Пари, пари, пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пари, пари, пари
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 5227 пъти
Какво искам ли?
Искам да следвам в добър университет. Да, за това трябват пари. Искат добро владеене на английски, значи трябва да се запиша на курс, значи трябват пари.

Искам да имам собствен дом, но нямам. Може би трябва да си намеря работа, за да започна да спестявам. Да спестявам как като едвам оцелявам, даже не ми стигат за оцеляване.

Искат да имам опит, да знам езици, да съм карала курсове. КАк като за да знаеш езици и курсовете струват пари. Как да имам опит, когато не ме взимат на работа?

Искам да отида на кино, екскурзия, театър като нормален човек. Искам да се храня здравословно, но вредните храни са евтини. И аз искам кола. А даже нямам пари да изкарам курсове, пък за кола какво говорим. Искам да ходя да на фитнес, или да се запиша на спорт, или танци, нооо нямам пари. Искам да да не нося дрехи отпреди 7-8 години, но нямам пари за нови. Искам като седна на кафе да не си поръчам кафе, да имам пари да си позволя сок например.
Всичко се върти около парите. Човек няма как да се развива без тях. А и не му се дава шанс.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4f612fe9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И искаш да си здрава и всички твои близки да са здрави, но здравето СЪЩО струва пари. Да, не всичко е пари, но те са важни. Аз не живея за да имам пари, аз трябва да имам пари, за да живея. Защото без пари с извинение и да те погребат не могат, а ще станеш учебник по анатомия на някое студентско упражнение...
Права си, мило момиче - за всичко трябват пари...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: df5f0f9b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,

Всеки нормален човек мечтае за такива неща - дом, кола, добър живот. Но трябва да се трудиш за тях. Аз съм на 21 години, уча и работя, живея в друг град, на квартира... не е никак лесно. Но има някои неща, който можеш да правиш и без пари, примерно:

Фитнес - тичането натоварва почти цялото тяло, стрийт фитнес дори.

Учене на езици - почти всеки знае поне английски, можеш да си вземеш един разговорник, малко граматика - за основните неща. А за по-високо ниво можеш да початиш в някои чуждестранен чатруум. Освен че подобряваш езикът си се запознаваш и с нови и интереси хора, с различна култура ;)

Здравословното хранене, не означава задължително по-скъпа храна. А ако вярваш на рекламите от ТВ значи не е добре работата. Примерно Кафявата захар казват че е по здравословна от бялата -Да, ама НЕ Е ВЯРНО. Дори е по вредна както и по-скъпа.

Много от дрехите, който нося са от Second hand, бих казал, че са доста по здрави и хубави от някои нови ;)

За танците до колкото знам се танцуват от 2ма, т. е. може да си разделите таксата [не знам как е със сигурност, защото не съм ходил. Имам рефлекси на умряла крава]

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 250b627ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление така е устроен целият свят.

Rebel

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: daae1a997c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Грешно ти е заглавието - ИСКАМ, ИСКАМ, ИСКАМ

би било правилното.

Аз преброих 10 „искам“ в десет изречения. Браво, световна шампионка си по искане, сега остава да си вдигниш задника и да си го заслужиш.

Парите са само междиненно средство на пазарите. Например на пазара на труд си предлагаш работната сила и в съответствие с качестото ? и с изработеното време и продуктивността ти получаваш определена сума пари. Отиваш на пазара за плод и зеленчук, купуваш си краставици с пари, а тези пари са съответното обезщетение за селяните, които са се трудили на полето, за да имаш ти краставица да ръфаш. Селяните с тези пари ще купят торове, семена, ще засеят краставиците, а и ще им остане за някой хляб - хлебарят ще получи пари за хляба си и т.н, т.н.

Парите не са самоцел, те са значи срество само. Всяка парична единица е обезпечена със стоките и услугите, които произвеждаме. Ако седнем като теб и кажем - ИСКАМ, ИСКАМ, ИСКАМ, никой няма да произвежда и няма да има и пари, но няма да те топли много, защото няма да имаш какво да ръфаш, а и хладилник, телевизор, защото всеки само ще иска.

Нашата страна е страшно повредена и като манталитет заради периода на комунизма, където искащите като теб са получавали наготово хартийки, наречени пари. Всеки се е водил на работа и е имал „шанс“, но всеки е получавал еднакво количество пари, дори без да работи, а само да се води на работа. Следователно хората като разумни същества, хомо економикус, да не са луди да работят и да пройзвеждат, когато могат само да искат. Е, в крайна сметка - краят е ясен. През 80-та, 81-ва година България не може вече да изхранва ИСКАЩОТО, но неработещо население, следва живот на кредит, докато системата не се срутва през 89-та.
Днешна Гърция е следващ пример - там искащите са повече от работещите и гледайте какво става.

И още - шанс не се дава, а се взима. Образование не се дава, а се взима. Език не ти го учат в курсовете, а СЕ УЧИ.

Номер 3 много добре ти го е казал. Няма какво друго да допълня. Аз научих на ниво майчин език един език БЕЗ КУРСОВЕ, втори съм на средно ниво, пак без курсове. Завърших топ 10 университет в света, самоиздържайки се. Образованието ми (висшето) струваше на нашите точно 95 лв.
Никога не съм ходила на курсове, освен за шофьор. Сама си го платих с парите, предназначени за бална рокля, но дълго не можах да си позволя кола.
Е, сега имам служебна, платиха ми хората и опреснителния курс - така е, когато можеш да предложиш нещо на пазара на труда, но не става с ИСКАМ, а с РАБОТЯ.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b3946fcc69
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   А бе момиче,на пари си седнала ,а за пари хленчиш.Размърдай го малко този задник и другите части край него и ги впрегни малко да поработят.Винаги имате един начин в повече от мъжете,така че оползотворявай всичко!

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7bf72f7796
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ето я и нея(номер 5), която пропъдихме от темата за безработицата в България. Сега дойде тук да се хвали и да пише същите неща.

"Никога не съм ходила на курсове, освен за шофьор. Сама си го платих с парите, предназначени за бална рокля, но дълго не можах да си позволя кола. " - ами ако мама и тати нямат пари за бална рокля?

"не става с ИСКАМ, а с РАБОТЯ. "- а когато не те вземат на работа, защото нямаш опит, както е казала авторката. И какъв опит да имаш, когато току що си навършил 18 год. И колко хора работят и немогат да си позволят нищо, едвам кретат?

Знаеш ли, омръзнало ни е от историята ти. Аз лично я знам наизуст, незнам за другите потребители. Ходи да избиваш комплекси другаде.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 683ced58a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Значи доклкото разбрах, дори не работиш все още, а искаш пари. Много ти е погрешно мисленето и доникъде няма да те доведе. Когато нямаш пари, се простираш според чергата си, и се бориш да се осигуриш това, което искаш. Като за начало, ако нямаш пари за скъп университет, взлизаш в някой по-евтин, учиш здраво, ставаш специалист в някаква област. Намираш си работа, започват да си подреждаш преоритетите. В момента има една програма от Европейския съюз, където се провеждат безплатни курсове по английски и немски за безработни, като условието е записалите се да изкарат докрай курса. Защо не проучиш малко нещата, а си седнала да мрънкаш? Ако трябва се записваш и на давата курса и научаваш езиците. Спорта засега може и вкъщи да спортуваш. Натрупваш знания и опит, намираш си някаква работа дори да е нископлатена, все е нещо, отнякъде се започва. Бориш се за мечтите си. Всичко ми се струва при теб като някакво оправдание- няма пари следователно не мога да живея. Да не мислиш че всички са се родили с милиони в банките и всичко е било тип топ. Замисли се малко, подреди си приеоритетите. Не е важно дали ще се запишеш на някакъв скъп курс, а дали ще научиш език или образование, което зависи от теб самата. Освен това плодовете и зеленчуците не са толкова скъпи, а са здравословна храна- винаги можеш да си правиш някакви салати, да си купиш някой плод и т. н. Иначе ако целта ти да е караш супер скъпа кола, да ядеш във френски ресторанти и да ходиш в най-скъпия фитнес без да си си мръднала пръста ще има да чакаш. Това ти е проблема както на теб така и на много хора, че искаш всичко тук и сега и дори не искаш да си размърдаш малко мозъка да измислиш някакви начини за постигането на мечтите си.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c2e7b1e445
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спокойно. Има хора, които са се скъсвали да учат и пак седят безработни, или поне не работещи това, за което са учили толкова години.
Аз смятам, че родителите ти са виновни за всичко - че не са седнали да правят връзки навремето, че да се уредиш наготово някъде, пък дори и да си без квалификация и умения.
Сега сериозно - решението е елементарно, Уотсън. Удряш джакпота на тотото, просто, и си уредена за всичко!

А сега наистина сериозно:
http://www.ezicionline.com/
http://www.naukaiznanie.com/bezplatni-kursove-az-moga/
Да продължавам ли?
ИМА безплатни образователни курсове (е, за кола няма, ама все пак), така че стига си мрънкала.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: daae1a997c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   7, парите си бяха мои - от детски влог, спестявани детски, точно 180 лв. бяха., на времето все пак доста пари, щом един курс + изпита струваха толкова.
Да, това ми е единственият „подарък“ от нашите за отличната диплома и за навършване на пълнолетие. Нито бал съм имала, нито екскурзии, нито курсчета или платено и наготово следване. Но карането на кола действително се оказа каприз - минаха 10 г. за да прокарам действително кола, така че не това е спирачката на авторката.

Който иначе няма опит - може да работи -неквалифицирана работа, за чистачка не се иска висше. Всеки е почнал от някъде, не сме се родили висшисти и със стаж, това е ясно.
Можеш да почнеш като сервитьорка например, там търсят точно млади момичета, няма да сложат някаква фрустрирана 50 годишна бабка. (като някои други хора тук).
Ако живееш например в София или Варна - там няма места по детските градини, можеш да си изкарваш спокойно 1000 лв. с гледане на деца, помощ при домашни....МакДоналдс?, всякакви фаст-фудове...изобщо-работа има, а срамна работа няма - има само безсрамно искане и безсрамни претенции.

На мен пък ми е омръзнало от мрънкането ви, номер 8 - заради такива пасивни същества доста фирми не могат да си намерят работна ръка. Стегнете се. Б. Б. правилно каза - на полето има винаги работа! Който не работи, няма да яде - такъв е животът.
Не съм го измислила аз.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a601d42763
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "А и не му се дава шанс. " -- Добре, утре ще ти пратя пощата плик с шанс в него.

Това, че си се родила изобщо, е ОГРОМЕН шанс. От там нататък който квото направи от себе си, това ще има. Останалото другите ти го казаха.

Кубрат

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 097ecbc841
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   А бе и вие сте едни... , сякаш вие не искате някои неща, но съзнавате, че за в момента са непостижими, но това не ви пречи да продължавате да ги искате. Няма лошо да искаме и аз искам, но нищо не правя за в момента. Авторке, бъди сигурна, че някога ще реализираш исканията си просто сега не му е времето. Всичко стъпка по стъпка. Като искаш да учиш, проучи дали отговаряш на условията и дали ти изнася да теглиш така наречения студентски кредит. Изучи се, реализирай се, после колата и после къщата.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b7ac882383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, естествено, че всеки иска разни работи, но след като съзнава, че не може да ги има в момента, не ходи да мрънка по форумите, че вякой му е виновен, а просто си действа по въпроса да си осъществи мечтите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 097ecbc841
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Тя авторката не обвинява никой. И мен ме дразнят някои работи, които тя е описала. И съм се сблъсквала с тях. Какво иска един работодател най-вече и той не знае. Взимат без опит ако вече са на зор т. е. писнало им е да си провеждат техните конкурси за красота и да сравняват коя е с повече опит.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bbbcac5a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Искам да знаеш че колкото повече се оплакваш и мислиш, толкова повече ще потъваш във блатото и ще бъдеш нещастна. Затова спри да се оплакваш пусни се по течението отпусни се и се радвай че си жива.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b8aac8509d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Авторката да се вземе в ръце, и да започне да казва МОГА / ЩЕ а не искам! Трудно стават нещата ако няма кои да те бута напред затова запретваме ръкави и действаме :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a5cf4d25a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Препоръчам една песен на авторката -> Епизод - Бащин съвет. Лиричния герой се е трудил, слушал е баща си, а накрая нищо не е постигнал. Много ясно, че ще иска. И аз искам, но не мога да се вредя от негово величество "На татко синчето". То иска и получава, аз искам и не получавам. Важно е човек да се труди, но е абсолютна глупост, че след това ще има всичко. Или пък някой цял живот се е трудил, постигнал е половината от мечтите, и накрая идва един и му казва, че не е бил толкова кадърен. Това най - често се чува от такива като номер 5. И за информация на авторката - Времето, за което говори номер 5, не е било такова! Никой не е искал и получавал наготово хартийки. Всеки се е трудил, всеки е получавал това, което е заслужил според труда си. А сега още един път ти напомням, чуй песента. Сега всичко е на късмет, на връзки, на измами. Дядо ми е един от хората, които са проектирали първият телевизионен предавател в България! Този човек трябваше да има голяма пенсия, като на военен, но няма! И ще се появи един тъпанар и ще го нарече - Некадърно чадо на комунизма. Некадърно е псевдо - работливото тузарче. Ти искаш, тузара получава. Ти работиш, тузара взима.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c8be92cacd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторката си говори истината. Всички тези които я критикуват и оплюват си имат един отдавна познат проблем в психиката, те си знаят какъв.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b449cfba28
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Номер5 ви направи на пух и прах!!! Много точно и ясно ви обясни какво всъщност са парите и без да я познавам съм абсолютно сигурен, че това е човек с много високо образование, доход и като цяло много на място.

За това учете ;). Учете мили дами. Пак се чукайте в на разни мамини синчета скъпите коли, но знайте, че ако продължите напред ще видите много анална болка. Казвам ви го!

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker