Мнението на хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнението на хората
преди: 26 дни, 21 часа, прочетена 401 пъти
На вас пука ли ви от мнението на хората, от това какво ще кажат и мислят те и тн! Напоследък сякаш тяхното мнение все повече успява да окаже влияние върху живота на хората! Как го игнорирате и дали изобщо ви пука! Дали те все ще намерят за какво да говорят, съдят и упрекват! Прост пример връзките с по голяма възрастова разлика говоря до към 14/15г винаги са били повод за клюки, обществено неодобрение, недоволство, възмущение дори? Дали на тях реално им пука на колко години сте вие и човека до вас изобщо какви сте и тн? Какво ги засяга тях това? Също ми е много интересно как преценят че той или тя не е за него или нея? От къде знаят? И как успявате да се преборите и абстрахирате от техните упреци и нападки? Дали си дават сметка как могат да навредят психически на по лабилен човек който се вслушва в мнението на другите и за него винаги е било важно какво ще кажат хората?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 26 дни, 8 часа
hash: 60a96de3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Много пъти не знаем за техните мисли, те не живеят твоя живот. На котката не и пука за мнението на мишките

 
  ...
преди: 26 дни, 7 часа
hash: f0ea52d8ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не. Пукале ми, докато бях млада и зелена и то главно заради това, че майка ми много се впрягаше какво ще кажат хората. Вече и на мен, и на нея, не ни пука. Горските усти не можеш да ги затвориш, каквото и да правиш.

 
  ...
преди: 26 дни, 6 часа
hash: e678291527
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Затова не слушам никой. Живота си е мой. Винаги има многознайковци които и хабер си нямат, но дават акъли и раздават правосъдие. А те дали са щастливи? Ако нещо ме притеснява дори и приятелите не са критерии за отговори. Предпочитам да сумирам мнения, да си правя лични изводи, да се доверявам силно на интоиция, късмет, кураж в решенията и на подкрепа от близки. Другите да духат супата.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 4 часа
hash: 32900b9c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   От както се помня, някой някъде чувам че говори за мен. Почти винаги тези които говорят, го правят от липса на занимания с които да се занимават или от факта, че въпреки техните си битиета, все нещо не им достига да са добре. И така започва вечното сравняване и притегляне кой какво правел, защо го правел, до получаване на капка удовлетворение че все пак животът им не е толкова жалък и така до след седмица, когато отново ги притискат тежки мисли.
За мен: Не коментирам хората, нямам време да ги наблюдавам, поради наличието на отговорност за моя живот, което включва много бачкане, поне 4-5 хобита и доста неща които върша. От описаното се сещаш, че съм доста добре финансово, сам се грижа за себе си и всичко това се е получило, защото съм бил достатъчно фокусиран и целеустремен, за да се усъвършенствам и развивам.

 
  ...
преди: 26 дни, 9 мин.
hash: 968287449e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не ме интересува хорското мнение и кой какви клюки разпространява.

 
  ...


...
преди: 25 дни, 19 часа
hash: 54cc9c4ca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не ме интересува мнението на хората, и никога не ме е интересувало. Не вярвам, че хорското мнение може да повлияе на живота на хората.

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 11 часа
hash: ec0dc7b3d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Много е вредно да ти пука за мнението на хората, защото всеки има различно мнение. Ако тръгнеш да се съобразяваш с всеки, значи че ще угодиш на един, а на другия не. После ще смениш, за да угодиш на първия, и прочие т. е. нещо като хамелеон.
Има хора, които така се опитват да угаждат, най-вече на близки. Накрая разбират че докато са се опитвали да угодят на някой друг, са загубили себе си.

И да добавя, че все пак да правим разлика между горното, и между това че е нормално да има различни мнения, колкото хора по света, толкова различни мнения.
Затова на мен никога не ми е пукало кой какво си мисли, а на базата здрав разум и личната преценка, взимам своите решения. Единственото, което ме дразни е когато някои хора завоалирано изказват мнение, тогава се включвам и излагам моята теза, както и в този форум. Не налагам мнението си, но го излагам с доводи, така че ако другата страна прецени че има нещо, което може да вземе със себе си, да го направи. Както и аз, чета с критическо мислене, и ако има нещо, в което не съм права, съм склонна да го призная и да го видя. Но много хора не са така, и никога не биха си признали собствените недостатъци. Обратното важи също, ако съм убедена в някаква теза, над която съм разсъждавала и е обмислена достатъчно трезво, и някой се опитва да ми говори и излага коренно различно виждане, съм склонна да го изслушам и да кажа че съм на различно мнение. В зависимост от това колко склонен е човекът на диалог, излагам тезата си. Ако човекът не желае да общува, просто казвам че не съм съгласна/на друго мнение съм и там приключвам.

Също така, относно посочения пример в темата, хората не се вглъбяват толкова, те просто си бръщолевят някакви работи.
И това даване на акъл, не може да се впише в индивидуалната съдба на човека. Хората ползват някакви универсални правила (които чисто взети статистически са верни, например това че човек трябва да се изучи, да добие стаж и тн), но в реалния живот, много често нещата не се случват по точно определения ред, и човек си има собствената съдба и трябва сам да е отговорен как да се справя с различните ситуации.

Давам хипотетичен пример - на някой не му се учи, не отива в университет, и решава да добие занаят. Родителите недоволни, всичките му съученици са приети някъде, накрая тоя човек се справя по-добре от всички останали. Като взима решението, всички са срещу него, но после като дава резултат след години, всички го хвалят колко успешен е. Класически пример. Много често хората така като дават акъл на поразия, не знаят и не осъзнават че всеки човешки живот е уникален, и че всеки човек си кове собствената съдба. Едно нещо, което на теория е правилно, е правилно за един, но не за друг. Много е нелепо хората да се опитват да вкарат някого в една рамка. Затова е глупаво да ти пука за мнението им, още повече че те не правят нищо по въпроса да ти помогнат с нещо. Разбирам ако е някой от семейството, но пак къде е границата в това да се месят в твоя живот, важно е сам да знаеш къде да я поставиш.

 
  ...
преди: 25 дни, 48 мин.
hash: 17a3b8c91e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не!

 
  ...
преди: 24 дни, 21 часа
hash: d24da58a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най-лошото нещо в тоя живот е да се водиш от хорското мнение.
Аз вече 5 пари не давам и не цепя басма на никого вече. И аз бях така, но се пречупих брутално и вече буквално не ми дреме как ме възприемат, какво мислят за мен, какво говорят. Ако някой се опита нещо да каже ми минава през едното ухо и това е.

 
  ... горе^
преди: 24 дни, 2 часа
hash: 35be957068
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Мнение от качествен човек, всичко друго, игнорирай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker