За кучешките чипове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За кучешките чипове
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 14855 пъти
Принудително сложих чип на кучето ми под заплаха от глоби ! А то е вече на 12 години ! Отвратена съм, но както и да е... няма да коментирам! Въпросът ми е, освен всички "екстри, които плащаме за "привилегията и удоволствието да имаме домашен любимец", трябва ли и в общината да платим поредната сума от 24 лв. такса за новата година?

Чипът не освобождава ли собственика на кучето от тази допълнителна тегоба ? Чипът струва 50 лв., плюс задължителната годишна ваксина... пресметнете... По добре да подаря на някой приют тези 24 лв, поне ще знам, че съм направила добро дело, защото не знам тези пари къде отиват...

Освен това подочух, че чиповете били опасни. Някой ще ме "светне" ли по въпроса ? А и колко още допълнителни въпроси възникват по тази повод...няма да изброявам...
Сигурно в този сайт влизат и други "заклети кучкари" като мене...
Благодаря предварително и моля, не ме препращайте към специализирани сайтове

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 40e94b094a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами опасни са - причиняват с голям процент на успеваемост тумори. Ваксините също са много вредни, ако ме питаш. При интерес, винаги можеш да си намериш и специализираната литература в нета.

Ако не е късно, можеш да дадеш пари за подкуп или дори да платиш глоба (и да махнеш чипа), вместо евентуално да мъчиш животинката допълнително с ефектите на чипа. А и още нещо - тези пари, дето ти искат - първо че не е ясно, дали имат абсолютното законово право за това, но дори и цялата съдебна система да е зад държавата - откъде накъде ще плащаш за нещо, за което не си съгласна? Колкото и да те заплашват, винаги можеш да откажеш.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 643d6ff91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре не се ядосвай, няма смисъл. Нищо няма да промениш, такава е нашата държава. Аз на моето куче още не съм му плащала данък, все отлагам за другия месец :)
Иначе не смятам, че чипа е вреден, преди 2 години му сложих и тогава даже струваше 15 - 20 лв. Най- смешното е, че ако се изгуби дори и с чип, вероятността да ти го върнат е много малка. А колкото до твоето куче на 12 години не е ли кастрирано? За кастрираните кучета не се плаща данък. Моя мечо, като стане на 5, 6 години със сигурност ще го заведа.
Да имаш домашен любимец, особено куче, е все едно да издържаш още един член на семейството.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ddd70bc9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Чудят се само какви глупости да измислят.. Сега и кучетата погнаха, и то домашните.. А уличните никой не ги поглежда, че как иначе нали за тях няма кой балък да дава пари..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4cdc31b11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте! Чипът не вреди на вашето куче, а ако не искате да плащате такса го кастрирайте. Имайки в предвид възрастта обаче не е препоръчително, затова просто си плащайте таксите и не мрънкайте, защото не сте единствена. Всяко удоволствие се плаща. Аз лично имам три кучета и не ми е в тежест да ги разхождам, чипирам, и ваксинирам. Въпростът е да мислиш навреме какво искаш :) Късмет :)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 36e114f282
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   В България удоволствието от това да си вземеш куче не е толкова скъпо колкото си мислите. В германия за целта трябва да докажеш, че можеш да го разхождаш поне три пъти дневно (че имаш времето за това), че къщата ти е достатъчно голяма, за да може да не се чувства подтиснато и че имаш постоянен доход, който ти позволява да гледаш куче. Едва тогава имаш правото да си вземеш такова. А като отидеш на ветеринар, само защото кучето е влязло в кабинета вече си вътре с 20 евро. Чипа си е напълно задължителен, като му се слага още като мъничко и в него се съдържа цялата необходима информация за кучето. И всичко това се прави с цел, преди да си вземеш куче да се замислиш сериозно, дали ще можеш да го гледаш, а не да го вземеш и след три месеца да го хвърлиш на улицата.
Лола

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5463a4c939
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Всичко е направено за пари. Някой официално да ни е информирал за "сърдечните червеи". Нещо за което преди 21 години в Батън руж, продавачка на храни и аксесоари ме запита? Същата работа и с чиповете, с марките от предишни години - начални за демокрацията. В момента нямам домашен приятел, посещават ме съседски на свободно отглеждане. Смущава ме факта за постоянното съобщаване за сложени чипове на бездомни кучета, а в същото време виждаш една пластмасова жълта финтифлюшка на ухото на животното, която незнайно защо ми напомнят за "жълтите звезди на Давид". Друг е въпросът, че нямат готовност да четат чиповете от истинският вид, а ти казват, че трябва да носиш цялата документация. Регистрация в домова книга, регистрация в общината, при ветеринара и пр. За им го сдъвчеш и им го набухаш в устата. А после отново цялата документация. С което да покажат колко са нужни - бюроклатите

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6798d8539e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като не ви харесва, не слагайте чипове! Излезте и протестирайте! От страх за глоби ще си сложите и на вас самите чипове. Стига вече тормоз от страна на тези управници! Давайте да ги махаме, защото ще ни накарат да си слагаме и огледала за обратно виждане по задниците, за да ни обират парите и да се гаврят с нас! Мисля, че си направила груба грешка в подкрепа на алчните ни управляващи! Можеше първо да пишеш, а след това да решиш, какво ще правиш с чипа, а не сега да мънкаш, как си направила нещо в името на г-жа Фандъчката!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c06b557b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Браво, № 7, отличен коментар! Никакви чипове и такси, стига рекет! След чиповете на кучетата ще поставят и на нас - подготвят ни чипиране. Вижте в нета всичко за Веричип. Чиповете за кучета предизвикват рак и е абсолютно незаконно да ни принуждават да убиваме кучетата си, без да имаме право да взимаме решения за здравето и живота им. Свободните хора се борят за правата си, робите се подчиняват!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e26b357732
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Съжалявам, но не сте прави, мили любителни на кучетата. Да притежаваш куче е не само радост, а и отговорност, НЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК. В една Германия всички кучета са с чип, така че, не са го измислили нашите. Но преди всичко си е наш проблемът с уличните кучета, които вие - любителите им, пускате по улиците, когато им се наситите.
Който не е добросъвестен стопанин, трябва да носи отговорност. Не са малко и случаите с нахапани от кучета хора, когато са чипирани, ще може да се намери виновникът.

Демокрацията е право на мнозинството. Мнозинството нямаме кучета и искаме да бъдем защитени и да няма улични песове, които да бъдат обгрижвани с нашите пари.
Същите сте като пушачите - и те искат да имат само права, но задълженията да са за обществото.
Задължени сте да се грижите за кучето, а само с чипирането ще може да се упражнява контрол.

Трябва да има и агенция, която да проверява, при какви условия се гледат кучетата в големите градове. Повечето хора изобщо нямат условия и само мъчат животното. После, като почне да създава неприятности, го пускат да броди из улиците и да ни хапе и да разпространява болести!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 36cc746b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами, хайде да организираме един протест, може даже символично да вземем и четириногите си приятели с нас. :)
Но съм сигурна, че няма да има съмишленици, в интернет е лесно да се бунтуваш и да говориш за протести, ама от страх ли, от мързел ли никой реално не организира подобно събитие.
Румънци, гърци и сърби протестират при най-малкото нещо, което не им хареса, а ние какво? Обират ни всеки ден по всевъзможен начин - къде правителството, къде полицията, къде мафията, все са хора, които управляват България. Но си мълчим и мрънкаме в интернет. Хайде наистина да организираме един протест!

Номер 5, ти даваш ли си сметка какъв е стандартът на живот и шансът за реализация в Германия и правиш ли съпоставка какъв е в България? В Германия съм готова и данък за пикнята си да плащам, в България и да искам сметката за парното да си платя просто нямам парите. :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e26b357732
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   10, давам си сметка, защото живях доста дълго там, така че знам, за какво говоря.
Който няма пари, няма да има куче - решен е проблемът.
Не може ние да ви плащаме за бакиите. Обгазиха всички кучета, което е най-малкото нехуманно - ето, пак се намериха „стопани“ да ги навъдят.
Пускате, хапят децата ни, осират се навсякъде, никой не си събира лайната на домашния любимец - това не е въпрос на стандарт.
В цял свят има данък върху кучетата, чипирането го има в цял ЕС, сори - просто нямате право.
Правете протести, това е ваше право, но мнозинството нашенци са ЗА ЧИПИРАНЕ И ЗА ДАНЪК КУЧЕ.
Стига сме се оправдавали със стандарт - парно нямала, а куче има?
Е, на студено ли го държиш това куче?
И в Германия се плащат сметките, в това да бъдеш сигурна. Особено за парно - взимат ти ги с наема и никой не те пита, какъв ти е стандарта, имаш ли пари - нямаш ли.
Да имаш парно, куче, каквото и да е било - това е отговорност.
Искам собствениците на кучета да могат да бъдат подведени под отговорност, както и да поемат част от разходите за кастриране и обезпаразитяване на бездомните кучета, защото именно собствениците на домашни кучета са ги пуснали и са първоизточник на проблема.

В момента обществото солидарно им поема тези разходи, само Столичната община е дала 300 000 лв. за кастрация и чипиране на бездомни кучета миналата година. Стига вече. Който има куче е длъжен да го чипира, така както се чипират и бездомните кучета, който има НЕКАСТРИРАНО куче да плаща големи данъци за това и да видим, дали ще има бездомни песове да хапят децата ни, а който си пусне кучето безпризорно да носи наказателна отговорност.


И за добросъвестните собственици на домашни любимци е по-добре да има контрол, само недобросъвестните се страхуват от контрол.


Който няма пари, номер 10- няма куче и няма парно.
Много лесно се решава такъв проблем.
Протестирай колкото си искаш, но сходно като при гърците - кучетата лаят, керванът си върви.
Не може друг да ти плаща за бакиите.
Искаме държава и цивилизация, значи трябва да има и правила, които да се спазват. Това, че на един или друг не изнасяло - не е от значение, важно е благото на обществото като ЦЯЛО.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 03e654cdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10: "В Германия съм готова и данък за пикнята си да плащам" -- Повярвай ми, няма да си готова. Първо, защото на хубавото бързо се свиква и лесно се отвиква.

И второ, по-важно, защото в Германия ти ВЕЧЕ плащаш данък за пикнята (образно казано) - като плащаш 30-40% данък общ доход, 20% пенсионна осигуровка, 15% здравна, 3-4% данък "Църква", ако си в бивша Западна Германия плащаш още 3-4% данък "Солидарност", който отива за възстановяването на Източна Германия. (ОК, при осигуровките половината ти ги плаща работодателя, ако си на трудов договор, но ако си на свободна практика си ги плащаш изцяло сам).

Така, от брутната ти заплата нето ти остава около половината. После от това нето плащаш още веднъж около половината за наем (както каза 11 с включено парно, вода, такса смет и т. н. така че няма мърдане), ток, телефон, интернет, един куп задължителни застраховки... и половината нето фръкна. До тука още нищо не си яла, нищо не си пила, нищо не си облякла, просто получаваш ПРАВОТО да живееш в това общество.

Сега пак ще те питам дали искаш да плащаш и данък пикня.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c06b557b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   В концлагер ли сме? Ако не сме - чипирането, номерирането и всякви други атрибути на

Освиенцим са недопустими. Чиповете имат вредни излъчвания и водят до заболяване от рак. Ако

допуснем да чипосат кучетата ни, означава че сме съгласни да влизат незаконно в домовете ни

чрез чипове. След тях, ще бъдат чипирани и хората. Търсете интформация за Веричип. Не на

световния концентрационен лагер!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8532fbff48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   14, първо - в Освиенцим е имало кучета само като пазачи. Второ - чиповете не могат да излъчват каквото и да е било, защото нямат ентергийно захранване.
Просто се скръндзаш за чип и данък куче, докато разни песове хапят децата навън - който има куче, има не само права, но и отговорности. На когото не му харесва, да няма куче. Има куче-има проблем, няма куче-няма проблем.
Иначе, рак се причинява от съвсем други неща - първо, гледайки животното в града се почва от ауспусите на колите и се свършва с мокета на жилището ти.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: be87e75571
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "чиповете не могат да излъчват каквото и да е било, защото нямат ентергийно захранване". НЕ Е ВЯРНО! ИЗЛЪЧВАТ РАДИОВЪЛНИ. Сигурна съм. Не знам какво им е енерг. захр., батерия сиг., няма какво друго да е. Излъчват информация за кучето, която може да бъде записана и в паспорт. Дори и пак да е електронен, може поне да не е В кучето.

При положение, че кучето е кастрирано и винаги се води с каишка, никой няма право да се меси за каквото и да е друго! Това е нарушение на права!

Нели

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 36e114f282
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Държа да отбележа, че номер 11 не съм аз, но съм напълно съгласна с коментара, рочно както и този на Кубрат. Номер 10:Като нямаш пари, не си купувай куче. Предтави си, че се случи нещо и му трябва някакво скъпо лекарство или опрация, и тогава ли ще кажеш, че нямаш пари? И после за капак може да вземеш и да го пуснеш на улицата, защото не ти се занимава да гледаш болно животно. А ние след това се чудим от къде се вземат уличните кучета.
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8532fbff48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Нели, какви радио-вълни те гонят?
Това е най-обикновен чип. Ако си ходила в по-хубав хотел или ако поне имаш банкова карта с чип - това е просто един носител на информация. Чете се със специално устройство и не излъчва информацията с радио вълни.
Това, което имаш предвид са чиповете, които изследоветелите слагат на дивите животни, за да проследяват движението им. Това са цели устройства с батерии, които се сменят на всяка година и т. н.
Кучешкият чип е просто начин да се идентифицира животното, когато господарите му го изоставят, когато нахапе дете например. Не нарушава никакви права, а е задължение на стопанина.
Който не може да поема отговорности, няма и права.

Нулево е значи излъчването на такъв кучешки чип - както и банковата ти карта или хотелската ти карта не излъчват радио-вълни. Стига с митове и легенди!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 36e114f282
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Нели, чипа е пасивната част от цялото устроиство и не излъчва нищо. Задейства се за кратко чрез четеца, който генерира информацията. Информирай се малко преди да започнеш да крещиш дали нещо е вярно или не е.
Лола
П. П. Ползваш ли В-Лан? Защото дои действително излючва вълни... и са много разпространени ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c06b557b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   №15, е може ли да приемаш всичко буквално! Ти наистина ли не схващаш, че ни вкарват в нов, този път световен Освиенцим, че след номерирането, чипирането, татуирането на нашите планетарни събратя - животните, идва нашият, на хората, ред. Парите са важни, разбира се, но те са първият план за отвличане на вниманието. Вторият план - номерирането, чипирането на всичко живо и ПОСТАВЯНЕТО МУ ПОД КОНТРОЛ е чудовищен. Нещата са принципни и ужасно тревожни. Не мислиш ли, че някакви хора, непрекъснато влизат в семействата ни с техния измислен ред - в тяхна полза, заповядват ни какво да правим, как да го правим, налагат ни закони, данъци, такси, глоби, ограничават правата ни, диктуват живота ни без да са питали никого и без да имаме право да реагираме, да се противопоставяме. Това, какво живо същество вкъщи имаме и какво не - е право на нашия избор и то не може да бъде повод за финансови репресии. Защото днес са тези с кучетата, утре ще бъдат онези с папагалите, котките, колите, жилищата, земята, образованите, необразованите, с наднормено тегло или прекалено слабите, с цигарите, с предпочинатите храни, многодетните и бездетните... и т. н. Схващаш ли абсурда, в който живеем, на налаганите ограничения, отнетите права и разбира се доходи? Имаш ли представа какви, колко на брой данъци, такси, глоби и т. н. плащаме и къде отиват парите ни? Привикват ни към таксите, противопоставят ни, за да ни разделят, да се мразим и така да ни управляват лесно, за да бъркат все по-дълбоко в джобовете ни. Хайде, отговори си на въпроса какво например влиза в цената на тока и защо плащаме отделни такси, които го оскъпяват двойно?
Що се отнася да риска от развитието на рак - той е напълно реален и доказан, защото това е чуждо тяло в живия организъм на кучето, което излъчва, да, излъчва радиовълни, захранвани от биотока на живия организъм и което тяло оргинизмът на кучето капсулова, опитвайки се да го изолира и изхвърли. Чети в нета, гледай в ютюба - има много информация за непросветените!
И накрая същият принцип, който ти предлагаш за кучетата, е изречен отдавна от Солженицин, по един друг повод и вече се прилага за хората. Ако мечтаеш децата ти да живеят в стерилна среда, гарантирам ти, че ще им осигуриш много кратък живот. На село децата живеят сред природата, сред много животни и затова са многократно по-здрави от градските лигльовци.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: be87e75571
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Ох, тея тъпите журналисти от вестниците...!
От там "знаех", че микрочипът излъчва, но в специализираните сайтове пише, че наистина е пасивен и не излъчва нищо (освен когато се сканира с четец). Много се успокоих.
И все пак който винаги разхожда кучето си с каишка, то няма как да ухапе някого.

20., дано това, което си написал, не се случи и си остане във фантастиката : (

Нели

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4bd37aed60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Боже, и какво, ще се облъчи песа ти ли?

Аман от хора без работа и кучкари!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c06b557b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22, Не призовавай Бог напразно! Да, аз не искам кучето ми да бъде облъчвано - такава е моята воля и тази на още 99% от хората, които наричаш просташки - "кучкари". Нека сме "кучкари", но Човеци, а не мерзавци. Ако трябва да избирам между такива като теб и кучето, бъди сигурен/сигурна, че ще избера кучето.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c06b557b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   20. до Нели
Това което написах вече се случва. Просто дай си труд да потърсиш информация за чиповете в нета и Ютюба. Търси инфо за Verichip и RFID Chips. Няма грам фантастика, всичко е напълно реално - в този свят живеем.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c68209894e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   От 2 дена имаме нов член в семейството - немска овчарка и съм в шок и ужас от нещата, които чета из форумите и спец. сайтове. Аз също не мога да взема решение дали да му сложа чип или не. Парите не са ми в тежест, но мисля за здравето на кучето. При някой чипирани кучета се получавали тумори, други ставали лениви, трети пък започвали да стават неадекватни в реакциите и движенията (това е четено из форумите). Ветеринаря пък ми каза, че до сега не му се е случвало да чипира куче и да се появят странични ефекти, но и той е чувал за подобни случаи.
Категорично съм ЗА чипирането, но не и с цената на здравето на домашните ни любимци

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9cc164d1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Какви тумори, какви пет лева? Това е 20 пъти по-слабо от един джиесем. Т. е. ако му сложите на песа 20 чипа, все едно че стои 1 джиесес до него, както стои и до вас непрекъснато. А пък ако песа стане по-ленив-още по-добре, ще се намали риска да уплаши някое дете или ухапе.
И не забравявйте да вземете пликче преди да излезете на разходка!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker