Горката България. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Горката България.
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3602 пъти
Най-бедни сме в Европа. Това е факт на последна място от всички страни в ЕС сме по БВП от глава на населението.

В света сме на 55 място спрямо индекса на човешко развитие. Спрямо този показател се борим със страни от Южна Америка, а не със страни от Европа. Какво значат тези данни, с думи прости, почти нищо не правим, като производства, а стандарта ни на живот е като в страните от Южна Америка.

А и да не забравяме, че още сме във валутен борд. Политици ни казват, че живеем добре и България никога не е била по-добре. Съжалявам не е така, повтарям не е така.

Данните са ми от Евростаа, вижте и ще се обедите сами. Говорят за финансова стабилност, смешна работа. То тя не зависи от нас, а от БВП, заради валутния борд, те казват колко пари ще печатаме и така определят лихвения процент, от кайто зависи стабилността на лева.

Смешна история, а политици и телевизия и вестници, само лъжат нарида, като казват, колко мъдра е властта и колко сме стабилни, заради тях. Е не е заради тях, да сте чули нещо за валутния борда на последък.

Икономиката на всяка страна зависи много от три неща. Това са тока, бензина и ресурсите за производство.

Нашата корумпирана власт, от 20 години на сам, хич не я е еня за тези три важни неща.

Напротив природните богатства бяха подарени на западни бирми, дадени за без пари. Спряха нашия АЕЦ, а новия, се прави от 15 години насам и е все на фаза основи. Нещо да сте чували за Белене от доста време на сам, не нали. А бензина и газта там какво да кажа, пълна липса на политика. Нещо повече, скоро няма да ги има малките бензиностанции, създадоха се супер мощни монополи и то точно в тази важна област.

Не господа България е много зле ине знам какво да правя. А многото хора, без работа, а многото без връзки, които са обречени да мизерстват, а болните. Мразя моята държава, мразя я, обичам родината си, но мразя предателите, които от 20 години ни правят нещастни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 449adb4e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чудя се още как не са заваляли коментарите за славната България от едно време! Защото на нас българите много ни харесва живота на мишки, но обичаме да се хвалим с миналото си!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9f4c01661c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно споделям мнението. Съжалявам, ама наистина съжалявам, че съм се родила тук. Повръща ми се като видя някой селяндурник с джип и екипировка тип мутра. Боже, боже... тука пари няма, а всичко увеличават. Тая страна е най-шибаната на света, заклевам се. Тея боклуци, които управляват шибаната ни страна, нямат капка мозък. Нищо не става от никой българин, особено от новото поколение. По зле от циганите сме. Хората тук ще умрат от глад, а останалите ще се изселят. Защо съществува тая тъпа държава? Срамувам се, че съм българка :{

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cf46423cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ! :) На който не му изнася - ВЪН!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е да на никого не му харесва, за това тука остават само разни националисти и роми , а и баби много. Всеки прави планове да бяга. Аз обичам родината си, но мразя страната си, демек бедността, немърливостта, безхаберието, престъпността, тва че лекарите те глада като банкомат, чалгалезацията, простотията, дебилщината на политиците, робския манталитет, циганизацията, озлоблените хора, да това е. Има и още, но няма защо да го споменавам. Тези които им харесва са децата на богаташите или пък на връзкарите, а може и на мутрите, а защо не на политиците.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c1cde6b6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "В света сме на 55 място спрямо индекса на човешко развитие" Къде искате да сме? След като сами казвате, че младите и образовани хора са избягали. При вида на нашето население с особено голям процент ниско образовани, пенсионери и ниско квалифицирани сме даже на доста високо 55 място, учудвам се.

Като повечето от нас не се държим като европейци, как искате да ни оценят като такива? Как да има БВП като няма производство?

Направо сме си за подигравка защото имаме едни от най-добрите климатични условия в света за земеделие туризъм търговия.... а стоим безработни и хленчещи.

Купуваме чуждото производство, качваме чуждото БВП, нас май ни харесва да слугуваме.

Необразованите не са съгласни у нас да бъдат овчари ходят в чужбина да мият бабешки дупета. Защо грък може да си позволи да плаща 400 евро на овчар а българинът не плаща, защото стадото му не е достатъчно голямо има толкова овце колкото да стига само за него, защото си казва аз на тоя тъпия ром толкова много пари няма да дам /алчност/ и т. н.
"лекарите те гледат като банкомат" а как да те гледат като знаят, че нормален работник с средно образование мебелист, монтьор, заварчик, шофьор взема 800лв заплата, а той неврологът с висшето със специализацията 750лв заплата, да не говорим за медицинската сестра, която също е поне с висше бакалавър и е на 350-400лв. Бързата помощ въобще не ги слагаме, че са длъжни да се грижат за най-гадните пациенти роми, пияници и здравно неосигурени за смешни заплати.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ec7bbe2166
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Обичам страната, МРАЗЯ държавата.... казвате на който не му харесва вън, толкова ли е лесно, аз самата съм на път да приема предложение за работа в чужбина. Отказвала съм многократно, само и само да остана тук и за какво, никога не съм видяла нещо хубававо от тази държава, няма причина поради която да остана.... ако беше толкова хубаво хората нямаше да я напускат, нямаше да я изоставят....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 95bf0a247f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подкрепям номер 2.

Иначе, хора - свободни сме, европейски граждани сме.
Има над 120 държави, които са по-зле от нас, освен това анализът на авторът не е пълен.
В момента например имаме положително търговско салдо (експортираме повече отколкото импортираме), 90% от хората притежават недвижима собственост (на първо място сме в света по този показател).

АЕЦ–Козлодуй работи, дори Белене щели да строят, но дано не го сторят. Една Германия спря почти всичките си АЕЦ след Фукошима и днес изнасят ток за атомна Франция. Аз лично не искам да завещавам на децата си втори Чернобил, купища атомни отпадъци и мръсотии. България има пройзводство на слънчеви колектори, защо да не го насърчим, вместо да купуваме от Путин стари реактори???

Стига с популистко мрънкане. На който не му отърва - вън.

Аз днес в този сайт прочетох историята на самотна майка със СОБСТВЕН апартамент, която нямала пари да си покрива сметките. Е, къде го има това - хем собствен апартамент, хем социални помощи?

Който няма пари - първо да си продаде апартаментИТЕ, после земята, накрая да ми мрънка...
В София е пълно с бабички, които живеят в центъра в апартаменти за милиони, а просят. Е, сори... българска работа

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8d0684fb2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз вярвам, че ако се обединим, ще успеем да променим много неща. Но това ми се струва утопична идея, защото повечето от нас или се крият в миши дупки, или бягат навън. Малодушен народ сме си и това е.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Та така със средна заплата от 350лева на месец и с цена на недважамата собственост от 20хиляди евро за гарсионера в малките градове и 50 хиляди за големите, интересна тази майка как си е купила собствено жилище. АЕЦ Козлодуи работи само един блок, , а искоро ще го затварят и него. Белене ще е факт, но след 1200 години, ако се прави с тези темпове. Слънчеви панели добре, вярваме ти, знаеш ли че ако разчитаме на алтернативни източници, цената на тока ще е толкова скъпа, че той ще стане лукс. Може да се сравняваме със страни като Нпал, Венецуела, Чили, но не и с цивилизования свят, а човек има само един живот, е това вече е лошото. Какво е светлото бъдеще ако останем тук. Статистиката казва ясно, 50%ОТ населението ще са млади роми, кво правим после а. След 60 години няма да има хептем производство, защото няма да има хора, а половината от населението, ще е с ромски манталитет. Сещате се престъпността, ще е в огромни размери. Турция се отказа от Европа, това не го казаха по новините, а ако се радикализира, кво правиме а. Не ми се мисли просто. То нямаме шанс Америка, ще каже както и с въпроса за геноцида неад арменците, че тва не е истина и да се оправяме, та така горко й на Кърджали, ще става пак област Делиорман.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fb90954761
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да решиш предварително решена задача е изключително лесно, но си е занимание за идиоти...

Виж - да решиш задача, на която никак не й се вижда решението, и за която повечето дори разправят, че е невъзможно да бъде решена - това е вече истинско предизвикателство!

Като например задачата на №9!

Ха сега да ви видим де? Варете го - печете, гарсониера си купете, доволни от живота бъдете, развивайте се и растете, от слона направете цвете! И никого вий не мразете!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ха, ха, ха то бива, бива оптимизъм ама, кокошките вече не снасят, а заводите са на скрап. Да ако си свръхчовека на Ницше остани, ако ли не, света е доста голям. Изобщо тва е борба със стена, а с голи ръце не можеш да я събориш. То има и обречени каузи, а това е една от тях. Ооо да, сигурно България ще я има, но ще е с предимно черно население, а официялния език, ше е ромския. Пенсия, охх това, ще бъде лукс. Просто вече нещата са почти невъзможни да се поправят, е ако не стане нещо супер невероятно, например петрол в Добруджа. То супер Бойко се провяля, та кой тогава, супермен да си изберем, за премиер, нищо няма да успее да направи.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 82d71f60b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, защо говориш глупости да те питам аз? Че да не би всичко да зависи от министър-председателя? ! Разбира се, че НЕ. В България никой не си мръдва пръста за нищо, а накрая очаква да живее като европеец. Ами не става така... И знам, че е много лесно да сочиш с пръст кой какво НЕ е направил и как се е провалил. Ами иди на неговото място да те видим как няма да се провалиш. На чужд гръб и сто тояги са малко...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хе аз съм номер 11. Както казах вече, заводите са на скрап, а кокошки вече няма. Смешна раота човек. Бойко, да провали се виждаме го добре. Не знае какво прави. Да придишните и те са провал, по-предишните и те, Костов, беше мега крадлив(Балкан, Кремиковци, рудник Добрево, Мала Вода, Рибеново, Хесен. ). Да за Виденов, вие всички, знаете какво стана, Луканов ви е ясен, Филип Димитров, беше еднодневка. Всички управляващи, без изключение от 22 години на самса, народо предатели, лъжци, кретени, или дебили, а амахме и педофил и мутра. Просто се виж какво става, излез на улицата и ти става ясно в каква бананова република се намираме. А забравих заменките на царя и той беше провал. Проблема ни е че сме твърде търпеливи и така им даваме възможност да си гепят на воля. Видяхте ли вилите на Халкидики на Плевнелиев а. Ха, ха, ха. Ние за 60 милярда фалирахме и влязохме във валутен борд, а на Гърция 100милярда ги упрощават. Защо ли, ха, ха, ха, ха. Ако има човек в тая държава, които не е разбрал, че всички управляващи след Тато, демек Живков, са рожби на комунизма и ни правят на глупаци е пълен идиот.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 97b84381c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   9, жената си беше написала. че апартаментът е купен от родителите и, които вече са покойници.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bc262e7743
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, ами да го продаде апартамента. Какво сега, да я съжаляваме ли? Има си жилище, РЕШИЛА е да си роди деца, е, това е животът - всеки да си понася последствията.

България винаги е била такава, на какво е разчитала?
На данакоплатците да ? изгледат и изхранят децата ли?

На който не му харесва - в чужбина. Да видим там, как се купуват собствени апартаменти, когато държавата ти прибира 80% от дохода!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c1cde6b6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   №13 който на пролет е отгледал малки пиленца той и кокошки има и яйца, Бойко не идва да му храни пилетата. На 15 февруари в семейната ни ферма се роди теленце кръстихме го Трифон. Очаквам да се родят още 18 телета тази пролет.
Който има ферма няма време да се занимава с телевизионни манипулации, но за сметка на това има яйца и телешко и чеверме.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bc262e7743
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   16 - подкрепям те изцяло, а и вярвам, че имате пари да си платите и сметките, за разлика от някои „граждани“, които търсят как да крадат ток, вода и топлина за сметка на другите.
Който не работи, не трябва де яде.
Който не може да се справи в града, да ходи да става овчар на село, Бойко е прав. Само се мрънка в тази държава. Сами сме си виновни. Няма да дойдат другите да ни го направят, я?
Ето ги гърците - подобни душици - идват, дават им, а онези се чувстват „обидени“ и „поробени“.

И у нас е пълно с гърци, за съжаление - не по пройзход, по манталитет.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c1cde6b6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   №17 знаеш ли кое е най-интересното, че вече предавам на мандрата млякото на майката на Трифон и готините граждани ядът сирене и кашкавал от коластра. Аз тъпият селянин не бих я кусал преди 40-стия ден. Ама гражданите я лапат за по 20лв кг кашкавал, или на "здравословна извара". Всеки в тая държава гледа да над лъже другия.
Аз щом мандраджията е съгласен да я купи на 67 ст литъра защо да не му я дам телето така и така не може да изпие 18 литра, а прасето получава диария от нея. На умния гражданин нищо му няма, лапа с големия черпак.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Хе, хе, хе. Вицове разправяте бе хора. На село да не би да е добре, аз съм номер 11. Какво, говорите, смешни сте просто. В провинцията е пълно сцигани и не спират да крадът, вас българите. Какво сега млякото го продавате за жълти стотинки на мандрите. За единия хляб се скъсвате от работа. Лесно ли се копа кокуруза а. Аз съм в Гърция и взимам по 900 евро на месец, за да помагам в една ферма, спането ми е без пари, яденето също. А на вас щом ви харесва да ви цакат с 30 стотинки кило млеко еми, радвам се. Майка ми и взеха здрето, и сега пенсията и по болест е 120 лева, ами знам множко са й. Скоро мисли да си вземе Ферари само от пенсия. С 14 операции но ръцете от работа в завода. На село бай мангал ни отряза голата и я продаде на бабичките, къде е тая дължава бе братко, ьзвъниш, казват идваме и нищо. Въобще пълен виц, те за тва гърците ги е страх да не станат бедни като нас, креза да, в криза са, ам си имат пари за всичко нали. Сега, защото са умни, а не роби и не търпят ше им дават от Европа 160 милярда помощ, а на нас колко са ни дали, откакто сме влезли в прекрасния ЕС, а да ви питам аз.

Щом ви харесва да си живуркате с по 150 евро на месец, колкото са джобните на първолак в Англия и седмичната пенсия на гръцка баба, еми радвам се за вас. Ние повечето нормални хора, искаме и нормален живот.
В чуджина може да се купи жилище, трудно но може, а в България цените на имотите са европейски, а заплатите са като виц. Смешни сте просто, е заради търпеливи хора, които си живуркат и оцеляват сме на дъното на Европа. Послепис България, въобще не е Европа, относно стандарта на живот.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4bdfe60e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От 17 до 19 - ти си пълно потвърждение на моята теза.

Първо си страшно неграмотен, второ - ако действително беше стъпвал на гръцкото поле, щеше да знаеш, че там повече от 450-500 евро не се изкарват - плащаш си и за бунгалото. Толкова го бяха закъсали едни наши хора, че ходеха роднини с колите си от България да им носят храна, защото имаха и здрави договори и не можеха да напуснат.

На Гърция не дават помощи, а европейците просто печатат пари, които ДИРЕКТНО отиват при банките им (негръцките), които са били алчни да дадат на гърчолята пари НА ЗАЕМ.

Гърция е затънала в заеми, никакви пари няма да видят, просто ще ги изплюят от Евро-Зоната, когато е назрял моментът, но не си затормозявай мозъчето с такива проблеми - по-добре вземи да научиш поне бълграски, преди да тръгнеш да учиш гръцки.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c1cde6b6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   №19 по-лесно се копа собствения от колкото чуждия кукуруз. Докато собственика може да реши днес да почине, да наеме такъв като теб, теб Гърка с камшика те вдига от леглото кой е робът а?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ето пак вицове. Гърция била в заеми. То тогава, защо те взимат по 800 евро средна заплата, а ние като сме толкова стабилни взимаме по 150 а. И да хората са умни и европейци. Плащат ми по 900 евро, да спя в барака но спестявам, не знам за какви точно рими ми приказваш пич, но нещо ме съмняваш. Абе Бойко аре спри се за малко.
Аз съм номер 11, нормално е да съм неграмотен, нали за тва бацам тука със средно съм, а зимам повече в пъти от тебе гения и ти се смея в лицето, с твоя смешен национализъм.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 19 с тия пари, дето ше ги спеста, тука като се прибера, сички жени ми викат пухчо и ми се хвърлят на врата. Хората ме гледат с уважение, а ти си копай там кукуруза за 5. те крави и се кефи. Нека те тормозят мангали и да имаш по 230 евро на месец, бъди щастлев, аз като си се прибера, ще съм и то доста време, ще натрупам толкова емоция и чудо 1за тия 6-7 месеца, колкото ти през целия си живот, а съм само със средно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Хора моля ви, Гърция е доста по-добре от нас. Скоро 150 милярда евро, дават субсидия. Това е безвъзмездна помощ, какви пари, какви банки, ако не разбирате, не се обаждайте, като развален грамофон. Какво е субсидия, а безвъзмездна помощ, това е. България е стабилна защото МВФ определя лихвения процент. На наште, като доказали се дебили им е забранено да го барат. Да България няма право да печата пари, без разрешението на фонда. Хора ама чесно, като коне с капаци сте. Сега разбирам, защо сме на дъното просто. Когато човек нищо не иска, нищо не получава. Гърция иска и й дават, а на нас ни е добре, нямаме пари, но крещим, че сме страшно стабилни. Нямаме производство никакво, но се хвалим, че сме големи стойци.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d676c501f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Гърците са цъфнали и завързали, номер 24, да знаеш. Затова ли са на едно от последните места в Европейския съюз? Като ще си говорим за стабилни държави... дайте да говорим за Германия. Каква ти Гърция? !
Колкото до другото, което си написал - ами, да, на мен си ми харесва живота в България. Тук ми е минало детството, тук са ми приятелите, тук са ми роднините, не съм останала гладна... Пари никога не са ми липсвали, поне за жизненоважните неща. Какво повече може да иска човек? Стига си се оплаквал, ами си оправи живота, 'щото явно е много объркан, и тогава тръгвай да ревеш против държавата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Аз пари вече имам, искарах ги в Гърция, но да живееш в блато, да си потънал до уши в кал и да ти харесва си е ненормално. Живеем в най-бедната страна от Европа, еми не не ми харества. Вие сте виновни, вие, които сте доволни от нещата. Те ви крадът, изчезвате като народ, най-бедни сте в Европа, не ве искат навън (Шенген), но сте щастливи. Преживяхти Виденов, Луканов, Костов, Царя, но сте доволни. Хора честно, не ви разбирам. Народите си приличат с хората, а в библията пише, искай и ше имаш, вие нищо не искате и нищо не получавате. Вижте Евростат, защо гледате само Нова и Би ТИ ВИ. Гърците им дават 140 милиярда към бюджета, но искаха, чупиха, горяха и им дадоха, а ние нищо гробна тишина, пълна мизерия, но пък е пълно с доволни кретени, които оцеляват, докато са живи, а живота е един и свършва. Нямаш пари за кино 8 лева билет 350 заплата, парфюм истински, къде би биже, дрехи хубави, ха ха ха, всичко втора употреба или боклуци, лукс къде ти, екскурзия ли, само до Турция, е тва е истината, всичко друго е лъжа. Когато беше робството, са ше кажете че е нямало робство нали, наште дядовци, на мене, бяха недоволни и ходеха по горите да трепят турци, а вашите и те като вас са били щастливи и доволни, под юргана с троха и дрипи на гърба. Просто не сте реални бе хорааааа.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 162c0ff710
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Както много пъти съм казвала, 27, на който не му харесва - да се изнася. Та и на тебе прав ти път. Но все пак, за пореден път, не ти препоръчвам Гърция, макар че ти си малко като кон с капаци - иди им доказвай на такива като тебе нещо...
И да, колкото и непонятно да ти се струва, тук ми е ДОМЪТ и винаги ще си го обичам, и ВИНАГИ ще го предпочитам пред която и да е друга страна. Не живея в "блато", имам всичко, което ми е необходимо. Не ми трябва лукс. Трябват ми покрив над главата, сносна храна и дрехи. Всичко друго намирам в нематериалните неща - приятелите, емоциите, преживяванията. Твоят живот само около парите ли се върти? Много жалко за теб.
Казваш - нищо не искаме. Напротив, искаме, но явно все неща, които ти е НЕВЪЗМОЖНО да осмислиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Ти живееш в средновековието, ти и такива като теб са виновни за състоянието ни, доволните. Да блато е държавата ни е прогнило блато, пълно с микроби. Как ще се оправим ли, направи като мен, вместо да си живуркаш, се бори, ходи на протести, бори се, а не да седиш и да казваш, че ти е добре, при полужение, че кораба потъва. Живита е един, трябва да се живее, а не да се живурка. Помагам на родината си 100 пъти повече от вас, търпеливите. Искарах пари, те са тук в България, пресен капитал, ше гледам да направя нещо с тях, сещаш се бизнес или търговия, нещо, нещо смислено. Ще развивам нещо, ще се боря, после пак ще работя на вън и така, но никога няма да бачкам за по 300-400 лева, това е пълна глупост, а аз не съм достатъчно тъп. Ако всички искат да пробиват, да имат пари, да правят нещо с тях, дори парите да са изкарани от чужбина, ако не сме така търпеливи към лешоядите от властта, то България, може и да тръгне напред. Но като гледам какви сте смачкани и примирени, та даже и доволни, светлината в тунела е от идващия влак на смъртта и не виждам нищо добро.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d676c501f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Ха-ха-ха, вече ме караш да се смея. Ти явно си изкарал ДОСТА пари, за да мислиш за търговия и бизнес вече. Хей, я слез на земята, с мизерните няколко хиляди евро, които си изкарал в Гърция можеш да поживееш сносно година-две най-много, и това е!
Корабът потъва, да, и такива малодушни страхливци като теб веднага бягат навън като мишки. Хайде, като искаш да се борим, остани тук и се бори с всички останали БЪЛГАРИ! Пф, аман от псевдопатриоти.
Освен това - оправи си правописа моля те, защото е отчайващо млад човек като теб да пише толкова зле.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a29f98bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Нормално е да съм леко неграмотен, все пак съм завършил обиквовена български гимназия, а знаете какво е нивото там. Аз се боря, аз имам пари, аз живея, а ти какво седиш си в блатото, нищо не правиш, работиш за жалки пари и се пишеш паятриот. Добре де, вчера качиха бензина, ти кво направи, кажи де. Да кефя се на текива, като теб, вие сте с робската психика, нищо не правите, харсва ви да сте до шия в кал, наричате калта и микробите просто природа, не не саприрода, те са плод на вашето бездушие и неучастие в държавата. Не не се борите, като гласуваш, това не е патриотизъм. Като седите, а Гад Зееви, под носа ви взе Балкан, за без пари и го продаде за милярди на скрап, вие какво направихте, нищо нали. А сега седите гордо и се биете в гърдите колко големи хора сте, за това че сте останали тук. Не не сте, жалки сте. Вие сте виновни за всичко, вие вашето застреляно поколение, което търпи всичко, вие младите, които се включвате в матрицата, вие по-старите, които не направихте нищо целия преход. Вие хора сте, жалки роби на страхливата си природа. Вече 25 години българина само оцелява, той не живее, а просто живота му минава и той, чака да свърши, това е. Какво направих на съдбата, та се родих тук, сред тези слаби, страхливи, горди оцеляващи, да единствено оцеляващи, живуркащи мишоци. Вие сте идиоти.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2a08765c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Обикновен Бачкатор съм, 300 на час.
А вие що мрънкате, вместо да бачкате?
Работа има на всякъде, цяла планета е това,
с толкова много страни на нея.
Идете им вземете парите, те сами си ги дават.
Но само срещу бачкане.
И после си ги харчете в Бг, какъв е проблемът!?
Някой ви управлявал...
Що не се управлявате сами?
Тоест, всеки да управлява сам себе си.
Някаква там я било срам, че е българка.
Мен пък не ме е срам, че съм българин.
Бачкам си, живея си, сам се управлявам и така.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f88f79f0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   да те е срам от това което си е повече от жалко и с бягане нищо не се променя скоро България ще рухне защото всеки стане ли на 19 изчезва и тук остават циганите които набъбват страшно бързо и ще погубят наща родина аз останах тук защото това е моят живот и обичам България повече от всичко

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d0d4509b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Еми хубаво, обичай си го живота в БГ, ама хората бягат навън, защото искат да живеят добре СЕГА, а не да се борят с вятърни мелници. Защо аз да си пропилявам живота и да живея в мизерия само за да се пиша патриот?

Номер 34 - напротив, с бягане всичко се оправя, а под всичко имам предвид моето благополучие и това на близките ми. Аз за твоето няма да се боря. Ние не сме група, а индивиди и всеки се оправя както намери за добре!

А тези, които говорят, че в БГ много им харесвало, защото имали всичко - достатъчно пари, приятели и тн. - това е до време.

Да, и аз ако съм на 18 и съм финансово задоволен и си имам приятели тук и аз ще си седя.

Но като станете на 50-60 години тогава ще усетите проблемите - като се разболееш и ти кажат, че лекарството за болестта ти не се покрива от здравната каса и трябва да платиш 200 лв на месец за лекарства, а пенсията ти ще е 350 примерно.

Да не споменавам престъпността, липсата на закони, мръсотията, простотията и тн.

Всичките тези неща в западноевропейските държави са уредени - може да плащаш по-големи данъци, но няма да умреш от глад и винаги ще се погрижат за теб ако се разболееш, както и законите за всички са равни и такова нещо като "връзки" хората там не го познават.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 01ae67ff4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Пишете че ето ромите им е само добре! Защо? Защото нищо им не пука. Живеят тежко, в мръсотия, но раждат деца. Българите не искат да раждат, защото им било тежко, некомфортно, бедно и т. н. Ето ви и разликата. А как са раждали нашите родители? НЕ са ли живеяли в мизерия? А? Но са раждали и живяли някак си и то много по-лошо отколкото СЕГА! Затова българите исчезват!

Второ, много често причината на лошият живот в държавата не е министрите и т. п., а народа, хората. Например, в Европа и САЩ има волонтьори, доброволци, които са помагали на народа си във тежки минути. Имат традиции и на распродажи за стотинки, и на секонд-хенд (който те са го и измислили) и на раздаване на ядене и дрехи, и на фондове за финансова помощ, и на религиозни болници, училища, места за нощуване (безплатни) със безплатни супи и за обществени акции на почистване на улиците и т. п.

ИМА ЛИ ГО ТОВА ВЪВ БЪЛГАРИЯ???

Това означава че българският народ не обича сам себе си, своите членове. А министрите, те са от този народ...

Западните страни, значи, имат тези традиции. И значи ния трябва да ги придобиеме. Ако почнеш да правиш добри дела, ще ти ги правят и на теб.

Ето работа за национални обединения, партии... И става ясно от горното, че скинарите и други (анти-) "националисти" не са приятели на българлъка, а са врагове, антибългари, които изпълняват задачи на разцепване на нашето общество и нашите хора. Има само едно спасение, това което посочих.

Трябват ни такива организации, такива общества, партии. Друг път няма, всички нормални страни вървят по ТОЗИ ПЪТ.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 10fca903ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   35, жал ми е за тебе. Нямаш сърцето, нямаш духа на българина. Да, човек трябва да е малко луд, за да остане в България, но "лудите, лудите - те да са живи! ". Сигурно знаете откъде е този цитат.. :-) Аз знам, че където и да ме отведе животът, винаги ще се връщам вкъщи. Защото България - това е нещо свято. Това е мястото, където израснах. Където станах това, което съм. Звучи мелодраматично и детинско, но така го чувствам... И нищо, НИЩО няма да промени това. И да, от семейството и приятелите по-важно на този свят няма! И милиарди да изкараш, няма ли с кого да ги споделиш, за какво са ти? Предпочитам не чак дотам богата, но с хората, които обичам, в страната, която обичам.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 68612bb26c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   И аз обичам много родината си, но не мога да търпя да живея в простотия и мизерия, в безправие, неверие в нищо, в пошлост, не само парите са проблем, а и манталитета на хората там. Аз просто не се чувствам добре там... Та камо ли да оставя и децата ми да живеят така както ние и нашите родители- в без переспективност-ааа, не. За това сме на запад цялото семейство-има скайп-чуваме се и се виждаме почти всеки ден с близките, ходим в БГ всяка година по 2-3 седмици на екскурзии на балкан и море, показваме на децата колко ни е красива страната и така. Всичко това не ни прави по-малко българи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4ea4cc5eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   И аз мисля, че 35 има грешно мислене, но тук се появява типично човешката черта - Спасяването на собствената кожа. 31 е казал за какво става въпрос най точно.
За мен патриотите са тези, които мислят за състоянието на родината си, мислят за народа. Хората с идеи, хора с акъла си, защо ще ходят да работят в полза на западняците, а не за своята родина. Толкова е зле, че от сега сме започнали да събираме пари за следващата Коледа, ама "Коледа" е дума, която не звучи на мястото си за тази географска ширина. При другия дядо не бяхме ли по добре?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9e0c779eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   №2 написа-" Нищо не става от никой българин, особено от новото поколение. Защо съществува тая тъпа държава? Срамувам се, че съм българка :{ "-Наистина работата е за срамуване, но не ти да се срамуваш, а истинските българи трябва да се срамуват от такива като тебе! Сама си разбрала, че от новото поколение нищо не става(а по разсъжденията ти, явно си от това ново поколение), и въпреки това не вземаш мерки да се образоваш и самоусъвършенстваш, а само роптаеш. Бойко го каза, от такъв материал, такава държава, т. е. от неграмотни и невъзпитани граждани, не може да се изгради цивилизована държава. Простият човек и в най развитата, най съвършената държава да попадне, пак ще си остане простак и ще живее като паразит. Наистина, много неща има за подреждане в България, но ако всички млади доброволно се заробят в чужбина, на кого ще оставят своята родина, на циганите и турците ли?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3d897e38f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   От дълго време си мисля, как България може да се оправи и според има едно решение което наистина е още не до обмислено, но според мен е една добра идея. На България винаги са и куцали управниците. Не съм съгласен , че един пожарникар може да е министър председател и , че един юрист може да е министър на здравееопазването. Управлявани сме от простащината много дълго време. Според мен трябва да се направи училище за управници. В това училище да се обучават бъдещите министри. Например министъра на здравеопазването да учи 5 години медицина и 2 политика, видове управление, дипломация. дебатира и куп други полезни неща. Пред това училище да има трибуна на която след завършване на образованието най-добрите ученици да водяд дебат и да покажат на народа кой е по- добър и така всяка година след секи випуск. Тези които не получават място в управлението да получават диплома за специалността си в която да могат да се реализират. Според мен ако се създаде едно такова училище спонсорирано от държавата или от нас в което младите управници се учат освен на всички полезни политически дисплини, а и на патриотизъм, България ще се възроди...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c4aa470cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   И аз сьм Бьлгарин като вас и на мен не ми харесва положението в страната, затова и си тьрся постоянно работа навьн.

Но нито 1 пьт не сьм казал на някой чужденец или Бьлгарин, че ме срам да се наричам такьв или, че ме е срам от дьржавата/страната ми.

Заради такива като вас трябва да се правя на високомерен пред всички като изляза извьн Бьлгария, за да може да не ме гледат от високо.

Това че ви е ниско самочувтвието заради положението в страната не означава, че трябва да го разнасяте на всеки и всички, а такива като мене да се правят на актьори само и само да не се отнасят с нас като с боклуци.

Като не ви харесва да сте Бьлгари - сменяйте гражданство, религия и каквото там искате и спирайте с тея пропаганди, че сме били под нивото на другите.

Аз не сьм - Вие сте... и парите нямат нищо общо. (обикновен работник сьм и винаги ще сьм си такьв )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker