Харесвам мой колега - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Харесвам мой колега
преди: 29 дни, 10 часа, прочетена 612 пъти
Здравейте, хора. Аз съм младо момиче на почти 23 години и бих искала да ви споделя моята история. Още много малко и ще станат 4 месеца откакто съм на настоящото ми работно място. От няколко дни обаче започнах много да харесвам един мой колега, той е на 21. До онзи момент гледах на него само като на колега и нищо повече, но изведнъж след толкова време, нещата се промениха. Много неща ме впечатлиха в него - гласът му, очите му, уважението му, възпитанието му и това, че наистина има добри маниери. Има и още нещо, впечатли ме това, че е доста умен и си личи. Спомена ми, че е записал да учи доста трудна специалност, свързана с компютри. Точно след този момент, той много ме впечатли. Няколко пъти сме си говорили, разменяли сме си по няколко приказки, не ни се е отдавало възможност да си говорим кой знае колко, тъй като на работа сме на различни места и всеки главно върши своите задължения, много рядко се случва той да върши нещо, което е свързано с моята работа. Преди да ми спомене какво е записал да учи само сме се поздравявали, питали сме се как си и това е било общо взето, като инициатор на разговорите винаги е бил той. Онзи ден се случи нещо много интересно, точно тогава го бяха извикали да върши работа, различна от неговата. Тъй като работим с хора, беше възникнал един проблем, разбира се е неизбежно, тъй като хора различни. Та в тази ситуация той взе отношение и някак си се застъпи и обясни на човека как стоят нещата, най-вече след това, аз го харесах още повече и ме спечели доста. Според вас струва ли си да пробвам и аз да започна първа разговор с него, да го питам как е, как върви ученето, нещо съвсем естествено и непринудено с което да не се набивам на очи чак толкова? Все пак сме колеги и не искам нещо да се изложа, иначе после няма да мога да го погледна в очите. Друго е ако е човек извън работа, но след като той ми е колега, наистина искам да подходя правилно. Ще се радвам да чуя вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 29 дни, 8 часа
hash: 0323f9b647
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Да, струва си. В повечето случаи някои мъже се притесняват да действат поради страх от отхвърляне. Той може да си мисли, че си обвързана, че ще го отрежеш, че ще го разправяш на колегите, че те е свалял и т. н. Затова действай ти и направо си го покани някъде след работа. Не губиш нищо. Голям процент от връзките между мъж и жена се зараждат точно на работното място. Успех.

 
  ...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: 27aab9450a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Как разбра, че има добри маниери? Човек на работа е един, в ежедневието си друг. Всеки може да се преструва за 8-9 часа, защото му плащат. Може в ежедневието си да не е толкова учтив. Добър работник не е равно на добър човек за връзка.
Не те съветвам. Ще те мине и дотам. Ще те охули с останалите колеги мъже, ще ти сринат имиджа и ще се подсмихват като се появяваш. Може да те пробута и на други колеги.
Не разбирам това модерно женско желание да се слагат на неизантересовани мъже. Ако му беше симпатична, щеше да го покаже. Защо се буташ, където не те искат? Не разбирам и перверзното желание да си разнообразяваш работният ден със свалки с колеги. Там си да работиш, а не за приятелства и свалки. Пък и ако свалката не потръгне, ще трябва да го гледаш всеки ден.

 
  ...
преди: 29 дни, 4 часа
hash: 6b302d6104
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   По принцип никак не е добре да се вадят на работи други "работи" но вече и възможностите за връзки са толкова ограничени, пък вие сте и много млади и свободни в крайна сметка.
Въпросите които ти подаваш като начин за заговаряне "по-така" са съвсем безобидни, нормални сред познати и колеги.
Няма да си помисли, че го харесваш/сваляш или му даваш възможност да те сваля. Но пък си е сближаване някакво.
Предполагам какво работите, предложи кафе докато приключвате работата. Усмихвай се, естествените усмивки в днешно време са дефицит, а така стоплят.
Щом той понякога се включва в твоята работа, като имаш свободни минутка-2, включва се малко и ти в неговата.
"Неволният" физически контакт е много... хм, сближаващ да речем.
Пък и като искаш нещо да му кажеш, да го бутнеш с крайчето на пръстите по ръката или гърба, ей такива ми ти неща ще го вкарат в режим "ловец".
С днешните мъже е така.
Приятно ловене на ловеца :)

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 4 часа
hash: 0070f8f71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Разбира се, че си струва.
Какво имаш да губиш? Говори с него, сближете се. Ако е много срамежлив (все пак е само на 21) - даже след време можеш и на кафе да го поканиш. Или на някакво друго място.
Подходи с такт, не бъди прекалено настойчива и всичко ще мине добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker