Най-красивите български земи са извън България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Най-красивите български земи са извън България
преди: 29 дни, 19 мин., прочетена 423 пъти
Наскоро пътувах за първи път през Кулата до Солун. Народе? ! Ние сме загубили най-хубавите си земи и сега са в Гърция и Южните части на Северна Македония и Албания. Дойранското езеро, Охридското езеро, Преспанското езеро, градовете Кукуш, Сяр, Ксанти, Кавала. Красивите планини на юг от границата, обширните долини пак там, Халкидики. И всички в Македония, но красивите са предимно в Гърция. Ще си ги върнем ли някога според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 28 дни, 9 часа
hash: 4935764924
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Няма с какво да си върнем тези земи понеже нямаме армия.

 
  ...
преди: 28 дни, 8 часа
hash: 366a49f5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не съм ходил натам, но ти да не би да си бил навсякъде в България, че категорично да твърдиш, че това са най красивите земи.

 
  ...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 89e94ebded
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Може би са се запазили красиви именно защото са извън България.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 93b2b9b224
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Явно не си пътувал в държавните граници на България сега. Имаме изключително красиви места и в настоящата си територия. Рилските езера зле ли са? Освен че малко се заблатяват вече, де. Безбожкото езеро. Качи се на връх Муратов да видиш панорама. Отиди на Доспат малко да се разходиш. Хвърли поглед от Бекови скали, от Орлово око. Имаме невероятни кътчета, драги човече.
Не че е лошо да си разширим/върнем границите. :-)

 
  ...
преди: 28 дни, 5 часа
hash: 1d68b7fa13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не, няма да си ги върнем. Това са безвъзвратно изгубени територии, в които веме и почти не живеят българи.

 
  ...


...
преди: 28 дни, 5 часа
hash: b38fda6cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Това не са български земи от над 100 години. Свиквай с това и спри да живееш в миналото. Историята е такава, териториите на всяка държава са се сменяли поне два пъти. Само българите, обаче, реват още за територии, които несправедливо (но съвсем законно) са отчуждени, вместо да милеят и да се грижат за това, което имат. Да бяха мислили владелците ни навремето - сега е кауза пердута да се говори за връщане на тази територия.

ПП: И нашата природа и земи могат да са красиви. Но Ганьо не го е грижа да ги поддържа. :)

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 57 мин.
hash: 82f4167e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Глупости на търкалета. Тези места са красиви само за теб

 
  ...
преди: 27 дни, 5 часа
hash: 9419f3009b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ами то Български е бил почти целият Балкански полуостров, ама ако трябва да бъдем точни от най-голямо икономическо значение е излаза на Бяло море, планините и пущинаците на Македония са ни изяли главата. Квото било, било, няма да се върне, добре е да се научим да ценим, пазим и развиваме това което имаме, иначе ще заприличаме на руснаците - не можем да се грижим за своето, ама ламтим за чуждото. То не че не сме същите, ама карай да върви:)

 
  ...
преди: 27 дни, 3 часа
hash: e77655edb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не само, че няма да си ги върне България ами ще загуби още и ще изчезне и цялата, защото материалът и е незаинтересован, дезорганизиран, предателски, прост, долнопробен, безотговорен капут. А това, което има сега не може да го управлява. Строи само грозотии и недоразумения с които съсипва хубавата природа, гони си и туристите от черноморието с ганьовските си практики и мизерия, а природните и богатнства ги източват чужденци, докато мизерства, също както е при негрите в Африка.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 23 часа
hash: 698f6ea832
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Познавам със сърцето си природата на Халкидики. Няма нищо общо с българската. Дори като растителни видове тя си принадлежи на Гърция. Оставте нещата така. Тяхно си е.

 
  ...

...
преди: 26 дни, 21 часа
hash: ae8ab0fffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Откъде накъде тези земи да са "наши"? Били са за много малко време "български" по времето на Симеон I и Иван Асен II. И при двамата за по десетина години. Като първият ги превзема с оръжие, а втория с хитрост и династични бракове. След тях идва упадък. По-скоро гърците могат да твърдят, че сме им взели земите, понеже от Южна Италия, Балканския полуостров и днешна Турция е било гръцко. Азбуката ни е от гърците, защото е доста спорен произходът на Кирил и Методий доколко е бил български. И да ви харесва, и да не ви харесва гърците имат много повече поводи за гордост от нас. Гордея се, че имам корени от Гърция.

 
  ...
преди: 26 дни, 18 часа
hash: 3ac97d224c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Българинът не ходи да гласува, ти питаш земи дали ще си върнем някога. Да не мислиш, че византийците или макетата ще се събудят един хубав ден и ще кажат - ама, моля ви, вземете си ги, те са си ваши

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 6 часа
hash: 9419f3009b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   12, хем си прав, хем не съвсем:) На Балканите е страхотен микс от етноси и култури, а съвременните гърци нямат нищо общо с Древна Елада, още по-малко с гръцките полиси в Южна Италия. Не че ние сме чисти българи, то и такива няма:) Етносите са по-скоро това, което хората от съответната общност си въобразяват, че са. Ето сега си имаме македонци, ама преди 100 години самоопределящите се за македонци са били екзотика. Затова се развиват традиции, има държавни политики има държавни и културни практики, които създават и поддържат илюзиите за различните общности - тези са гърци, тези пък българи, а онези някакви си други. Но както и да е, хората обичат да бъдат делени и да се противопоставят един на друг, нищо не може да се направи по въпроса:)

 
  ...
преди: 25 дни, 21 часа
hash: e1339b90c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не, тези територии няма изглед да бъдат отново български в обозримо бъдеще

Причините са няколко, а най-основната е, че България няма целенасочена политика за създаване на българско самосъзнание. Големите империи(да се разбира Русия, САЩ, Китай) отдавна са се свързали и са се светнали, че "промиването на мозъци" е много важно.

Дали ще е с Инстаграм, Кока-Кола, Ток - Тика, или каквото се сетите тия хора отдавна завладяват държави без въобще да пукне пушка - просто промиват съзнанието на дадена държава с тяхната култура. Това се прави целенасочено

Макетета ни мразят, Гърците им дреме за нас, гледат си файдата да печелят пари от наши туристи и толкова. Тръгне ли България в момента нещо да "завладява" най-вероятно ще се върне разбита и посрамена

Армията е в критично лошо състояние, населението намалява и застарява да, а мъжете над 40 масово са чичаци с шкембета.

КОЙ ще си връща територии? Луди ли сте. По-, скоро да се надяваме да не загубим територии, защото турците отдавна са хвърлили око на кърджалийско и хасковско и хората там си се турцизират

На тиквите в парламента не им дреме обаче, нищо не правят, за да се създаде българско самосъзнание

Т. Т.

 
  ...
преди: 25 дни, 13 часа
hash: 7a22e0ad86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Скоро, дете мое, скоро ще има промяна! Тай тази надежда в сърцето си не забраваяй, а на злите езици не позволявай, да тентровят с лъжите си!

България... на три морета!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker