Мачкай, за да не бъдеш смачкан! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мачкай, за да не бъдеш смачкан!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 5984 пъти
Здравейте на всички, преди около час се прибрах от работа, където и днес ми спукаха нервите и се сетих за тази приказка "Мачкай, за да те уважават". Млада жена съм, а като момиче напълно отхвърлях този възглед за живота - просто отвътре не ми идва да се държа зле с хората, такава една добра и наивна съм, чак избива на глупост понякога. Все гледам да помагам с каквото мога, че дори и само с добра дума, НО ВЕЧЕ СЪЖАЛЯВАМ ИСКРЕНО ЗА ТОВА!!!

Като се върна назад във времето ето някои запомнени от мен моменти :
- В детската градина се скарах с приятелка, после дълго се извинявах, но тя не ми говореше. Като и казах, че не ме интересува, тя ми се заизвинява...
- В училище ( до към 7ми клас) ме бяха нарочили за аутсайдера на класа, а аз бързо забравях обидите и прощавах. После естествено всичко се повтаряше. До момента, когато аз започнах да ги обиждам.
-Пак в даскало (след 7ми клас) някакви "кифли" ми правеха какви ли не гадни номера, страняха от мен (понеже не съм имала маркови дрехи например, ами "парцали".. )и ги чувах как ме одумват от задния чин. До момента, в който избеснях и 2 от тях изядоха шамарите-и заваляха покани за кафета, рождени дни и събирания...
-Имах гадже, което толкова ме ревнуваше, че буквално ми забрани да говоря с момчета и сложи парола на входящите повиквания на тела, за да не ги трия. То не бяха скандали, то не беше чудо. Като го разкарах, обяснявайки му, че не струва и пукната пара... пълна промяна - той ми вярвал, той ме обичал, той винаги щял да се съобразява с мен и личният ми живот... Забрави, човече...

Подобни случки "с лопата да ги рия", ето и днес - взех да помагам на една колежка, че е пълна флегма и не може да си свърши сама работата... Трепя се цял ден заради нея, а накрая ми казва, че говорила с шефката да поема половината нейна работа... Какво нахалство - тя закъсала, а сега ТЯ да помага на МЕН ли!? !?? ! Мислех да си премълча, но направих точно обратното - вдигнах и скандал и с мек, но уверен тон заявих на шефката, че няма да стане. Резултата - когато излязохме в почивка нахалницата купила шоколад и кафе и ми вика "Това за помощта днес, нямаше да се справя без теб.... "

Така че, мили ми хора, колкото и да сме добри и наивни, най-добре понякога да се сещаме за заглавието на историята ми, че и ние да видим бял свят. Истината е една и работи, ако не стигаме до крайности:

МАЧКАЙ, НЕ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ!!! МАЧКАЙ, ЗА ДА НЕ БЪДЕШ СМАЧКАН!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 328047b5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък съм си вълк единак не помагам,но пък и не вредя,не се бъркам на хората в работата и не позволявам да ми се бъркат в моята.Както се вика на вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f6f847455c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно не си прав изобщо, ако професията ти го позволява да може да посътпиш така, но когато работиш с повече хора трябва да сте екип. А има и професии в които щеш не щеш трябва да помагаш на всички... авторке аз също помагам на всички, за всичко, поемала съм чужди смени, работила съм извънредно, а когато чичо ми почина макар че отидох първа на работа рано, рано сутринта, ами си тръгнах последна... обадиха ми се по средата на работния ден, никой освен един колега не изказа съболезнования, не само че си тръгнах последна в 4 през нощта, ами ме оставиха да оправя бъркотията, а на другият ден хайде първа смяна.... само че не си взех поука и след това, е накрая им си го върнах тъпкано.... с което спечелих 2 почивни дни.... не съм на мнение, че трябва да тъпчем хората, предимно защото не ми се иска, но в случая си права

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 0d6dd847ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   а, авторке, ти чак сега ли се усети бе кукло?
ааа малко по-досетливи бъдете...
поздрави
дедовия

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ec310b3250
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз за това съм си мислела. Когато се прощавам и искам да се харесам та чак забравям себе си, става точно обратното, когато отстоявам себе си и покажа, че не ми пука, отношението се променя. Обаче май чак сега започнах да го прилагам на практика и то случайно, защото един прекалено много ме ядоса иначе пак щях да търпя...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: aef27d6845
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Напълно си права!!! Помогнах на един чужденец, искаше компания, видя ми се много самотен и мил. Дадох му всичко:приятелство, любов, храна, разбиране. Накрая просто ме заряза и не само това, но каза че му губя времето, че бил полигамен по природа и разбирате ли не можел само с една жена... това е само един пример в моя живот има още много такива. Когато си добър те мислят за глупак!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 30d7d95259
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Права си. И аз бях някога като теб, но мъжът ми с много съвети ме отучи. Хората ми се бяха качили на главата. Сега си живея много добре.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 13b96b1709
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не съм съгласен напълно. Разсъжденията са отчасти верни, крайният извод /както и заглавието/ не е. Само посредствените мачкат. Ако изобщо им се даде такава възможност. Силните не мачкат. Те бият. Бият, за да ги уважават.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3284711e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз не съм съгласна.

Общо взето разсъжденията ти са малко повърхностни, не знам колко си голяма. Какви детски градини, какви училища? Какво си мислиш, че само на теб са ти се подигравали или обиждали ли? В основните училища, когато те разтърси пубертета - откачаш. Децата си правят от мизерия по-голяма, обиждат се, бият се. Едва ли ще срещнеш някой, който да ти каже, че не му се е случвало дори веднъж.
И аз съм разсъждавала така. Мачкай, за да те уважават. И ми мълчаха, и правеха каквото кажа, но след време разбрах, че го правят не от уважение, а от страх. И какво е това фалшиво уважение? Държа се така, както искам да се държат към мен. Има една мисъл: Не е важно дали хората ще хвърлят камъни по теб, важното е какво ще градиш с тях - стени или мостове.

А, когато гледаш на доброто като разменна монета и го чакаш в отплата, това не те прави особено добър, честен и т. н.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ec310b3250
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лоша, някои са ги мачкали повече, а с други това изобщо не е ставало. Дори "мачкам" да не е най-правилната дума(по-скоро отстояване на себе си и малко непукизъм), разсъжденията на авторката никак не са повърхностни, но твоите са. Дали си прочела и нещо друго, освен заглавието....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 3284711e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10, а ти прочете ли друго освен последния ред в коментара ми? Между мачкане и отстояване на личността има много голяма разлика, за мен това не са синоними. Май говорим за различни неща, ти какво разбираш под "мачкам"?

Лоша

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ec310b3250
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лоша, написала съм, че не всичко е отстояване а и авторката достатъчно добре се е изразила по въпроса в самата си тема. Къде видя тя да пише, че е мачкала хората преди да и направят нещо, напротив- връщала им го е. Много лесно ти е било ти като си мачкала хората. При положение, че изобщо май не знаеш за какво става въпрос и говориш за гледане на доброто като разменна монета и т. н. защо изобщо пишеш? Да се направиш на голяма работа, че си "над" тези неща, като хората в тази тема са били мачкани именно от такива като теб? Колкото по-непукистки се държи един човек толкова по-добре се държат с него. Толкова пъти съм мислила за другите и съм се поставяла на тяхно място. Дори и да не очаквам замяна по простата причина, че не и могло да я очаквам. Какво значение имаше? А и в повечето случаи очаквам в замяна да се държат добре с мен, да. Не да ми правят добро, а просто да не ми се качват на главата, да не ми говорят зад гърба, да се подиграват и т. н. както аз почти никога не правя. Дори и да направя нещо е било в пъти по-малко злобно от това, което са правили на мен.
Лоша- голямата отворка. Такива и в реалния живот съм ги слагала на място, след като са бъркали въздържаност с малодушие.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cc5ae4e11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Къде го написа, че " не всичко е отстояване ", че аз нещо не видях?

А ти къде видя, че аз съм написала, че авторката е мачкала хора, преди да и направят нещо?
Аз дори не видях изобщо да е "мачкала" някого. Това, че си е отворила устата, където трябва е отстояване.
Моля те, имай си вижданията за нещата, но не се опитвай да ми ги налагаш.
И между другото никъде не те обидих и ти зададох въпрос, на който не отговори, а последва серия от нападки.
На никаква не се правя, а ако случайно се правя - това си е лично моя работа, с която не си длъжна да се занимаваш.

Не знам в живота кой и къде слагаш, но мен лично никъде не можеш да ме сложиш.

Айде успех и приятно Мачкане и слагане на мястото! :))

Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c6102dccba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Глупости. Пълни глупости.
Замислете се поне, че тук влизат и деца и може да им повлияете много лошо.
Това, че в детската градина се е случило нещо неприятно и ти си постъпила по даден начин, за да оправиш ситуацията не значи да си градиш мнение, че така трябва и в живота. Просто е нелепо.
Това, което ти се е случило няма нищо общо с "мачкането" и да се държиш с хората зле. Когато станеш недостъпна и се противопоставяш е нормално да изглеждаш по-интересна и уважавана от другите хора. И е нормално, когато си самоуверена и другите да го усещат. Не осъзнаваш ли колко музиканти и актьори са направили кариера, защото имат такова поведение и излъчване?
Това да правиш добро, за да видиш ти някаква полза от това обезсмисля всичко и вече твоята 'добрина' става по-лоша и от всяка злина. Някои унижават и мачкат другите, за да се "впишат", други правят добро безкористно, не търсят награда и живеят в хармония със себе си и околните. Познай ти от кой тип си и се замисли наистина ли е правилно.
На кривата ракета и космоса й е крив.
Това, че ти нямаш нужните умения да общуваш нормално и все още си даваш за пример ситуация от детската градина говори доста лошо за теб, но не значи да се превърнеш в някаква озлобена лелка, която само чака да й падне някой да вдигне скандал.
За един шоколад от колежката и покана за рожден ден ли си продаваш ценностите?
Не ти завиждам, предлагам ти да се консултираш с психолог относно проблемите ти с комуникацията, спомените от детството и готовността ти да жертваш всичко, заради едното обществено одобрение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker