Защо става така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо става така?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 1832 пъти
Здравейте,

Искам да споделя нещо, което ме мъчи от доста време. Бях малък, имах най-щастливия живот, всичко беше прекрасно. Но в един момент порастнах, записах се в университет, започнах паралелно с това и работа. Изпълних повечето си цели, но вместо това да ми донесе щастие, аз се сривах с всеки изминал ден. Защо всичко трябва да е толкова объркано, защо нищо не става лесно и както трябва? Винаги трябва да има нещо, което да те тормози, да ти пречи и да те спъва. Всеки път когато опитам да стана падам отново. Проблемите започнаха да се сипят сякаш от небето - понякога се изчакват, а понякога направо на куп. Понякога си задавам въпроса дали цената за повечето неща, които получаваме не е прекалено висока. Когато бях малък нямах пари за елементарни неща, радвах се ако ми дадат 1-2 лева за деня. Но бях щастлив! Сега имам пари, не много, но не се лишавам, но съм нещастен. Идва ми да се махна, да избягам някъде далеч, да се махна от скапания град, със скапаните задръствания, изпълнен не само с мръсен възудх и коли, но и с предразсъдаци - как трябва да говориш, къде трябва да ходиш, какво трябва да мислиш. И за да се впишеш в това общество, за да те наемат на работа, за да имаш познати, с които да излезеш, ти просто трябва да приемеш тези неща. Само на мен ли ми е толкова трудно да открия щастието? Ще има ли поне един ден, в който всичко да е наред, ще има ли поне един човек, който да ме разбере, да види нещата под обвивката, нещата различни от прическата, дрехите, походката или парите. Всичко сякаш е твърде посредствено, или може би проблемът е в мен, може би съм сбъркан. Не знам и едва ли ще разбера...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 38b5e06ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Страдаш от болестта на 21 век - burn out. Търси начини да прекъснеш работа временно и да се оттеглиш на село за поне година. Този синдром се лекува само с почивка, много сън, самопознание. Чети източни философи, радвай се на здравословна храна. Спортът също е част от решението, както и редовното сексуално освобождаване. Като цяло обаче, търси място, където можеш да бъдеш щастлив.
Ако копнееш за селския начин на живот, защо не? Потърси работа като управител например при някой крупен арендатор. Животът на село е евтин, въздухът е чист, спокойно е.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 413ddf0e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има и това съм аз!
Ж27

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1bd853195e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не всеки авторе е така, не е така този който се е научил, че не бива да шета на чуждото мнение. Човек е създаден да бъде щастлив и в твои ръце е да намериш щастието. Можеш да започнеш с това Кое те правеше щастлив като малък? Ако например това е било строенето на корабчета от клечки какво ти пречи сега в свободното си време да правиш точно това.
Може да ти се стори смешно, но можеш да правиш това сам у дома без никой да знае и ще видиш промяната в чувствата си толкова бързо, че няма да усетиш кога е дошла. №1 има предвид същото, да правиш това от което се чувстваш щастлив, но грешката й е че те кара да напускаш работа а това не е хубаво човек все пак трябва да яде. Да си над 40 с натрупани пари зад теб напусни, но ако си на 25-7 без заделени поне 5 000лв не можеш да си го позволиш. Тя ти дава пример с човек американец на който му харесва живота на село. За теб важи друго, защото друго нещо те прави щастлив и то се крие в детството ти когато си се чувствал щастлив.
Точно по тази причина хората правят деца на по 25, защото към 30 вече имат с кой заедно да строят или фантазират своите си детски фантазии. Нямаш си на представа какво щастие е 6 годишният ти син да иска да си построите заедно самолет от дърво, да го сторите с месеци заедно, всяка вечер, да му сложите двигател, перка и да го пуснете да се движи по асфалта пред блока.
Помисли кога и как в детството си си бил щастлив и пробвай да го направиш пак. Някой карат планински колелета, други практикуват риболов или алпинизъм точно по същата причина, това ги е правило щастливи като малки, прави ги и сега.
100% действа подобно пишат в книгите си и психолозите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8ce5b8accf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Излизай по често в парка. Най-добре е да посещаваш терапевт. Изморен си. Трябва да се научиш да не се влияеш от хорското мнение и да живееш за да бъдеш щастлив.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b6cf13d1e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм жена, не съм имала прекрасно детство, но пораснах, станах независима жена, но като се замисля шастлива почти никога не съм била, имала съм мигове на шастие, но нищо повече. Не са всички така, но повечето да. Много хора си мислят, че са щастливи, или се правят на такива, а някои наистина успяват по някакъв свой си начин. В последно време се питам все по-често за какво е всичко, за какво живея, къде е смисъла на всичко, не знам и аз как успявам да стана сутрин и да отида на работа, за какво ми е, за да изкарам някакви пари, да си купувам някакви неща.. кому е нужно всичко. Единственото, което си мисля че осмисля живота е да срещнеш човека за теб, този който да наречеш "моя човек", този без който не искаш да дишаш дори, но такава истинска и огромна любов изключително малко хора за цял един живот успяват да срещнат. Истината е, че целия живот е една лъжа. И на мен като че ли ми се живее на село вече, писна ми от суетата на града, искам спокоен живот, и истински човек до мен, всичко друго е излишно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker