да му носиш максимум пари и да си отдаден на службата си, те мразят купонджии под тях. За да си някой утре трябва да се лишиш от много удоволствия.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d817c60391
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №8 е абсолютно прав/а - не може и кино и лимонада! За да имаш едно, трябва да се лишиш от друго! Естествено има и междинен вариант, но той означава - МАЛКО кино и МАЛКО лимонада. И откъде ти хрумна, че ще трябва да даваш всичките си пари на семейството, до степен да си нещастен/на?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 77b58222d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ха че кой ти е казал че от оценките зависи сичко. Те са просто за да те накарат да учиш. Важни са знанията!!! И естественото те тарикатите използват "кратки пътища" и пак изкарват но по по-лесен начин. Казвам ти го от личен опит. И наистина трябва да си нахален и да се бориш за хубавото което си заслужава. Аз съм на 12, успеха ми е около 5, 6 и карам по тарикатския път. Вярно е уча за 6 но не пропускам и да си правя кеф. За това карай малко по-леко.

Mityo_Khalifa

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c931194b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Повечето от професиите, които са да стоиш на столче или да си клатиш краката не се взимат с преписване. Един лекар не може да преписва, нали? Или пък адвокат, толкова много материал и да искаш ще е трудно да препишеш всичко.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 541d708bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   То аз ям учебниците така, че..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker