Имот в Западните покрайнини в Сърбия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имот в Западните покрайнини в Сърбия?
преди: 5 дни, 8 часа, прочетена 282 пъти
Здравейте, връщайки се от Солун с автобуса някъде в Пернишко видях много симпатични селца - едни от тях са Мало и Голямо бучино. Реших да проверя цените на имотите там в сайтовете и щях да падна - пълни съборетини за доста пари се продават. Но дори и около Велико Търново ми се сториха имотите, че са високи там където няма цигани. Имаме имот в село край София и преди години нямаше роми, но вече има и тук. Някъде прочетох, че близо до границата с България в Сърбия имотите били до 3 пъти по-евтини, като в същото време нямало толкова роми, това вярно ли е? Знам, че в Димитровград/Цариброд живеят предимно хора с български корен, дори училището им се казва "Свети Кирил и Методий", та се чудя дали някой е закупил имот някъде в Западните покрайнини? Има ли смисъл ако работиш дистанционно? Гледам и в Пирот не са скъпи имотите. Димитровград пък е точно по средата между две международни летища - софийското и това в Ниш. Колкото е да е странно видях, че има директни полети от летището в Ниш, каквито няма от софийското и често са на по-ниски цени. Възможно ли е да живееш на софийска заплата в съседните части на Сърбия, където животът би трябвало да е по-евтин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 дни, 7 часа
hash: 75e8bdab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Възможно е естествено. Но ти трябва разрешително, ако смяташ да пребиваваш за постоянно. Да не говорим, че данъците им са по-високи от нашите и вече ако имаш имот, ще е бая по-трудно да ги укриваш.

Вземи под наем една селска къща или апартамент в Ниш за няколко месеца и след това купувай и ремонтирай, ако искаш.

 
  ...
преди: 5 дни, 4 часа
hash: 691b6ca7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   1 това с данъците не вярвам да е истина.

 
  ...
преди: 5 дни, 1 час
hash: 0980cb014a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не бих купил. Сърбите в момента не ни харесват, обстановката в Европа и света е сложна

А това с да работиш и да пътуваш до София от Сърбия редовно как си го представяш? ! Това не ти е някое българско село и дори не е държава от ЕС.

Разказвали са ми истории за заяждания, проверки и чакане сумати време, включително обискиране на Калотина от заядливи митничари

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 1 час
hash: 691b6ca7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   3 май ги бъркаш със северно македонците. Не казвам да пътувам постоянно, но с един хоум офис не е проблем. Повечето офис професии може да се практикуват дистанционно.

 
  ...
преди: 3 дни, 22 часа
hash: 20a12ed481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Доста тъпа идея.

 
  ...


...
преди: 3 дни, 20 часа
hash: 75e8bdab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   @2, не знаех, че фактологията около данъчните политики са на ниво вярвам / не вярвам. България е брутален данъчен рай. Сърбия е държава с много ниски данъци и въпреки това повечето им налози са в ПЪТИ по-високи от тези в България. Само на доход от наем там имаш едно 20%.

Това не го пиша да рекламирам България. Безумно ниските данъци, особено върху нетрудовите доходи, са основната причина за мизерията у нас.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 18 часа
hash: 3eb1cb9e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Възможно е да живееш там и да работиш тук, но дали е добро решение... Ако работиш дистанционно и не ти се налага да пътуваш всеки ден до София, може и да ти излиза МАЛКО по-евтин животът там на софийска заплата. Стандартът не е много по-различен от нашия що се отнася до цените в магазина/ресторанта.
Но това си е емиграция, от където и да го погледнеш. Да, вярно е, че в Цариброд и Пирот хората са предимно с български корени, но повечето са "сърбизирани", т. е. носят сръбско самосъзнание и съответно не ни долюбват. Там си чужденец. И не просто чужденец, ами бугарин. Ако си чувал сърбин да го каже, ще ти се отще.
Трудно ще се приобщиш към местните. Ти го гледаш - близо до София, ей къде е, но действително тези места са в дълбоката провинция - буквално - спрямо картата на Сърбия, и преносно - като манталитет. Проблемите им са други, позабравени са от тяхната държава, взимат ниски заплати, във всяка къща/род има по няколко емигрирали на запад. Същевременно са консервативни, държат много на семейството, интересуват се какво ще кажат хората, махалите са си малки общности, където всеки знае всеки, няма скрито-покрито. Ей такива неща, които правят интеграцията на пришълци, особено пък българи, много трудна.
Ако е просто ваканционна къща, да - близо е до София, природа, чист въздух, хубава храна... Но да се местиш да живееш, според мен трябва да имаш много по-сериозна причина от това, че имотите са по-евтини и стандарта на живот е малко по-нисък.

 
  ...
преди: 1 ден, 22 часа
hash: 691b6ca7c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7 ясно, благодаря. Освен да се надявам един ден да живея някъде в Скандинавските страни или Австрия. Там също ще е трудно, но поне има високи заплати. Като не става на Балканите пробваш по-далече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker