Месец на добрината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Месец на добрината
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 1765 пъти
Най-вероятно светът няма да свърши въпреки желанието на търговци и телевизионери да стресират хората при всеки удобен повод. Но въпреки това не виждам нищо лошо в следващия месец (или поне до 21. 12., ако наистина вземе да свърши) да проведем нещо като Месец на добрината.

Същността на идеята ми не е задължително да пратите СМС на произволно избрана инициатива. Не искам и да пращате пари на личната ми сметка в някоя банка. :) Идеята е всеки прочел темата (авторът също влиза в това число, защото няма как да не прочета написаното :) ) при желание да избере някого, на когото да помогне. Изборът е негов и не е длъжен да споделя в тази тема какво прави и за кого го прави, защото целта не е да блеснем с това колко сме добри. Помощта може да бъде всякаква - можете да помогнете на някого с мъдри думи, за да излезе от трудна и сериозна ситуация; да окажете необходимата подкрепа на някого, да му изпратите положителни емоции, да сбъднете негова отколешна мечта (не само Наталия Симеонова може да помага, нали? ) или да му дадете пари (все пак за добро или лошо още живеем в материалистичен свят и някои неща се решават само с пари).

Всеки прочел темата може да помогне на някого и да разкаже за тази инициатива на друг, който също е поканен да го направи. Може да сте човек, който винаги помага на хората или това да ви е първия път - това не е важно! Всеки е добре дошъл, стига да помага, а не да вреди. Няма да се отчитате тук какво сте направили, нито ще инсталираме по Интернет програма за смяна на скрийнсейвъра на компютъра ви със сърдит човек, ако не се включите.

Никой не е длъжен да прави нещо, изборът е изцяло ваш - да действате или не. Моята идея е просто да осигуря малко повече добрина в тези тежки за мнозина времена и може би да накарам някого да се почувства по-добре. Интернет не е само клюкарник, който да ви казва кога и къде е станало нещо. Той може и да направи света едно по-добро място. Награди няма да раздаваме - наградата ще бъда удовлетворението от извършената добрина. Благодаря за вниманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3503c617fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубава идея. Със сигурност ще се включа. Давала съм пари на бездомници, хранила съм бездомни кучета... Но въпреки това не се чувствам добър човек. Не знам, искам да направя нещо по-голямо... Може би трябва да измислим някаква обща инициатива. :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e87f3f6603
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прекрасна идея! Аз няма да споделям какво правя, защото когато правиш добро, то трябва да е на тайно и дясната ръка да не знае какво прави лявата. /Библейски текст/. Подкрепям от душа и сърце инициативата!!!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: eecb6ad400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хората извършват добри дела ежедневно. Отстрани на теб и мен може да ни се струват незначителни, но за човека на който са му сторили добро не е така. Дори нещо дребно на пръв поглед като това да те упътят да стигнеш до там за където си тръгнал, а не знаеш пътя означава много като се замислиш. Хората са устроени обаче да се чувстват благодарни единствено, ако им се помогне финансово

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 82aca0bf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 - благодаря за подкрепата! Каква инициатива имаш предвид? Моята инициатива в този сайт си е едно, но не виждам нещо лошо в това други също да реализират някоя добра идея. Бизнесмени има достатъчно, но откъм подобни дейности без финансова печалба за организатора им сме зле.
Номер 2 - благодаря и на теб!
Номер 3 - прав/права си. Но това не означава, че трябва да зарежем останалите, нали? Можеш да направиш всичко за един човек, а той пак да не ти е благодарен. Ако търсим благодарност, то нека това да бъде благодарността на вътрешното ни Аз, когато види как правим нещо смислено и неегоистично за друг човек. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker