Да живееш с труд или на гърба на другия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да живееш с труд или на гърба на другия
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2048 пъти
Историята е базирана на наблюдение.
Неприятно ми е да гледам как в България не се уважават умните хора, но всеки гледа да ги използва, когато има нужда от тях!!!
Непритно ми е да гледам една нация, която толерира хора, които са не са достатъчно образовани и понякога ги издига на пиетдестал и в същото време се подиграват с умни хора.

Правете си сами изводите, примерно още в училище, как съм чула да се нарича умния човек, с обидно име, а простия дори има наглост да му се подиграва зад гърба, но в същото време би седнал на чина до него и да преписва и краде от знанията му, които са плод на труд, и постоянство, а на другия -на лентяйство и мързел.
Съжалявам, но когато видя хора използвачи и ми става гадно, защото просто те нямат морал и искат да живеят като паразити..
Това е, хубав ден хора, замисляйте се и не обиждайте умните хора в България, за да е човек умен, иска се доста труд в дадена област, а не мързел..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9a0c2de23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В България наистина хората на умствения труд са пренебрегнати... Недооценени и потискани...
Аз съм лекар- заплатата в държавната болница за лекар е 540 лева.... И всички цигани които идват те считат за длъжен да им преслушваш миришещите на пот тела...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9f91b2b7a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе "не е виновен тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава". Преписвачите преписват защото има от кого. Ако умният е достатъчно умен ще знае как да си защити труда, а не да си дава контролното да го преписват от страх или поддаден на подмазвания.
За простите хора е нормално да си защитят простотията, като нападат умния с неговите недостатъци, ако той се поддаде значи не е умен.
№1 Тези цигани не са виновни за размера на заплатата ти, нито за избора ти на професия, нима не знаеше какво работи лекарят преди да запишеш специалността. Нима гинекологът не е наясно, че като учи за такъв ще се налага цял живот да гледа/преглежда болни, миришещи, дори бабешки п****, да не би да е бил с идеята, че при него ще ходят само здрави 17 годишни манекенки.
Ако си наистина лекар, ти не заслужаваш стотинка дори, за това ти отношение към пациента, нуждаещ се от помощ. И да длъжен си му, защото той е този, който ти осигурява работното място и мизерната заплата, без него и толкова нямаше да имаш. Ти благодариш ли на всеки срещнат за труда му всеки път, на този дето е построил жилището, на този който ти е наредил плочките пред входа, НЕ, ама на теб почти всички благодарят за свършените от теб ЗАДЪЛЖЕНИЯ, и така си свикнал да те благославят, че се самозабравяш. Очакваш молби и благодарности, за да си свършиш задълженията, за който ти плащат толкова на колкото си се съгласил при подписване на трудовия си договор. Каквито са ни лекарите толкова им плащаме.
В чужбина лекарските заплати са по високи, но дали тамошен лекар ще си позволи, само да мисли така, за пациент. При лекарска грешка ще плати милиони, а в Бг лекарските грешки са всекидневие, лекарите винаги невинни, защото действията им са оценявани от колегата състудент.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9a0c2de23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 2- очевидно нямаш представа от реалността.
Този дето слага плочки взима поне тройно повече от лекаря.
аз съм съгласен да се сменим- аз да слагам плочки за 1000 лева на месец, а той да преглежда за 540 лева :)
Повярвай ми, че мога да оценя проблема, з-то за известен период от време съм работил в частния сектор, извън медицината, за много повече пари и много по-приятна работа... проблема е че без плочки може да живееш, но без сърце -не.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6742b251c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те циганите по принцип трябва да се къпят и мият, ако миришат, но в България е много трудно в селата за 60-100лв, айде най-евтиния моноблок е 60лв, да си купят и да си направят тоалетни и баня... и после болни и ги дават за лекарства.. Без вода няма и няма и да има здраве, защото ако се лепнат болести, хигиената и дезинфекцията е от голямо значение.. А за миризмите, определено е много неприятно, но трябва да се раздават листовки да се образоват малко, докато чакат не е зле да прочетат нещо, а за тези които не могат да четат, листовки с картинки!!! Примерно неумити ръце и болен човек да е нарисувано и такива примери...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker