Личен живот и колежки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Личен живот и колежки
преди: 29 дни, 18 часа, прочетена 682 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 32 години и преди 3 месеца започнах нова работа в един офис. Малка фирма е и освен мен има още 3 колежки. Разбираме се добре, но се притеснявам, че с течение на времето все повече ще си говорим и за теми, свързани с личен живот. Засега колежките ми знаят за мен, че съм необвързана и без деца. Това, което не знаят е, че никога не съм имала гадже, в училище бях много срамежлива и затворена в себе си, имах ужасни съученици, които се държаха лошо с такива като мен и това ми се отрази на самочувствието. В интернет си анонимен и е лесно да споделиш толкова лични неща, но пред колежките си очи в очи не знам какво да кажа. Те имат деца и живеят с мъжете си, говорят без проблем за връзките си, засега не са ме питали нищо за гаджета, но съвсем скоро може и да попитат. Знам, че не съм длъжна да отговарям на лични въпроси, но когато работиш с малко на брой хора, прекарвате много време заедно и няма как да не се опознаете, а и всички живеем и работим в един и същ не много голям град.
Според вас дали е добре да им разкажа измислена история от рода на "Имах връзка с един колега от университета, но се разделихме... ", която да звучи възможно най-правдоподобно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 29 дни, 4 часа
hash: ab04168cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не, защото така няма да преодолееш това притеснение. Няма нищо срамно в това, трябва да си горда че си се запазила, а и има още време да срещнеш правилния човек и да създадете семейство. Не изпадай в подробности, ако те разпитват, така ще поставиш граница, за да знаят че не може толкова да се интересуват от личните ти неща.
Не си създавай комплекс, защото за какво. Гледай напред и се грижи за себе си, Господ ще ти даде сили.

 
  ...
преди: 29 дни, 4 часа
hash: f71ffeb6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Да това звучи добре. "Имахме 4 годишна връзка, разбирахме се много добре, но след като завършихме пътищата ни се разделиха. Сега съм необвързана и чакам да срещна правилния човек. " Толкова им стига. Но определено не им казвай че си девствена, защото някои хора са умствено ограничени и коварни. Сега, тези може и да са готини, но ти си имай едно наум. По-натам във времето може да се опознаете още, да излезете, да те запознаят с някой необвързан техен познат и така. Успех.

 
  ...
преди: 29 дни, 3 часа
hash: a76a3c95d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В никакъв случай не им казвай, че никога не си имала приятел. Веднага ще наскачат с предложения, с досадни познати и пропуснати мъже от семействата им, ще ти пробутват всякакви по техен избор.
Ако започнат да разпитват, най-лесно ще се отървеш като кажеш нещо от рода на "аа, почивам си в момента от мъже, в хубава връзка с мен самата съм. Ако някъде срещна подходящият, няма да го върна, но и нищо не търся в момента".
Оставяш си отворена вратичка без да им отваряш широко портите на личният си живот.
Ако така решат да пробват да те запознават с мъже, когато искаш да приемеш, прави го без ангажимент в стил "е, може да пием по едно кафе".
Ще избегнеш доста неприятни моме ти, да се налага да ги режеш после по-твърдо, или да трябва да се запознава постоянно с "случайно дойде да ме види братовчед ми, синът на дедовия... " т. н

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 3 часа
hash: 60ebafdf7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Просто казваш истината, че си сама. Може да ти намерят някой.

 
  ...
преди: 29 дни, 2 часа
hash: 08c5f4bd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Спомени няколко пъти, че не обичаш да обсъждаш личния си живот и сигурно няма да те занимяват.
Иначе на 32 без мъж в живота си - вместо да сепритесняваш от колежките си, притеснявай се за себе си! Намери си мъж - има много. Не всички са читави, ама никой не те кара да се хванеш с който и да е.

 
  ...


...
преди: 29 дни, 2 часа
hash: d91c0606a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Здравей авторке,

За твое добро не споделяй лична информация, поне дотолкова да им задоволиш любопитството с възможно най - кратка информация. Това само може да ти навреди в бъдеще.
Бъди коректна, учтива, но сложи умерени граници в общуването. Това само може да ти донесе вреда, но не и да ти помогне. Особено, че се намираш в колектив от жени.
Жените в офисите са най -големите змии.

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 2 часа
hash: 8cfedb5b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ей това му е гадното на офисите: клюките. Просто бъди по-резервирана и делова. Отиваш на работа, не на беседа с приятелки. Няма защо да си разказваш личните работи на хора, на които не се доверяваш напълно. Толкова ли не може да говорите на общи теми когато сте заедно? Ако нещо настояват, кажи че не обичаш да говориш за личния си живот на работното място. И толкова. Ако са разбрани и възпитани, няма вече да ти досаждат.

 
  ...
преди: 29 дни, 1 час
hash: 018e15dec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не знам защо изобщо трябва да обсъждаш тази тема с тях. Нямаш семейство и деца, това е достатъчно. Аз не съм обсъждала бивши гаджета с никои колежки, не виждам какво ги засяга, че да трябва да измисляш истории. Ако все пак някоя е достатъчно нахална да пита, кажи, че това е минало и толкова.

 
  ...
преди: 29 дни, 1 час
hash: 8d928f6c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не им дължиш нищо! Те са ти колеги, тоест конкуренти. Вие сте конкуренти. Врагове. Ако се стигне до уволнения/глоби някога си, ти ще го отнесеш, защото нямаш мъж и деца. Не те. Това трябва да ти е ясно, щом работиш с мами. Целият свят ги протектира. А ти в момента си без ангажименти, следователно при евентуално съкращение някога си ти ще го отнесеш, защото не храниш семейство. Ще те изпортят за нещо и ще те товарят, без да им мигне окото. Има поне една, която е слушалка на шефовете. Не сте приятелки, че да си разказваш личният живот, нито дасте си много близки.
Аз примерно много мразя подпитвания за връзки, гаджета. Ако кажеш, че нямаш, се почва с дежурното защо нямаш и защо се разделихте. Имам такава любопитна колежка, пита всяка нова в колектива връзка има ли. Ако имаш, едва ли не се очаква, че трябва да сподяляш какво работи, на колко е, пък живеете ли заедно. Неща, които служат само за клюки на скучаещи колежки. Както мен не ме вълнува мъже имат ли, пък какви са, така и не искам да ме питат като на полицейски разпит.
Всичко, което споделяш, истина или лъжа, ще се ползва за клюка. Нищо повече. Общуване само по работа и повърхностно. Не сте приятелки. Биха те уволнили, за да защитят себе си.
Не ти препоръчвам да работиш само с жени. Змиярник е.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 21 часа
hash: 1e5e882c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Здравей!
Всякакви съвети ще получиш. Бих те посъветвала да излизаш повече и изобщо да не мислиш какво е било преди. По това, което си написала ми се стори мило момиче.
Колкото до колежките аз лично да бих им казала нещо подобно, все пак не е нужно хората да знаят всичко за нас.
Успех.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 21 часа
hash: e30a905cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ти ако споделиш история, че си имала връзка в университета, но сте се разделили - при положение, че сега си на 32г, веднага ще схванат, че я си имала един я не. Кажи, че се чукаш без обвързване и чакаш принца. По-може да мине.

 
  ...
преди: 28 дни, 21 часа
hash: 1df0c6aa50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако те питат настоятелто, лъжи спокойно. Но лъжите трябва да са прости и кратки. Ако не те питат обаче, недей ги баламосва. И най-паче - вземи отслабни.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 9 часа
hash: a62adb8e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не си длъжна да обсъждаш личния си живот на работа, там си, за да РАБОТИШ. Като сте малък колектив, какво, трябва да знаят всичко за теб ли? Що за логика?
Докато живееш за мнението на другите, ще си патиш.
Да си измисляш е супер глупаво. По-добре си кажи истината, че не ти върви с мъжете и си сама.
Само да ти кажа че това, което си намислила е много глупаво, защото първо че си личи, когато някой лъже (особено такива като теб, млади и още наивни), второ, че най-много да РЕШАТ че си във връзка с някой женен и затова ЛЪЖЕШ.
После ще си навлечеш клюки и даже ще привлечеш любопитството им. Ако толкова не може да не си говорите за личния живот, просто кажи че си сама. Не е срамно. Със сигурност е по-добре от това да мислят че си любовница на някой женен.

 
  ...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: f4b835d87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Виж сега, повечето коментари са достатъчно добри, но ще напиша и моето мнение.

Лъжата е дяволско нещо - затова никога не използвай лъжи!

Просто, бъди дискретна и не споделяй нищо за личния си живот!
Ако много те питат и настояват - кажи им твърдо, че не желаеш да обсъждаш тази тема и точка!

 
  ...
преди: 28 дни, 5 часа
hash: 7b444b0d73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторке, споделях на колежки и супер много съжалявам, бях млада и зелена. Обсъждали са ме и са ми се смеели зад гърба. Не си длъжна нищо да разкриваш.

 
  ... горе^

...
преди: 27 дни, 23 часа
hash: 2c97ce9182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Както са ти написали по-нагоре - не дължиш обяснения за семейния си статус на никого. На работа се ходи, за да се работи. Ако прекалят с любопитството, просто постави на място хората - имате много задължения, работата няма да се свърши сама, разсейваш се сред много хора, а ти трябва съсредоточаване и т. н. Ако излизате по женски извън работа, наистина кажи един път завинаги, че не ти се говори за това и толкова. Дано наистина не са от "сватовниците" и "помощниците", оправили своя живот и разпореждащи се с чуждия като последна инстанция.

Но ти самата поработи повече върху самочувствието си, защото много от нас сме имали комшмарно детство, но това не може да ти срине целия живот. Ще е глупаво заради жестоки съученици да си стоиш сама и нещастна цял живот. Не може човек да чака да дойде мъж или жена и да му създаде самочувствие, да му направи живота интересен, той сам трябва да се погрижи за себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker