Чувство на вина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувство на вина
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2033 пъти
Моля ви се хора, помогнете ми!
Проблемът ми е, че разбирам че нещата които правя са в ТОТАЛЕН разрез с нещата, които искам.

Искам да напусна всички хора около мен, искам да замина, да си следвам моите мечти, моите желания, да присъствам на гледките, които ще ми доставят удоволствие, да пътувам и евентуално, когато срещна жена с която искам да остана, да се задомя, при това защото го искам, а не защото не съм си сложил презерватива и по невнимание тя е забременяла.

Проблемът ли какъв е? Чувството за вина - трябва да напусна всички хора, наистина пътят ми е различен, искам обаче да го изживея, защото съм на тоя свят САМО 1 път, искам наистина да го запомня с хубаво, но вината да оставя хората, които сега са ми близки много ми пречи. Те няма да ме разберат, те ще го приемат като предателство. Не искам да ги наранявам, но ме дърпат надолу и се налага да продължа без тях, но чувството на вина ме натъжава много, не искам да им е кофти, че съм ги напуснал от егоистични подбуди. Помогнете ми моля ви да си изчистя съвестта пред самия себе си! Не искам да ги обидя, не искам да ги оставя, но по дяволите искам да ЖИВЕЯ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 76bb127e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздрав за теб авторе - Дис - Живей

Мирослав

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 28a0b7eab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз изпитвам чувство на вина, но по друг въпрос. Човек обаче никога не трябва да се обвинява за нещата които е направил. Слушай сърцето си. Ти мислиш за себе си, а най-важното е да направиш това което искаш. Имай подход към близките ти и им кажи как се чувстваш. Сподели емоциите си, мечтите си. Така биха те разбрали и тогава няма за какво да се чувстваш виновен. А ако не те разберат, значи има за какво да заминеш и да ги напуснеш. Късмет!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ce93d1f1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, който и да си, както и да се казваш, това е най-незначителното. Спрях се на твоята история защото видях себе си в нея. За мен това, което изпитваш е вече минало. Единственото, което искам да споделя с теб е моя опит от същата ситуация, като твоята.
Бях в същото положение. След невероятни борби със себе си и огромни страдания, опитвайки почти всички варианти, накрая се предадох и се оставих на повика на душата и сърцето ми.
Както казва Вадим Зелоанд: "Умът разсъждава и греши, а душана чувства и никога не бърка". Щом е дошъл момента да търсиш усамотение, означава, че душата има спешна нужда да бъде чута. И тъй като нейният глас е много тих и едва доловим, това става в уединение. Следвай вътрешните си пориви! Вината е измислена от нас самите, ние си я втълпяваме. Какво би станало, ако се случи нещастие и нас повече ни няма на този свят? Ами същото е! Етикетите ги слагаме ние.
Последвах повика на душата си и днес съм най-щастливата жена. Наистина щастлива, защото моето щастие не зависи от никой и от нищо. Защото щастието е статус на душата. Можем да дадем на света и на другите само това, което притежаваме. Ако сме нещастни, как можем да направим другите щастливи?
Следвай вътрешния си глас! Няма да сгрешиш! Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker