Повдигната жалба срещу мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Повдигната жалба срещу мен?
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 4557 пъти
Здравейте..

Нека ви разкажа моята история... Така имах приятел които живя при мен (двамата на квартира) но след определено време той се изнесе без да плати последните консумативи(ток, вода и тн+наем) след време се разбрахме и аз взех от него няколко неща като дрехи и тн... едва сега разбирам че той е подал жалба с/у мен за тези неща да му ги върна а той да не върне парите... с които аз платих неговите задължения. Какво да правя и как да си върна парите и да подам жалба с/у него мога да извикам Хазянина си да потвърди че е така, но няма договор с него а има м/у мен и хазяина но той го е виждал и може да потвърди че е живял при мен. Какво да правя като ме викнат да дам показания??

Мерси!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: 41777069a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Посъветвай се с адвокат, но като цяло ще трябва да му върнеш вещите, ако са лични. Ако си задържала техника, също!
Проблемът е, че ти нямаш писмен договор за наем с него. Писмената форма за тези договори е задължителна, както и плащането по банков път!
Най-вероятно и хазяйнът ти си докарва на черно наемче, нямате договор, не плаща данък и му плащаш кеш. Той няма да свидетелства поради тези причини и дори може да каже, че не плащаш наем изобщо, а че не те познава дори.
Друг път като си прибираш хрантутници вкъщи гледай от самото начало да си регламентираш отношенията. Най-добре гледай да си с нормални мъже. Колкото и да ти е странно, има мъже, които имат и свои жилища! Чудо!
Затова, не се занимавай повече - натъпкай нещата му в чували за боклук и пред нотариус му ги връчи. Напиши опис с най-унизителните подробности (син панталон с дупка на чатала) и нека той да се подпише срещу всеки предмет под „получил“. Пред нотариуса той да подпише списъка. После го накарай да плати нотариуса и си излезни с гордо вдигната глава!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea13a79dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не казваш каква точно жалба е подадена срещу теб, за кражба или за задържане на чужди вещи? Ако си обвинен в кражба и вещите са оценени на стойност над 200лв си вътре с условна присъда и глоба.
По принцип в твоето положение каквото и да кажеш е против теб и хазаина. Защото дори и да докажеш, че сте живели заедно, което ме съмнява, защото хазаина няма да свидетелства срещу себе си, дори с риск да загуби добър наемател, вие като съквартиранти нямате писмен договор кой каква сума от сметките да поема. Имаш няколко варианта. Посъветвай се с адвокат и му плати да дойде с теб на разпита. Признай се за виновен и върни вещите. Кажи истината и си плати за това, че не си подписал договор с хазаина и ощетяваш държавата с данъци.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1cf76f0f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мерси за отг. Аз имам договор м/у мен и хазяина. Значи той как може да докаже че са на стойност 200лв? А аз ако повдигна обвинения с/у него или др човек ей така без свидетели и тн? А имам разписки на платените от мен сметки? И не е кражба аз не се окривам и не се крия... просто съм ги задържал с цел когато има пари да ми ги върне? А как се процедира с тоя нотариус? Какво да направя?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1d45b28ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НИЩО не можеш д направиш в тази ситуация!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 41777069a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторке, не си заслужава, джанъм, за 200 лв. да си разваляш кефчето да му го натриеш публично.
Първо - събираш всичките му вещи, дори четка за зъби, скъсани гащи, а ако няма такива - отиваш в магазин втора ръка и ги набавяш дори, взимаш четка за зъби и миеш кенефа с нея! (ха ха)
После описваш в списък всички вещи.
Пишеш - днес... г-жа ХУ ЕГН, живуща на... , предаде на г-н... (трите имена), ЕГН, следните вещи
....
...
...
.
.
.
.
.
дата...

Подписи
Свидетел....

Намираш си нотарисука, жена за предпочитане, някаква симпатяга или хайде - познат адвокат и правиш среща с твоя „приятел“ в кантората на адвоката или нотариуса. Пред адвоката или нотариуса разгръщаш боклуците му. Гледай да са миризливи и непрани. Нека той доказва, че на четала на дънките му преди е нямало залепена мръсна дъфка, че ръкавът на тениската му не е бил разпран или ципът е функционирал, че ризата не е била изогрена с ютия или, че дрехите му не са били стояли на терасата една седмица да ги серат пилците... Такъв кеф ще ти е след това, че ще си е заслужавало.
На него му пращаш с обратна разписка в писмо да се яви на ден Х в кантора У и дори му се обади с приятелски глас да потвърди срещата (ха ха)
Ако нямаш познати адвокат или нотариус - можеш да определиш друг офис на авторитетен познат човек - някакъв директор, знам ли.
Ако не ти се занимава - просто пред свидетел (съсед) му предаваш вещите в торба и караш да подписва. Можеш и да му върнеш вещите в районното, в която е поддал жалбата.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea13a79dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   №1 и 5 автора е момче и не са любовна двойка с напусналия жилището. Затова номера с нотариуса не върши работа. Твоята цел е да накараш оплакалия се мъж да бъде засрамен от жена си но те са две момчета съквартиранти.
Авторе на въпросите
1. вещите за който липсва касов бон се доказват за цена с оценител в съда го наричат вещо лице, като дадена вещ се оценява на цената й в магазина.
2. Трябва да приложиш доказателства, а той изглежда има щом са те повикали на разпит.
3. Дори да имаш разписки, нямаш документ, че сметките ви са общи със съквартирантът. Той спокойно може да каже, че ти е бил няколко дни на гости, защото си го поканил. А досега никой не е съдил гостите си за сметки за ток и вода.
4. Нямаш право да задържаш чужди вещи дори собственикът им да има да ти дава милиони.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1cf76f0f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Мерси за отг :) надявам се да мине сичко :D

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1cf76f0f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   №6 а той как може да докаже че са негови ако има свидетел примерно и да каже че сме се разбрали като ми даде пари ще си ги вземе обратно? Как може да докаже че са негови? Утре аз ако пусна за неговите и кажа че са мои?

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1cace1b4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   да, то по тази логика можеш да подадеж жалба, че освен че не е платил наем, ти липсват твои вещи, хаха.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 0b7ffe2cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Единствения ти вариант е да навиеш няколко човека да свидетелстват в твоя полза. Които да потвърдят, че в тяхно присъствие съквартиранта ти е дал вещите срешу неплатените сметки.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: ea13a79dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   За доказването, че са негови зависи от вещите и от това, ако например вещта е компютър той има документ за него, ако не фактура то поне гаранцията е на негово име, може също да доведе човек с който е закупил оспорваната вещ.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1cf76f0f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   То си беше така.... изрично каза че когато ми върне парите ще му дам вещите... И ако има човек да го напише и той какво?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 1cf76f0f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   След като няма документ за тези неща как ще докаже че са негови??? А съм сигурен че той няма и момчето което е негов свидетел е казал че сме се разбрали като ми върне парите ще му върна вещите. Уговорката е такава взимам и получава...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker