Вечно недоволна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вечно недоволна
преди: 26 дни, 19 часа, прочетена 1765 пъти
Здравейте. Не знам искам да споделя или имам въпроси. Всъщност съм доста объркан, та затова ще поразкажа за какво става въпрос и се надявам хора, които не ме познават да изкажат мненията си. Приятелите все ще ме подкрепят, а ми е нужно странично мнение па макар и такова каквото не ми харесва.

Очевидно имам проблем с жената с която живея.
Мъж на 36 години съм. Добре образован, с чудесна работа, която обожавам. Парите, които изкарвам са предостатъчно за нормален живот без лишения, а работата ми дава и доста добра обществена стойност.

Преди година и половина се срещнах с жена и се влюбихме. Допусках, че не е за мен.
От една страна доста мила и приятна, от друга страна постоянно мрънкаща и обвиняваща за всичко, което и падне. Във времето разбрах, че всичко, което искам е постоянно саботирано от нея.
Искам да отидем на почивка, планувам, освобождавам си графика и в последния момент измисля нещо с което да ми извие ръцете и да не идем.
Искам да идем на ресторант, в последния момент започва да саботира плановете.
Виждах това, но някак бях сляп.
Все се оказваше, че аз не съм разбрал нещо както трябва. Сега си давам сметка, че няма как все аз да греша.
Имахме хубавите моменти и лошите и всичко си вървеше така. Объркваше ме това двуличие, но не беше и много често. Иначе другата и страна е чудесна, лоялна, отзивчива, мила.
Във времето разбрах, че е добра само когато я е страх, че ще и тегля майните.
Изключително много се страхува от хорското мнение и това някой да не разбере, че има тази тъмна страна. Добре де но докато го разбера и тя забременя.
Не мога да кажа, че е било грешка, защото аз самия го исках.
Тогава почна и моя ад. Започна да използва бременността си като оръжие срещу мен. Обърна се на 360 градуса.
Буквално деня след като разбра че е бременна превъртя за пръв път. На молбата ми да ми приготви нещо за ядене започна да крещи и реве и се затвори в спалнята за 12 часа. Не знаех какво става опитвах да я успокоя, а тя не спираше да крещи.
Това продължи през почти цялата бременност. Ставал съм свидетел на толкова грози думи, че не е истина.
Манипулираше ме с буквално всичко. От това че щяла да каже на брат си да я закара на прегледите при гинеколога си, до това да ми забрани да ходя на прегледи само за да ме обвини веднага след това че не съм ходил.
Манипулираше ме че обичам кучето си повече от нея, че трябвало да напусна работата си ако я обичам. Манипулираше ме със секс и прочие. Газлайтинга и се превърна в основно оръжие. Буквално ми се налагаше да си записвам разговорите защото имах чувство че полудявам. Спрях да вярвам на собствените си чувства. Всички ми обясняваха как това било хормони, но не бяха само хормони. Вменяваше ми вина за абсолютно всичко дори за името на бебето искаше да каже как трябвало да е нищо че уж заедно го избрахме.
Няколко месеца след началото на бременността реших че ще спра да играя на свирката “това е от хормоните” и категорично отказвах да позволявам номерата и да минават. И о чудо отношенията ни се подобриха с 90%.
От 18-20 скандала, които успяваше да вдигне дневно станаха на 1 на седмица, а по късно 1 на 2 седмици.
Започнах да я харесвам повече ( казвам харесвам защото тя като че успя да убие любовта помежду ни).
Миналата седмица трябваше да влиза в болница и отново изпатка. Обясняваше ми как щяла да викне брат си да я кара към болница щом аз съм нямал време. Обясняваше ми как нейното семейство (тоест родителите и) били най важни и прочие. Когато става въпрос за семейството и е способна да ме остави болен с дни на ред при тях да иде. Честно казано не се чувствам особено добре от факта, а когато го направя на въпрос се започва с обвиненията от рода на “ти не ме разбираш” “ти не уважаваш семейството ми”, което е далеч от истината.
Започват се истерии и прочие.
Та миналата седмица роди дъщеря ни. Доста грижовна майка е не го оспорвам, неуморно и обръща внимание, аз също се грижа за детето си. Влюбих се в нея в момента в който я гушнах пред родилното. Ходих на курс за първи грижи за бебе. Къпя си я храня си я, чистя и пъпчето, сменям си и памперсите и си играя с нея до колкото може да се играе с бебе на 1 седмица.
Сега разбрах какво е това безусловна любов.
Огромния ми проблем обаче е че имам куче от което жената с която съм адски много се дразни.
След Като забременя искаше да я изхвърлим, което сега отрича изобщо да е било, но аз съм го чувал десетки пъти. Когато има някой в къщи се грижи за кучето по добре от мен, в момента в който гостите си тръгнах постоянно я гони, кара и се че джафкала и ти се вижда неприязанта. В общи линии не мога да обичам някой повече от нея. Ако нещо само и напомни, че може да е по важно от нея полудява. Кучето ми е адски добро, обръщал съм му много внимание в 10те години в които я гледам. Послушна и любвеобилна е. С перфектни хигиенни навици и благ характер. Жената с която живея постоянно търси кусури на това куче. Искаше да му купим клетка щото щяло да и пречи с бебето. Купих клетка. Искала да викнем инструктор за кучета да я обучава за времето в което ще се появи бебето и това направих. Искаше да махна кучето когато бебето се изпише за да и дойдела цялата рода и това направих. Вчера прибрах кучето и го запознах с бебето. Почти веднага майката на моята жена и каза че не трябвало да срещаме кучето с бебето защото било много малко. Днес се прибирам в къщо кучето затворено на терасата. Сега вече жена ми ми обяснява как не можело да срещаме бебето с кучето докато нямало имунитет. И отново си измисли поредната глупост. Показвам и проучвания за ползите от връзката на бебе и куче не ще и да чуе. В момента се е затворила с майка си (която дойде да и помага за бебето) в спалнята и стоят вътре. А аз стоя на терасата и кълва в телефона този текст като пълен идиот и не знам какво да правя вече.
Наистина бих се радвал да прочета мнения на хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 64

преди: 26 дни, 5 часа
hash: caa28bca02
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   За кучето е права, детето няма имунитет и не е нужно на сила да го изгражда толкова малко. Детето ми е било в болница на 15 дена, не го пожелавам на никого. За всичко останало, звучи като тотално луда. Ако искаш да опитваш да продължите, слагай записващи устройства навсякъде, че след като ти направи няколко панаира и иска да СИ вземе детето, ще те обвини, че си кофти баща и куп подобни. Така би се застраховал и ако някога се стигне до съд, поне да чуе тия записи. Иначе са хормни, но не само, не те уважава. Иска си твърда ръка да я пердаши, за да мълчи. Някои са си просто така за съжаление. Дръж се твърдо, не пускай много аванс, но не я пипай с пръст.

 
  ...
преди: 26 дни, 5 часа
hash: e9ff9a0332
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Жена съм.
Тя вече те е хванала натясно с детето.
Не показва колко си влюбен в дъщеря си, това при всички положения вече ще е основното и оръжие. Ако и е игурна че всеки номер ще минава ако използва детето... Ще си в ад!
Време е да поставиш ясни условия, като задължително включиш, че кучето е част от семейството и няма да бъде изхвърлена като излишен боклук. Постави си условията за ЗДРАВО/словно семейство, като и кажеш, че ако няма да има мир в дома, си склонен да се разделите дори.
Директно и го кажи, не и давай никаква възможност да реагира, обърни се, излез от дома з а няколко часа и не вдига телефон.
Когато се върнеш, само да ти каже дали е готова да бъде в здраво семейство или ще си събира багажа.
Знам, че звучи крайно, но повярвай ми, ако сега не и сложиш абсолютно ясни граници-ще превърне живота ти в ад.
А и на тъщата ясно и пред жена си "решенията в нашето семейстео вземаме само аз и жена ми"! Да се сърдят колкото искат, техен си проблем. Че така ако ще е, извика и то твоята майка и да се оправят помежду си.
Най-важното е жена ти да си знае границите и, че си склонен да се разделите!

 
  ...
преди: 26 дни, 5 часа
hash: fee4a2f44d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Брат, бягай с 200 от тая. Иначе ще ти стъжни живота и този на детето. Поне ти се спаси. Колкото до детето говори с адвокат, защото така както я описваш, има някакви психически проблеми и може би ще можеш да се пребориш за детето.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 5 часа
hash: b2298de7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Сам си разбрал че ако не й играеш по свирката, отношенията ви се подобряват. Защо продължаваш да й играеш по свирката? Ако иде с брат си на преглед, ако и с такси отиде, какво ще стане? Да добре е да се интересува един мъж от здравословното състояние на жена си и детето си, но някой трябва да изкарва пари в това семейство. По света не повече от 1% от мъжете придружават жените си на преглед и консултации, защото работят, ти как вземаш толкова почивни дни? Ами ако си загубиш работата заради постоянните отпуски?
Смешно ми стана че казваш че тя била добра майка на бебе на една седмица. Един родител се оценя дали е добър когато можеш да оцениш как е възпитал дете, след около 20 години, това че храни едноседмично бебе си е просто изпълнение на задължения и съвсем не я прави добра майка.
Но в карйна сметка въпросът ти е главно за кучето, но ти с кучето проблем нямаш а с жена си, която цял живот ще се бори с теб за да постига нейните малки победи над теб, нея това я удоблетворява да бъде победител и затова ежедневно си измисля за какво да се бори. Сега уж кучето пречи на бебето, бас правя че преди детето да е навършило 5г вие ще имате ново куче, но то ще е взето по нейно желание.

 
  ...
преди: 26 дни, 5 часа
hash: 9d98679d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Е, какво да те посъветваме авторе, когато си затънал до шия в л... а? !

Първо - аз съм против такива съжителства!

Ако си срещнал подходящата жена - развиваш отношенията си и се жениш за нея! - като сключвате и църковен брак, за да има и Божие благословение над семейството ви!

Ако видиш, че не е подходяща за твоя съпруга - веднага се разделяш с нея! - "овреме"! Без да отлагаш!

Второ - същото важи и за деца! Само след като има сключен брак и отношенията ви са нормални - тогава трябва да започнете да работите за деца! (Не че е сигурно, че ще стане - познавам и бездетни семейства... тези неща Бог ги решава! )

Мога да те посъветвам да се държиш с нея по начина, по който си видял, че работи! И че скандалите ви са намалели.

Но решението за бъдещето ви - първо трябва да го вземеш ти!

Ако искаш да останете заедно? - тогава трябва да намериш правилния подход към нея! И, ако стигнете до разбирателство е добре да се ожените!

А ако тя стане толкова непоносима, че да не можеш да се справиш - тогава се разделяй с нея като продължаваш да се грижиш за детето ви и да го виждаш редовно!

Разбира се, добре е и да поговориш сериозно и с нея в подходящ момент, и ако е възможно, заедно да намерите решения на тези проблеми!

 
  ...


...
преди: 26 дни, 5 часа
hash: 920d81278a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ако се стигне до там да изхвърлиш кучето, моля не го оставяй в приют. Дай го на хора, които ще го гледат.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 4 часа
hash: a333267034
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Здравей авторе. Лошо ми става от това, което разказваш и в същото време ми е жал за теб и най-вече, за детенцето. Виж сега, попаднал си на професионална манипулаторка. Жена, която не те обича, но е с теб защото си и изгоден. Няма друго обяснение за нейното поведение: или те манипулира съвсем съзнателно или е луда. Избирай варианта който повече ти допада, но във всеки случай, не може нейното поведение да бъде обяснено с "хормоните". Аз също съм жена и безусловно хормоните влияят на поведението, може да си по-раздразнителна или по-чувствителна в определени периоди, но това което разказваш прекачва границите на всичко нормално.

Голяма грешка си допуснал като си направил дете с такава жена. Ще ти направи живота черен. Повтарям, не те обича, просто си и се сторил подходящ за баща и за мъж, сигурно заради добрите ти доходи и факта че може да те манипулира и разиграва както си поиска.

Съветът ми е да се разделиш с нея. Нормално семейство няма как да имаш с такъв човек, а дори и да останеш във връзката, освен че психологически ще се сринеш и след 10 години нищо няма да остане от теб, дъщеря ти ще придобие грешна представа за това какви трябва да са отношенията между майката и бащата. Най-ужасното е че момиченцето ще гледа за пример майка си, та нищо чудно като стане голяма да повтаря същия модел.

Може би сега не е най-подходящия момент за раздяла, когато бебето е новородено, но след 1-2 години според мен ще е удобен момент. Тогава още са малки, не осъзнават и не страдат. А ти ще се бориш за правата си като баща, защото дори да не си във връзка с майката, имаш пълното право да си отглеждаш детето и да си до него.

 
  ...
преди: 26 дни, 4 часа
hash: 40e58a7fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Какво да ти кажа, пренебрегнал си знаците, които са ти показвали каква е всъщност и си останал с нея, че и дете сте направили. Единственото, което можеш да направиш (освен да се разделите), е да й покажеш ясно, че номерата й няма да минат и ако продължава, ще я изриташ. Явно само това я стряска и я кара да се държи човешки.

 
  ...
преди: 26 дни, 3 часа
hash: 9867c78498
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ами.. какво да ти кажа. Жената просто психически не е добре (което е много лошо, понеже има голяма вероятност и детето ви да е такова).
Едва ли и тя самата осъзнава точно какво върши, но вече е късно, да. Имаш ли дете, имаш и отговорности, дори и да не живееш заедно с майка му. Моите съболезнования за което!
Уж си добре пбразован пък... не съобразяваш елементарни неща. Казва се: "Обърна се на 180 градуса! " (т. е. - в обратната посока), на 360 градуса се завърташ и заставаш пак така, както си бил преди това :) Погледни някои понятия от простата геометрия...

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 3 часа
hash: a04967ffb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Ситуацията, която описваш, е наистина сложна и вероятно изключително изтощаваща емоционално за теб. От това, което споделяш, изглежда, че имаш отношение, основано на компромиси и грижа, докато от другата страна получаваш много манипулации и напрежение. Това може да е много изцеждащо, особено когато включва и бебе.

Ето няколко важни момента, които може да обмислиш:

1. Газлайтинг и манипулация: Поведението на партньорката ти има много черти на емоционална манипулация. Ако усещаш, че постоянно те обвинява за неща, които не са справедливи, и че те кара да се съмняваш в себе си, това е проблем. Записването на разговори, за да си сигурен в реалността, е ясен сигнал за емоционален тормоз.


2. Влияние на семейството: Изглежда, че нейното семейство има голяма роля в ситуацията, което може да прави решаването на конфликтите още по-трудно. Това, че тя често слуша тяхното мнение и го поставя над вашето общо, може да води до още повече напрежение.


3. Балансът в отношенията: Не е нормално единият партньор да диктува всички правила и условия в една връзка. Идеята за партньорство е взаимност – двамата трябва да правите компромиси и да уважавате границите си.


4. Ролята на кучето: Това, че тя има толкова негативно отношение към кучето, може да е сигнал за по-дълбоки емоционални проблеми. Ако тя наистина изисква от теб да избираш между нея и кучето, това отново показва контролиращо поведение. Кучето ти е част от живота ти и да го изхвърлиш би било огромна жертва, която не е гаранция за подобряване на отношенията.


5. Следродилна депресия и хормони: Част от поведението й може да се дължи на хормоналните промени и стреса, свързан с бременността и раждането, но това не обяснява всичко. Имай предвид, че следродилната депресия може също да влияе на нейното поведение, но това не оправдава постоянните манипулации и газлайтинг.


6. Терапия и консултации: Може би ще е полезно да обсъдите отношенията ви с професионалист – семеен терапевт или психолог. Понякога е нужен външен поглед, за да се видят по-дълбоките проблеми и да се намерят решения.



Ако нещата не се променят, е важно да се запиташ какво е здравословно за теб и за детето ти в дългосрочен план. Не бива да живееш в постоянен стрес и да допускаш манипулации.

 
  ...

...
преди: 26 дни, 3 часа
hash: b8b7be8c1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Бях в подобно на Вашето положение. Отървах се навреме преди да има деца! Не искам да Ви плаша, но оттук нататък животът Ви ще бъде тежък. На детето Ви също. Жена Ви е нарцистично, манипулиращо, емоционално нестабилно чудовище и вече сте в капана й. Каквото и да предприемете вбъдеще, дали ще останете или ще я напуснете, потърпевшо ще е детето. Ще получите и ултиматум за кучето, както го получих и аз.
Моят съвет е да се подготвите за раздяла или за нервен срив, според зависи колко са Ви силни ангелите :)

 
  ...
преди: 26 дни, 2 часа
hash: 2d1afd8480
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Много и угаждаш и ти се качва на главата, ако и моят мъж беше толкова послушен и получавах всичко

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 1 час
hash: 155ac059b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Като чета май сте си лика-прилика.

 
  ...
преди: 25 дни, 22 часа
hash: 03c94f34bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   От Автора.

Прочетох всички коментари и ви благодаря за изразените мнения. Включително на човека, които ми разясни разликата между 180 и 360 градуса.

 
  ...
преди: 25 дни, 20 часа
hash: 13320981e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Махни кучето, шефът ми има 4 деца и винаги е имал куче, но като децата са малки, куче няма място и не е от хигиена, а защото това е инстинкт. Минах покрай кучето, а то помисли, че ще му взема кокала и започта да ръмжи, той се намеси и на него ръмжеше, но по-меко и няма да забрава той ми каза, затова говоря, става ли въпрос за храна и инстинкткти, милите клипчета дете и куче со просто сладки моменти. На мои познати кучето им ухапа детето, травма и последствия за цял живот.

 
  ... горе^

...
преди: 25 дни, 15 часа
hash: 439aed77ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Авторе, егоизмът ти е в повече.
Кучето си ли обичаш или детето?
Според мен - кучето.

 
  ...
преди: 25 дни, 11 часа
hash: 7a906b23d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Имам куче и котка. Детето ми вече е ученик, но ги имахме още преди то да се роди. Не бих зарязала животните си. Когато ги вземаш, поемаш доживотна отговорност за тях. Това показва какъв човек си.
Ж

 
  ...
преди: 25 дни, 11 часа
hash: 3fb6891c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   " Днес се прибирам в къщи кучето затворено на терасата. Сега вече жена ми ми обяснява как не можело да срещаме бебето с кучето докато нямало имунитет. " - напълно права е жена ти! А ти си създаваш сам проблеми. По важно ли е кучето от детето ти? Това куче не излиза ли навън, знаеш ли каква мръсотия вкарва в домът ти, знаеш ли какви зарази може да донесе на детето ти? И аз имам куче, но никога не е влизало в къщи, има си своя къща в двора и си е пуснато на свобода, сигурен съм, че е по щастливо от твоето!

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 8 часа
hash: 1699718294
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Кучеманията е нещо страшно. Нехигиеничнл и рисково за децата е отглеждането на кучета в апартаменти, заради контактите с други кучета по парковете и "следите" оставени от тях.
България е на 2-ро място в света по кучешка тения.
В "Токуда болница" видях с очите си на ехограф тения навита на кълбо в подутия корем на 11-годишно момиче. Голяма като порция талятели и на вид лентовидна. Лекарката беше потресена.
Ларвите на тенията оцеляват достатъчно дълго в изпражненията, а парковете в София, както и тротоарите до тях са осеяни с кучешки фекалии. Южен парк определено държи първенството.
Бързо и лесно кучето може да прихване тения и други псраьити и да я занесе у дома.
Никой не обезпаразитява кучето си всеки ден, така че да се пренесе на човек е много вероятно.

 
  ...
преди: 25 дни, 7 часа
hash: df88723a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   От моя гледна точка -жена, родила преди две години, разделена с бащата на детето, ще ти кажа какво мисля за положението ви! Не сте се стиковали, не сте станали двойка, тя има лабилна психика и хормоните бушуват, защото ти няма пълно доверие, защото сте на различни мнения за почти всичко явно. Тя има и неразрешения травми от детството. Трябва терапевт, психолог, може и заедно и поотделно, но не отлагайте - има ефект. Сега и аз ходя, и чак след двете години си връщаме нормалността, затова толкова двойки се разделят преди бебето да стане на две - изпитание и за двамата е. Най-натоварващия период е за една двоика точно бебето, защото майката не си доспива, бащата е на работа, задълженията ако не са разпределени, не се случва хармония. Докато окончателно се решиш да се разделяте, бъди и упора и закрила - тя е сега най-уязвима, а малкото същество само на нея разчита, за да а го бъде! Не е лесно! Дръж се мъжки поне до една годинка на бебока.

 
  ...

...
преди: 25 дни, 6 часа
hash: e9ff9a0332
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Абе хора, ако изхвърли кучето си заради нея, няма да има вече никакви морал и етика, абсолютният боклук, който изхвърля живо същество, което е било част от семейството му, на всичкото отгоре вече е и старичко и няма кой да го осинови. Що д ане изхвърли жената тогава че тя поне ще отиде при майка си, а не в някой приют, нито пък е чиста душа, че да страда както ще страда животинката? !
Това ще е пълният контрол над него от една нарцистична, егоистична откачалка!
Авторе- БЪДИ МЪЖ- отговорен, достоен и справедлив каквото и да коства!
А тъщата я засилвай да си ходи у тях да командва, в твоят дом сте ти и жена ти, но жена ти не е в кондиция да взема решения.


Ж

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 6 часа
hash: 00071e693d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   От автора:
Интересни мнения на хора, които са уплашени от кучета.
Чудя се що за хора биха изхвърлили нещо, което са гледали с години заради страховете на жена си.
Да сигурно има и тении и болести по парковете, но пък затова са измислени ваксините, обезпаразитяванията и баните след разходка.
Имаше и коментари на разгневени хора, които сравняват своите зли кучета и проектират историите си върху мен.
Аз лично не смятам, че нещо трябва фа бъде захвърляно като стар парцал на улицата и то в напреднала възраст.
Моята жена получава всичко и очевидно както повечето от вас мислят е нарцистична и просто иска да е на нейното.
Просто скрит манипулатор и нищо повече.
Днес ще иска кучето да изхвърли, утре ще иска работа да напусна ( и това е правила) в следващия момент от вкъщи няма да ме пуска.

 
  ...
преди: 25 дни, 4 часа
hash: 40e58a7fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Хора, не се хващайте за кучето, не то е проблемът между тях. И преди това жената е била мрънкаща и недоволна. Ако не е то, ще е нещо друго, такива хора винаги ще намерят за какво да са недоволни, а партньорът винаги е в позиция да се съобразява и доказва до безкрай, ако им позволи.
номер 8

 
  ...
преди: 24 дни, 19 часа
hash: 288d3eae00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не е редно това, което прави естествено.
Не знам какво да те посъветвам.

 
  ... горе^
преди: 24 дни, 19 часа
hash: 9c70106841
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   23 нямаше как да го кажеш по-добре

 
  ...

...
преди: 24 дни, 19 часа
hash: f41a043521
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Бягай с 200. Имах отношения с такава, която се опитваше постоянно да ме принизява по всякакъв начин. Правеше го заобиколно и деликатно. Все нещо не съм разбрал, все съм бил еди какъв си. Почваш да се чувстваш като идиот. А тя с акъл от детската градина.
Бягай пак ти казвам, аз и теглих една майна най-после. И да ти кажа, направо живея друг живот. Не искам и да се сещам за това време.
Не бих си позволил повече никой да ми говори и да се държи така с мен. И аз бях сляп, мъжете понякога, а и доста често всъщност наистина сме тъпи и слепи по отношение на жените. Буквално ще погреба стария ми образ, който тя беше създала и аз бях започнал да и вярвам.

 
  ...
преди: 24 дни, 12 часа
hash: 3fb6891c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   "Днес ще иска кучето да изхвърли, утре ще иска работа да напусна ( и това е правила) в следващия момент от вкъщи няма да ме пуска. " - аз се чудя, как още не го е направила, с такъм мухльо не се живее, не жената мрънка, а този мухъл мрънка из форуми!? Какво си се размрънкал, по бетер си от жена, като не ти понася, махай се и толкова, взимай си кучето и чупка, защо тормозиш жената? А 21 е по долна и от автора?

 
  ... горе^
преди: 23 дни, 23 часа
hash: 7929019385
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   23 коментар, точен, затова на такива хора още от начало игнор, това е решението, така животът става приятен.

 
  ...
преди: 23 дни, 20 часа
hash: a29da49eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Едно към едно подкрепям коментар 5!

И стига се хващахте за кучето! Не е в него проблемът, като ви е написал и 23!

 
  ...
преди: 23 дни, 4 часа
hash: e9ff9a0332
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Н 28, ти ако си способна да изхвърлиш живо същество, което зависи изцяло от теб, си психопатка. И не е обида, а факт!
По същият начин би се отнесла и с други живи същества, включително собствено дете.
Дано да нямаш деца поне, дори да си във връзка, възрастен човек лесно ще се отърве от те но децата зависят поне до 18 г.
А щом и жената на автора е способна на това... Горккото дете!
Трябва да има закони, които защитават децата от подобни родители при сигурна психиатрична диагноза!

 
  ... горе^

...
преди: 22 дни, 22 часа
hash: 9c70106841
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Само като погледна изказа на 28 и ме хваща страх от злобата, която лъха.
Някой бил мухъл, друг бил долен.
Това би го написал някой тотално злобен самотник, обвиняващ всички за самотата, която идва от собствената и/му злоба.

 
  ...
преди: 22 дни, 8 часа
hash: ca63e5df74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Кучелюб държи повече на четириного, а не на детето си. Класика. За какво са ти жена и дете като имаш куче?
Защо друг щял да кара жена ти на прегледи? Ти не си ли ходил? Ако беше за кучето, щеше да спиш пред вратата и да му държиш лапичката. И да му правиш изкуствено дишане. Кучелюбството е извращение. Семействата са от мъж, жена и деца. А не от кучета, котки, папагали, гущери. В никой класически роман, приказка семейството не се състои от животни.
Бил я помолил за му приготви ядене. Ти сакат ли си да не направиш нещо за двама ви, ами я третираш като слугиня?
Явно изобщо не сте били един за друг, сам го пишеш в началото. Ама си решил, че като наближаваш 40-така трябва да вържеш някоя вече. Тя пък същото.

 
  ...
преди: 22 дни, 6 часа
hash: 288d3eae00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Да прекаляват с тези изказвания за любовта към животните.
Любовта е различна спрямо всеки дори към животните.
Както хората са съвсем различни хора.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 5 часа
hash: c3cb7e6c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Абе и педиатри ще ти кажат заради косми, мръсотии и потенциални алергии куче и котка около бебе не. И такава познавам уж много загрижената майка, през ден снимка на бебето във Фейсбук, НК дългокосместата котка не си маха, не че и чисти космите нон стоп, оставя бебока на майка си и ходи по концерти. Естествено, че ще махнеш кучето. Наложително и задължително е.

 
  ...
преди: 21 дни, 11 часа
hash: e9ff9a0332
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Н 34, искаш да кажеш да се държи като робот без емоции. Има жена, значи няма и не може да има нищо друго освен да следва жена си, колкото и откачен да е тя? !
А това купе, че го гледа 10 г, че е напълно зависимо живо същество, че ако го изостави най-вероятно няма да намери други осиновител, а дори и да намери, за животинката той е семейството, той е целият му свят.
Какви откачени същества без души сте вие? ! Без емпатия, без емоции, само базови инстинкти. Неспособни сте дори собствените си деца да обичате, само ви трябват за да ги използвате за ваши гледачи и хранилка на стари години.

 
  ...

...
преди: 21 дни, 10 часа
hash: 3fb6891c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Да, спорът е между пещерните хора(които още живеят заедно със животните в една стая) и съвременните цивилизовани хора, които мислят за здравето на децата си. Не виждам смисъл от този спор, примитивният пещерен човек никога няма да проумее какво е цивилизованост, той ще си остане с пещерното си мислене, каквото №33 притежава!?

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 8 часа
hash: e2996528cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   39, роботът на 36 години има жена и вече дете. Приоритети са те, а не кучета, котки, папагалчета. Жената, луда или не, се грижи за него и детето. Кучето не го прави. То само чака да му сложат. Ако авторът му се случи нещо, кучето няма да се грижи за него. Ще скимти, лае и дотам. Нито може да се обади на 112, нито да му даде вода.
Абсурдно е да сравняваш куче и човек. Кучелюбството е модерно извращение.

 
  ...
преди: 20 дни, 10 часа
hash: 288d3eae00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Да абсурдно е съвсем да се сравнява любовта към кучето и човека.

 
  ...
преди: 20 дни, 3 часа
hash: f3f63c7c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Авторе, твоя ли е тази тема: http://spodeli. net/6/story-169930. html?

Защо ни излъга, в коментар 152, че си се разделил с жена си!??
Или сега лъжеш, че си все още на 36...

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 18 часа
hash: 92943bbf73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Моето мнение е, че и двете страни са донякъде прави. Действително, кучето не е подходящо да живее заедно с бебе основно заради микроорганизмите в устата му, които излизат и извън нея, не за друго. Но, от друга страна, не може да се изхвърля животно. Затова - по- добре го дай на майка й, ако тя желае. Или на приятел с къща. Трудно решение е.
Но, действително, твърде големи са разликите ви в светоусещането, вероятно и в образованието, а още по- вероятно - и в зодията. Противоречията ви са големи. Нея я задържат парите ти и доброто материално състояние. А теб - детето ти. Жената добре се е ориентирала и въобще не е луда, а просто материалистка. Вероятно - и нарцис. Но и ти не си съвсем адекватен, щом това не си го разбрал навреме, преди детето. Жалко за него най- вече. Но хиляди хора са така, в този капан, не сте единствените. Обаче всички около вас ще страдат. Както и вие самите. Жалко!

 
  ...

...
преди: 17 дни, 5 часа
hash: 55e76f80fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Чета коментарите и съм изумена какви хора съществуват. Защо трябва да махнеш кучето си, което е вече член на семейството и с какво то ще навреди на бебето ти? Предполагам е обезпаразитено, ваксинирано и всичко там каквото трябва. Това разбиране съществува само в България, никъде по света го няма, доказано е, че деца, които растат с домашен любимец почти не отключват алергии. Тук на нашите некадърници им е най лесно-възникне ли някакъв проблем, веднага кучето, респективно котката е виновно. Някакъв по горе пише, че видял тения в корема на дете-кой в случая е виновен? Разбира се, безотговорния стопанин, който не се е погрижил за ваксини, вътрешно и външно обезпаразитяване. Макар че тения можеш да хванеш дори да нямаш домашен любимец. А и авторе, като чета какво си писал стигнах до убеждението, че май само кучето ти те обича истински. И за да не бъда обвинена, че съм от тия вманиачени кучкари веднага пояснявам-не, нямам куче. Имам котка, кастрирана, ваксинирана, обезпаразитена външно и вътрешно, изкъпана и със сигурност многократно по чиста от много от пишещите тук. Обичам я много и няма сила, която да ме накара да я изхвърля. Освен да умре, или тя, или аз-само това ще ни раздели.

 
  ...
преди: 16 дни, 20 часа
hash: ca63e5df74
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   46, тоест си котколюбка, същата работа. Колкото и да гушкаш котката, тя няма да ти бъде опора в живота. Хората са опора. Ако утре паднеш вкъщи, счупиш си нещо или се счупи някоя дръжка на врата докато си вътре и се заключиш, човек ще ти помогне и ще те гледа. Не котката.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 5 часа
hash: 55e76f80fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   До 47-Уважаеми господине/госпожо, моля, не ме мислете. Омъжена съм, имам невероятен съпруг и две вече порасли деца, а отскоро съм и млада баба. Обичам ги много, но това никак не ми пречи да обичам и котката си. Едното не пречи на другото. Добрите хора имат много любов в сърцата си. Нахално е, знам, сама да се причислявам към добрите хора, но съм убедена, че човек, който се грижи за беззащитно животно, без сметки, без изгода-няма как да е лош такъв човек.

 
  ...
преди: 15 дни, 17 часа
hash: eec378c0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Разбира се, че си имате и деца 47. Едното не пречи на другото
Онзи просто не е добре. Не е редно това, което прави.

 
  ...
преди: 15 дни, 12 часа
hash: ca63e5df74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   48, горките ти близки. На н-то място след котката. Пишеш, че само смъртта ще ви раздели, все едно си влюбена в нея.

 
  ... горе^

...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: 55e76f80fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   №51, 47 и не знам кой още-колкото съм тактична и търпелива към теб, толкова повече глупости пишеш. Ти в моята къща ли си, та знаеш кой на кое място е за мен? Влюбена съм била в котката, защото съм казала, че смъртта на една от двете ни ще ни раздели? Имах предвид, че няма да изоставя котката си, защото съм я отгледала от бебе и ако я изхвърля, тя просто няма да оцелее. Тя няма инстинктите да живее на улицата. Затова се включих в темата на автора, защото много хора вземат животни и като им се наситят или почнат да им правят бели, или пък под влиянието на такива, като жената на автора ги изхвърлят. А това са живи същества, привързват се безусловно към стопаните си и ни обичат с всичките ни недостатъци. Ще ти припомня какво казва Екзюпери чрез устата на Малкия принц-най ценното е невидимо за очите. Но съдейки по разсъжденията ти едва ли си го чел.

 
  ...
преди: 15 дни, 5 часа
hash: 842c4151bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Здравей... Аз бях във връзка с разведена жена с 2 деца, които успях да приема и се опитах да ги отглеждам с най голямата любов на която съм способен и въпреки това пак всичко каквото и да направих не беше достатъчно. Живота ми беше 1 към 1 с твоят в момента. Раздялата ми с нея беше най големият шок, който съм преживявал.... просто стана, взе си децата и си тръгна. Отне ми месеци в четене и търсене на отговори, докато поне малко от малко не ми се изясни картинката. През това време преминавах в най различни състояние. Имам няколко съвета към теб...

1:Прочети всичко каквото намериш като информация за НАРЦИСЪЗЪМ. Но попрочитай по някоколко пъти всичко за да можеш да се сещаш за реални случай, когато нещо подобно си го виждал, но не си го разбирал защо е било. Чети и мисли и си спомняй

Съвет 2 (МНОГО Е ВАЖЕН). Инсталирай всякакви устройва като камери, микрофони... един ден всичките тези доказателства ще ти трябват. Наистина ще ти трябват... не си мисли, че ти си раззличен и на теб ще ти се размине. Не се разминава... никога не се разминава

Съвет 3. Стигне ли се раздяла бъди готов на насъска всички хора срещу теб. Майната му на хората... ще се опита и чрез закона да те закопае. Ще те обвини в домашно насилие и всичките неща, които тя е правила срещу теб, ще ги използва и ще направи така, че всъщност ти си виновният и ти си насилника. Закона за домашно насилие в момента дава възможност на всяка една жена/мъж... да напише каквото си пожелае и да те обвини и на база 1 декларация, съда да приеме тези думи за истина (ДА, ТЯ НЯМА НУЖДА ДА ДОКАЗВА НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО Е НАПИСАЛА). Звучи точно така както е... (Знам го от личен опит).

Съвет 4:Стигне ли се до раздяла и скандали... просто бъди първи навсякъде. Първи сред хората с доказателствата, първи в съда и да се опиташ да се осъдиш и държиш настрана от теб.

Знам, че сигурно като го четеш това, ще си кажеш "На мен това не може да ми се случи, аз съм умен, аз мога да се пазя, аз знам и мога " Но аз бях същият, Прочети статиите за Нарцисъсъм, прочети мнения по форуми на хора преживяли това и си задай въпроса "Като едно и също се е случвало на толкова много хора, като това, което се случва и на мен защо си мисля, че на мен ще ми се размине" Знам трудно е да осъзнаеш, че не си някакво изключение от правилото, трудно защото в момента всичко ти хем изкривено, хем някак в себе си усещаш, че нещо не е както трябва и се чудиш на кое да се довериш и кое е истина и кое не. Но започни да четеш и да търсиш истината... отговора ще го откриеш. И не имай милост и съжаление... това иска тя... да е жертвата, винаги има оправдание за всичко. Просто в момента ти си толкова перфектен, че няма за какво друго и заради това е кучето, но после ще е друго и друго и друго..

Аз съм в този кошмар близо година вече и е много трудно... бъди готов преди НЕЯ, бъди подготвен... това е моят съвет

 
  ...
преди: 15 дни, 37 мин.
hash: ca63e5df74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   52, явно освен коткарка си и врачка. Друг автор не знаеш ли? !
Човек трябва да разсъждава по този начин за партньор, деца и прочие. А не за животни. Ако не ги храниш ти, ще ги храни друг, за тях е безразлично кой.
Щом чак само смъртта щяла да ви раздели, значи имаш някаква нездрава обсесия и любов. Не е нормално това.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 22 часа
hash: 7dd075b4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   47, ти разсъждаваш от позицията на човек, който не умее д аобипа, не изпитва съчувствие дори, само искаш да получаваш, вземаш.
Животни няма да ти дадат нито храна нито ще се обадят за помощ-вярно е, няма и д ате гледат на стари години, те просто обичат безусловно, но ти това не можеш да го разбереш.
Дано да не си се скопчил в живота на децата си така че да очакваш да живеят за д ате обслужват, да живеят твоя живот и твоите нужди.
По-простичко казано, такива като теб сте психопати. Не е обида, просто не изпитват емпатия. Единствено може да ви стане жал за вас самите.
Не би трябвало и семейства да имате, но пък имате нужда от хора, които да се грижат за вашите нужди.

 
  ...
преди: 14 дни, 21 часа
hash: 15bba62de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   Номер 51 и 47 е патологичен случай. Въобще няма смисъл да се спори с него.

 
  ...

1-50 от 64
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker