Издръжката на сина ми не се превежда от съдия-изпълнителя! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Издръжката на сина ми не се превежда от съдия-изпълнителя!
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3700 пъти
Здравейте,
Ще разкажа какво ме учудва, да не кажа вбесява накратко. Бившият ми съпруг е осъден да заплаща издръжка на сина ми, и понеже не го прави доброволно - таксите ги събира съдия-изпълнител. Близо година не бише превеждано нищо. От еди месец всеки ден се обаждам в кантората и ми казват: имате 200, после 250 лв. по сметката; ще ги преведем утре, после другата седмица, междувременно станали 250 лв., после 300; щели да ги преведат.... не знам си кога. Вчера получавам 50 лв. по сметката, а отговора от катората е, че останалите са си удържали като хонорар за тях, възможно ли е? От моите пари? При условие, че осъден е бившия ми? ! И знае ли някой в какъв размер може съдия-изпълнител да си удържа от подобно изпълнително дело? От кантората ми казват: когато се съберат достатъчно пари - удържаме си по наша преценка! Такъв ли е наистина механизмът? ! Какво мога да направя?
Дано сред Вас има юрист, или човек, който се е сблъскал с подобно нещо и да ме "осветли" за нещата, защото на мен ми се виждат страшно несправедливи! Водя дела, плащам хонорар на адвокат, печеля делото на всички инстанции и не мога ди си получа парите, за които съм се борила и на които разчитам, за да си гледам детето!!!
Благодаря Ви и предварително благодаря за разясненията и съветите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: b0ce497001
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не може да се удържа хонорар от парите за издръжка на сина ти! Жалба се подава до съответния Окръжен съд, ако там няма отговор( което е напълно вероятно) до Министъра на правосъдието. Според мен този случай не е за този сайт. Направо пиши в лекс. бг, там може и да ти помогнат.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4bddcf3556
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скъпа, или ти нещо не си разбрала, или те крадат. Пиши в юридически форум или се консултирай с адвокат. Адвокатите взимат по около 20 лв. за консултация, но може и да ти се размине ако попаднеш на разбран човек и не му се налага да се рови в твоите бракоразводни документи (т. е. ако може да те консултира веднага без да проучва въпроса). Можеш даже да поразпиташ за адвокат, който да ти помогне Pro bono, т. е. безплатно. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 3db726a126
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лелелееееееееееееееееееееееее, то алчността на съдебните изпълнители няма край!
Консултирайте се с компетентен юрист, мисля, че това не е правилно! ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА РЕКЕТ!
А после някой да каже, че рекетьорите и мутрите ги нямало вече - ей ги новите, така наречените частни изпълнители!
Търсете си правата, или по-добре говорете директно с бащата на детето, опитайте се да му обясните случката и да ви ги изпраща със запис!
Гадове са това съдебните изпълнители! както и цялата ми съдебна власт! Успех и горе главата!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b65e4f6426
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не са ги отдържали от твоите пари, не си разбрала добре. Когато вземат от мъжа ти не ти ги дават всичките, вземат си хонорара, но на твойто си се трупа лихва. Тоест той все още ти ги дължи.
Ако той има да ти дава 100лв месечно до навършване на 18 годишна възраст на детето то той ти дължи еди колко си хиляди, сума която ако не изплати навреме започва да трупа лихви. Ако той е достигнал до такова положение, че да го съдиш и съдия изпълнител да му взема сумите значи той вече е длъжник не само на теб но и на съда и на съдия изпълнителя. За да бъде чист сега той трябва да плаща доста по високи вноски за да има и за теб и за съдията. Когато въпреки това, му извземат само 50лв месечно, съдията е с предимство и на теб дължимата сума ти трупа лихви. Лошото е че ако той никога не забогатее, никога няма да ти изплати дължимото. Ако той винаги доживот доказва минимален или никакъв доход и не притежава имущество на негово име, пари от него няма как да вземеш. Единственият ти изход е да се молиш на общината да ти плаща 60% от стойността на начислената ти издръжка и после тя да си ги търси от него.
Все пак консултирай се с правист, който е наясно с документите ти.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d52257b8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това е така, както е казал предния човек. Обаче как е точно ситуацията- от всеки превод ЧСИ си удържа пропорционална такса. На 200 лв. би следвало да е 18- 25 лв. Отдавна не работя при ЧСИ, но сумата е приблизително толкова. Значи, ако всичко е наред единствената възможност е съдията да е решил да си вземе всички такси- ако не са били платени- такса образуване, изпращане на ПДИ, запори до банки и трудава възнаграждение. Т. е ако не са платени, тези суми са приоритетни.
Не знам как не са ви обяснили от кантората. Идете на място разгледайте делото и питайте това какво е, онова какво е. Длъжни са да ви обяснят- особенно за паричните преводи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker