Самота, пустота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самота, пустота
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2076 пъти
От няколко години усещам огромна празнина. Малко над 20 съм, но в момента се чувствам стар, празен. Останах почти без никакви приятели, а мечтите за това да се почувствам поне малко нормален като че ли избледняват.

Не намирам приятели, не защото съм някакъв безмозъчен тъпак, а защото така и не разбрах как да се държа естествено и непринудено сред други хора. Сякаш несигурността ми в себе си ме караше все да се старая да се нагаждам според другите. Е, сега това не е така, вече нагаждането го няма, но уязвимостта от другите си остава - това да се покажа в някаква светлина слаб, неловък и т. н.

От друга страна и как да намеря приятели, когато голяма част от хората се интересуват от повърхностни, безсмислени неща. Сякаш нямат някакви по-висши мечти, стремежи, а целите им в живота се свеждат до такива като на животните - ядене, пиене, секс и ходене до тоалетната.

Клише е че ви занимавам с такива неща, когато сякаш почти всяка десета тема е за проблеми с общуването. А и какъв е смисълът? Нека ако някой има опит и е преодолял подобни трудности с общуването и самочувствието да пише.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 72b0c194c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лично в моята среда /на училище, 10 клас съм/ е пълно с такива хора- повърхностни и със самочувствие, стигащо до луната.. Да, аз съм си изградила малка група от хора, които ме уважават и ценят (и аз тях естествено).. така е много по-лесно и окуражаващо... когато имаш някого зад гърба си...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c2ae737c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Времето не лекува раните, а просто ти помага да разбеш дали си е струвало да те боли. Ти ми звучиш познато и ако си този за който си мисля, искам да ти кажа - не се притеснявай, скоро ще намериш приятели. Просто бъди себеси, не се променяй заради хората и следвай мечтите си винаги. Колкото и страшно да звучи това, аз днес реших да последвам мечтата си и не съжалявам. Всякаш камък ми падна от сърцето и колкото и да се притеснявах, защото ме изложиха пред момчето което харесвах, аз успях да събера смелост и да ги погледна за последен път. Запомни, след като не се чувстваш добре с дадени хора, не бъди с тях. Не се опитвай да се харесаш на хората и само за мнението им. Важно е ти какво мислиш за теб. И не бъди там, където не искаш да бъдеш. Ако искам да ида в София, тогава защо да стоя в Пловдив? Просто решаваш и следваш мечтите си. И да знаеш, ти имаш един най-добър приятел, който е с теб винаги. И това си самият ти! Научи се да обичаш себе си, а не хората.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 735ff7f380
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Опитай се да свикнеш. Да си сам не е толкова лошо. По добре да си сам от колкото да си в среда, която не ти допада. Бъди оптимист. Някои ден ще срешнеш човека за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07dda8b457
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз го преодолях, като просто го приех за нормално. :) Празнината е заложена в природата на човека и той не може да избяга от нея, колкото приятели или богатства да има. Правенето на нещо би трябвало да спомогне да се отклонят мислите от празнината.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 9f4bbcf213
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз бях като теб, промених средата в която живея като ме приеха като студент в друг град, намерих си нов кръг от приятели случиха ми се много неща който ме промениха, човек трябва да следва желанията и мечтите си!

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6dda5ecb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Добре е, че си се усетил на време. Най-добре потърси хора с които да общуваш на интересни за вас теми. Със сигурност ще намериш такива но се оглеждай сериозно. Най-лесно е да потърсиш и в интернет.
Но те няма да са ти приятели. Приятелството се изгражда с години и не по интереси.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8290368504
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се притеснявай! Аз бях същия като теб, но живота ми с времето се промени точно когато не го очаквах. Сега съм на 30 щастлив със семейство и самотата я няма. Всичко ще се оправи когато най-малко го очакваш. Обещавам ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker