Според теб смисълът на живота е... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Според теб смисълът на живота е...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3444 пъти
Здравейте. Какъв е смисъла на живота според вас?

Всъщност, можете да споделите какво в живота ви натъжава, какво сте видяли в живота и ви се струва нередно и че трябва да се промени, а не да си остава все същото. Знаете за какво говоря, нещо като отношението на хората един към друг и т.н.

Интересно е да споделите и случки, на които сте били свидетели и които са ви учудили доста, натъжили, или накарали да се замислите за живота и за неговия смисъл. Дали е само алкохол, безразборен секс и наркотици? Или има нещо повече, за което си струва и за което ТРЯБВА да живеем. Всички гледаме в рзлични посоки, но кой гледа в правилната? И в коя точно посока трябва да гледаме, коя е правилната посока? Мисля че ме разбирате и се надявам да е така.

Ще се радвам да споделите какво ви е накарало да се замислите за живота, какво не ви харесва и какво трябва да се промени към по-добро.
Тъкмо темата ще се превърне в нещо като дискусия за живота и ще разберем какво мисли за живота всеки от нас.

Благодаря ви за вниманието :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6971e1ccd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кой е глупак? -Глупака е човек упорстващ /повтарящ/ в грешките си.
Защо умираме? -За да се научим да ценим живота.
Какво е живота? -Живота е възможност.
Колко дълго живеем? -Докато дишаме.
от разговори с моите деца
Как да отговаряме на злото? -На доброто се отговаря с добро, а на зпото по справедливост. -Конфуции.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 02eba715f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Смисълът на живота (и на цикъла на прераждането) е постоянно развитие и усъвършенстване. Всеки от нас е един Бог в процес на развитие (и някои са по-напред, други по-назад в това, а трети са още едва на една идея след животните).

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 648fa94497
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човекът е социално животно. Когато живее в обществото човек избира как да живее като се събира с други хора. КОгато човек обича и вярва, тогава той е щастлив и иска да живее още. Когато човек е изолиран той губи цел в живота и човешката му сила намалява.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9f8957d91d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Понякога си мисля, че животът няма определен смисъл. И как ще има след като в един момент идва неговия край и... всичко приключва? Понякога обаче ми се струва, че е точно обратното - всичко около нас има смисъл. Семейството, приятелите, хубавите преживявания, лошите преживявания... Всичко.
Две неща обаче ме натъжават днес. Първо, това, че оценяваме нещо в живота си едва когато е безвъзвратно изгубено и второто - безкрайната самота на човека. Замислете се колко много хора ни заобикалят, колко е голям светът, а колко безпомощни, изоставени и необичани се чувстваме понякога.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6f7c3736cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не ми харесва тази история, авторе - много е негативно всичко, обърнато с хастара нагоре. Научи се да мислиш позитивно, защото ако всеки един от нас тръгне да рови в живота си за негативни неща, то ще излезне бълвоч тук до небесата. Но като гледам и коментарите преди мен - хората не ти се връзват и не са като теб, хората са дейни и просто променят живота си, не са седнали да мрънкат и с лупа да търсят лошото.
Безразборен секс, неркотици - бла-бла - защо трябва да съдиш хората.
Ти сам си избираш и какъв секс ще правиш, и дали ще взимаш наркотици.
Знаеш ли, имам приятелка израстнала в дом - изоставена от майка. Момичето е много засмяно и позитивно - благодарно е, че е имало покрив над главата, възпитание и хляб. После е благодарна, че е била освободена от такси и е получила място в общежитие. Днес е доктор по химия и е омъжена за лакар.
Ако тя тръгне да търси за негативи - може цял живот да реве, изоставена от родители, сигурно бита и малтретирана по домовете, гладувала е като студентка...
Но не го прави. Гледа напред, благодарна е за доброто и позитивното в живота си, останалото го е променила.
Научи се и ти да действаш, да бъдеш активен и да променяш негативните неща в живота си.
Отношението на хората към теб зависи от твоето към тях!
Намери ти сам смисъл на живота си!!!
Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aa167b6688
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Към номер 5- всъщност темата първо я бях озаглавил "тема за песен" тъй като съм тръгнал да пиша песен за живота, всъщност, мисля че е добре по някой път да се замисляме за живота, а и трябва, трябва да разграничаваме добро от зло, за да можем да живеем правилно, да бъдем добри към другите, да помагаме и т. н. Ние ако не знаем кой е правилният път, по който трябва да вървим, то тогава, вървейки по грешния, напримерно, и децата ни също ще ги вкараме в грешният път, ще им покажем живота, какъвто го виждаме през нашите очи и така и те ще виждат нещата- като нас. Тъй че това искам да кажа- ти го изкара че нема смисъл да се замисляш за живота като цяло, всякаш и ти не си се замислял за твоя
"защото ако всеки един от нас тръгне да рови в живота си за негативни неща".
Трябва да преосмисляме нещата които сме правили и направили в живота, да разберем кое е грешно и да не го повтаряме повече, и така малко по малко, преосмисляйки нещата, да се научим да живеем по правилният начин и да вървим по правилният път.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 900ac716c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 5 до 6

Къде съм казала, човек да не прави равносметка на живота си? Казала съм да не търси НАРОЧНО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО НЕГАТИВНОТО.
Дай ми определение за „ да можем да живеем правилно“?
Какво е правилното живеене?
Реглигийте се опитват да ни дадат някаква формула, но не ни реже никой главата и можем да мислим сами, нали?
Ако религиите бяха решението за правилен живот, то нямаше да убият Христос, само защото животът му им се е видял неправилен, нали?

Харесва ми християнството, защото ти дава свободна воля, а негативното се явява вид изпитание, осъжда се осъждането, прошката е предпоставка и се казва „обичай ближния, така както обичаш себе си“- т. е. предпоставя се любов и прошка към себе си, както и дава възможност на всеки да се поправи.

Едно е равносметка, авторе, друго е негативна равносметка - да почнеш да мислиш, какъв лош късмет си имал, кой те е наранил в живота или ти е направил несправедливост (с или без умисъл).
Иначе, собствените си грешки, мисля, че ги съзнава всеки за себе си, защото само глупаците повтарят грешките си. Всеки се стреми към самоосъвършенстване и съответно не иска да повтаря грешките на живота си, включително несправедливо и негативно поведение към хората.

Правилния път всеки намира сам за себе си.

И какво мисля за безразборния секс и за наркотиците - и двете могат да бъдат смъртоносни. Безразборният секс не значи обаче, че човекът не обича партньорите си и не ги уважава. Който иска да си живее така, ако ползва предпазни средства, не ме засяга и не засяга обществото. Той не убива и не наранява другите хора.
Наркоманът пък е болен човек.

Но и двата феномена не присъстват в живота ми, а и са сравнително рядко явление като цяло. Какво да кажа повече?

Правилен път е винаги пътя, по който вървя! Живея ДНЕС СЕГА, не живея в миналото. Сигурно и аз бих сторила много неща различно, но съзнавам също, че днес съм това, което съм, заради избора, които съм направила и заради пътя, които вървя.

Има една песен на Хавиер Найду

„Този път няма да е лесен,
този път ще е каменист и труден,
Няма да са много хората, които ще се съгласят с теб
- но този живот предлага толкова повече! “


ДА, този живот предлага толкова много, защо да мисля за миналото, когато мога сега и тук да живея и да вървя по пътя си - може да е стръмен и каменист, но това е моя път!!!
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9c4fc8199a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   .....Предполагам,че авторът е под 30г......защото тези въпроси са склонни да задават по-младите хора.Когато бях на 20 и аз съм си задавала често тези въпроси и си мислех,че отговърът е в семейството ,в любимата професия,в човека до теб....с възръстта обаче съм на мнение,че трябва да има и нещо друго......ето защо вече не търся никакъв смисъл,а се наслаждавам на всичко ,което искам.....колкото и филисофски да звучи този въпрос,отговорът предполагам е много елементарен,но значим.....та ....Смисълът на живота е ...да се живее и да изпитваш удоволствие от това......ЗАРА36

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 92db33b2dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Нещото, което най ми се ще да се промени у хората е това да се поставят повече на мястото на другите. Да не нападат, съдят и лепват етикети на хората, без дори да си направят труда да ги опознаят. Да се поставят на мястото на другия преди например да го обидят, излъжат, изневерят и прочие. Мисля си, че ако по-често действахме по този начин щяхме да сме по-щастливи и добри.

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4242c76182
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Колкото и да дискутираме различните предложения, всички си оставаме дървени философи, включително и онези личности, които са останали в историята - те са твърде земни хора, за да имат отговора на подобен въпрос. Смисълът на живота е отвъд всичко земно и е недостижим за нашето триизмерно съзнание, така че е безсмислено да го търсим. Докато сме обикновени хора, отговор на този въпрос няма да получим.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8af5610a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ще кажа моето лично мнение.

Според мен има един Бог, и всеки, които не повярва в Него един ден ще погине. Да не бъде.
Всеки, които не върши волята Му, един ден ще получи възмездие. Но да не забравяме, че Бог е любов, така както и любовта е Бог, а любовта дълго търпи и е милостива. Не се лъжете, хора, има един Бог, който даде синът си за всеки, който повярва в Него. Такъв човек дори и да умре, той пак ще живее...

Смисълът е в това да Му се доверяваме изцяло. Волята му е да Го възлюбим със цялото си сърце, и цялата си душа. Със всичкият си ум, и с тялото си. Но не всеки, които казва: Господи, Господи, не ли в твоето име пророкувахме. Не ли в твоето име изцелявахме и правехме толкова велики неща. Тогава Бог ще им каже, Аз никога не съм ви познавал.

Повярвайте, докато имате тази възможност. Към вас е отправена велика покана, да живеете в радост и веселие във вечността. Защото сме временно на земята. Всичко ще отмине, но Неговото слово няма да отмине, казва Той. Защото независимо какъв човек си, ако живееш в грях, ти принадлежиш не на Господ.

И ще познаете Истината, и Истината ще ви направи свободни! ..

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: e2ef61ce4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, в какъв стил е песента?
Ако е рап, мога да ти помогна с няколко идеи. Писала съм текстове за рап групи.

Иначе прекрасна муза за текст на такава тематика е Бисолини - Грешната нота.

Опасен, неизвестен или отвсякъде ясен е?
Живота к'во ще кажеш брутален или прекрасен е?
За пътя к'во - тесен или чудесен е?
Съдба като на филм или като на песен е?

..

И ден след ден борбата е да е щастлив живота,
дали пък най-накрая всъщност не е грешната нота? !

И к'во, че жив съм, и к'во ако не бях раждал се?
Нероден, живял, умрял, педесет пъти прераждал се.
Дали не мога просто щото не вярвам, че мога?
Или проблема е в т'ва, че не искам, а не, че не мога?

Самият израз "абсолютно щастие" носи тревога.
Това, че срещу теб е най-добрият не значи - "не мога"!
Не си ли се питал, дали живота не е просто заблуда,
не си ли си мислел, че точно нормалната всъщност е луда?

..

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aa167b6688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   да, рап естествено, но аз ги пиша малко по-задълбочени нещата, а не повърхностни, ако можеш е такива текстове да пишеш-добре е. Не че те карам да ми пишеш текст де, ако желаеш, някви идеи и т. н. Аз съм готов със куплет и припев, но не че ще я записвам тая песен, явно ще отиде при тетрадката ми със стихотворения :D просто ми се отдава поезията и си пиша е така и си творя :) нещо като хоби

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 79e50580d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Смисълът на живота е в любовта - всичко друго си идва от самосебе си!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c380ce05e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   "Животът се живее така, както сам се изживява", Лао Дзъ.

Доброто и злото са относителни понятия и като такива са илюзиорни. Променят се с място, време и човек. Границите за добро и зло са поставени в Библията, като цяло. Но всяко правило си има изключения. Отново слушането на Божият глас е от значение и изпълнението на Божията воля. Това са истинските и правилните граници, които човек може да си постави. Защото Бог вижда всичко, а ние виждаме частично. И единствено, който вижда всичко, цялото може да прецени правилно и да вземе точно решение. С други думи, когато виждаме през Божиите очи ситуциите и хората, ще знаем кое, как, какво и защо. Когато можем да видим през очите на Любовта и извън време и пространство.

Човек сам не само взема решения, но и сам на себе си е съдник за взетите решения. Аз не мога да вземам решения по критериите за правилност на аборигените, нито по критериите на бодхисатвите, а само по тези критерии, които съответстват на нивото ми на развитие. Когато се стремя към добро, това е моя идеал за добро, а не нечий друг. Последствията от действията ми също ще са в зависимост от моята оценка на тези действия. Затова се казва, че престъпленията на знаещия се наказват далеч по-сурово от тези на незнаещия.

Човек винаги знае дали действията му са добри или не. Проблемът е, че почти никога не го признава (най-вече пред самия себе си).

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker