Кое е истинското "аз"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124189)
 Любов и изневяра (30573)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кое е истинското "аз"?
преди: 13 години, 14 дни, прочетена 2545 пъти
Здравейте,

Аз съм момче на 20 г., което учи и работи като сервитьор в един хотел.

На работното си място съм повече от идеален - когато има някаква работа за вършене веднага започвам, без мързел, сръдни и други такива. В района си сам си върша работата, дори и която не е мое задължение. Покривките, каретата и всичко останало е работа на камериерките, но аз я върша. Не съм някакъв гъзолизец на шефа да се мазня, а просто като ми се възложи нещо гледам да е както трябва.

До тук всичко е перфектно, но ето го и "проблемът"... а в къщи съм пълната противоположност. След като стана сутрин много рядко, да не кажа никога не си оправям леглото, не си почиствам масата след ядене и други такива битовизми... От край време си задавам въпросът кое е истинското ми аз?!

Хората на работа и в университета казват, че не вярват че съм такъв вкъщи, само родителите ми и брат ми казват че съм го правил нарочно (живея сам). Прибирам се рядко само, за да се наспя, изкъпя и хапна нещо вероятно.

Какво мислите вие, знам, че не може да ми отговорите точно, но все пак...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 13 дни
hash: 1d1a11e604
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Според мен това си е нормално за мъж. На работа има за какво да се бориш, докато вкъщи не получаваш пари за оправеното легло. А и за какво да го оправяш, когато рядко се прибираш.

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 6e53701b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   1 ми взе думите от устата. И не е от възпитанието, манталитета... мъжът ми не е българин, в страната му мъжете са доста подтиснати, майка му го е тормозила да чисти като малък, но след като се е изнесъл - точно като теб е станал. Като студент се е загнездвал у някакви момичета, за да не чисти и готви. На работа е работохолик, но у дома иска да му е всичко готово. Преди мен е имал и прислужничка, и е ял в ресторанти само.
Така е май с всички мъже, за които работата е важна. Щеш-нещеш се връщаш в традиционното разпределяне на ролите. Търси си просто приятелка, която е добра домакиня, за която домакинската работа не е тежест.

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 06eb2bad9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   няма за кой да го правиш затова.. Не всичко се свежда до пари номер1, понякога ние самотно живеещите занемаряваме домакинството, като че ли изпитваме нужда да се грижим, ако ще и да прислугваме на някого но не и на самите нас. И аз съм така, -на работа, когато си отида да видя родителите ми, с желание помагам и на сестра ми, а щом се прибера вкъщи и остана сама даже и една чиния нямам желание да измия за себе си. А изобщо не ме мързи повярвай. Може би като се събереш да живееш с момиче ще се раздаваш за нея със същия плам както за комфорта на клиентите

 
  ... горе^
преди: 13 години, 12 дни
hash: 6a2d93cc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ХаХаХаХа, приятел, все едно говориш за мене! Само, че съм 10-тина години по-стар от тебе, но на твоята възраст бях същия. Не си чистех след ядене, прибирам се, дрехите на куп върху някой стол. Легло не съм оправял никога. В казармата имах много проблеми с това. Промяната дойде когато се ожених:). Жена ми в началото вървеше след мене и събираше-дрехи, обувки, но тази идилия продължи точно седмица. Последва разговор сериозен и, че не може така. Много я обичам и затова реших, че за нея трябва да се справя с проблема. Успях. Неприятно ми беше, и днес ми е неприятно, мразя да си подреждам, обичам разхвърлено, но си го налагам, заради нея. Допълнително и деца имаме, ако съм разхвърлян никакъв пример няма да съм, а те гледат мене и майка им и каквото видят, това им е възпитанието. Затова напълно се съгласявам, че си такъв защото нямаш мотивация и няма за кого да ги правиш тези неща. Живееш сам, ергенче-изобщо не ти пука, пей сърце, но повярвай ми, вредно е. И колкото повече си сам-по-трудно е после. Намирай си приятелка да те вкарва в пътя, жена ти трябва. Поне при мене проработи. Майка ми, баща ми - за никой от тях не бих подреждал, нито ги слушам, но за жената го правя. Не знам защо, но съм убеден, че и при теб ще е тъй, затова-търси си мома:)

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 653b0abd26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това е от професията, така де от нямане на време. Аз бях готвачка в един ресторант и се прибирах към 3 вечерта, а в 13, 00 вече трябваше да съм на работа и така всеки ден с една почивка, е то какво да свършиш първо, да се наспиш, да си починеш, да погледаш нещо, аз лично когато станех по най - бързия начин чистех и подреждах, работа за 20 минути, особенно когато стоиш вкъщи само за да спиш и да се изкъпеш, имало е периоди в които си изключвах даже кабелната защото нямах време да гледам телевизия. Така че всичко е от недостиг на време. Аз на работа сякаш компенсирах това което не мога да направя вкъщи, а като се върнеш разбит нямаш време за битови проблеми.

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 дни
hash: 3126489e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОТ АВТОРА:

И мен са ме карали да чистя и оправям вкъши, дори наще като са били на работа по цял ден, ние с брат ми сме прали (с автоматична пералня), чистили, че понякога сме ссе опитвали да готвим.. за това не съжалявам, не сме го приемали за задължение. Така може би, сме станали по-дисциплинирани и организирани... На работното място правя нещата. които се предполага, че трябва да ги правя и вкъщи, но там нямам желание, неизвестно защо :)

Благодаря ви за помщта :')

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker