Ден на независимост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ден на независимост
преди: 29 дни, 20 часа, прочетена 257 пъти
Здравейте!

Някак си глупаво и не на място ми звучи "Ден на независимост".

В миналото може да сме били зависими от 1-2 фактора, но в днешно време сме зависими от безброй фактори и лошата новина е, че няма измъкване от системата на зависимости в която живеем. Няма мърдане от матрицата.

Зависими сме от всичко:

От големите държави и тяхната глобална политика; от банките и финансовите институции; от данъци и разплащателна система; от климата и аномалиите на времето, явлението Ел Ниньо и пр. ; зависими сме от производителите на храни - каквито химии ви сложат в храните - това ще ядете; зависими сме от смартфоните си, от пороците си - алкохол, наркотици, фобии; зависими сме от външния си вид в един свят в който външността е най-най важното което се гледа; зависими сме от пътищата и транспорта...

Ако не сте съгласни да сте зависими - това няма значение.
Населението на планетата е 8 млрд. души - не можете да го промените, не можете да се скриете, не можете да наложите своите правила.

Ако има някой наистина независим човек - нека се похвали тук анонимно. ;)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 29 дни, 6 часа
hash: 0a4f5ecafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   О виж - някакъв песиист хванал някаква думичка, разтегнал значението до някакви абсолютни крайности и ни показва, колко умен, логичен и брилянтен е, докато ни казва, че ще ни е гадно!

Братле - бегай в Редит, честно!

 
  ...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: 7ad3be890a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Авторе, повечето хора дори не осъзнават, че им вземат децата от бебета и ги проектират според техните си нужди и търсене в момента.
От бебета: ясла-градина-училище-университет-работа: в колелото на хамстер. Продължават да си вярват хората, че децата им са техни.
Всички казват--моето дете, ще го възпитам, ще го науча, т. н като дори и и самите родители подпомагат от същото колело детето им да бъде взето и проектуюифано за послушен роб. А някои родители само искат детето им да ги гледа на стари години, да е роб и за тях.
Ти говориш за други зависимости буаххахахаййаха
Свободни хора почти няма, но поне тези със свободно мислене започват от децата си- развиване на собствената им есенция и с правилните техники да разбият колелото отвътре. Ако растат свободни и щастливи, те няма и да допуснат друго. Ние сме увредено вече поколение, но можем да помогнем на сега растящите да са свободни.

 
  ...
преди: 28 дни, 22 часа
hash: 42bf3d5305
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Независимостта на България свършва през 1396 година.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 9 часа
hash: dc4f47ba79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторе това минало в което сте били зависими само от 1-2 фактора кога е било, в каменната ера ли? Вярно тогава си бил зависим само от намирането на пещера и храна, но от както търсиш по добри условия на живот ставаш все по зависим, никой не те кара да си зависим от всичко което си описал, но тогава трябва да ограничиш и живота си до такъв в каменната ера. Кой те кара въобще да си закупиш смартфон?
Така че не очаквай някой независим да ти се похвали тук, ако той е независим няма нито интернет, нито телефон. Не е зависим от описаните от теб неща, но живее в някоя джунгла където ги няма удобствата от които се ползваш!!!
Колкото до деня на независимостта вероятно знаеш че всяка държава има такъв празник и той е свързан с дадено събитие в историята на всяка държава.
А дали мога да наложа свои правила, всъщност мога, зависи само от властта която притежавам, все пак онези които са наложили правилата са човеци, те са успели да променят дадени правила и да наложат свои. Нима мислиш че те са извънземни? Не са разбира се, просто са успели да изманипулират достатъчно хора да им дадат власт.

 
  ...
преди: 28 дни, 8 часа
hash: adb10a4088
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Някак си глупаво и не на място ми звучи "Ден на независимост". "

Авторе - това не е глупаво!

Ден на независимост е - защото сме обявили на света своята независимост от османската империя( и от всичко други държави) след почти пет вековно робство, а това е велико нещо за България!

Затова този ден е обявен за национален празник! Разбра ли сега?

 
  ...


...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: d4c86b3548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 2, много добър коментар. Само ще те допълня, че самите родители са активни съучастници на споменатите от теб гнилочни процеси, защото и те навремето по същия подмолен начин са били проектирани да са послушни хамстерчета. Та малко ми е съмнително, че увредени хора от увредено поколение биха могли да нанесат достатъчно поражения, че да счупят колелото отвътре.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 13 часа
hash: e6b4617bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Н 6, все още мисля че може и да може дори и ние-увредени те вече да бъдем полезни именно с увредените ни вече "качества"... пример за лесно и бързо обединение дори сред така мързеливите, наведени, егоистични, злобни, завистливи, с робско мислене, но и ксенофоби до психари, увредени българи:
Събери само 10 върли врагове (българи) нека да са дори крайни помежду си, да се сбият в мига, в който се видят.
Пусни 100 други наоколо, които да се изгаврят с българското знаме.
А на бас, че 10-ната българи ще се съюзят на мига и ще скочат на бой на 100-та други заради поруганото знаме.
Така дълбоко е вкоренено това парче плат в днк-то им като Не символ за свобода дори, а възможност за освобождаване от натрупана агресия въпреки, че колкото и да се гаврят и съсипват самата страна, си стоят наведени, всеки в своята си борба за оцеляване.
Но ей това парче плат за българите е, като да активират червеното копче други.
В други страни от 2020 се надигнаха огормни групи да заявяват своето НЕ по всякакви начини, но нямаха/нямат достатъчно подкрепа от остатъка от света. Всеки гледа дупката в кораба да не е от неговата страна.
При "добра" стимулация, има начини да се раздвижи дори и тинята, която сме днешните поколения--зрели индивиди и да се насочи в правилна посока.
Само трябва "знамето" / стимула да е еднакво важен за всички или повечето по света, да отключи натрупаните бесове в хората, но и да се насочат към които трябва, а не помежду ни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker