Тормоз от домоуправител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тормоз от домоуправител
преди: 4 дни, 19 часа, прочетена 276 пъти
Живеем в сграда и от скоро имаме нов домоуправител. На никого не му се занимаваше, избрахме един чешит, който постоянно живее в сградата и е вглъбен във входа.

Много се е вживял в ролята си на "управител" и постоянно си измисля разходи, за които да му плащаме. Натрупал е хиляди и нищо не се е променило, като обновяване и поддръжка. Някои хората от блока му дават пари, но ние не искаме. Няма отчет, пише си измислени неща, купува си препарати, които сам си ползва. Задръстил е входа със свои вещи (боклуци) и мебели. В същото време ни заплашва, че ще ни изгони. Следи ни кога сме вкъщи и иска да се заяжда, звъни на вратата. Пише ми по Вайбър през ден със закани.
Това е жесток тормоз. Не можем да живеем спокойно. Как да дадем пари на такъв? И да му дадем, пак ще иска още и още. Приема длъжноста си, че все едно заплатата не сме му платили.

Ако го махнем от "длъжността" му домуоправител ще превърти и се страхувам, че може да стане още по-отмъстителен.
Какво да правим? Съдействие от съседи ще търсим, явно събрание ново ще искаме, но и по институции как да си търсим правата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 дни, 5 часа
hash: 2087f534b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Следя, имаме същия проблем, макар и в други насоки. Нещата нашият ги върти на едро. Не с препарати, а с ремонти за 3-4 хиляди, за които никой не вижда документ, усвоява пари, държи се арогантно. Никой не иска да се занимава с това, няма и реален смисъл, няма истинска нужда от пренавиване да се менажира нищо. Той се бута нон-стоп, всички вдигат ръце и го избират. Едни съседи даже се изнесоха, писна им да ги правят на луди. Не знам какъв съвет да дам, едно е един съсед да е луд и неприятен, съвсем друго е и като е домоуправител.

 
  ...
преди: 4 дни, 3 часа
hash: 959553f474
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Принципно, полиция, макар че ще ви се изсмеят, адвокати и т. н. евентуално. Всички ли във входа са окей да дават пари на тоя човек без да има отчетност?
А иначе, бой, само бой ще го оправи.

 
  ...
преди: 3 дни, 10 часа
hash: edc95e2d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Свикайте събрание и го сменете. Станете Вие домоуправител. Сградата е и Ваша и трябва да се поддържа. Какво значи не му се занимаваше на никой? Това да не е чуждо? Затова в сградите общите части са кочина. Интересно как на никой това не му прави впечатление. Всеки остъклил, боядисал, както му скимне, общите части се разпадат, но всеки гледа само след своята врата.

 
  ... горе^
преди: 3 дни, 7 часа
hash: 2e906de6c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Много се плюят затворените комплекси, ама при нас такива неща няма. Всичко е уредено и разписано мноо ясно и точно какво се прави, как и най-вече защо. Даже в комплекса си имаме рецепция от поне 2 души и са 24/7 на разположение. Чистачките строени като войници, само обикалят и лъскат. Въоражена охрана непрекъсното си обхожда. Градинаря подрязва под см тревата Бариерата се развали още на следващия ден е оправена. Няма делник, няма празник. До 24 часа проблема е отстранен. Някой спре пред бариерата охраната му направи един път забележка. Вторияьт път директно ти вика паяка и всички разходи за тебе. Обаче плащаш по 2 лв на кв м от жилищната площ на всички притежавани от тебе имоти в комплекса. Имаме отчет за всичко. Искаш документ веднага ти се дава до 1 час на личната поща. Имаме и консиерж, който се плаща допълнително. Разполагаш с бистро, ресторант, фитнес, открит и закрит басейн. Има и друго хубаво нещо. Според закона за етажна собственост, тоя дето притежава най-много като част от имот комплекс има най-голяма тежест при вземане на решенията. Е за тва се отказах от разните му там панелки, ЕПК та и прочие колхозни гета. В едно ЕПК дето са 1000 човека не можеш да вземеш елементарно решение за цвета на боята, камо ли нещо по-сериозно. Покрива прокапе, тия от долните етажи се озъртат като гърмяни зайци в ливада. Асансьора не работи, пак мълчание. Е освен да продадеш и да се махнеш от такава кочина, друго нищо не ти остава. Отделно, че в затворения комплекс имаш подсигурено паркиране, зелени площи, място за игра на децата. Имаме даже тенис кортове. А при панелните таласъми само се биете като говеда с рогата и никой не отстъпва. Чупене на чистачки, рязане на гуми, драскане на боята, преграждане на парко места с кофи за боклук и някакви шишета с вода. Абе, пълни мизерии. Един път, двама ми спрели с джипове на две от паркоместата. Веднаги си извикахве фасилити мениджъра и ги глоби с по 100 евро на ден за завземане и направомерно използване на чужда собственост. Тая неустойка ти е вменеса в нотариалния акт, ако искаш. Ако тръгнеш да си остъкляваш балкона, да си усвояваш терасата да си слагаш климатик некъдето трябва глобата ти започва от 1000 евро на седм. И това пак ти е разписано в нотариалния акт. Демек, няма такива цигании, като при панелните коптори. Тръгнеш ли да продаваш, новия собственик е длъжен да приеме всички тези правила и задължения, иначе сделка трудно. Е, да много правила, много нещо. Обаче имаш ред.

 
  ...
преди: 22 часа, 6 мин.
hash: 959553f474
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така е, номер 4, много хубаво. Ние панелкаджиите си седим в панелките и кварталите-кочина, от умиление, от носталгия, и просто защото някак си ни харесва, не че нямаме пари да си позволим нещо по-добро. Повечето сме "магнати" на сивия сектор и тем подобни.

 
  ...


...
преди: 7 часа, 8 мин.
hash: 314af80371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5, забавна ирония. Един да си признае, че панелката не струва. Правена е по-кофти начин от кофти хора. Стопанисвана е отвратително. Като погледнеш средата и състоянието на сграта ти става ясно за начина на мислене на обитателите. Иначе, има и нисък клас ново строителство, дето мангала си е оставил ръцете. За тва трябва много да се гледа като се избира жилище.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker