Как успяват - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как успяват
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3466 пъти
От известно врене се чудя как успяват успешните хора? Аз съм почти на 23. От както се помня, винаги съм хвърлял много усилия. Постигнах доста, имам престижна работа, почти два пъти над средната заплата. Но не виждам как ще успея, мразя живота си, искам да направя нещо голямо, искам да изляза от мизерията. За да постигна целите си ми трябват пари, много пари. Но не виждам как ще стане с работа - там всичко става бавно, тромаво, издигаш се с години, трябва да лижеш г.... е и прочие. Накрая, евентуално, след много години и труд, достигаш заплата от 4-5 бона, което пак не е много. Има страшно много успели хора, с много голям бизнес и милиони. Как става това? Ясно ми е за футболистите, певците, актьорите и т. н.. Но как успяват другите? Явно не е толкова трудно, постоянно гледам супер луксозните коли, които явно никога няма да мога да си позволя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 553fcec8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами може би става въпрос за наследяване на бизнеса ;)
Габи 19 год.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b785966f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Навсякъде по света има два начина.
Нечесто и честно.
Не ти препоръчвам нечестния начин, защото няма да доживееш да харчиш парите си.
Остава честният.
Щом днес на тези години изкарваш 2 пъти средната заплата на страната - т. е. към 1400 лв. ти си на добър път.
За честният път ти трябва много труд, лишения, ДА ПОЕМАШ РИСК. Не е лесно да бъдеш предприемач. Много хора имат идеи, но не могат да съобразят, че няма пазар за тях, някои не могат и да рискуват всичко, което имат, други не са в състояние да управляват хората си, не са харизматични и т.н.

Давам ти два примера от моите познати.
Родителите на една позната имат много голяма за България козметична компания. Изнасят продуктите си преди всичко в Русия и Китай, но и на българския пазар ги има навсякъде. Двамата са... инжинери...и нямат нищо общо като образование с бизнеса си. През 90-те са ги изгонили от работа и буквално е нямало, с какво да хранят двете си деца. Залагат апартамента си и започват да смесват в гаража си евтини козметични продукти. Някои от нас си спомнят шампоаните „Коприва“ и „Ябълка“за стотинки - нещо такова. С течение на времето продуктите им се налагат. Идва хипер инфлацията, кредитът им се топи и успяват да го погасят с една вноска. И късмет са имали значи. В същото време спестяванията на моите родители например се стопиха и много българи загубиха, но те са явно от печелещите.
Днес имат към 2 хил. работници, но продължават да живеят скромно и да реинвестират печалбата си. Карат нови, но скромни коли. Работят много.

Моят мъж също е успял човек, но като студент е живял в квартира с външна тоалетна и без парно и топла вода. Лишавал се е от всичко. На твоите години същност още е следвал и е пестил и от храна. Отваря със свои приятели малка фирма, в която разработват прост софтуеър в областта на вътрешното фирмено счетоводство. Продават фирмата. Следва мениджърска кариера в САЩ и Европа, днес има две фирми у нас. Какво притежава като качества - една част от тях са природни и са му талант, друга са чиста проба придобити и възпитани, резултат от волята и труда му.
Вродена му е способността да мисли много бързо и да се измъква от много тежки ситуации. Не губи самообладание, в състояние е да издържа на много голямо натоварване, да поема рискове, без да се побърква от несигурността. Интелигентността също му е вродена, както и характерът му.
Научил се е да работи здраво, да ръководи хората, но и да поема отговорност за това. Честен е, но не се оставя и да го водят за носа. Справедлив е.

Аз също се смятам за успял човек. За себе си мога да кажа, че го дължа най-много на търпението си и на много, много работа и лишения. Не мога обаче да рискувам и хората още ми се качват на главата. Не съм достатачно строга и праволинейна.

Друга тема е, че не винаги успехът си струва. Да си богат и успял човек има своята цена и ние лично сме решили да намалим оборотите малко. Живеем иначе скромно, приятелите ни са обикновенни хора и не смесваме никога бизнес с личен живот.
Пожелавам ти много търпение и воля - който иска, успява!
Препоръчвам ти книгата „Излекувай живота си“ и клипчетата във vbox... На мен лично много ми помогнаха да реализирам мечтите си.

Аз лично винаги съм искала просто да имам достатачно, за да не мисля за храна, сметки и осигуровки, да мога да съм облечена прилично, да имам по 1 чифт обувки за сезон. Това ми беше целта, а я постигнах някъде на 26 г. Всичко отгоре си е екстра и човек трябва да помисли два пъти дали си заслужава. Аз все повече се убеждавам, че не си заслужава. Имуществото, парите, властта задължават, изсмукват свободното ти време и личния ти живот. Който има бизнес не може и да мръдне за една елементарна почивка и няма време да харчи парите си да не говорим, че губи много приятели и роднини от завист и от очаквания да им се изсипят пари на готово. Общо взето успелите и богатите завършват като нещастни и самотни хора. Веднъж успял е много по-трудно да минеш на 4-та скорост, невъзможно на 3-та или втора. Мен ако питаш, за мен 3-та скорост и 2 средни заплатки са си много добър начин на живот, особено на 23!!! Не знам, защо не си доволен!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80810910c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора до номер 2:
Благодаря много за изчерпателния отговор! "Общо взето успелите и богатите завършват като нещастни и самотни хора" - аз вече съм такъв, само дето не съм богат. Живота ми взе много и осъзнах, че парите са единствения начин да бъда щастлив. Но говорим за доста пари, с които да мога да направя нещо. А такива пари от заплата не се спестяват. Или поне не бързо, а на мен не ми се чака.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b785966f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе - ами тогава ти остава само незаконният път.
Виж, на мъжът ми му са трябвали към 10-15 г., но днес е на върха според общоприетото. Понеже е постигнал всичко с много труд и по честен начин, не се страхува и живеем без охрана, съвсем нормално. Ти решаваш.
За себе си мога също да кажа, че на твоята възраст бях бедна студентка. Чак след завършването си започнах да трупам и опит, и точки, и познание за работа с хората. От около 2 год. заемам ръководна позиция и още ми е трудно. Просто, когато командваш и можеш да нареждаш и отговорността е твоя. Бях се побъркала по едно време и щях да се забия с колата някъде от стрес и напрежение. Спрях, хвърлих ключовете и се прибрах пеш - просто съвсем бях изтрещяла. Сега съм намалила оборотите. Идеята ни е да вземем и деца да си родим и след около 5 г. да се оттегли мъжът ми от неприятните си задължения и да си оставим само един-два бизнеса, които са ни приятни и ни създават удоволствие. И да - това значи и отказ от стандарт на живот и успех. Пак ти казвам - успехът е много тежко бреме, имуществото задължава и заробва. Ако не беше мъжът ми отдавна да съм захвърлила всичко и да си работя нормална работа на заплатка. Но както и да е - на мен ми е лесно, жена съм, имам си и други задължения освен печатането на пачки, ученето, командоренето на хора - ще си родя децата, пък после ще видим.
Мисля, че на теб ти липсва просто сродна душа, стабилна жена до теб, с която заедно да си сбъдвате мечтите. Успехът е илюзия. За мен няма по-успял човек от щастливия.
Наскоро гледахме едни парцели. На първа линия, на най-прекрасното кътче на земята (не преувеличавам) един скитник си беше сковал някаква колибка - напичаше си се нашият на слънцето, живееше си царски. Честно казано - завидяхме му, защото от работа се случва с дни да не видим слънцето, а той всеки ден е там, диша морския въздух, наслаждава се на спокойствието си, чете си книжки, похапва си и си поспива... Кой е по-успял?
Лицето му светеше от здраве и щастие, усмихваше се и поздравяваше всеки и сякаш излъчваше спокойствие, щастие и любов към природата и света около себе си.
Успехът и парите иначе не са достатачно никога. Случайно познавам буквално най-богатият българин (моята приятелка му е асистентка и ми разказва) - ами човекът не е щастлив. Почва работа в 6 ч. сутринта, понякога в 5 ч., защото не може да спи от много години. Навсякъде го придружават 10 главорези и много добре знае, че ако някой реши, пак е пътник. Жена му не се появява с него на обществени места от страх. Винаги се храни сам значи или с човек от охраната си. И приятелите му ги е страх да се показват с него. Живее в нещо като бункер, всички го използват за пари и услуги. Има хиляди работници, на които трябва да плаща дори да е на загуба. Мамят го с фактури и сметки, не му вижда края и синът му е пълен некадърник отгоре на всичко. Кара най-обикновенни трошки от страх да не го познаят и взривят някъде...Няма миг и час спокойствие. Сори - ако трябва да избирам предпочитам да живея в колибка на някое приказно местенце и да не притежавам абсолютно нищо!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7b65bd3db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Доколкото знам Цоло Вутов не ходи с охрана и не се страхува за живота си. И коя ие тази фирма, дето изнасяла парфюми за Китай. Ами те са производител № 1 на козметика, все едно на краставичар краставици да продаваш. Освен кисело мляко, вино, селскостопанска продукция и природни суровини аз не виждам какво друго можем да продаваме на Китай, компютри може би, ха ха!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 260d6c98fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В България се успява по два начина - или по нечестен начин или с наследство.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7e97d71f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ... интересна тема, но не си формулирал правилно въпроса.... интересува те как човек успява да забогатее.... това да си успешен за теб е синоним да си богат... , което за мъжа определено е важно.... а на успелите мъже, които описва 2 и 4 със сигурност им липсва по една любовница... за да не бъдат съвсем идеални, а реални.... :) поздрави.... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fa01d9456c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мислиш си, че като имаш пари ще си по-щастлив, ама няма да си. Много хора се хващат като удавници за сламка за парите, все едно са лек за всяко едно нещо. И се успокояват - аз съм нещастен, обаче ако имам пари ще съм щастлив, и се хващат да изкарват пари. Като ги изкарат са още по-нещастни, защото вече виждат, че няма за какво друго да се хванат, което да им даде надежда да са щастливи. Лошото е, че всичко това се разбира, след като го преживееш. И сто души да ти кажат, че парите няма да те направят щастлив, ти няма да им повярваш докато не го изживееш. Пак ще си същия нещастник, само че с много повече вещи, които можеш да си позволиш. Човек, който знае как да бъде щастлив, той ще намери щастието навсякъде около себе си. Е преди може би си си мислел, че ако изкарваш парите, които изкарваш сега, ще бъдеш щастлив, но ето това се случи, а ти пак не си. Същото е и с многото пари. Разбери всичко е до начин на нагласа и възприемане на живота. Един човек, който е недоволен по природа, ако ще всички хубости да му се изсипят на главата, пак ще търси нещата, които ще го правят недоволен. А ако един човек е щастлив винаги ще намира нещата, които го правят щастлив около себе си. Така че по-добре си помсили какво истински ти липсва и защо душата ти е празна и тогава ще разбереш, че си изгубил вкуса към живота, към всичко в живота, и единствената ти спасителна сламка са парите, като надеждата за тяхното придобиване ти дава илюзията, че ще запълниш тази празнота. Душата ти е мъртва- помисли защо. Нея не можеш да си я купиш с пари.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e3dc46b14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе, как става тъй, че като реша да отговоря нещо, виждам, че преди мен някой е взел думите ми от устата! Ето и сега, ами номер 8 е казал/а ВСИЧКО. ТОВА Е! Сбъркана ти е системата, момче. Много, много е сбъркана. Не е случайно, че някои от най-богатите хора на света свършват толкова жалко и нелепо (Уитни Хюстън, Майкъл Джексън, Ейми Уайнхаус, Дженис Джоплин, Кърт Кобейн, Елвис Пресли, Фреди Меркюри... ). ТЕ ли не са имали купища пари? Кого от тях парите са направили щастлив? Абсолютна истина е написана по-горе - колкото и пари да имаш, никога няма да си щастлив, винаги ще искаш още повече и пак ще оставаш с празна душа. Защото виждането ти за живота и ценностите ти са сбъркани. Направил си парите идол, на който да се кланяш. Най-често се случва точно на хора с твоите разбирания животът да им покаже кое е ценното. Но цената на плащането е толкова висока, че мнозина не могат да я платят и резултатът е... вече споменах доста имена. Дано да се осъзнаеш, преди да са ти я поискали. Адмирации за номер 8! Всяка дума е на място. Прочети внимателно тези думи. Ако искаш. Нищо не е насила. Изборът си е твой. Последиците от него - също.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c045c51d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   гледай филма "най-странната тайна" има го в vbox7

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 8b89374935
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абе парите нете правят щаслив но винаги можеш да си поплачеш на някоя яхта...

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80810910c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора:

Благодаря на всички за мненията! Но няма как да се съглася, че парите не те правят щастлив. Те могат да ти дадат много, да изпълниш мечтите си и тези на близките ти хора. Да обиколиш света, например. Или да създадеш собствен бизнес, а не да робуваш при някой за заплата. Парите ти дават голяма свобода, стига да знаеш как да ги използваш. Да, доста от богатите хора казват, че парите не ги правят щастливи. Лесно е да го кажеш, когато имаш много. Но дали тези хора биха се отказали дори от 1/100 от това, което имат. Определено НЕ! Иначе да се говори е най-лесно. Искам да заправя пари не заради самите пари, а защото те са средство за постигане на мечти. Искам да съм свободен, искам нещата да стават по-лесно, за да мога да се съсредоточа върху важните неща, искам да направя нещо в тоя живот, а не цял живот да робувам на нечии интереси.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: bc353a1d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   №12, авторе, а замислял ли си и какво могат да ти вземат парите, освен какво да ти дадат? Замислял ли си се, че ако ТИ с парите си реализираш мечтите на познатите си, на практика им ги отнемаш (мечтите) - те вече няма да положат усилията необходими за да ги постигнат, оттам и на нищо няма да се научат по пътя към осъществяването им.
Замислял ли си се, че най-ценното в живота е това, което не можеш да си купиш с пари - приятелство, любов, здраве, внимание, съпричастие, душевна топлина. С пари можеш да си "купиш" техни много близки имитации (например - услугите на проститутка или "приятелство" срещу почерпка), но никога истинските.
Сега си далеч от целта си и виждаш само едната страна на медала, но знай, че парите всъщност са жизнена енергия, при това в повечето случаи ЧУЖДА жизнена енергия. Употребяваш ли я - поемаш и съответните ангажименти и негативи, дори и без да ги искал и без да знаеш за тях.

Коментар №8 е много хубав.

Ray

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a34b0aa160
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе, спор няма, че парите са важни и то, за да оцелеем- Храната, дрехите - всички такива неща се купуват с пари, така че никой не може да отрече, че липсата на такива прави хората нещастни, притеснени и стресирани. Лошото е, че ти отиваш в другата крайност - ти не търсиш пари, така че да са ти достатъчни да живееш нормално, твойто на мен ми прозвуча по скоро като лакомия и алчност. Вярно е, че с 200лв не си щастлив, но и с 1милион може да не си. Защо просто не потърсиш средата? Както по-горе ти казаха - парите много дават, но и много взимат - може да имаш желаната почивка, до не спиш спокойно; може да имаш пари да отидеш в най-скъпото заведение, но ще има ли с кого и дали този човек не е с теб само, за да му платиш сметката; както по-горе казаха ще си реализирал мечтите си, а какъв ще е стимулът ти за живот по-нататък - да трупаш повече и повече пари като чичо скруч ли, без да знаеш дори къде да ги изхарчиш? и т. н.
Както казах важно е да имаме достатъчно пари, но защо трябва да сме милионери, за да сме щастливи. Имам чувството, че или не си наясно какво е наистин астойностно в този живот, което би трябвало на 23 гозини да ти е ясно или просто си алчен и лаком. Честно казано най-често такива изказвания съм чувала от хора без реални проблеми - говоря за семейни или някакви други - но от хора от бедни семейства и те почват да трупат ли трупат пари и от това да имат все по-високо и високо самочувствие и да смятат, че са успяли. Но като минат 10-15 години и си направят равносметка какво другарите им имат с по-малко пари, излиза, че не винаги те са успялите. Имам подобни познати с доста пари - пратиха сина си в частен пансион в Германия на 12, изхвърлиха го от там за употреба на алкохол. Вкараха го в София в гимназия, 11 клас спря да ходи на училище - спряха му парите, той реши барман да става. И толкова много примери мога да ти дам, на хора с пари, които в устрема си да ги печелят, оставиха децата си да ги гледат чужди хора и после се питат защо детето ми не е като на по-бедния, ама по-отговорно.
Естествено ще кажеш, че от всяко правило си има изключения и че не всички хора без пари са добри, а с - са по-зле и това е вярно. Но се замисли защо хората доста преди нас са казали: "Многото пари развалят човека" и аз ще допълня: както и тяхната липса. Златната среда е винаги най-добра.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1fe00e88cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   къв цоло бе най-богатия българин е васил божков..

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 80810910c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Автора:

Всеки иска да е богат и да успее в живота, просто някои не успяват, поради липса на качества и започват да се самозалъгват колко са добре. Виждаш ли онзи богаташа не спи по цяла нощ, върти се в леглото, страх го е, ужас направо. Пък аз колко съм добре. Винаги съм смятал, че липсата на желание да вървиш нагоре е свързана с липсата на качества, идеи и мотивация. Затова искам да успея, не искам да бъда един от многото безхарактерни хора. Нека не се самозалъгваме, всеки от вас би грабнал максимума, стига да има кой да му го даде.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e3dc46b14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От 9. Колкото повече чета отговорите ти, толкова повече се убеждавам колко е правилна първата ми констатация. Наистина тотално са ти сбъркани понятията, ценностите. Толкова си заслепен, че даже и теоретично не допускаш, че може и да не си прав. А никак не изглеждаш на глупав човек. Всичките ти приказки в отговорите се свеждат до едно: и вие сте като мен, всички са такива, ама не си признавате. Даже в последния отговор съвсем директно го казваш. Е, не е тъй! Понятието "максимум" за теб има един смисъл, за мен - друг. Виж само и думата, която си употребил - "грабвам". Това е твоят живот и твоята ценност - да грабнеш, да имаш до пресищане. Само дето си млад още и не знаеш, че пресищането с пари може много да горчи. Знам, знам, че сега си казваш, нека ми горчи такава горчилка! Това е точно, защото ти липсва житейския опит и не можеш, наистина, вижда се, че не можеш да разбереш какво се опитват да ти кажат хората тук и ОСОБЕНО номер 8. Има страни (Индия, например), където е пълно с хора, чието единствено притежание е един съдран парцал на гърба, но те са ЩАСТЛИВИ. Истински щастливи, защото са намерили щастието, според собствените си вярвания и мироглед. Не искам да кажа, че това е правилният път. Не искам да кажа, че парите са лошо нещо, че аз лично нямам нужда от тях. Разбира се, че за едно си напълно прав - животът с пари е друг. Различен. Много, много по-добър. Но те винаги са били средство, а не цел. Естествено, има хора като теб, които са ги превърнали в цел на живота си. И все пак, кажи, помогнаха ли милионите на Патрик Суейзи, на Стив Джобс, на Линда Макартни, на Раиса Горбачова и колко много още, нека е светла паметта им, че твърде много мъртви споменах днес. Млад си, нищо чудно и да не знаеш кои са някои от тях. Все хора с МНОГО, наистина МНОГО пари. Те си отидоха, покосени от страшни и нелечими болести и не помогнаха нито най-добрите лекари, нито най-модерните клиники в света, нито най-скъпите лекарства. Всеки един от тях можеше да купи света. Когато дойде такъв момент (да пази Бог и нас, и теб, но застраховани няма), разбираш, че милионите ти са просто едни хартийки, с които не можеш да купиш най-ценното - живота на близък и любим човек. Едва тогава идва прозрението - яхтите, имотите, славата, банковите сметки са суета. Наскоро в нета имаше една информация за някакъв гръцки милиардер, който се самоубил, нарязвайки предварително в машината банкнотите от богатството си - не запомних сумата, но беше баснословна. Да, не се самоубиват всички богати, искам да кажа, че ТОЙ ВЕЧЕ Е РАЗБРАЛ. И осъзнаването на истинската реалност е било толкова тежък удар, че не е могъл да го понесе. Знаеш ли, колкото и да си говорим тук, ти ще си останеш с твоите убеждения, то е ясно. Аз искрено и от сърце ти желая да намериш начин да сбъднеш мечтата си, да имаш много, много пари. Самият живот е най-добрият учител. От него по-добре никой от нас не може да ти обясни. Ще минат години, ще преживяваш много неща и един ден и ти ЩЕ ПРОЗРЕШ. Дано тогава не е късно.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: aaa4d196c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Братле ще ти кажа, моите родители имат малък бизнес, от много години, работата е малко сезонна, върви различно. Обаче нещата са много сложни, никакво време за разходки, за екскурзии... Има за хляб, дрехи, гсм-и, но пак казвам не изкарват хиляди левове и прочие... Понякога ми се е искало на мене да я нямат тая фирма, да се виждам с тях по често да ходя насам натам. А то какво едно и също а уж сме ''щастливи'' или поне така казваме... Хората ти го казват по горе. Вярно всеки се стреми към върха! Но дали това са само парите? или съвсем други неща, ти избираш... Ако смяташ, че ще си щастлив така пробвай измисли нещо, ако не винаги можеш да се откажеш и пак да си работиш нормално..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7e97d71f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   .... коментара на автора под номер 16 определено ми допадна налълно прав е, независимо от възрастта си... а примерите на останалите, особено на 19 звучат толкова едностранчиво, утопично и идеалистично всякаш взети от книга за ''щастие''.... човек трябва да бъде повече реалист и да не се самозалъгва, че като няма това, което иска... всъщност е щастлив... ЗАРА

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 532498d4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Младо е момчето и си има своите лични наблюдения на базата, на които си е направил изводите. Човек се изгражда, като личност с времето и само, чрез него и всички ние останали хора. Да-здраве не може да си купиш с пари, но го има и обратното. И без пари да си не може да си направиш елементарно лекарско изследване. Така, че какво му е лошото да имаш пари, ако ги употребяваш разумно и не се главозамайваш. Те найстина помагат за един по-добър живот.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: a018373b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Авторе, не ги слушай тези, дето казват, че парите не са важни. Имаш пари = имаш власт, уважение, секс, храна, самочувствие, социалност. Нямаш пари = глад, мизерия, пренебрежение, forever alone, сдуханост.

Повечето от тях нямат цел в живота. Стига им да не са гладни, да имат телевизор, да имат няколко приятеля и да имат за какво да си клюкарят и обсъждат. Не им стиска да направят нещо по въпроса и всеки, който се опитва викат, че нямал морал, че в живота не са най-важни парите и подобни простотии.

Не гледай мнозинството и не им слушай промитите мозъци. Не случайно 90% от хората са бедни. И 80% от тях мислят по този начин, който описах по-горе. Гледай тези 10% (че и по-малко). Гледай те какво правят и се опитвай да правиш като тях. За да направиш нещо, прави същото като този, който вече го е направил. Не гледай овцете(мнозинството). Имай собствено мнение. Бъди различен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d5a164f4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Автора:

21, благодаря за мнението. Виждам, че има хора, които мислят като мен. Като прочетох мнението ти, имах чувството, че самият аз съм го писал. И аз мислех за това - за да успееш трябва да мислиш като хората, които успяват, ако не си изградиш успешен модел си обречен на провал. Иначе аз винаги съм гледал тези, така наречени от теб 10%, успели и богати хора, макар че аз мисля, че може и да са повече от 10%. И да, знам че има много овце, определено не ги гледам, гледам само нагоре. Проблемът е, че понякога трябва да има някой, който да ти подаде ръка от високо, за да може да тръгнеш от някъде. При мен, за жалост, засега няма такава възможност. Дано някой ден получа шанс, със сигурност няма да го пропилея.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 002e3038ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторе, никой по-горе не ти търси сметка за това, че искаш да си богат. Хората просто се опитват да ти обяснят, че трябва да имаш цел, за която да използваш тези пари, а не парите да са ти самоцел. Не знам, ние ли не можем да обясним като хората или ти имаш друго предвид, но за мен звучи смешно твърдението, че някой е успял, защото има милиони. Ако са спечелени с нечестен труд и си наркопласьор или сводник това ще означава ли, че си успял? Успял в какво? Да трупаш пари на гърба не стотици нещастни хора? Или ако приемем, че натрупаш много пари с честен труд пак в какво точно ще си успял? В бачкане за хартийки? Виж, ако имаш някаква цел като да кажем да си купиш космически кораб и да отидеш на Юпитер и затова ти трябват милиони, тогава ще има логика.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1c12b0c279
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторе, ще ти дам това, което искаш. Отговор. Как успяват хората... Просто е. Имат мечта и толкова много обичат това, което правят. Няма друга рецепта. Нито един от успелите ( изключват тези с наследството) не е искал конкретно пари. Искал е да работи това, което обича и да му плащат за това. Е, обичат си работата хората и парите ги обичат.
Имаш ли толкова силно желание да работиш нещо? Толкова силно, че да се оцени на милиони?
Ако работата ти е такава. Е, нямаш грижи. Няма човек, който да не е получил шанс в този живот. Бъди търпелив.

Излишно е да казвам, че съм на мнението на номер 23. Но все пак човекът иска отговор, а не пита дали му е правилна философията за живот. Така че, да се извиня от името на всички нас, заблудените, - остави ни, авторе, да бъдем в грешка. Важното е, че знаеш правилния път за себе си. Нас не ни мисли. Ние милиони няма да спечелим и проблеми с тях няма да имаме. Хора разни. Всеки се стреми към своето богатство.

Успех в по пътя към твоето!

Фортуна

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a018373b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   "В днешно време младите хора си въобразяват, че парите са всичко, а когато остареят, вече го знаят със сигурност. "

Оскар Уайлд

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9234f03304
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До Автора,

Здравей Аркадий Долгорукий! Мислиш се за повече от останалите? Над "овцете"? Над безхарактерните и простлюдието? Бъдещ "успял човек"? А в същото време влизаш в форумчета и пускаш теми "Как успяват". Имаш ли представа, колко си жалък?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker