Как да постъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124227)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да постъпя
преди: 2 дни, 17 часа, прочетена 269 пъти
Здравейте!
Имам една единствена приятелка всички други са просто познати...
Проблема е че през годините тя си остана мрънкало все тя е зле за всичко, много обича да се оплаква и не си търси съвети, а слушател, обаче повече не мога. Винаги когато излезнем и искам да споделя нещо не получавам никаква реакция от нея освен едно "ти си знаеш" е аз ако си знам изобщо нямаше да споделя...
Все иска тя да говори единствено можем са водим разговор ако си говорим глупости и разни шегички друго няма. Уморих се да съм кошче за дъшевни отпадъци.
Напряга ме с вечните си глупости.
Когато излезнем толкова ли е лошо, че искам да си говорим приятни теми, защо все трябва да й слушам проблемите и когато кажа това все съм лошата.... Ако спра контакти с нея буквално ще остана абсолютно сама...
Положението ни така, ни иначе...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 дни, 13 часа
hash: d9eb1d29d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Разбирам те. Имам приятелка, с която сме израстнали заедно, едва ли не от бебета. Когато и да се чуем /видим тя все има проблеми във всеки един аспект на живота. Веднъж не ми се е обаждала да се похвали за нещо. Винаги някакъв нов, които за пръв път го чувам, ѝ е изневерил, работата е зле, семейството е зле, все нещастия я сполетяват. Изслушвам я, ако мога, опитвам да помогна, в повечето случаи не мога. Ако аз споделя нещо, слуша и си казва мнението, но винаги се стига до това, че при нея е 10 пъти по-зле. Натоварващо е, но ми е най-близката приятелка и не се отказвам от нея. Обаче, спрях да я търся, само откликвам, когато тя ме потърси.
От време на време се запознавам с нови хора, но рядко попадам на жени, с които да си паснем и да искаме да се виждаме често. До преди известно време ми беше голяма мъка, че нямам поне една близка приятелка, с която да се чувствам наистина добре, но вече малко ми се промени начинът на мислене. Наскоро се запознах с много приятно момиче, разговорът ни върви с лекота, имаме общи интереси, чак не можех да повярвам на този късмет. Обаче понеже се познаваме от скоро, не мога да съм напълно откровена с нея, например да ѝ дам съвет за лични неща, за да не я отблъсна. Със сигурност ще отнеме много време да си станем наистина близки, ако въобще се случи. На тази, с която сме приятелки от малки, въобще не ѝ цепя басмата, казвам ѝ всичко директно и сме имали голямо напрежение на моменти, но смятам, че така е по-добре. Като цяло приятелствата са сложни, никой не е казал, че трябва да носят само радост и удовлетворение. Може даже да те карат да се чувстваш изцедена, да има драми, интриги, като всички човешки отношения. И на мен ми се иска да имам приятелка, с която всичко да върви по вода, да ме разбира, да ми е забавно с нея, да мога да ѝ имам пълно доверие, да се отзовава винаги, когато имам нужда и т. н., но това означава, че трябва да мога да предложа същото, иначе тя ще се чувства неудовлетворена и ще мисли, че приятелството ни я натоварва.
За твоята приятелка, прекарвай с нея толкова време, колкото ти е комфортно. И си търси други приятелки, никой не те спира. Запознавай се с нови хора, бъди отворена, приятелски настроена и може да ти излезе късметът. :) Но не очаквай, че ще изградиш дълбоко приятелство с някоя изведнъж. Като всяка връзка, приятелството се развива бавно, изисква усилия и никога не е перфектно.

 
  ...
преди: 2 дни, 13 часа
hash: 9cdfbd7526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   По добре да си сама отколкото в неприятна компания и да звучи банално но е истина.
Можеш да разредиш срещите с тази мръкаща и да са за по кратко време или да се опиташ да поговорите ако ли не прави като нея може да се усети. Мрънкай за квото ти е кеф

 
  ...
преди: 2 дни, 3 часа
hash: adfd58b8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нямате вече общи преживявания. Това е проблемът. Това приятелството на кафе не го бива. Разходете се един път заедно до някоя хижа и ще видиш разликата.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 3 часа
hash: 8552381140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не го спирай, но се дистанцирай. В живота приятели няма, общи познати, глупости и до там. Сближи ли се с някой повече очаквай издънка, неколкократно потвърдено, все се иска нещо, длъжен си, недоволни, мрънкане ами не става.

 
  ...
преди: 2 дни, 3 часа
hash: 768d006395
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В моя житейски опит, преди приемах всички човек да е до мен. Без значение дали товари или не, смятах че мога и можех да бъда приятел. С времето започнах да се замислям как да помогна всъщност. Аз винаги съм искал да съм от помощ и понякога това е да не учиш другите да са в тежест на себе си, на другите. Ако тази твоя приятелка няма други приятели също като теб, то ти я учиш да държи това поведение. А в твоя случай плащаш цена върху себе си.
Всеки е строго индивидуален човек. Примерно аз мога да съм сам. Мога да съм последния човек на планетата. Въпроса е да разбереш за себе си, дали държиш на това приятелство, понеже ти също получаваш нещо от него. Присъствие. Да, присъствието не е като разбирането, обаче има хора зависими от другите. Има такива семейства! Не се понасят още от самото начало пък са заедно повече, от тези изглеждащи един за друг.
Друго... Не бих искал да взимаш написаното ми толкова в предвид. Нямам пълната картина. Приятелката ти може да преживява неща... слаба е... не можеща да се справи без твоите патерици. Макар да звуча противоречиво, в живота няма перфектна формула. Ти трябва да разбираш за себе си. Пък може да си по-силна от нея. Някой хора нямат на кого да споделят, няма кой да ги изслуша, но те са изключително ценни. Те могат да сторят това, което не са получили. В един момент може би ще разберат, че нямат нужда някой да ги разбира, а в същото време те имат уникално разбиране към всеки.

Може би, трябва да зададеш въпроси към себе си. Тези които ти идват... Може чрез тях да намериш отговор по-ценен от всеки съвет, мнение.

 
  ...


...
преди: 2 дни, 1 час
hash: f55611d076
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Истински приятели няма и няма да има. По-добре спри всякакви контакти с такива, които обичат да се оплакват и да не ти дават съвети. И аз имах такава, която обича да говори глупости и спрях да контактувам, така и ти го направи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker