Искам да отида да живея в Русия или в Беларус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам да отида да живея в Русия или в Беларус
преди: 5 дни, 19 часа, прочетена 621 пъти
Темата не е за да ме убеждавате колко е зле там и да не ходя. Постоянно общувам с руснаци, гледам видеа за живота там и влоговете на хора, отишли от САЩ да живеят в Русия, които я хвалят и казват, че животът там е много по-хубав. Убедих се, че там е много по-хубаво, а хората са на много по-високо ниво от българите във всяко едно отношение. Даже няма база за сравнение. Винаги съм го знаела и обожавам всичко руско от много години, но само снегът и дългите зими са били проблем за мен, но вече това не изобщо не е проблем. Въпросът ми е колко пари ще ми трябват, за да замина и започна живот там. И как най-лесно и удачно ще е да го направя. Нямам близки там. Не бих искала да е в посредством запознанство с мъж по интернет, въпреки че общувам с един страхотен мъж от Беларус, с когото се харесваме, и други са ме канели да ме разведат и т. н. Не искам и не бих останала още дълго да живея сред българи в България, нито харесвам Запада. Сърцето ми ме влече към друга посока. Въпросът ми е как да го направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 дни, 8 часа
hash: 4f179bdafa
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Свържи се с руското посолство и те ще те уредят.
Колкото по-бързо такива като теб се изнесат от държавата ни, толкова по-големи шансове някога да се оправим има.

 
  ...
преди: 5 дни, 7 часа
hash: 98414a4ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Беше популярно преди сред жените да ходят в Афганистан при талибаните, сега да не се е появила нова мода - в Русия?

Аз не съм Русофоб, но някак е елементарно да ви видиш как гледате някакво видео, филмирате се, и вече ще започвате "нов живот" в някакви туземнски страни. Щото Русия извън Москва и Санкт Петербург е като Бг в най-добрия случай, или по-зле - като Афганистан. Т. е. трябва ти мъж моме или няма да оцелееш дори няколко дни. Твоето "сърце" да си опича акъла...

 
  ...
преди: 5 дни, 7 часа
hash: 6dd8290f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За Беларус е тегаво. Само туристически визи дават, не приемат имигранти. Освен ако не си някакъв супер специалист. Пък и там е хубаво, чисто, но си е привинциално. Ако си софиянец - скука. Ако имаш обаче човек оттам, местен, може да ти съдейства: покана, гаранция, банкова сметка...

За Русия четох, че точно сега улесниха нещата откъм визи и разрешителни. Обърни се към посолството.

Ако си без професия обаче, трудно ще те пуснат. Това не е Германия да кани всякаква сволоч.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 7 часа
hash: a3d99a2a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Първо отиди там и виж какво е положението на място. Аз също не харесвам Запада, но искам да ти кажа, че по манталитет ние българите се различаваме значително от руснаците.

 
  ...
преди: 5 дни, 6 часа
hash: 1eead8bc65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, знам. Живяла съм няколко години с тях в България, и те са класи над нас. Точно затова искам да се махна от тук и да отида при тях, и с всяка измината секунда мнението ми се затвърждава.

 
  ...


...
преди: 5 дни, 5 часа
hash: 046f1c331e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Заминавай с 200. Всички русороби да отиват по руско да живеят в рая.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 3 часа
hash: ab6cc42cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Тя гледала видеа колко било хубаво и се интересувала, а нас пита как.

 
  ...
преди: 5 дни, 3 часа
hash: ef9ec6ca5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   В Русия е хубаво, но трябва да имаш с какво да се занимаваш-работа, бизнес
Живея тук от 6 години, в Москва.
Решението да се преместя е сред най-важните и верни, които съм правил през живота си!
Ако се решиш все пак потърси някой, който е тук и да помага в началото.
Бих помогнал, но няма как да оставя контакти тук

 
  ...
преди: 5 дни, 2 часа
hash: fb618a6800
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Сега нали има улеснена процедура за граждани на европейски страни, които не се идентифицират с "европейските ценности". Не е задължително да знаят руски и да знаят законите на страната, каквото е стандартното изискване.
Аз по принцип съм доста сериозен русофоб, но няма да те критикувам за избора ти. Все пак всеки се стреми да търси собственото си щастие. Ако смяташ, че там ще си щастлива - пробвай. Ако намериш щастието - супер. Ако се разочароваш (което за мен е доста по-вероятно) - добре дошла си отново в България.

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 23 часа
hash: 06ff063949
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Ами прав ти път. Само не забравяй да ни кажеш как е там, че често постват хора, които искат да ходят там, пък досега никой не ни се писал от руския рай да се похвали. Аз мога да ти пратя и влогъри, които показват друга страна на Русия, като например че на няколко стотин километра от Москва селата вече са без улици и канализация, а малкото останали живущи не изтрезняват и не могат да ти кажат основен факт за която и да е друга страна.

То иначе и за България има видеа как хубаво си живеем и чужденците колко се кефят. Все пак си има държавни институции с бюджети за промотиране на страната.

 
  ...

...
преди: 4 дни, 22 часа
hash: 9dd80d5101
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Още една която е изгледала 5 видеа онлайн и вече си мисли, че знае всичко за живота там. А колкото до "безумно влюбения" в теб мъж от Беларус, ами ако намеря някой наивник, който да ми осигури виза за ЕС и аз ще се влюбя. :)
Преди гледахте турски/индийски сапунки и вярвахте, че хората живеят като в "Малката булка", сега пък гледаде видеа онлайн... мдааа, прав е бил Айнщайн за Вселената и човешката глупост.
Заминавай! Най-добре даже не за Москва, а за някое село в Чукотка или Сибир. Ако знаеш какъв е прекрасен живота там... направо е разкошен.

 
  ...
преди: 4 дни, 21 часа
hash: 9629bbd678
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Защо не Белград?

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 21 часа
hash: 18825c2bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Преди десетина години щях да ходя да работя в Русия (Санкт Петербург), даже заминах на екскурзия там по покана на бъдещите ми колеги (българи). За жалост тъкмо да започна да си оправям документите и затвориха тамошното представителство. Не знам как би бил животът там дългосрочно, но от няколкодневното ми пребиваване останах с едно много топло вътрешно чувство (въпреки че беше люта зима с температури, стигащи до минус 20 градуса). Не знам как да го обясня - дори в мизерията в крайните квартали и калните селца по пътя имаше някакво необяснимо обаяние, навяващо усещане за душевен уют. Като контраст примерно мога да дам швейцарските градове, подредени под конец и излъскани до стерилност, от които лъха на студ и празнота, въпреки величествените пейзажи наоколо. Иначе от въпросните българи, които останаха в Русия близо две години, съм чувал само суперлативи. Това, което на мен ми направи най-силно впечатление, до степен да ме порази, беше, че сигурно половината хора в метрото четяха книжни книги. За сравнение няколко месеца по-късно ми се удаде да посетя Пекин и там 99% бяха като някакви зомбита, потънали в екраните. Небивал контраст.

Русия като народност и култура (политиката я оставяме настрана) винаги ни е била близка и ще ни бъде близка на нас, българите. За жалост обаче в последно време агресивната пропаганда нанесе непоправими щети сред по-податливите на внушения наши сънародници и те бяха отвратени и отчуждени от всичко руско (не само политиката) на общо основание, без да са имали какъвто и да било досег с Русия освен от новините.

 
  ...
преди: 4 дни, 20 часа
hash: e3b51c3977
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Бас ловя, че нямаш представа какъв е живота там от първо лице, а просто си русофил. Няма лошо, то сега е модерно.

 
  ...
преди: 4 дни, 9 часа
hash: 9629bbd678
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Абе отиди в Сърбия - или Белград, или Западните покрайнини. Първото е град, който въпреки, че не взима пари от ЕС е поне на нивото на София, ако не и по-добро. А Западните покрайнини са си пълни с българи така или иначе, но къщите са до три пъти по-евтини от колкото къщите около София, а част от тях също са близо до София.

Като бит и народност сърбите са ни близки, освен това там храната е запазила своето качество, за разлика от при нас. По-добър избор е от Русия, поне ако не ти хареса ти е близко и лесно да се върнеш.

 
  ... горе^

...
преди: 4 дни, 3 часа
hash: 1eead8bc65
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   11, къде съм написала, че е "безумно влюбен"? ! Той си живее в красив и прекрасен град и си живее добре, и въобще няма намерение, нито желание да ходи в Европа. Виждате ли се колко сте ограничени и гадни българите.

 
  ...
преди: 4 дни, 15 мин.
hash: f9b28da3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Иди във Воркута, там продават квартири по 1 рубла. Даже няма да имаш комшии в полупразния блок.
Напиши в Ютюб "НЕИЗВЕСТНАЯ РОССИЯ" и гледай.

 
  ...
преди: 4 дни, 1 мин
hash: f9b28da3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   13 - Много ни е близка Русия, затова е била против Съединението, насъскала е Сърбия да ни нападне след това, през 1916г е нападнала Варна и Балчик с кораби, прочети и как конницата на генерал Колев е попиляла храбрите казаци... И как са мародерствали след 9. 09. 1944, особено за загиналите "геройски" от метилов спирт на гара Бургас. Това не е пропаганда, а исторически факти.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 12 часа
hash: a09ba8fb29
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Преди месец Путин подписа указ, според който граждани на държави, чиито правителства прокарват неолиберална политика, с която те не са съгласни, ще могат да получат убежище в Русия и след това да кандидатстват за гражданство по облегчена процедура. В руското посолство ще ви обяснят подробно какво е необходимо. Иначе е доста сложно да се започне работа и въобще да се устрои там човек ей така, от днес за утре. Ще ви е необходима работна виза (условията за получаване ги има в нета). Има и студентски визи, даже в момента тече прием на чуждестранни студенти и има квота за безплатно обучение по много специалности. Потърсете контакт и с българи, за разлика от нашите сънародници в Западна Европа и САЩ, които като цяло не обичат много-много да си помагат помежду си, там има много по-сплотена бг-общност. Никога няма да откажат помощ и съдействие. Климатът около Черно море е близък до нашия (Краснодар, Ростов на Дон, Сочи, Крим), така че адаптацията в това отношение не е трудна. Колкото до парите - с колкото повече разполага човек, толкова по-добре ще се устрои, както е навсякъде. Цената на наеми и на имоти е като в България, даже тук съм попадала на обяви, в които се продават някаква коптори на космически суми, а за същите пари можеш да си купиш нелошо, напълно обзаведено жилище в хубавите райони на Москва. За храна, консумативи, комунални сметки не ти трябват много пари месечно.
Като цяло не е толкова лесно човек да замине и да се устрои в Русия. И наистина най-бързият (макар и той да не е толкова бърз) начин е брак за руснак/рускиня. Прочетох коментар, как едва ли не мечтата на руснаците е да емигрират в ЕС. Нищо подобно няма. Е, има, разбира се един супер малък %, но болшинството изобщо не се стремят към ЕС и даже все повече руснаци, които през последните години са се устроили някъде на запад я заради работата си, я поради други причини, в момента се връщат в Русия заради влошаващата се икономическа обстановка на Запад.
Колкото до манталитета - абсолютно същият е, същото мислене и разбирания, може би затова и е усещането за познато и близко до нас. Разбира се, че си имат своите си нюанси, но те не са съществени.
Мернах коментар как извън Москва и Питер било много зле. Тези опорки може да минат за пред някой, който се информира само от бТВ и Нова и никога не е стъпвал там. Москва и Питер просто са космос, който в България и в много от западните държави никога няма да достигнем. Не говоря само за забележителности, там технологично са в 22 век, манталитетът е друг - чисто е, поддържано е, цигани не можеш да видиш, просяци няма. В азиатската част е по-различен пейзажът главно заради неблагоприятния климат. Но въпреки зима, продължаваща буквално 8-9 месеца, определено селата и градовете са по-благоустроени и уредени от 90% от градовете в България. Примерно мъжът ми е родом от Сибир, Красноярски край. Свекърите ми живеят в едно село с 2-3 хил. души население (това по нашите стандарти е голямо село, по техните - малко) Селото е на 20-ина км. от 80-хиляден град и на около 300 от Красноярск. В селото има огромна млекопреработвателна фабрика, има 7-8 големи хранителни магазина (е, не с мащабите на Била, но примерно тип Фантастико), 2 строителни магазина, 2 магазина със стоки за бита, има аптека, която работи без почивен ден, има поща и банков клон. Магазините са идеално заредени, включително с вносни стоки (тия приказки за санкции са ала-бала за зомбирани канарчета) Цялото село е газифицирано, има ТЕЦ и цената на парното е жълти стотинки. Е, климатици нямат, верно. Просто не са им нужни - зимата се отопляват с парно, а лятото не е толкова горещо, та да са им нужни. Аз като съм им разказвала, че България е на последно място по аптеки на глава на населението и даже има градове без денонощни аптеки, а селата с аптека се броят на пръстите на едната ми ръка, направо не можеха да повярват. Не мога да коментирам цяла Русия, защото е необятна територия и едва ли има човек, който да я е обиколил, но там където съм била аз, пътищата са идеални. През краткото лято нон-стоп се подменя асфалт. Понеже в Сибир се съмва в 3. 30-4. 00 през лятото, цяло лято през нощта се подменя асфалт, за да не се пречи на дневния трафик. Става дума за второкласни и третокласни пътища, не магистрали. Та, животът извън мегаполисите си е простичък, спокоен и достатъчно уреден. Заплатите не са като в Москва, но стигат да се води нормален живот. Освен това руснаците имат много силна социална политика и ако някой има доход под някакъв си праг, държавата поема всичките му комунални разходи.
Много мога да разказвам, но някои неща човек трябва да ги види с очите си, за да повярва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker