Много гаден навик! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Много гаден навик!
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 5298 пъти
Здравейте, на 23 години съм. От около 5-6 години имам страшно гаден навик - късам си косата :( Много глупаво започнах... откъснах си един косъм и го прекарах през зъбите си, той стана на спирала. От тогава започнах да си късам косми и да ги прекарвам през зъбите си. Може и за луда да ме помислите, но в същтност не съм. Имам много хубава и обемна коса, която не искам да прецаквам по този начин. Не мога да спра въобще. Вече не късам цели косми, само връхчетата и пак ги прекарвам през зъбите :( Милиони пъти съм си казвала, че няма да си ям косата вече, но въобще не се усещам кога започвам да си късам косата пак... Подът постоянно е в косми :( Приятелят ми ми казва, че ще ми върже ръцете вече и май няма да сгреши.

Детството ми не беше лесно, така че незнам дали стресът не ми е повлиял. Кажете ми някакъв съвет, защото никак не е приятно както за мен, така и за околните. Само да седна някъде и започвам, напълно несъзнателно. Когато се усетя спирам, но след 1 минута пак започвам. Дори и вързана да е косата ми, това не ме спира. Знам, че има доста по-сериозни проблеми от моите, но се надявам някой, ако е имал подобен проблем да ми помогне :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: d8032bca83
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Да, това е сериозен тик, отиваш на психолог, те си знаят. Не е нормално!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d14af694ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Това е психическо разстройство и болестно състояние. Нарича се трихотиломания.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e6da3783b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Да, номер 2 е прав - това е болест на психиката.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 75b5edecfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей!
Работя като начален учител от 21г. В миналия випуск имах две близначета - момче и момиче. Във втори клас момиченцето си беше оскубало половината коса. Водиха я на психолог. Оказа се, че детето се е чувствало подценявано, пренебрегвано и по - малко обичано от брат си.
Ако се чувстваш безпомощна да го преодолееш сама, обърни се към психолог.
Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9c744912be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не се чувствам подценена. Не ми липсва внимание и обич, нито самочувствие. Прочетох доста за болестта трихотиломания, но незнам дали спадам към тази група... Нямам оголени места по главата.. Общо взето просто косата ми от едната страна е по-къса, заради късането на върховете на косата (но не е очевидно... ако кажа на някой, тогава ще забележи). Днес ми е втори ден, в който се опитвам да преудолея това глупаво късане на косата... Хващам се точно преди да откъсна косъма и някак си се спирам. Мислите ли, че само волята ми ще помогне? В един сайт четох, че трябва да се самоконтролирам и даже като се хвана че го правя пак, трябва си удрям по един шамар... Е, няма да си удрям шамар де, не съм чак толкова смела, а и незнам дали няма да се сбия с вътрешното ми аз, ако го направя :) Казах на приятеля ми да ме пляска през ръката, когато ме види, ама на него пък сърце не му давало, а и ако го прави има голяма вероятност да му се развикам да ме остави на мира... Нямам оправия направо. Надявам се да успея само с воля, но е много трудно. На ден по 500 пъти се хващам да държа поредния косъм... Между другото, от както споделих в сайта, започнах по-сериозно да гледам на проблема си... Благодаря на всички!
Колкото до психолог... дори и да отида, няма да разбера много, защото живея в чужбина и все още не знам езика както трябва.
Авторът :(

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d14af694ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, спадаш и още как, за съжаление. По всичко, което си описала, съдя, че е трихотиломания. Оплешивяването и при теб е налице, въпреки, че не е в напреднала фаза. Написала си, че косата ти е по-къса, което е признак, че е почнала да уредява. Не всеки може да контролира този вреден несъзнателен навик, така че е по-добре да се обърнеш към специалист.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8198c11276
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз си късам връхчетата понякога. На момента се усещам, че не се контролирам, но като цяло съм доста по-добре от теб. Знам ли какво да те посъветвам, просто не го прави. Това ще е като отказването на всеки друг лош навик- цигари, гризане на нокти ако щеш. Просто си го наложи. Най-малкото е грозно! Съсипваш ли косата. Представи си как изглеждаш отстрани, а и в очите на приятелят ти като го правиш.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c38a3afea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами не знам как да те накарам да спреш. Но мога да ти дам съвет - прави така, че ръцете ти да са заети за да не можеш да си късаш косата. Ако си пред хора си мисли: "Не мога да го правя тук, ще отвратя всички! ". А когато си вкъщи си мисли нещо подобно, като например: "Напоследък приятеля ми е станал по-лош. Ако продължавам да практикувам този гаден навик може да ме зареже! ", и ако те е страх от зарязване, ще се научиш да се контролираш. Или пък си купи нещо за хапване, което ти харесва, дори и да е по-скъпичко. Например шоколад. Когато усетиш че си се спряла да си откъснеш косъм от главата, вземи едно парченце от шоколада и го изяж. Но тук трябва силна воля, да не се окаже после че си изяла шоколада, но също така и косата си! А ако не успееш да удържиш навика си може да си удряш плесница или да си си купила нещо от което да ти се гади и като се усетиш че пак си късаш косата може да отиваш и да хапваш част от гадната храна. Така ще се научиш да не правиш повече това с косата!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9c744912be
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Наистина много се старая и вече усещам, че има ефект... Докато не осъзнаеш, че имаш проблем, не можеш да спреш. Аз осъзнах още в момента, в който споделих историята си... Незнам как, но някак си това ми даде сила да се опитам да спра. И за сега се получава. Явно волята си казва думата. Преди не ми правеше впечетление, че си късам косата, даже отричах че ми е проблем. Уж го правех, защото ми е приятно. Сега обаче, след като писах тук, прочетох написаното още веднъж и ми светна лампичката. Надявам се да удържа... но определено вече се хващам много, ама много по-рядко да посягам към косата си и се спирам на време. Много благодаря на всички за коментарите!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 70a71f90ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И аз бях така.Даже от едната страна бях плешива.Бях на 12 когато почнах да си късам косата.Станах ли на 13 реших да спра по един много лесен начин.Връзвах си косата и така няма да можеш да си късаш.И ми порасна и растеше и на 16 вече ми се оправи и сега си имам хубава и здрава коса.Хубаво е да осъзнаеш рано и да спреш,отколкото късно.Сега съм на 17.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d56a42998a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Явно е от стрес, за това по-добре се консултирай със специалист.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 70a71f90ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Спокойно. От стрес най-вероятно се е получило. Ако имаш воля много лесно ще спреш, както казаха по-горе си връзвай косата и проблема ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d22ee46de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз съм по-зле и от теб. Напълно те разбирам. Съжалявам всеки път, когато си късам косата, но едва се спирам-това е най-големият ми порок. Понякога дори си късам косата и през нощта, загубих си съня. От близкото гледане на косата ми си развалиха очите и сега ми е трудно да виждам надалече. Тъй като обичам много дълго време да си я късам и да си я дърпам ме болят ръцете. Опитвам се да се справям, но не ми е лесно. Само със стимули понякога успявам. Казвам си следното:няма да се излагам да изпадам в депресия, другите хора са нормални, а аз се излагам да си похабявам косата. Само силна воля и по-малко стрес ще помогне. Успех и умната-няма да се предаваме, а ще се съпротивляваме!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 2702f665f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравейте, няма страшно, моят навик не е с късане на коса, а с късане на дрехи. На 37 години съм! От 20 години си късам или ръкавите на тениските или крачолите на долнищата, като си правя кончета на топченце и си ги хвърлям най-спокойно в кошчето, а дрехите стават все по-къси и по-къси :). Забелязал съм, че го правя, когато се замисля за нещо или когато съм изнервен, така че това е на нервна почва по-скоро. Не съм ходил по психиатри, защото не виждам смисъл, ако сами не се отучим от навика, няма кой друг да ни помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0a40f5f26c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Пострижи се късо и няма да можеш да я късаш и да искаш, или носи шапки и косата отдолу да не те дразни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker